Tinder in Bavaria

De data asta, nu m-am mai Tinderit eu, ci i-am pasat Tindereala prietenei mele. Recent ieșită dintr-o relație cu multe iluzii și puține concrete, trecută printr-o despărțire buclucașă și încă foarte amorezata de ce ar putut să fie, i-am dat un pas in fund și am trimis-o pe Tinder. Nu am trimis-o ca sa-și găsească viitorul soț acolo, ci ca sa socializeze, sa vorbească cu alții, sa cunoască lumea, sa-și facă o impresie și sa se deschidă noilor posibilități. Impresiile ei, au fost foarte similare cu ale mele, tatuați, gagii cu bustul la expunere și cei fără moaca in poze primind un Unlike fără drept de apel. Eject și atât. In aceeași categorie au intrat și bărboșii nearanjați – știu ca-i moda acum, dar la gagici nu prea merge, poate la gagii, grașii și neîngrijiții.

Apoi a început saga, de unde ești, cu ce te ocupi, ce cauți pe Tinde, ce faci in timpul liber și nelipsitul, hai pe whatsapp sau da-mi numărul tău de telefon. Pana acum a colecționat peste 40 de match-uri și a rămas cu vreo 6 discuții deschise, după eliminarea nedoriților. S-a ales și cu o invitație la întâlnire, urmată clasic de cererile repetate de poze adiționale. Am învățat-o să răspundă direct, cu tupeu și fără prea multe procese inutile de gândire și analiză. I-am explicat ca tipii nu știu ce sa întrebe, de aia o dau cu „ce faci?”, că nu au imaginație și o întreabă abureli standard, iar la faza cu poze in plus i-am zis sa le taie macaroana și atât.

Stilul e similar, unii vor futai, alții o ieșire din singurătate, câțiva speră la jumătatea mult promisă de filmele americane, alții sunt pe acolo accidental, la socializare.

Oricum a prins mișcarea și baga mare. Ea mai citește și descrierile, deci e mai dedicată decât eram eu când ma Tindarem 😝.

Bineînțeles a apărut chestia de vasta, ca am pus-o la 32, mai tânără cu 6 ani, dar ce sa fac eu dacă ei ii plac tinereii și oricum arată de 32 🤪.

42 de gânduri despre „Tinder in Bavaria

  1. Se pare ca toate cele care se apropie vertiginos de 40 incep sa creada ca arata ca la 32 🙂
    Cand te apropii (ca femeie) de 40 slabe sanse sa mai iasa altceva decat un futai sau o relatie cu ceva mai multe sanse de stabilitate dar cu unul trecut de 50, sau care arata ca la 50, cu venituri medii sau/si nevasta 🙂
    Asa ca cel mai bun sfat pentru ea ar fi sa uite de partea cu tinereii + restul fitelor care sunt sigur ca le mai are, daca nu vrea sa ajunga la 45 tot pe Tinder dar cu like -uri doar de la pensionari.
    Adica, no ofence, si la barbati le plac cele tinere dar la capitolul asta lucrurile merg in favoarea barbatilor.

    Apreciază

  2. Nu neaparat. Tocmai am fost la cina cu niste vechi prieteni care s-au insurat in ultimii 5 ani, unul cu o doctorita de 38 de ani cu care are 2 gemene, celalalt cu o colega medic (el e tot medic) care avea si 2 copii dintr-o casatorie anterioara (si el unul) si au o fetita de 3 ani, ei avand 41. Pe prima tipa o stiam din alt context, e foarte ok, pe a doua nu o stiam dar din ce am vazut e si ea in regula.

    Da, la modul general nu prea cauta lumea tipe de 38 de ani pentru ca iti pui niste intrebari cand dai de una singura de varsta aia, dar daca treci peste asta mai dai din cand in cand si de cate una intreaga la cap. Probabilitatea e foarte mica, dar nu e nula. Cum se zice in matematica: se ia un Epsilon mai mare ca zero …

    Apreciază

  3. Stii cum se zice. Exceptiile confirma regula.

    Depinde de mindset -ul femeii. Daca e femeie de casa, care care ca prioritate pincipala familia, copiii, nu are asteptari nerealiste, sunt sanse sa dea de un tip la fel.

    Daca e una pofticioasa care la 40 ani crede ca inca are 30 ani si vrea tip de 30 care sa futa una si aceeasi cat 3, sa aiba si bani sa fie si fidel si .. nu prea o sa se intample.

    Apreciază

  4. Me, vezi ca trăiești prea mult in mentalitățile românești, care chiar ma miră și irita, pentru ca bărbații romani trecuți de 35 au de obicei burtocul in dotare și cred ca sunt fericiți dacă mai prind o centuristă la jumate de preț, in caz ca ii lasă nevasta, și aia deformata de la nașteri. Pe unde o ard eu și prietenele mele, inca ne mai tine de tinerei. Ea tocmai a încheiat o relație cu unul de 24, iar pe Tinder deja și-a găsit doi misto. Mi-as găsi și eu, dar inca suspin după fostul amant. Așa, ucigător de sinceră.

    Apreciază

  5. Pentru barbati e clar, aia cu bani pot alege aia fara iau ce pica. La femei , care sunt frumoase si tinere pot avea pretentii care nu , mai putine. Zona asta de online dating creeaza iluzii si multi acolo au asteptari nerealiste, in special femeile. Mi-am facut si eu cont pe tinder, am pus o poza de acum 10 ani, mai de la distanta , asa sa nu se vada chiar bine fata ( sa nu ma recunoasca nevasta ) si m-am bagat la abureala. Figuratie maxima, prea multe texte, am abandonat idea din plictiseala si m-am reorientat pe agatat live ( adica sa vad tipa fizic , nu doar poze photoshopate ), iar daca-mi place sa ma bag pe ea.
    „bărbații romani trecuți de 35 au de obicei burtocul in dotare și cred ca sunt fericiți dacă mai prind o centuristă la jumate de preț” – eu ti-am spus ca ai ceva frustrari legate de barbatii romani si nu stiu de ce simti nevoia sa jignesti asa ? Crezi ca nu exista englezi sau italieni de genul asta , sau toti sunt finuti plini de bani si trasi prin inel ?

    Apreciază

  6. Ei vezi, noi ne-am pus poze recente pe Tinder și cu alea agățam. Dacă mi-as pune o poza de acum 10 ani, as arată ca o școlăriță venită la agățat.
    Cât despre romani, adevarul e ca sunt supraponderali și bărbații, și femeile și mai ales copii. Exista rare excepții, la cei care fac cât de cât sport. Chiar eram acum doi ani la Felix la piscina și ma uitam ca nu exista un bărbat proporțional trecut de 30 de ani. După ce s-ai însurat, zici ca baga in ei de ciuda, ca doar dragostea trece prin stomac.

    Apreciază

  7. La felix la bai vin in general familii cu bilete gratuite sau sponsorizate de sindicat, intr-un cuvant amarasteni. La fel si la sovata sau alte statiuni similare. Un exemplu care sa-ti intareasca ideea. Mergi si tu in alte zone, frecventate de corporatisti de ex. sa vezi ca gasesti si gagii misto trecuti de 30 cum iti plac tie.

    Apreciază

  8. „Ei vezi, noi ne-am pus poze recente pe Tinder și cu alea agățam”
    Recente sau nu, cu pozele minti cu usurinta. Pai de ce altceva aia cer mai multe iar voi nu dati? 😃
    „Dacă mi-as pune o poza de acum 10 ani, as arată ca o școlăriță venită la agățat.”
    Daca la 30 ani te imbraci ca intr-un film porno cu scolarite nu inseamna ca arati de 17. Sigur, de amorul futaiului o sa-ti spunem ca arati de 17, prietena ta cu acelasi gen de probleme o sa- ti spuna ca arati de 17, dar toti stim cum stau lucrurile de fapt.
    „Chiar eram acum doi ani la Felix la piscina și ma uitam ca nu exista un bărbat proporțional trecut de 30 de ani.”
    Pai si de femeile cu care erau nu comentezi nimic? :))
    Pai ori erau si ele naspa si atunci nu aveau pt ce, sau fotomodele si atunci nu conteaza, femeile accepta, doar tu esti prea fitoasa 🙂

    Apreciază

  9. Nici unul dintre cunoscutii mei nu merge la Felix si majoritatea arata ca niste oameni normali, BMI < 25. Probabil nu te uiti tu unde trebuie atunci cand tragi concluzii.

    Apreciază

  10. „Pe unde o ard eu și prietenele mele, inca ne mai tine de tinerei. Ea tocmai a încheiat o relație cu unul de 24, iar pe Tinder deja și-a găsit doi misto. Mi-as găsi și eu, dar inca suspin după fostul amant. Așa, ucigător de sinceră.”

    Cred ca vorbim de lucruri diferite aici.
    Daca e vorba de futai, femeile sunt in avantaj. Daca vor sa si-o puna rapid si nu ridice pretentii absurde, nu e greu sa gaseasca unul care are nevoie sa-si descarce oo sau sa mai schimbe meniul, sa-si creasca increderea sau pur si simplu sa se laude la prieteni.
    Chiar si la 70 ani si fara sa o ceara, pot gasi un tinerel pe la 20 si ceva chiar – a se vedea cazurile de viol cu babe.

    Daca vorbim de relatii serioase nu in sensul de futai serios, ci implicare pe termen lung, dedicare, familie, etc. aici barbatii sunt in avantaj si femeile pierd teren rapid o data cu varsta.

    Normal ca suspina dupa ala de 24, care si-a facut numarul si pe urma si-a vazut de treaba lui. Aia n-a fost relatie, ala a fost un drive test pentru el, dorinta de relatie pentru ea.

    Ca doar ala nu o sa se insoare la 24 sau daca e sa se insoare la 24 doar nu o sa se insoare cu una de 38.
    Peste 12 ani el o sa aiba 36 si poate lejer sa dea iama prin 25-30 pe cand nevasta ar avea 50 si chiar daca o sa creada ca arata de 40 is no match for 25-30.
    Hell, si peste 20 de ani, la 44 daca o sa aiba ceva statut financiar, poate lejer sa aiba access la gama 25-30, pe cand nevasta de 38 acum o sa aiba aproape 60, bunicuta in toata regula.

    Deci inca o data, aia 2 care i-a gasit pe Tinder, nici alea nu sunt relatii, sunt 2 care vor sa o futa pentru ca din anumite unghiuri arata bine in poze, pentru ca momentan altceva mai bun aia nu au, ca merge si 38 ca sa isi creasca selfconfidence -ul pentru a ataca gama <30, etc.

    La fel si la tine, amantul n-a fost o relatie, el stia bine de la inceput ce vrea si aia in nici un caz nu era o relatie, mai degraba un set de servicii pentru care a platit modic.
    Din pacate, cam toate femeile au chestia asta in cap, daca le futi bine si ai si un statut financiar, au impresia ca trebuie sa fie si un soi de dragoste la mijloc, relatie.

    Dar in sine nu este, doar o necesitate masculina care satisfacandu-o pica la fix peste mai mult decat o necesitate a femeii, ca barbatul care a futut-o si potential o poate lasa insarcinata, sa si ramana cu ea pentru a-i oferi suport material sa creasca progenitura.

    Desi chipurile am evoluat, suntem educati, etc. la baza suntem dominati tot de instincte.
    Barbatul sa futa cat mai mult si divers, femeia sa i se puna pata pe ala care o fute mult si arata si potenta financiara incercand sa-i taie deschiderea spre diversitate :))

    Apreciază

  11. El cam are impresia că tot ce e interesant în viață moare la 40 de ani – asta nu e neapărat o mentalitate românească. Așa cum unii bărbați caută femei tinere, alții se uită mai mult la alea trecute de 30 de ani – la fel și la femei. Dacă ai ajuns la 40 de ani și ți se pare că e pierdut totul, asta o să transmiți mai departe și chiar că n-o să te vrea nimeni – de ce ai vrea pe cineva care gândește așa?

    Nu le mai plânge de milă ălora cu burtă, că un trening adidas și niște nike de-ăia cu umflături în picioare și tot târăsc vreo pițipoancă după ei.

    Apreciază

  12. Da, cam așa e, mentalitatea contează. Nu contează vârsta pr care o ai, ci cea pr care o reprezinți. La fel și cu kg, sunt unii/unele care se mențin și arată bine și alții/altele care preferă să bage în ei fără limita, ca doar plăcerea de moment contează.

    Apreciază

  13. In ultimul an am fost mai mult prin Timișoara, dar tot impresii similare mi-am făcut. Mai putin grași pe ansamblu, dar cu problemele tipic românești, gen carii și Dinți strâmbi.

    Apreciază

  14. Toti sunt cu lozinca „fara ONS” pe Tinder.
    Asta nu inseamna ca n-ar arde-o de la prima intalnire daca vad un tip potent fizic si financiar (femeile) sau daca li s-ar da o sansa (barbatii).
    Relatie nu inseamna nici o luna de conversatii urmate de 3 luni de futai inainte de a trece la urmatoarea.
    Poate ai sa spui ca vezi, n-au fost 3 luni cu precedententul, au fost 3 ani.
    Cu atat mai rau pentru prietena ta care e in varsta, ca la 20 si un pic, 3-5 ani, chiar si 10 sa o arzi prin „relatii” din care nu-ti propui sa iasa nimic serios, nu e mare lucru la barbati.
    Cand nu sunt casatoriti timpul merge in avantajul lor, au timp sa faca bani, isi intretin conditia fizica, acumuleaza experienta cu femeile, etc.

    Prietena ta ar trebui sa fie mai realista in asteptari, timpul nu curge in favoarea ei,
    TInder nu e piata, cauti pe la toate tarabele pana iei za best of za best, dai banul si pleci cu produsul acasa unde faci ce vrei cu el 4ever.
    Produsul de Tinder dupa ce l-ai platit, face picioare si pleaca cu benefits cu tot.
    Daca la 38 inca mai poate gasi ceva pe la 40+ (si putin probabil ca tocmai pe Tinder) la 40+ trebuie sa caute 50+ si tot asa.
    Altfel ultimii ani mai fresh o sa-i petreaca ca profesoara de sex pentru tinerei care indoielnic ca au sa spuna macar un „multumesc” la sfarsitul cursului.

    Apreciază

  15. „El cam are impresia că tot ce e interesant în viață moare la 40 de ani – asta nu e neapărat o mentalitate românească. Așa cum unii bărbați caută femei tinere, alții se uită mai mult la alea trecute de 30 de ani – la fel și la femei. ”

    Postare de consolare? 🙂

    Evident, nu ai gradul de maturitate necesar pentru a intelege niste chestii de baza legate de natura umana.

    Sigur, pot sa existe exceptii dar cand tu insuti nu esti exceptia, nu te poti astepta sa gasesti una.
    Cel mai bine e sa intelegi cum functioneaza niste chestii si sa le folosesti in avantajul tau, chiar daca asta inseamna sa renunti voluntar la anumite asteptari nerealiste.

    E la fel ca si cura de slabire, trebuie sa accepti sa renunti la niste obiceiuri nocive si sa adopti altele sanatoase daca tii sa ajungi la o forma fizica.
    Daca ai impresia ca exista o solutie sa maninci ca un porc si sa nu te ingrasi, ba dimpotriva, sa-ti creasca muschii nu sunca, visezi doar, nu poti invinge legile naturii.

    Daca esti fuck-adicted, ca femeie poti sa o tii asa cam pana pe la 40 si un pic.
    Pe urma candidatii se raresc din ce in ce mai mult, pe la 50 ai sa platesti sa te mai futa cineva sub 40 iar frustarile au sa creasca pe masura.

    O femeie e fericita cu adevarat cand iubeste si e iubita, dar multe nici nu invata sa iubeasca nici sa se faca iubite.

    O slaba si temporara consolare la lipsa iubirii este sexul, care creaza un cerc vicios al dependentei si frustrarii.
    Cautand in special sexul, cel mai probabil ai sa ratezi dragostea, ceea ce produce frustrare si genereaza nevoie de si mai mult sex si tot asa, pana cand devii constienta (sau constient – ca se intampla si la barbati) si iti schimbi prioritatile.

    Da, schimbarea poate interveni la orice varsta, dar cu cat trece mai mult timpul, cu atat sansele sa schimbi ceva scad. Can’t teach an old dog new tricks.

    Apreciază

  16. „Mai putin grași pe ansamblu, dar cu problemele tipic românești, gen carii și Dinți strâmbi.”

    Da’ ce le facusi de ai ajuns sa le vezi cariile? :))

    Daca erai barbat si vorbeai de femei, intelegeam, puteai sa ajungi chiar in contact direct cu ele, tactil..dar asa… 🙂

    Chiar si atunci ti-as fi spus ca exagerezi si sa o lasi mai moale cu traseistele ca alea n-au bani de dentist si ce e mai rau, nici de doctor.. 🙂

    Apreciază

  17. Probabil toti oamenii pe Tinder sunt seriosi, bogati, tineri, sanatosi si jumatate sunt Batman si jumatate Superman. Daca ii crezi.

    Apreciază

  18. „In ultimul an am fost mai mult prin Timișoara, dar tot impresii similare mi-am făcut. Mai putin grași pe ansamblu, dar cu problemele tipic românești, gen carii și Dinți strâmbi.”
    Depinde pe unde ai fost. Crezi ca tipii ok (nu vorbesc de aia de top, ci de aia medii, dar care nu au burta si au dintii intretinuti) umbla pe strada prin Timisoara ca sa ii vada turistele? Eu sunt convins ca nu, au chestii mai bune de facut.

    Din pacate @Me cam are dreptate in mai multe privinte, in special la aia cu „nu intelegi natura umana” si „O femeie e fericita cu adevarat cand iubeste si e iubita […] O slaba si temporara consolare la lipsa iubirii este sexul”.

    Apreciază

  19. Exista o mentalitate la romanii care lucreaza afara in sensul ca se simt superiori fata de cei care au ramas in tara. Nu numai financiar dar si intellectual, spiritual, fizic chiar si genetic !!!
    Revenind la ce se vorbeste mai sus, asta cu iubirea e un pic fortata, exista mai ales in tinerete, mai tarziu e dificil, compatibilitatea trebuie sa fie sufficient de mare intre cei doi si sa gasesti pe cineva cu care sa fii compatibil e aproape imposibil.

    Apreciază

  20. Nu se simt superiori, pur și simplu diferența exista, atâta tot. Sunt și excepții dar sunt rare. Și nu e ca, doar eu văd chestia asta, o văd cam toți cei care locuiesc in alta parte și eu reușit acolo. O văd și cei din România, care mai pleacă prin străinătate, dar o recunosc mai greu.
    După ce ești pe picioarele tale și poți trai independent, cu greu mai accepți pe oricine lângă tine. Conturează compatibilitatea pe mai multe planuri.

    Apreciază

  21. Bănuiesc că nu umbla tipii ok pe strada in Timișoara, ei stau închiși in casa, sa nu-i fute baba Cloanța. Ce chestii aiurea vorbești. Eu m-am uitat la societate, cum arată lumea, cum arată bărbații, cum arată femeile, in Timișoara, oraș frumos și mare. Si nu doar in locurile turistice.
    Dar bărbații ce își doresc, nu tot acceptare și afecțiune, ca și femeile? Iar femeile nu simt nevoia de sex, ca și bărbații? Am mai auzit teoriile lui @Me, după el femeile nu ar vrea in veci sa se futa, vor doar iubire. Nu știu cum e iubirea asta fără sex și ce însemna, dar ne spune el cândva. Și tot din a lui @Me citire, dacă nu ești in relație nu ai valoare. Uite ca eu, sunt in sfârșit singura după mulți ani in care am fost in relație și ma simt foarte bine. Chiar îmi place.

    Apreciază

  22. Ce a vrut sa spuna me ca idee e ca ceea ce simti tu acum o sa cam dispara peste cativa ani cand vei descoperii ca ai imbatranit , nu mai arati asa de sexy , sexul nu mai e chiar asa de important , traficul pe tinder o sa-ti scada drastic o sa descoperi ca esti singura si nu ai pe nimeni langa care sa-ti petreci timpul. O sa ajungi in cel mai bun caz ca monica tatoiu care clantane la tembelizor cat de tare e si ce face ea la 50 ani si poate nu realizeaza cat de ridicola si ca pe nimeni nu-i intereseaza de ea.

    Apreciază

  23. Oau, de abia sunt singura de vreo 6 luni, prima data după peste 20 de ani și deja trebuie sa ma gândesc la bătrânețe? Lol! De aia nu iese lumea din relatii nașpa, ca se tem de bătrânețe. Nu le da nimeni cana de apa, dar oare vor avea nevoie de ea?

    Apreciază

  24. „Și bărbații vor sa fie iubiți, tot așa cum vor și femeile. Iar sexul nu-i o consolare, ci o nevoie fiziologică.”

    Nevoie fiziologica e si sa maninci, dar poate sa devina un viciu.
    Nevoie fiziologica este si sa te si pisi, dar daca o faci la fiecare jumatate de ora clar ai o problema.

    Cand nevoia de sex interfereaza negativ cu alegerea unui partener de viata – ca pana la urma despre asta vorbim daca vrem sa vorbim si de iubire, atunci e viciu.

    „după el femeile nu ar vrea in veci sa se futa, vor doar iubire”

    Nop, never said that.
    Dar cand sexul devine viciu, apare o contradictie intre cele doua si se produce un cerc vicios.
    Ca si cu mancatul (tot nevoie fiziologica) vicios. Te ingrasa, asta produce frustrare si ca sa treci peste ea maninci si mai mult. Pana cand crapi. Atac de inima, colesterol, diabet, atac cerebral, etc.

    Cu sexul la fel, daca il folosesti pe post de drog, ai sa-l folosesti in dauna unei relatii normale, pana te lovesti de zid.
    Adica iti dai seama ca esti batrana, nedorita si cu sanse minime sa mai gasesti parteneri pentru sex ca in urma cu 20 ani. Mai nasol e ca si altfel de parteneri e cam greu sa mai gasesti. Sau ca ai putea tolera pe unul chiar de varsta ta + ceva (ca asa e cu barbatii), presupunand ca totusi il gasesti.

    Ai spus la un moment dat o chestie desteapta, ca fiecare alegem cum sa imbatranim.
    Asta e modul care l-ai ales tu?
    Singurica si poftind dupa tinerei care cu timpul tot mai putin timp sunt dispusi sa petreaca cu tine?
    Valabil si pentru prietena ta.

    Plus, am observat ca nu excluzi ideea ca propria persoana poate fi subiectul unor eforturi de self-improvement, ceea ce e foarte bine.
    Fa-le acum si ai sa culegi roadele ceva mai tarziu. Altfel, roadele la ceea ce cultivi acum vor fi tare amare iar schimbarile care va trebuie sa le faci atunci vor fi mult mai radicale.

    „Eu m-am uitat la societate, cum arată lumea, cum arată bărbații, cum arată femeile”

    Si ciudat, n-ai comentat nimic despre cum arata femeile. Sau ai facut-o cu alta ocazie, sunt romance deci naspa? In gura lor te-ai uitat ? Spune-mi si mie secretul, cum scanezi cavitateea bucala a celor care trec pe strada 🙂
    Si daca vorbesti face-to-face da – se mai vede un dinte stramb ceva, dar carii eu nu am reusit sa vad :))

    „După ce ești pe picioarele tale și poți trai independent, cu greu mai accepți pe oricine lângă tine. Conturează compatibilitatea pe mai multe planuri.”

    Serios, serios.
    Cu amantul ala dupa care erai moarta, pe ce planuri erati compatibili? In afara de ala sexual pe care poti gasi N compatibilitati cand futi o saptamana la cateva luni, eventual mai bagi si o viagra ca sa culegi laude de la amanta. Sau petrecut vacante impreuna? La vacante toti suntem compatibil :))

    Nu de „compatibilitate” e vorba ci de alte chestii intr-o relatie pe termen lung.

    Apreciază

  25. „Și tot din a lui @Me citire, dacă nu ești in relație nu ai valoare. Uite ca eu, sunt in sfârșit singura după mulți ani in care am fost in relație și ma simt foarte bine. Chiar îmi place.”

    Nici asta nu am spus-o desi probabil ca tu resimti presiunea ideii astea, sigur razbate din mediul tau social.
    Poate vrei sa spui ca dupa ce ai fost multi ani intr-o relatie ratata. Sau o relatie in care n-ai reusit sa te incadrezi. Nu prea am inteles bine ce a fost acolo.

    Da, e normal sa te simti mai bine singur decat intr-o relatie ratata. Stiu perfect cum e.

    Dar si singuratatea-de-dupa-relatie in care ti-ai dori una dar nu reusesti sa o ai e un soi de ratare.
    Si nu trebuie glorificata daca nu vrei sa devina permamenta.

    Apreciază

  26. Ce numești tu natură umană sunt niște idei simplificate atât de mult, încât eu unul nu le-am văzut în jurul meu după ce am trecut de 25 de ani. Nu zic că nu se aplică unor pături sociale, dar excepțiile sunt prea multe ca să fie doar excepții. Dacă pentru tine maturitatea înseamnă să reduci lumea din jur la niște idei de care te-ai convins tu singur (cumva), da, nu-i nimeni matur. Ca să nu mai zic că discutăm aici de societatea românească în general, pentru că pe aia am văzut-o toți – și asta ce procent e la nivel global? Acum na, eu am câțiva prieteni apropiați, poate nu contează statistic. Cu toate astea ăia au și alți prieteni și cunoștințe, toți avem familii și prieteni de familie și încep să se adune la număr, dar nicicum nu se pupă cu generalizările tale. Poate tot orașul în care locuiesc eu o fi excepția și suntem o altă natură – asta trebuie să fie, că tu n-ai cum să greșești în generalizări.

    Nu știu care e faza cu consolarea, dar când eram (mai) tineri, gen numai ce trecusem de adolescență, exact teoriile tale ni se păreau că ne fac maturi în ochii femeilor spre 30 de ani. Pentru că mulți ne doream să se uite la noi alea de 28-30 de ani pentru că aveau caracter, aveau un fel de a fi.

    Apreciază

  27. Ba da, unii se simt superiori, dar e o latură a personalității lor. S-ar fi simțit superiori și în România dacă ar fi rămas, s-ar fi simțit realizați și deștepți în comparație cu alții. Avem asta deja, ăia care câștigă 1000 – 1500 de euro/lună se uită de sus la ăia care câștigă 500 și îi fac proști și leneși. Și culmea, mulți sunt oameni care cred ei că au realizat ceva în viață dar nu reușesc să crească, să-și dezvolte pasiuni și să facă ceva cu banii ăia pe care îi câștigă. Sunt superficiali, n-au subiecte de discuție în afară de porcăriile pe care le auzi la știri și idei superficiale ce derivă din ele – asta ține de educație și de deschiderea la minte.

    România nu va fi niciodată Germania (sau altă țară) și nici nu va avea nivelul de trai, infrastructura și serviciile de acolo (în ansamblu). Asta trebuie să înțeleagă toată lumea. E de ajuns pentru tine ce ai în RO? nu? atunci mergi undeva unde vei fi mulțumit. Ești mulțumit? atunci trăiește-ți liniștit viața până când nu vei mai fi mulțumit. Dar atâta timp cât tu ca individ nu-ți poți stabili singur prioritățile n-ai să fii mulțumit niciunde.

    Apreciază

  28. @Me: mai usor cu argumentele logice ca-i da cu overflow autoarei.
    @viatapetinder: nu-i baga in seama. barbatii e porci. tu arati de 20 de ani. fix. teiubim

    Apreciază

  29. Nu, tipii OK din Timisoara nu umbla hai-hui pe strada. Nu stau in casa, ci se urca in masina si se duc in locuri care sunt mai putin frecventate de genul de persoane pe care le evita, inclusiv turisti. Nu stiu cum ai vazut „societatea”, ca societatea nici un sociolog nu o vede si o intelege intr-o vacanta, ia ani de zile ca sa o „vezi” si sa o intelegi.

    Cred ca ai atribuit multe chestii lui @Me pe care nu le-a scris vreodata. Incearca sa intelegi ce scrie, nu ce vrei tu sa intelegi din cuvintele lui. Vad ca intri in bula de autosatisfactie, de autoamagire si autosuficienta in care totul e perfect pentru ca asa vrei tu sa crezi, iar daca cineva nu e de acord atunci ori ignori, ori il injuri de mama (politicos, normal).

    Apreciază

  30. Intr-un fel domnisoara tinder are dreptate, societatea capitalista ( exceptand emigrantii aciuati pe acolo ) e compusa din indivizi mult mai ingrijiti ( din toate punctele de vedere ) decat specimenele cu burta , chelie si ceafa groasa de care te lovesti pe strada in romania. E oare o problema genetica a populatiei sau doar un efect al anilor de comunism ?

    Apreciază

  31. Defect al anilor de comunism zic eu. Si in Rusia am înțeles ca e un model similar, iar in Polonia se observa tranzitia – inca mai exista, dar si se tinde spre altceva.

    Apreciază

  32. :)) usor cinic, dar presupun ca asa gandesc multi barbati. Sunt multe femei intregi la cap care sunt singure la 38 de ani, eu am 34, dar ma indrept incet si sigur in directia aia.
    Poate era mai bine sa ma fi maritat si sa fi divortat, eu am preferat sa economisesc niste bani.

    Apreciază

  33. Draga Me, nu stiu cati ani ai tu, dar eu cu siguranta nu ma simt batrana sau imbaranita, iar sexual sunt mult mai implinita acum decat eram in urma cu 20 de ani. Pe vremea aia inca eram virgina :).
    Cat despre frumusete si dinti, chiar te rog sa te uiti la dintii oamenilor din jurul tau, de prin Romania. Dar nu asa la alesi, ci la toata lumea pe care o intalnesti. Fa exercitiul acesta o saptamana, dupa care mai vorbim. Eu stiu ca exista multi in Romania care au bani si isi creaza enclave, in are doar ei traiesc si prietenii lor cu acelasi statut, cu care au contact si atunci totul e super. Dar hai sa vorbim per total, nu pe alese.
    Cat despre teoriile cu sexul, crede-ma pentru mine e un punct de reper in alegerea unui partener de viata, ca daca nu ma fute omul cum trebuie, nu vreau sa-mi impart viata cu el.
    Si daca tot ai atins subiectul fostului meu amant, da eram foarte compatibili, din multe punte de vedere, nu doar sexual. Sagetatoriii si berbecii se potrivesc foarte bine, se simt. Compatibilitatea exista si atat, o poti descrie romantic, dar ce folos. Cand esti compatibil cu cineva o stii. Da, poti sa faci o relatie pe termen lung si fara compatibilitatea, majoritatea se fac de fapt pe interes, dar nu sunt prea fericite relatiile respective.

    Apreciază

  34. Idea asta răzbate de la tine, cam asta transmiti tu. Mi-e mi-se pare ca aperi cu orice pret idea de relatie, in sociatatea pe care tu ti-o proiectezi asta e mai presus de orice fericire.

    Apreciază

  35. Strazile unde mergi tu …. 🙂

    Sau poate e altceva… eu in primul rand nu ma uit dupa tipi :))

    Dar pot sa zic ca tipele sunt ok, ingrijite, se vede ca pun ceva efort, mai ales daca sunt mai tinere/in cautare de partener.
    Poate e si asta o chestie, femeia in vesnica cuatare de parter, chiar si daca are unul – pune mai mult accent pe aspectul exterior.

    Cu fizicul nu pot sa ma pronunt, sunt cazuri si cazuri iar genetica joaca un rol important.

    La ce comunism te referi?
    Ala care spunea ca femeia e importanta prin ceea ce face nu cum arata? :))

    Pai da, dpdv societatile „avansate” au intors-o exact pe dos.

    Femeia sa fie complexata si sa se simta inferioara daca nu au 40 kg ca nu stiu ce slabatura de fotomodel/vedeta, daca nu are curul de marimea asta, daca nu are tatze forma/dimensiunea asta, daca nu foloseste ultimul fond de ten de la XXX, minim 1kg/luna, daca se imbraca ca vara trecuta si nu dupa noul trend ZZZ, si clar nu e o partenera buna daca nu stie sa suga pula ca in filme porno.. Pogres ce sa mai.

    Apreciază

Lasă un comentariu