Sexualitatea si societatea

Am fost crescută în pură tradiție populară, cu sexul încadrat ca și un cuvânt urât, o acțiune păcătoasă, o rușine pentru femei și un motiv de fală pentru bărbați. Din fragedă copilărie am avut problema de a mă raporta la sexualitate, ne pricepând pe deplin elementul rușinii față de organele sexuale, de intoleranță față de nevoie sexuale și de jenă fața de probleme sexuale. Ca și mic copil nu îmi puteam explica pe unde ies bebelușii din burtici, după ce am realizat că nu-i mai aduce barza. Despre ciclu am auzit pe stradă, de la alte fete, procesul fiindu-mi ulterior explicat de o prietenă cu vreo trei ani mai mare. Mi-a zis și maică-mea ceva, la două săptămâni după ce mi-a venit primul ciclul, mai mult retoric chestionându-mă dacă știu despre ce e vorba.

Citatele uzuale ale adolescenței mele au fost ”curvele se fut” si ”fetele cuminți se mărită virgine”.  Toată tinerețea mea nu am înțeles sexul și l-am evitat, deși în mod biologic mi l-am dorit, dar eram prea oripilată de frică si defăimarea socială, care mi-ar fi putut cădea pe cap, ca să încerc ceva mai mult decât niște frecări prin haine. Pentru că sexul era un lucru rău, un păcat, o rușine, ceva ce numai fetele de joasă speță fac, alea care vor rămâne singure și pe care nu le vrea nimeni până la urmă, că toți bărbații adevărați vor să-și bage pula cat mai mult în toate găurile, dar se însoară exclusiv cu virgine. Știu poezia asta pe de rost, iar atunci când am decis să mă fut prima dată mi-am dat seama instantaneu că, am renunțat la posibilitatea de a mă mărita virgină, cel puțin fizic.

O chestie relativ înțeleptă am auzit-o despre sex la școală, de la diriginta din liceu, care ne-a făcut educație sexuală cu un singur mesaj și anume că, ar fi bine să ne futem după ce împlinim 18 ani. Atât, că în rest, Dumnezeu cu mila, și fiecare după posibilitățile pe care i-le auzeau urechile sau i-le dezvolta imaginația. Eram atât de constipată în privința sexualității, că nici nu mi-a venit să cred că o colegă de clasă a rămas însărcinată în clasa a 12-a, eu fiind absolut convinsă că-i virgina și atât de naivă încât să cred in clasa a 9-a povestea cu pișatul după sex, pe care din fericire nu am practica-o ca măsură contraceptivă.

Am început să învăț mai multe despre sex la facultate, după ce am întrat într-o relație complexă, înțelegând cu ce se mănâncă această manifestare biologică, absolut normală, pentru care am fost creați, descoperindu-mă pe mine și renunțând la o parte din frigiditate. Abordarea de la oraș față de abordarea de orășel a fost diferită, atât la nivelul tinerilor, cât și la nivelul părinților, la oraș fiind clar că tipele se fut și nimeni nu-și mai punea întrebări existențiale despre măritișul dezvirginatelor. Nu era totuși bine să ți-se ducă faima că ești prea curtată, sau că îți înșeli prietenul, deși el nu vedea o mare scofală în a te înșela pe tine, că doar e bărbat, dar tu ca fată, nu prea poți să-i lași pe prea mulți, să-și bage pula în tine.

Apoi am schimbat țara, am schimbat relația, am schimbat nația și într-o zi obișnuită, ca oricare alta, m-am uitat în oglindă și mi-am dat seama că oi fi eu deșteaptă cu diplome, realizată social și financiar, dar sunt profund neîmplinita biologic, sexual.

M-am privit bine în ochi și mi-am dat seama că duc în spate toți bolovanii societăților apuse, bazate pe primitivism în relații, ce opreau femeile de la sex ca măsură contraceptivă, dezonorându-le valoarea colectivă (orășelul) sau subminându-le valoarea în cuplu (oraș). În mod natural era dificil pentru o mamă să-și crească singură progeniturile, mai ales dacă erau multe, de aceea era de nedorit să se fută aiurea si să rămână însărcinată. Apoi, femeia fiind in cuplu, era de la sine înțeles ca trebuia să fie fidelă, pentru că în felul acesta, bărbatul furnizor de lângă ea, știe că nu-și spetește statele degeaba pentru a perpetua genele vecinului. Sunt soluții sociale înțelepte și excelent de aplicat mulțimii needucate, oamenilor care nu gândesc, ci doar acționează și reacționează. Sunt perfecte pentru a conserva societatea, inhibând nevoile naturale prin porunci sociale și religioase, în felul acesta menținând pacea în comunitate. Tot datorita acestor valori, e normal ca teorii de genul ”sexul nu e important într-o relație, care se bazează pe valori mult mai mărețe”, să ne fie fluturate pe la urechi, chiar si in societățile cu un picior afara din primitivism, pentru că dacă s-ar trezi mâine toate cuplurile cu vreo 2-3 plozi și minimul pe economie să divorțeze, am avea o criză din aia severă, copii flămânzi și o dezordine generală. Cuplul trebuie conservat, cel puțin până societatea mai evoluează, și un părinte singur își poate permite să crească un copil.

Aceste valori, pe care le găsesc personal greșite și nedrepte la adresa femeilor, le recomand tuturor societăților primitive, pentru că știu că le sunt necesare, dar nu mi-aș permite niciodată nesimțirea să le flutur prin fața oameni educați, care gândesc și nu mai posedă prieteni imaginari. Cei din grupul educat ar trebui să se privească și ei singuri în oglindă, așa cum am făcut-o și eu și să vadă acolo exact în ce parte atârnă pentru ei balanța dintre: ordinea socială, propria gândire și alegerile pe care le fac în viață.

În tinerețe e normal să mergi cu turma, pentru că vei fi în siguranță, e și recomandat pentru supraviețuire și dezvoltarea unor abilități de bază, dar după o vârstă, când începi să vezi, începi să alegi și să dezlegi, trebuie să mai și gândești.

Și mai trebuie să te și apreciezi, să te respecți și să-ți oferi, păcatele pe care ți-le permiți.

35 de gânduri despre „Sexualitatea si societatea

  1. Societatea românească are multe probleme, dar probabil primul pas ar fi educația sexuală. Sunt convins că mulți părinți ar face mai multe eforturi să discute cu copiii lor pe tema asta dar nici ei nu știu cum – că nici ei n-au primit o astfel de educație. E bine că avem totuși acces la informații și dacă ai puțină deschidere poți învăța multe citind și uitându-te la video-uri.

    Da, am văzut și eu problema cu înșelatul și da, băieții nu prea aveau mustrări de conștiință. Mai rău era când ea afla că a fost înșelată după ce s-a trezit cu vreo boală. Ca femeie n-aș zice neapărat să mergi cu turma, dar ar trebui să ai grijă de tine. La 18-20 de ani ne-au lovit pe toți hormonii, dar dacă păstrezi puțină luciditate și îți dai seama că la vârsta aia e mai mult joacă decât relații și că dacă ești nemăritată la 25 de ani nu e un capăt de țară, probabil că o să fie bine.

    Oricum, până nu ajungi la o vârstă (intelectuală) nici n-ai să-ți pui problema de calitatea sexului, dar e și asta o etapă. Ajungi să-ți dai seama de lucrurile astea doar după o (auto)educare și asta foarte rar se întâmplă până la 25 de ani, mai ales dacă speri la o carieră. Cu timpul ajungi să te cunoști mai bine și să scapi de inhibiții (dacă le ai), dar e important să eviți boli sau copii nedoriți.

    Discutam pe un blog acum niiște ani despre fidelitate, iar autoarea susținea că bărbații nu sunt făcuți să fie fideli și aia e, indiferent de ce au sau n-au acasă, și că la un moment dat vor înșela. Între timp și-a dat seama că nu e chiar așa și că trebuie doar să vrei, sau să ieși din relație. Probabil fiecare percepe altfel infidelitatea, așa că nu există un algoritm care să ni se potrivească tuturor. Am mai zis-o, relațiile înseamnă și compromisuri, iar dacă ăsta nu e unul pe care ești dispus(ă) să-l faci, probabil că nu ești într-o relație benefică pentru amândoi.

    Cred oricum că asta rsăpunde și unei întrebări dintr-un post anterior (de ce ai citi poveștile cuiva despre sex): poate înveți ceva.

    Apreciază

  2. Nici o extrema nu e sanatoasa, deci ai sa analizam putin si sa nu inghitim pe nemestecate lozinci.

    „Sunt soluții sociale înțelepte și excelent de aplicat mulțimii needucate, oamenilor care nu gândesc, ci doar acționează și reacționează. Sunt perfecte pentru a conserva societatea, inhibând nevoile naturale prin porunci sociale și religioase, în felul acesta menținând pacea în comunitate.”

    Un aspect ca intr-o argumentatie rationala, sanatoasa, se expune o idee, se justifica si la sfarsit se trag concluzii.
    Specific pentru cei care prefera sa inghita fara sa mestece, este sa puna concluzia in fata:
    „multimi neeeducate, oameni care nu gandesc” (haha ce ironic).

    Pai hai sa vedem, care ar fi nevoile alea naturale inhibate?

    Sexul? Pai nu exista nici o porunca care sa interzica sexul.
    Daca sexul in afara casatoriei poti sa-l definesti ca o „nevoie naturala” iarasi e discutabil.

    Intr-adevar, e specific animalului (cu care omul are o biologie comuna si poate ceva mai mult) sa si-o traga exact cand ii vine. Da’ exact cand ii vine, nici o secunda mai tarziu. Ca e un animal din aceeasi specie sau din alta, ca e de sex opus sau nu, ca are gaura sau nu, atunci incepe sa dea din buci.
    Daca vrei sa argumentezi ca e o apucatura nobila si oamenii ar trebui sa faca exact la fel, be my guest.

    Personal cred ca omul ar trebui sa aiba o abordare diferita, in cunostinta de cauza vizavi de implicatii.
    Care sunt cam aceleasi, indiferent de vremuri sau societate.
    Nu in secolul XX s-au inventat mijloacele contraceptive, daca asta ne face sa ne simtim mai destepti decat aia care aveau anumite norme acum 1000 ani.

    De ce? Pentru ca natura umana e cam aceeasi cum era si atunci, preferintele, sensibilitatile, etc. sunt aceleasi.

    Da, poti sa te autoiluzionezi ca barbat ca atat timp cat femeia are acum un statut financiar personal, si poate chiar unul peste medie, nu se va uita in portmoneul tau, dar fara doar si poate ai sa constanti ca regula e alta.
    Da, poti sa-ti faci iluzii ca femeie ca istoricul nu conteaza, dar pentru barbatii care tie iti plac si au de unde sa aleaga, intotdeuna va conta daca e sa opteze pentru o relatie pe termen lung.
    Intr-o relatie pe termen scurt (a se citi „pentru sex”) asa cum e de la inceputurile lumii, nu va conta s i va fi fericit sa faca tot ceea ce aparentele cer ca sa obtina ceea ce vrea.

    Si cu un lucru ai dreptate, sunt reguli perfecte pentru a conserva societatea.
    Iar aici nu exista alternative. Contraceptivele moderne categoric nu sunt solutia ba chiar parte din problema.
    Deja societatile vestice care au crezut ca pot revolutiona ceva aici, cam stau sa se prabuseasca. Da, vorbim de natalitate.
    Cine le iau locul? Pai aia din societatile alea „needucate, care nu gandesc”. Si care asa „neganditoare” cum sunt, se pare ca sunt perfecti ca doctor, oameni de stiinta, etc. pastrand in acelasi timp valorile traditionale si prin ele inlocuindu-i pe aia care s-au crezut mai destepti revolutionand ceva imposibil de schimbat prin solutii chimice: natura umana.

    „Tot datorita acestor valori, e normal ca teorii de genul ”sexul nu e important într-o relație, care se bazează pe valori mult mai mărețe”, să ne fie fluturate pe la urechi, chiar si in societățile cu un picior afara din primitivism, pentru că dacă s-ar trezi mâine toate cuplurile cu vreo 2-3 plozi și minimul pe economie să divorțeze, am avea o criză din aia severă, copii flămânzi și o dezordine generală. Cuplul trebuie conservat, cel puțin până societatea mai evoluează, și un părinte singur își poate permite să crească un copil.”

    Pai de ce ajunge un parinte sa creasca singur copiii?
    Dintr-un alt motiv stupid introdus iarasi introdus de societatile „moderne”.
    Pentru ca, custodia fizica comuna e o raritate cam peste tot.
    Celalat parinte ar vrea sa-si creasca copiii din prima casatorie dar nu poate.
    Are statutl de „vizitator”. Adica ceva gen un weekend la doua saptamani si ceva vacante.
    Dar in schimb este dator financiar cu sume semnificative – deci ipoteza cu „copii flamanzi” iarasi pica.

    Acum sa explicam si de ce sexul nu e atat de important.

    Pentru ca sexul ala sanatos este o extensie a unei relatii dintre doi oameni.
    Altfel e pura pornografie si nu foarte diferit ca satisfactie de masturbare.
    Pentru ca adevaratul orgasm nu e o pur fizic, ci e si un climax afectiv.
    Daca ala afectiv nu se produce, singura solutie e mai mult sex fizic, eventual cat mai deochiat si cu cat mai multi parteneri/partenere.
    Desi unora par cei mai satisfacuti sexual, sunt de fapt cei mai frustrati, mai ales in perioada de viata dintre doua orgasme. Care garantat e mai mult mai lunga decat aia de (aparenta) satisfactie.

    Iar chestia asta n-ai sa o inveti la orele de educatie sexuala la care se inchina aia „ganditori” foarte.

    Cei care n-au avut o educatie afectiva sanatoasa in familie mai ales, si asta de multe ori se traduce si in relatii nasoale, o decopera tarziu in viata, daca o descopera vreodata.

    Inca un motiv pentru care e familia importanta, pentru care trebuie sa aiba in prim plan valori mai importante decat sexul.

    Altfel, sigur ..cuplurile vor face poate copii, dar valorile care le vor mosteni de la parinti..e foarte discutabil sa-i ajute sa aiba propriile lor relatii sanatoase.

    Unless, ofcourse, giving blowjob to random guys se califica ca „relatie sanatoasa”.

    Apreciază

  3. Sexul e o nevoie naturala. Casatorie e un element artificial, creat de societate. Nu iti vine cheful de sex cand te mariti, el vine, cand vine. Daca intelegi si respecti nevoile tale individuale ca om-animal social, totul devine mai clar si mai simplu. Ai puterea sa-ti rearanjezi viata in functie de tine si nu de ceea ce a fost deja aranjat pentru tine. Ai puterea sa gandesti si sa alegi. Esti liber si poti sa fii fericit. Societatea nu isi creaza regulile ca sa ii faca pe oameni fericiti.
    Cat despre familie, e nasol sa ai statut de vizitator pentru copii, cand vrei sa te ocupi de ei. Stiu ca in Romania nu se prea practica, dar in Polonia ssunt multe cupluri care isi impart timpul si obligatiile in mod egal. E chiar mai sanatos si pentru copil si pentru parinti.
    Eu zic ca tocmai intr-o relatie pe termen lung trebuie sa conteze sexul, pentru ca te legi de omul ala pe ani, iar daca nu vrei sa-l/o inseli, ceea ce reprezinta bani in plus si efort in plus, mai bine sa-l/o alegi asa cum trebuie.
    Deunde stii ca aia care suge pula pana la gat e o mama mai rea la copii tai, decat aia care crede ca pula e o scarba, si te lasa sa o bagi in ea plina de sictir?

    Apreciază

  4. „Pentru ca sexul ala sanatos este o extensie a unei relatii dintre doi oameni.” – sexul sănătos, pentru unii, înseamnă cătușe, bdsm sau alte fetish-uri. Fetish nu înseamnă fantezie, ci nevoie pentru unii. Ăștia nu vor fi satisfăcuți lângă cineva care nu acceptă/încearcă lucrurile alea. Ești liber să-i numești ciudați sau să-ți excluzi din grupurile la care faci referire, dar nevoile diferă de la om la om.

    Educația sexuală se referă la a transmite ce e aia sex și cum să-l faci în siguranță. Nu cât, de ce, când și/sau cu cine.

    Apreciază

  5. Sunt atat de multe de comentat pe marginea acestui articol…

    Single parent este metoda cu risc crescut pentru cresterea copiilor. Mai ales baieti.

    Apreciază

  6. „Educația sexuală se referă la a transmite ce e aia sex și cum să-l faci în siguranță. Nu cât, de ce, când și/sau cu cine.”

    De aia e proasta si futila.

    Apreciază

  7. „Sexul e o nevoie naturala. Casatorie e un element artificial, creat de societate.”

    Sexul e ceea ce avem in comun cu animalele.
    Casatoria e ceea ce ne defineste ca oameni 🙂

    „Nu iti vine cheful de sex cand te mariti, el vine, cand vine.”

    Exact asa e si la animale. Nici ele nu se pot abtine 🙂

    „Daca intelegi si respecti nevoile tale individuale ca om-animal social, totul devine mai clar si mai simplu.”

    Pai asta e ca uneori sunt in conflict cele ca animal si cele ca om-social 🙂

    Animalul din tine iti zice ca nu conteaza cu cine te futi atat timp cat performanta sexuala e satisfacatoare.
    Societatea si viata te invata ca daca futi un idiot sunt sanse sa faci copii cu el si copiii tai o sa fie si ei asa. Si daca nu cu idiotul ala, atunci cu urmatorul.

    „Societatea nu isi creaza regulile ca sa ii faca pe oameni fericiti.”

    Crede-ma ca n-ai sa fii fericita daca o sa ai copii nefericiti.

    „Eu zic ca tocmai intr-o relatie pe termen lung trebuie sa conteze sexul, pentru ca te legi de omul ala pe ani, iar daca nu vrei sa-l/o inseli, ceea ce reprezinta bani in plus si efort in plus, mai bine sa-l/o alegi asa cum trebuie.”

    Oamenii normali cu relatii sanatoase nu se inseala unii pe altii pentru sex 🙂

    „Deunde stii ca aia care suge pula pana la gat e o mama mai rea la copii tai, decat aia care crede ca pula e o scarba, si te lasa sa o bagi in ea plina de sictir?”

    Never said that …daca e a ta, pe cand daca e a vecinului… 🙂

    Apreciază

  8. „Educația sexuală se referă și la ce însemna sexul, care e valoarea lui fiziologică și psihologică pentru fiecare. ”

    Serios? Si despre afectiune? Incredere? Maturitate?
    Pe ce trebuie sa se bazeze o relatie pana sa ajunga la sex?
    Ca anticonceptionalele pot avea riscuri serioase pentru sanatate?
    Ca prezervativul nu e atat de sigur impotriva BTS?
    Serios, recunosti ca nu poti sa opresti copchii sa fumeze – desi riscurile sunt clare, dar ai impresia ca ai sa-i determini sa foloseasca prezervativul – haha ..funny.

    Apreciază

  9. „Aceste valori, pe care le găsesc personal greșite și nedrepte la adresa femeilor”
    Nedrepte? Lumea in care traim nu e cu nimic dreapta, e doar o nedreptate in plus.Gresite? Intelepciunea batraneasca spune ca nu sunt deloc gresite.

    Deocamdata doar femeile pot sa faca copii. Barbatii pot sa insamanteze femei fara numar, fara numar, de-aia biologic sunt poligami (precum un taur la o cireada intreaga de vaci), dar societatea ii forteaza si pe ei sa fie pe cat se poate de monogami. Nu e drept si e gresit, nu?

    Cat timp femeile sunt cele care pot face copii si cat timp familia cu 1 barbat si o femeie e cea mai buna metoda de a creste si educa copii, vine cu niste limitari, in special la femeie.

    1. Un barbat la modul biologic chiar nu vrea sa creasca copiii altora. In natura e plin de cazuri in care masculii omoara puiii altora. Asta inseamna ca o femeie care se culca si cu altii nu e tocmai cea mai buna candidata pentru familie, deci nu e buna pentru societate (e doar logica, nimic altceva)

    2. Biologic alpha male inseamna ca va domina inclusiv prin insamantarea a cat mai multe femele, si asta e ceva foarte raspandit in natura. Asta inseamna ca va calca pe delaturi oricat de mult va putea

    Din 1 si 2 rezulta ca familia ideala e poligama cu 1 barbat si cateva femei, dar practic sunt 2 motive serioase sa nu fie asa:

    1. Ar fi o tensiune foarte mare din partea barbatilor care nu au parte de femei si s-ar lasa cu sange, ceea ce societatea nu vrea

    2. Oamenii fac mult mai mult sex decat media celorlalte animale. Un barbat cu 3-5 femei nu ar putea sa tina pasul, indiferent cat de alpha male este. Nu de alta, peste 40 de ani sexul zilnic e o raritate, iar pe la 50 o imposibilitate, calitatea ar scadea mult si femeile ar putea fi foarte nemultumite. Si cum nu pot sa calce pe langa, nu cand e vorba de alpha males, fara sa o ia peste ochi, nu prea sunt solutii.

    Asa ca indiferent cat de mult ne place sau nu, simtul de autoconservare al societatii duce la aceste valori „gresite si nedrepte”. Pana la urma individul e un element al societatii, dar societatea primeaza in fata individului.

    Apreciază

  10. Si un comentariu scurt si separat: articolul seamana a explicatie si scuza pentru comportamentul autoarei. Ca explicatie e beton, clarifica niste lucruri. Ca scuza e inutil, nu e nevoie si nu are nici un efect, faptul ca niste oameni citesc pe internet ce scrie nu creaza si obligatii fata de ei: e continut gratuit, fiecare poate sa aibe sau nu pretentii, dar nu mai mult decat a platit pentru asta 🙂

    Am mai intalnit un caz similar. Recunosc ca intotdeauna imi aduc aminte de persoana aia doar pentru ca a fost the fuck of my life si pentru problemele pe care le-a creat unor prieteni (i-a spus prietenei unui prieten ca noi facem sex de 3 ori pe noapte, ei faceau o data la 2 zile si cate 1 minut). Da, era o minune sexul cu tipa respectiva, dar asta nu era suficient pentru o relatie de lunga durata, dupa cateva luni am plecat. Dar similaritatea e ca avea niste traume emotionale anterioare pe care le elimina prin pasiunea neobisnuita pentru sex, cat mai mult si cat mai intens. But in the end, she was broken.

    Apreciază

  11. „Ar fi o tensiune foarte mare din partea barbatilor care nu au parte de femei si s-ar lasa cu sange, ceea ce societatea nu vrea”

    Pai la musulmani merge. Se lasa cu sange dar poate nu se trage de la femei. Sau…? 🙂

    „Nu de alta, peste 40 de ani sexul zilnic e o raritate, iar pe la 50 o imposibilitate,”

    Depinde 🙂
    Si mai e bancul ala cu de ce barbatii insurati sunt grasi si aia neinsurati sunt slabi.. :))
    Cand exista variatiune poate randamentul e mai bun :))

    „calitatea ar scadea mult si femeile ar putea fi foarte nemultumite”

    Well, daca au fiecare de crescut 3-4 copii n-ar mai avea timp si chef de sex 🙂

    Cealalta solutie e sa aiba bani de shopping – dar fiind vorba de femei, probabil e mai scump decat decat varianta sa le tii ocupate cu copiii :))

    Apreciază

  12. Traducere: esti cam prost, dar te accept si asa. 🙂

    Nu am ratat ideea principala, dar fiindca este mult de spus si de tinut cont de mai multe aspecte, trebuie sa luam in considerare toti parametrii.

    Altfel am putea concluziona simplu, leii( sau alte animale) isi fac educatie sexuala?
    Sau delfinii, ca cica si aia sunt o specie care fac sex de dragul placerii, nu numai pentru reproducere.

    Apreciază

  13. @W – esti foarte pe faza. Chiar imi place, pentru ca prinzi ce gandesc cu mare exactitate. Am observat si eu ca, femeile folosesc sexul ca sa compenseze anumite dezechilibruri.

    Apreciază

  14. Aia citești în Eminescu. Hai mai întâi să vedem ce intră unde, care e faza cu bolile cu transmitere sexuală și cum se pune un prezervativ.

    Apreciază

  15. Studiile actuale contrazic teoriile menționate de tine. Tinerii nu mai sunt așa convinși că vor familii și copii, la fel e și cu sexul. Lasă 50 de ani, să vezi cum o să fie mulți la 25 care nu prea mai fac sex. Femeile care vor să fie emancipate (cum se zice acuma) vor fi, iar dintre bărbați care se bagă… se bagă, care nu, la revedere. Cele care vor strict copii fac ca amazoanele – îi fac și trimit bărbatul la plimbare.

    Cât despre relații poliamoroase, sunt și ele o variantă pentru cine e dispus să încerce. Și cu cât va fi mai multă informație și oamenii vor fi mai deschiși ne vom putea privi mai bine temerile și fanteziile.

    Apreciază

  16. Am trait intr-o tara musulmana, stiu cu ce se mananca poligamia la ei si cat de raspandita e (chiar nu e), nu e ceea ce crezi. Coranul pune niste conditii pentru poligamie, sunt si stricte si greu de indeplinit.

    Apreciază

  17. „„Pentru ca sexul ala sanatos este o extensie a unei relatii dintre doi oameni.” – sexul sănătos, pentru unii, înseamnă cătușe, bdsm sau alte fetish-uri. Fetish nu înseamnă fantezie, ci nevoie pentru unii. ”

    Tu poti sa ai nevoie sa futi capre dar asta nu inseamna ca e normal sau nu e semnul unor deraglari la alte nivele.
    Sigur, pentru unii nu exista asa ceva… normalitate 🙂

    „Ce maturitate și relații la adolescenți? Tu n-ai fost la vârsta când veneau hormonii și trebuia să știi ce să faci?”

    De aia trebuie sa li se arate ceea ce nu vor face oricum :))

    „Hai mai întâi să vedem ce intră unde, ”

    Pai gasesc pe Internet filme cu caini care si-o trag deci e simplu, chiar nu trebuie un curs special pentru asta.

    „care e faza cu bolile cu transmitere sexuală”

    Si asta e simplu, afla din reclama de la Durex ca exista un panaceu care nu-l vor folosi oricum: prezervativul.

    Ce trebuie sa mai stie cum arata sifilisul sau ce e cancerul sau ce implica tratamentul pentru HIV, pe urma femeile nu mai vor sa se futa si raman barbatii cu oule umflate, se apuca sa faca politica si cine stie ce belea mai iese 🙂

    „și cum se pune un prezervativ.”

    Poate si o facultate pe chestia asta.

    „Mulți oameni folosesc la un moment dat sexul – sau chiar sex, drugs & rock’n roll. Problema e dacă nu compensează și devin dependenți.”

    Ca de obicei, n-ai inteles nimic. Tocmai asta e dependenta.

    Apreciază

  18. Pai daca instinctele sunt suprimate atunci la ce le mai trebuie sex? Nu mai bine se cer „neutralizati” si scapa de o grija si stress? 😀

    Nu este suprimat, ci este doar o oarecare tinere sub control.
    Iar delfinii o fac si din placere, la fel ca si oamenii. La ei cum este cu educatia sexuala?

    E posibil sa nu fi priceput exact ceea ce vrei sa spui in articolul tau. Cred ca se datoreaza faptului ca sunt cel putin trei teme majore acolo.

    Apropo de finalul articolului, parerea mea este ca fiecare incearca sa isi ofere pacatele pe care si le permite( chiar si pe care nu si le) , desi in cazul „educatilor fara prieteni imaginari” nu vad sensul notiunii de pacat. 🙂

    Apreciază

  19. Ce legătură are fetish-ul cu capra? Oamenii nu sunt nișre roboței și nu trebuie să facă sex sănătos după definiția ta sau a altcuiva.

    Oamenii se plâng că nu le-a zis nimeni nimic de sex în adolescență și tu zici că educația sexuală e inutilă. Mai ales că e demonstrată utilitatea ei peste tot în lume. Dar noi știm mai bine că nimeni nu face și nu respectă indicații.

    Din nou, oamenii nu sunt roboți, au și momente mai ciudate în viață – de-astea de dependență – și trec peste. Nu orice femeie care a avut o viață sexuală mai prolifică ajunge nimfomană. Ai un mod foarte îngust de a privi lucrurile.

    Apreciază

  20. „Ce legătură are fetish-ul cu capra? Oamenii nu sunt nișre roboței și nu trebuie să facă sex sănătos după definiția ta sau a altcuiva.”

    Poti sa faci ce vrei cu capra dar tot anormal esti. :))

    „Oamenii se plâng că nu le-a zis nimeni nimic de sex în adolescență și tu zici că educația sexuală e inutilă. ”

    Cati or fi din astia? Unul la 1 milion?
    Pentru cazurile astea, hai sa invatam la gradinita pe copi cum sa se masturbze.

    „Mai ales că e demonstrată utilitatea ei peste tot în lume.”
    Wow..serios, ma intreb ce faceam oamenii acum 1000 ani fara asa ceva.
    Cum pana mea s-au reprodus oamenii pana acum daca nu stiau sa faca sex??

    ” Nu orice femeie care a avut o viață sexuală mai prolifică ajunge nimfomană. Ai un mod foarte îngust de a privi lucrurile.”

    Afirmatia iti apartine, cearta-te cu tine pe tema asta :))

    Apreciază

  21. „Cati or fi din astia? Unul la 1 milion?”
    Sunt atât de puțini încât o tipă a început să facă asta pe YouTube (canalul se numește Sex vs Barza) și faptul că are vreo 70 de mii de abonați cred că e elocvent. Nu m-am uitat la clipuri, doar am citit un interviu cu ea. Tipa pare că știe ce face.

    „Wow..serios, ma intreb ce faceam oamenii acum 1000 ani fara asa ceva.”
    Nu știu dacă o duceau așa bine – mureau pe capete și aveau tot felul de metode contraceptive care nu prea funcționau. Scopul e să creștem calitatea vieții pe toate planurile, iar sexul e unul dintre ele.

    Apreciază

  22. „aptul că are vreo 70 de mii de abonați cred că e elocvent.”
    E elocvent daca vrei sa argumentezi ca aia care stiu sa faca subscribe la un canal de Youtube nu stiu sa faca sex si invata de pe youtube :))

    „Nu știu dacă o duceau așa bine – mureau pe capete”
    Pentru ca nu aveau educatie sexuala :))

    „aveau tot felul de metode contraceptive care nu prea funcționau.”

    „Scopul e să creștem calitatea vieții pe toate planurile, iar sexul e unul dintre ele.”

    Si desigur, inlocuirea populatiei indigene, „educate sexual” cu cea primitiva si needucata dar care inca mai stie sa faca copii.

    Apreciază

  23. „nu stiu sa faca sex si invata de pe youtube :))”
    Exact. Își iau informația de unde pot, iar dacă acolo e prezentată cum trebuie, de ce nu? Poate tu te-ai născut învățat și nu ai nevoie, dar alții au.

    „Pentru ca nu aveau educatie sexuala :))”
    Tu ai 12 ani? N-o să detaliez toate practicile de atunci (care erau torturi de multe ori) sau simpla lipsă a igienei (pentru că sunt simple comentarii aici), dar numai dacă te gândești la bolile transmise e destul.

    E complet neconstructiv să continuăm printre argumente puerile, mai ales că e dreptul tău să te agăți de ce idei consideri tu de cuviință. Dar ce am omis în comentariul ăla cu carențele românilor e că nu vrem să ne educăm. În mod paradoxal, persiflăm sistemul educației dar atunci când avem posibilitatea să ne educăm, n-o facem.

    Apreciază

  24. Argumentele tale sunt foarte puerile, practic sunt niste lozinci inghite pe nemestecate, pur si simplu refuzi sa gandesti.

    Romanii nu vor sa se educe, tu esti roman, 1+1=2 🙂

    Apreciază

  25. Nu e „stiinta” ci doar o ipoteza a autorilor pe baza unor informatii mai mult sau mai putin de incredere, mai mult sau mai putin localizate.
    Poate sa fie adevarata, partial adevarata sau nu.
    Si e mai ieftina pe elefant.ro 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu