Pasiune

M-am trezit în liniștea dimineții după un vis intens cu el. Mă visase și el. Ne-am visat reciproc. Stătuse de atâtea ori in fața mea și spre surprinderea-mi abia acum începeam să-l văd cu adevărat. Recunosc că, eram prea orbită de iluzii și vanitate, ca să fiu real  interesată în a-l cunoaște. Sau poate că nu voiam de fapt să-l cunosc, plăcându-mi prea mult aura lui bravă, cuceritoare și indisponibilă.

În răcoarea dimineții de vară, simțeam încă în mine dâra de pasiune cu care mă îmbătasem  noaptea trecută de la vinul de rodie. Mă străpunse atunci, o intensă dorință de-al sugruma, cu mâinile mele firave încolăcite în jurul gâtului lui gros. Și stând deasupra lui, cu el în mine, mi-am lipit mâinile de gâtul lui, doar ca să-mi realizez neputința. Atunci, pe loc, cuprinsă în mrejele orgasmului, am tânjit cu ardoare după un pumnal, ascuțit și argintiu, ca și cel cu care îmi deschid scrisorile.

Am căzut într-o visarea, în care îi înfigeam cu sete amară pumnalul în gât, răsucindu-l ușor și privindu-l calmă, în timp ce sângele lui roșu și gros îi curgea șiroaiele pe parul cărunt al pieptului. M-ar fi privit mirat, furios și totuși ușurat, flatat de pasiunea mea aprinsă și intrigat de curajul meu rece.

Îl iubesc și îl urăsc, într-un amestec de sălbăticie, dorința și plăcere, ura și răzbunare. I-am și spus a doua zi ca l-aș putea răni cu plăcere, înfigând un cuțit în el cu plăcere. Mi-a reproșat că nu-l iubesc, că in copilul tău nu ai înfige un cuțit, iar eu i-am răspuns filosofic, sa-și ia o amantă spanioloaică, ca sa înțeleagă pasiunea sângelui latin și că el nu e copilul meu. E amantul meu și îl iubesc cu o alta măsura. Nu exista dragoste fără durere, fără zbatere și fără răzbunare. I-am mărturisit entuziasmată nu m-ar deranja sa fiu strangulată de vreun iubit gelos si zelos, căci pentru mine pasiunea vine la pachet cu iubirea și ura, într-o combinație irezistibilă de sare și piper.

12 gânduri despre „Pasiune

  1. Si inca ceva, se pare ca desi pe barbati ii flateaza pe moment pasiunea care o fac femeile pentru ei, pe termen lung prefera mai degraba iubirea de tip matern.

    Pachetul asta de atasament(gresit sa spui iubire)+ura e specific unor relatii defecte.
    Pacat ca n-ai avut parte de altele mai bune de atat.

    Apreciază

  2. Zi-mi si mie cate cerneala a cur pe atasamentul matern vs atasamentul greit de iubire si ura? Daca ne-am trai toate sentimentele cu intensitate moderata si in echilibru ar fi foarte plictisitor. Cateodata mai trebuie sa iubim si cu pasiune.

    Apreciază

  3. Mie mi se par savuroase replicile dintre voi 2, pentru că unul parcă ia ideile dintr-un spreadheet bazat pe tot felul de calcule probabilistice și adaptate la „piață”, în timp ce celălalt vorbește din propriul punct de vedere, mai mult în baza emoțiilor – cred că e clar care dintre voi zice ce. De exemplu, la capitolul relații, după un divorț și o poveste complicată, a-i da persoanei în cauză argumente matematice e ca și cum i-ai spune unui om mahmur că n-a băut băutură de calitate și i-ai oferi imediat un pahar cu ceea ce ți se pare ție că e bun. Normal că ăla, mahmur fiind, nu vrea băutură în momentul ăla, oricât de bună ar fi.

    Nu vreau nimic cu asta, doar mă laud.

    PS: Știi ce făce un bărbat serios după chestia cu cuțitul? Caută și ascunde obiectele ascuțite, că doar n-o să stea s-o convingă filosofic pe femeie.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Nu stiu de ce ai impresia ca pasiunea exclude normalitatea.

    Ceea ce tu crezi ca e pasiune e de fapt o relatie chinuita, in care il vrei pe celalat dar stii ca celalat nu te vrea. Indragostitul (care nu e tot una cu dragostea, e un sentiment personal si egoist) vine la pachet cu setea de 4ever, ori daca esti constient(a) ca celalat nu-ti va oferi asa ceva, ajungi sa-l urasti.
    Este un amestec de dorinta (care nu e iubire!!) si ura.

    Pe de o parte gesturile fizice si micile atentii iti spun ca te vrea, pe de alta parte, cerebral, stii ca esti doar o distractie.

    Da, stim, marketingul social & media a promovat rahatelul asta ca un soi de iubire suprema si absoluta, si nu de ieri, dar nu este, ci doar o relatie defecta, in care fiecare profita de celalt si in ciuda satisfactiei fizice, sufleteste fiecare ramane cu buza umflata a doua zi dimineata.

    Dimpotriva, o relatie ia amploare si capata profuzime atunci cand se desfasoara intr-un mediu sanatos, in care oamenii sunt cu adevarat interesati unul de celalat ca om, nu se folosesc reciproc pentru nevoi care tin mai mult de instinct decat ceea ce ne defineste ca oameni.

    Apreciază

  5. „PS: Știi ce făce un bărbat serios după chestia cu cuțitul? Caută și ascunde obiectele ascuțite, că doar n-o să stea s-o convingă filosofic pe femeie.”

    Haha..doar daca e casatorit si cu un slab instinct de auto-conservare, altfel va sti ca relatia si-a atins limita de sus, de unde nu poate sa o ia decat in jos, si va cauta pe alta 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu