Și fostul tău soț are pe cineva?

– Și fostul tău soț are pe cineva?
– Nu știu.
– Dar, fiică-ta ce zice?
– Nimic, ce să zică.
– Nu ai întrebat-o?
– Nu.

– Și ce mai face fostul tău soț? Se întâlnește cu cineva?
– Nu știu.
– Nu l-ai întrebat?
– Nu mă interesează.

– Fostul tău are pe cineva.
– Nu știu. Nu mă interesează.
– Pai nu ai întrebat?
– Pe cine? Nu sunt curioasă.

Nu știu. Nu mă interesează. Nu e treaba mea. Nu sunt curioasă.
Acestea sunt răspunsurile uzuale pe care trebuie să le dau regulat la întrebarea despre fostul meu soț. Și nu sunt doar răspunsurile uzuale, sunt și răspunsurile oneste. Mă doare fix în cur dacă are sau nu pe cineva, nici discut despre asta cu el si nici cu fiică-mea. Nu mă privește si nu sunt nici curioasa. Strict ce mă interesează e că eu nu-mi împart viața cu el și atât. Dar, pentru oamenii din jur, care îl cunosc sau care nu, statusul lui relațional  pare să fie ceva vital, de interes general, de aflat neapărat. Si se pare ca, interesul lor creste proporțional cu indiferența mea.
Oameni buni, când un fost partener ți-e indiferent, ce importanță mai are dacă e sau nu combinat cu altcineva? Sa-i fie de bine, mult succes.

19 gânduri despre „Și fostul tău soț are pe cineva?

  1. Totusi aveti o istorie comuna, ceva amintiri , poate chiar placute. Chiar poti sa stergi tot cu buretele asa ca si cand n-ar existat ? Poate au fost si momente placute, copilul.Nu trebuie sa te gandesti ca daca-l ignori ii esti superioara.

    Apreciază

  2. Corect.

    Stiu una care a divortat (ea a divortat de proasta ce e ea impreuna cu maicasa) si moare ca ala e cu alta, are alta familie si ea este singura :)))

    Binenteles ca o comenteaza pe actuala lui nevasta ca e asa si pe dincolo, etc.

    Dar stiind-o pe fosta, cred ca nu ii este foarte greu unei femei sa fie deasupra ei si nu e greu de inteles de ce a ramas singura si va ramane mereu singura :))

    Adica na, esti urata grasa si proasta dar daca iti stii locul, exista sanse sa gasesti totusi pe cineva.
    Dar cand esti urata, grasa, proasta, pretentii peste nivelul tau, agresiva si cu gura mare – sanse zero.

    Cred ca asta e o trauma care incepe din copilarie la fete, descopera magia pisicutei in jurul careia barbatii graviteaza ca mustele atrase de lampa si daca au prins o data o musculita care sa le puna inelusul pe deget, cred ca magia asta o sa tina toata viata.

    Barbatii se maturizeaza tarziiu, dar se maturizeaza, pana la urma stiu care e doar de futut si care e de pastrat. Iar unele nici macar de futut nu mai sunt, decat daca esti urat, impotent si cu un fetis pentru grase.

    Sorin: da, poate, si asa e normal sa faca.
    Si nu o face din superioritate, asa e normal, asa stii ca ai iesit cu adevarat dintr-o relatie si nu o sa te bantuie toata viata.
    Erase & Forward.

    Apreciază

  3. Depinde, eu zic ca te simti liber si atunci cand poti vorbi despre celalalt fara accese de ura sau gelozie sau parere de rau sau etc . Copilul nu poate pur si simplu sa-si uite tatal ( decat in cazul in care I-a facut ceva rau ) . Poate relatia copilului cu tatal a fost una buna si divortul nu e vina lui.

    Apreciază

  4. Citeste cu atentie nu e vorba de faptul ca ar trebui copilul sa-si uite tatal.

    Sa vorbesti despre celalat ce? Cu cine este? Ce face? De cate ori si-o trage? Ce a mancat la pranz? De ce? Mai sunt inca 7 miliarde de oameni pe planeta asta. Discuti despre fiecare din aia in parte ce fac? Ala/aia este unul dintre ei. Mai ai in comun cu el atat cat ai si cu invatoarea/profesorul de la scoala cu care trebuie sa lucrezi vizavi de copil. In rest…ce?

    Apreciază

  5. Daca persoanele care intreaba daca fostul are pe cineva sunt de genul feminin, poate ca sunt interesate de el si pe calea asta vor sa loveasca doua pasari cu o piatra: sa afle noutati si sa obtina aprobarea ta. 🙂

    Sau poate ca cei care intreaba de chestia asta asociaza „refacerea vietii” cu starea de bine si intr-un fel se gandesc ca si starea ta de bine este legata de starea lui de bine, fiindca astfel poate sa plateasca pensia alimentara, sa se implice in dezvoltarea copilului, etc.
    Poate ca intrebarea lor este doar o dovada ca le pasa de tine, chiar daca este prost exprimata.

    @ME, argumentul tau din raspunsul dat lui Sorin zici ca este scris de o femei la ciclu. 🙂

    Punctul lui Sorin este ca daca esti agresiv fata de fostul partener( chiar si la modul pasiv, in genul „ma doare in cur de el, poate sa si moara”) nu ajuta la nimic cand vine vorba de copil.

    Si in general vorbind, odata ce ai facut un copil vei avea mai mult in comun cu celelalt parinte decat vei avea cu restul de oameni pana la 7 miliarde. 🙂

    Apreciază

  6. Jacky, daca tu crezi ca o femeie are nevoie de aprobarea fostei neveste pentru a inhata pe unul, sau ii pasa de pensia alimentara care (nu) o primeste alta, habar nu ai cum gandeste o femeie, pe ciclu sau nu :))

    Pentru cultra ta generala, ca poate ai sa te intalnesti si tu cu femei intr-o zi :)) nu are nevoie nici de aprobarea nevestei curente, d’apai a fostei :))

    „Si in general vorbind, odata ce ai facut un copil vei avea mai mult in comun cu celelalt parinte decat vei avea cu restul de oameni pana la 7 miliarde”

    No, you don’t :))
    Daca e sa vorbim de gene, ai destule si de o gramada din restul de 7 miliarde chiar in codul propriu si personal. :))
    Ca in rest…ce a fost s-a dus.

    Apreciază

  7. Ce face fostul tau sot e irelevant. Ce face tatal fiicei tale nu e deloc irelevant, e tipul ala care traieste in aceeasi casa, care ii asigura niste mancare si un acoperis deasupra capului, etc. Daca se fute si cu cine e irelevant pana cand se pune problema ca o aduce acasa, caz in care are un efect (pozitiv, negativ sau neutru) asupra fiicei tale. Stii, o mama vitrega nu e irelevanta.

    Apreciază

  8. Daca e vorba de o fata si o mama vitrega problema e relativ minora.
    Si asa tatal de obicei petrece doar 1-2 weekend -uri pe luna cu fata, greu de spus daca el are vreo influenta asupra copilului, mama vitrega cu atat mai putin.
    Daca e vorba de o fiica si un tata vitreg si fiica sta mai mult cu mama, atunci da, lucrurile se pot complica serios..

    Chiar stiu un caz din asta..mama fugita de acasa cu 2 copii, baiat si fata, in jur de 8-10 ani amandoi, dupa unul gasit pe Internet, taicasu vreo 2 ani nu i-a mai vazut dupa care fata s-a intors acasa la taicasu.
    De ce? Abuz sexual din partea noului „tata” si fata aia era departe de a fi cine stie ce frumusete seducatoare, ba chiar dimpotriva.

    Apreciază

  9. Tatăl fiicei mele nu petrece doar 1-2 weekenduri pe luna cu ea, ci mai mult, conform împărțirii responsabilităților. Genele lui nu sunt in proporție de 20%, ci de 50%, ca nu și-a băgat pula pe sfert!
    Cât despre o potențiala mama vitrega, consider ca fiica-mea e destul asertiva si inteligenta, ca sa se descurce cu așa ceva, dacă va apărea.

    Apreciază

  10. Nu cred ca as tine o relație de prietenie cu una care e cu fostul meu sot, cu atât mai mult dacă e prietena mea. Nu îmi doresc gradul acesta de amestec. Cât despre pensie alimentara, ea reprezintă mai putin de 10% din venitul lui lunar, deci cred ca poate sa o plătească fără probleme.

    Apreciază

  11. O invarti pe langa subiect: daca e vorba de fiica ta, te intereseaza. Ca e mama adoptiva, ca e un negru potent, ca e bunicuta Scufitei Rosii, te priveste. Aia cu „nu imi pasa, nu e treaba mea” e doar pana la un punct. Asta daca nu vrei sa spui ca nu-ti pasa nici de fiica-ta, dar nu stiai cu ce cuvinte sa o scrii.

    Apreciază

  12. Când te-ai despărțit e gata. Nu te mai poți amesteca în viața celuilalt și nici el în a ta. Normal, că în caz de pericol, situație alarmantă sau care ar pune în pericol siguranța copilului, lucrurile stau diferit, dar nu așa la ordinea zilei. Relația tată-fiică, mamă-fiică e una, relația dintre parteneri e alta. Nu suntem aici la balamuc să amestecăm oalele. Distanța e o chestie care se practică mult mai mult în țările mai nordice și e foarte utilă.
    Și în plus, fiică-mea are preocupările vârstei ei: balet, desen, dans, alți copii, școală, etc., nu cu cine se vede taică-su sau maică-sa. Deși e foarte intuitiva la multe chestii.

    Apreciază

  13. O intrebare mai personala acum si nu, nu e despre poza cu tine, stai linistita ma intereseaza cum reactioneaza fata cand te vede cu diversi insi cu care te intalnesti ocazional pe tinder ? Sau ai reusit sa-ti ascunzi perfect aventurile si nu banuieste nimic ? Divortul si viata asta libertina pot avea influente negative asupra copiilor la maturitate.

    Apreciază

  14. „Tatăl fiicei mele nu petrece doar 1-2 weekenduri pe luna cu ea, ci mai mult, conform împărțirii responsabilităților. Genele lui nu sunt in proporție de 20%, ci de 50%, ca nu și-a băgat pula pe sfert!”

    Hm, poate nu sunt eu prea intuitiv, da’ nu pot sa nu observ ca ai spus „mai mult” raportat la 1-2 weekend -uri pe saptamanana ceea ce nu e tot una cu 50% din timp cum recunosti ca ar fi normal.
    Ce mai are pe langa weekend -uri, ceva din vacante?

    Si tare am impresia ca „impartirea responsabilitatilor” se traduce si prin faptul ca iti plateste si ceva pentru ea …probabil tot dupa regula „biologica” ca ala care lasa samanta trebuie sa lase si banii :))

    Si ne mai miram de ce barbatii nu vor sa se insoare si/sau sa faca copii …

    Apreciază

  15. Ca sa fiu clara, programul fiicei mele se împarte la jumătate, intre tata si mama, incluzând si vizitele la bunici – adică de partea tatălui in programul lui, de partea mamei in programul ei. Domiciliul ei e la mine, deci el contribuie cu alimente iar eu sunt responsabila de acoperirea cheltuielilor din alimente plus din contribuția mea. Au fost si momente cand i-am decontat lui vizitele ei la dentist.

    Apreciază

  16. Ei, si aici se vede ca, chiar nu ma cunoști. Fiica-mi nu i-am prezentat nici un gagiu pe post de prieten de-al meu pentru ca nu am avut nici unul de prezentat. Nu s-a calificat nici unul pana la etapa rescpectiva. Tu chiar crezi ca fac la mine gang-bang când e fiica-mea pe acasă? Lol!
    In schimb fiica-mea ii cunoaște pe majoritatea amicilor mei, si fete sibăieții si chiar se înțelege bine cu ei, mai ales îl place pe un coleg de munca.

    Apreciază

  17. Pare foarte rezonabil.
    Asa e legea acolo sau ati reusiti sa va intelegeti la capitolul asta?
    Ati divortat la tribunal sau la notar?

    Apreciază

Lasă un comentariu