Sărutatul broaștelor

Unul dinte motivele pentru care am divorțat, a fost dorința de a găsi un partener mai bun pe termen lung decât cel care îmi pusese verigheta pe deget. Mi-am găsit relativ repede un nou partener dornic să-mi pună și el verigheta pe deget, însă după o analiză mai profundă a ofertei am declinat-o. Motivul a fost perspectiva pe termen lung și pachetul cu care venea potențiala jumătate.

Fiind tânără, ușor imatură și foarte relaxată în privința căsătoriei, când mi-a pus primul soț verigheta pe deget nu m-am gândit la perspectiva pe termen lung a relației noastre și la cum va arătat viața mea lângă omul respectiv, precum și implicațiile pe care le are măritișul. Am ales atunci să vizualizez opțiunea în care în viață alegerile sunt oricând disponibile, crezând că oamenii au liber arbitru să-ți schimbe părerea sau alegerile. Trecută printr-un divorț, acum nu aș mai face aceeași mișcare, pentru că greșelile și alegerile greșite se pot corecta, dar costă, iar prețul s-ar putea să fie foarte piperat.

De aceea, când a doua oară am avut propunerea de a forma o relație serioasă, cu casă și masă împreună, înainte de a lua decizia m-am uitat la perspectiva pe termen lung și cum va arătat viața mea împreună cu jumătatea, ce va dori el să facem în weekenduri, ce îmi voi dori eu, unde vreau să ajung eu și cât din drumul respectiv îl putem face împreună. Apoi am privit pachetul, cu care intrăm toți în relații, chiar de la prima. Pachetele sunt câteodată surprinzător de beneficiare, de cele mai multe ori un mixte și de prea multe ori nimic mai mult decât niște pietre ale lui Sisif, de care suntem destinați să nu ne descotorosi.

De atunci au trecut aproape 3 ani și eu am analizat poate mult prea mult, vizualizând perspective sumbre și atunci când nu era neapărat cazul. Poate într-un fel am căzut în perspectiva cealaltă, de a fi foarte strictă cu alegerile, puțin flexibilă, din teama de a nu alege greși. e clar că trebui să existe un echilibru între compromis și neclintire și eu încerc să mi-l găsesc pe al meu. Cumva sper că el va apărea atunci când persoana potrivită va apărea în viața mea.

Ce am încetat să fac cu siguranță este să sărut broaște, sperând că în orice suflet prihănit se găsește de fapt un diamant neșlefuit, când de fapt nici urmă de carbon pe acolo. Am tras o linie acceptând că sunt o tipa mișto, pe picioarele mele, cu multe realizări în portofoliu, creativă, amuzantă, sexy și frumoasă, și de aceea îmi va fi greu să găsesc ceva la nivelul meu, pentru că este rarefiat. Și de aceea nu mi-se pare corect față de mine să accept ceva mai puțin satisfăcător pe termen lung. Timpul este un factor, iar deocamdată eu îl fructific benefic, investind în mine, în pasiunile și ideale mele, în a vedea lumea și a învăța lucruri noi.

Tendința mea este pentru îmbunătățire, cunoaștere, explorare, călătorii, descoperire de sine, noi proiecte, iar pachetul meu este relativ ușor și nu îi cer nimănui să-l care.

Și da, îmi doresc acum o relație, dar nu am necesitatea să se întâmple cât mai curând și nici disperarea singurătății fără de ea. Mi-aș mai dori și un copil, dar nu sunt dispusă să-l fac cu orice preț și cu oricine, neavând presiunea necesității de a fi mamă, pentru că sunt deja. Așa că, îmi plănuiesc următoare vizită în Kuwait și ceva atracții prin Dubai peste două săptămâni. Îmi place să văd lumea și mi-am dorit asta dintotdeauna.

43 de gânduri despre „Sărutatul broaștelor

  1. Pe fuga, 2-3 chestii:
    – pare un articol intelept. Scos din context, chiar este. Doar ca e genul de intelepciune pe care il astepti la cineva cu 10 ani mai devreme si iti pui intrebari.
    – pus in context, concluzia e ca „femeia asta nu intelege barbatii”. Nu e de mirare, se intampla des
    – pentru ca ai zis ca sexul grozav si mult e esentual pentru tine intr-o relatie (nu aici, dar cu mai multe ocazii): barbatii de la 15 ani in sus au un sex drive similar cu al unuia care e mort de foame si ar manca orice. Parizer ordinar, cu sau fara paine. Daca il gabi in McDonalds e ok, mananca fara sa se sature cu adevarat. Pe la 30, foamea incepe sa se domoleasca si se uita sa vada ce mananca, dar inca baga in el. Pe la 40 nu ii mai e foame, asa ca mananca daca si cand are chef si e selectiv, baga o prajiturica, o capsuna, o inghetata. E satul, e connoisseur, mananca doar de placere si daca se trezeste ca e tot in McDonalds ori sare peste mese, ori se muta intr-un restaurant mai fin. Femeia fiind restaurantul in comparatia asta.
    Asa ca sexul mult si grozav merge la 25 de ani, e posibil la 30, dar mai incolo doar fomistii patologici mai intra in discutie. Pentru o vreme poate e distractiv sa ai de-a face cu unul, dar pe termen lung nu. Cine stie ce alte dereglari mai are.

    Apreciază

  2. O postare matură, o schimbare de stil față de cele precendente. În schimb asta…

    „Am tras o linie acceptând că sunt o tipa mișto, pe picioarele mele, cu multe realizări în portofoliu, creativă, amuzantă, sexy și frumoasă, și de aceea îmi va fi greu să găsesc ceva la nivelul meu, pentru că este rarefiat.”

    … mie mi se pare un turn off – cel puțin modul în care o spui. Creativă, amuzantă, sexy și frumoasă – ok – dar chestia cu portofoliul n-am înțeles-o. Sper că ești convinsă că orice bărbat serios nu e interesat în mod direct de CV, ci de felul în care te-au modelat experiențele din viață. La fel, dacă spui că îți va fi greu să găsești ceva de nivelul tău mi se pare că ești arogantă gratuit – stai liniștită, e plin de oameni de nivelul tău, și asta doar în România (că în alte părți n-am stat destul de mult încât să-mi fac o idee). Eu cred că am înțeles ce aștepți și nu mi se pare nimic nerealist sau că ar fi fițe. Până la urmă după 30 de ani vrei un anume confort și în loc de statul pe bancă într-un parc poate vrei să iei masa într-un restaurant și să bei o băutură bună, că doar e weekend. Sau poate o excursie de weekend ca să mai schimbi peisajul și asta la un hotel, nu în cort. Poate felul în care o spui, cel puțin în română, poate nu e cel mai fericit.

    Mi se pare fain că te concentrezi pe pasiunile pe care le ai și ai putea să cauți comunitățile care se formează în jurul lor. Acum depinde și de pasiuni, dar în general sunt oameni mișto acolo. Ai să vezi că discuțiile au substanță și ai să înveți lucruri noi, în cel mai rău caz te alegi cu niște prieteni în plus. Chiar și în România, acele comunități parcă sunt o altă lume față de ce vezi pe stradă. Stăteam într-o seară la o bere cu niște prieteni la un magazin de biciclete (după program) și povesteam despre piese, trenduri și biciclete, ca mai apoi să se tot adune lume și să ajungem la excursii și chiar cuțite – a apărut un tip care a început să scoată (nu știu de unde) tot felul de cuțite și să ne arate poze cu colecția lui. Acolo n-auzi căcaturi de-astea adunate din colțurile Bucureștiului gen „mentalitate de sărac” și tot felul de comentarii legate de orice știre tâmpită. Numai na, poate e mai greu la început când ești singură și nu știi pe nimeni, dar oamenii sunt mai deschiși de obicei cu membrii noi.

    Mie mulți bărbați din așa zisul mediu corporate mi se par libidinoși pentru simplul fapt că nu au nimic de pierdut. Când călătorești și vrezi câte un fund rotund n-ai nimic de pierdut, în cel mai rău caz îți dă aia cu flit și te întorci înapoi la nevastă. Sau, dacă totul merge ca uns, poate iese de-o tăvăleală cu una mai tânără și te simți încă un cuceritor – asta la oamenii fără caracter, că sunt și excepții, cum probabil e cel cu acre ai avut o aventură. Că na, caracterul se vede și un om interesant e un om interesant, chiar dacă mai calcă strâmb.

    E bine că nu accepți unele compromisuri și n-ar trebui să te chinui doar pentru că există stereotipul că pe femeile divorțate nu le vrea nimeni. Sunt convins că știi și tu că un om care te place și are capul pe umeri nu se împiedică de idei învechite. Sper să găsești ceea ce cauți.

    Apreciază

  3. Te contrazici singura. Daca ai fi fost asa altruista, nu cautai un „pachet mai bun”.
    Apropo, se cheama hipergamie 🙂

    Pai ca broscoiul sa se tranforme in print trebuie sa fie sarutat de o printesa. Ai fost o printesa? :))

    Vad ca esti constienta de calitatile care crezi ca le ai.
    Dar esti constienta de cele care iti lipsesc?
    Iti pui problema ce ar cauta un barbat matur la o femeie?

    Asta cu „tipa misto, amuzanta si frumoasa” se cauta prin liceu, cand nu stii cu ce bolovani – vorba ta, vin la pachet.

    Dupa o varsta, nu te mai uiti atat de mult la ambalaj ci incepi sa citesti ingredientele.

    In varsta, divortata si crescut copilul altuia – minus la puncte.
    Daca vrei o femeie pentru sex, de ce sa nu iei una mai tanara si fara obligatii.
    O vrei si pentru copii, de ce sa nu creasca doar copiii tai si sa creasca (si) copilul altuia.
    Cel putin un alfa cam asa gandeste. Unul cu mentalitate de beta nu ar fi pe gustul tau.

    Nu cred ca un barbat e interesat ce realizari profesionale sau financiare are femeia.
    Ba dimpotriva, cred ca pe undeva e un turn-off ca treaba asta vine la pachet cu niste chestii care nu sunt tocmai digerabile.

    Sigur, e mai amuzant sa futi o femeie cu realizari, e mai misto sa ti-o suga in genunchi o corporatista cu pretentii si fite decat o tipa care o face pentru ca nu are bani, dar partea distractiva se opreste aici, ca fara supt, pretentiile si fitele nu sunt funny.

    Apreciază

  4. Me e transant , direct dar realist , parerea mea. Chestia cu tipa misto , amuzanta si frumoasa poate fi un atuu atata timp cat aspectul e important si este, iar firea, amuzanta, un caracter pozitiv e binevenit oricand.

    Apreciază

  5. Ceva interesant:

    Why You Will Marry the Wrong Person

    Discursul acopera mult mai multe aspecte decat spune titlul.

    Apreciază

  6. poate ma insel eu groaznic, dar pare ca lui me i-a dat capsunarita reject in pvt si acum o contreaza peste tot …

    Apreciază

  7. Nu sunt arogantă, doar am spus realitatea. Romanii au o problemă cu asumarea succesului și poate de aceea li-se pare aroganță când cineva se evaluează pozitiv. Cu siguranță nu aș fi spus asta cu câțiva ani în urmă, pentru că nu știam cum să o spun și îmi era jenă, dar acum privesc lucrurile total diferit. Există mulți oameni fain, dar trebuie să-l găsești pe acela cu care ai o oarecare chimie, care îți place și te place din multe puncte de vedere. Nu duc lipsă de interesați, care își permit mai mult de un stat pe bancă, doar că nu mă intereseaza pe mine.

    Apreciază

  8. Stiu, am auzit, dar atunci e actiunea de promovarea. Sper ca in timpul zile vom avea liber si o sa stam cu curul la soare. Am nevoie de cateva zile de relaxare :).

    Apreciază

  9. @Me – am să mă abțin din a te contrazice, deși sunt o regină (cel puțin asta îmi spune fiică-mea care zice că ea-i prințesă și eu sunt regină), pentru că eu vreau să te fut. Cred că ai fi zmeu la pat, l-am rupe, l-ai nimici de tot când ai da de pizda mea umedă, strâmptă și doritoare. Din păcate nu sunt corporatistă :(, ca să-ți îndeplinesc încă o fantezie, dar am o oarecare faimă prin Polonia și prin țările arabe, deci te poți lăuda după că ți-a supt-o una faimoasă, nu așa bogată ca tine, dar mai cunoscută.

    Apreciază

  10. Asa merge treaba aici ? Daca-ti da reject in privat o faci albie de porci si daca nu o ridici in slavi ? Serios ? Eu credeam ca atata timp cat totul e anonim nu exista ipocrizie.
    In legatura cu polemica de mai sus parerea mea e ca atata timp cat nu cunosti bine pe cineva ( nu doar din texte pe net ) nu poti spune daca persoana respectiva are pretentii exagerate si nerealiste desi in general majoritatea dintre noi avem tendinte de genul asta mai ales online – vezi toate site-urile de socializare gen facebook si instagram in special ).

    Apreciază

  11. Ieri te-ai abtinut azi n-ai mai reusit. Refuleaza daca e nevoie , nu tine in tine. Trebuie sa recunosc ca imaginea cu corporatista in genunchi e clasica , uneori ma bantuie si pe mine ganduri de genul asta ( fara nici o referire la tine, stai linistita ).

    Apreciază

  12. Românii au multe probleme (și dacă n-au, își fac), dar aroganța e când spui că e rarefiat la nivelul tău. Succesul e ceva relativ și nu cred că sunt așa puțini la nivelul țintit de tine. Uneori respectivii preferă să nu iasă în evidență și de aia sunt mai greu de reperat.

    În rest, e important să ai o părere bună despre tine, pentru că dacă tu nu vezi valoare în persoana ta, cum ar putea să vadă alții? Lipsa stimei de sine nu înseamnă modestie și poate îndepărta oamenii, pentru că emană o energie negativă care se percepe ușor.

    Apreciază

  13. Din pacate nu lucrez intr-o corporatie :((( ca as fi fost ideala, mai ales ca port fuste cui, pana la genuchi si mulate pe corp. De consolare port totusi titulatura de manager la job 😉

    Apreciază

  14. Eu nu mai sunt la nivelul la care preferi sau nu sa iesi in evidenta. Majoritatea celor cu care intru in contact la munca (si sunt deschisa sa ii cunosc) au ceva in spate. La 30 nu mai aspiri, ci realizezi urmatoarele proiecte.

    Apreciază

  15. Din păcate nu lucrez intr-o corporație :((( ca as fi fost ideala, mai ales ca port fuste cui, pana la genunchi si mulate pe corp. De consolare port totuși titulatura de manager la job 😉

    Apreciază

  16. Din pacate, tot ce astept este o contrazicere. Ca nu pricep eu ceva si anumite lucruri de fapt stau altfel.

    Nu te lega strict de cuvantul corporatista. Merge si manager.

    Chestia e ca e nitel amuzanta imaginea femeii puternice, independenta, cu realizari, care cauta un tip deosebit care trebuie sa indeplineasca niste criterii foarte stricte si cvasi-imposibile ca sa o multumeasca si in acelasi timp un tip random de pe Internet (de fap nu doar unul), relativ mediocru, cum o stropeste ca intr-un film porno cu fomiste si asta la cererea ei expresa.

    Iar ambele imagini nu sunt rodul fanteziei mele ci secvente reale, prezentate de tine.

    Si cireasa de pe tort este ca toata comedia asta e prezentata ca o inversare a raportului de putere barbati-femei :))

    Si lucrurile astea nu ti le zic de dragul criticii in sine ci pentru ca ..ai sa intelegi dupa ce urmaresti videoclipul.

    Sorin: „nu poti spune daca persoana respectiva are pretentii exagerate si nerealiste”
    Probabil n-ai reusit sa citesti cu atentie.

    Apreciază

  17. Domnisoara a spus ca viitorul print nu va fi la curent cu ce scrie ea pe blog. Trecutul ambiguu trebuie ignorat. Daca incepem sa sapam nu stiu ce bazaconii se pot descoperii de amble parti ( mai ales la cei de 30-40 ani divortati ).
    „Probabil n-ai reusit sa citesti cu atentie” , eu nu o cunosc personal pe domnisoara tinder dar e adevarat ca chestiile cu fututul, desi considerate realizari personale pentru ea, sunt cam turn off pentru un prezumtiv pretendent. Ok, poate si eu am avut parte de experiente de genul in trecut dar cel putin nu ma laud cu ele.

    Apreciază

  18. Poți sa mi-le povestești si le descriu eu frumos pentru tine. Atunci le introduci la realizări, daca le pun eu fundița si le imprim pe hârtie.
    Când un tip, scriitor, descrie cum o fute pe una e super fain, mișto si grozav, amuzant chiar, dar când o tipa descrie același lucru sunt realizări pe care trebuie sa le ascundă sub preș?

    Apreciază

  19. Chestia e ca e nițel amuzanta imaginea femeii puternice, independenta, cu realizari, care cauta un tip deosebit care trebuie sa indeplineasca niste criterii foarte stricte si cvasi-imposibile ca sa o multumeasca – normal, daca vrea sa-l ia de sot sau sa-mi imparta casa cu el!

    si in acelasi timp un tip random de pe Internet (de fap nu doar unul), relativ mediocru, cum o stropeste ca intr-un film porno cu fomiste si asta la cererea ei expresa – pai si tiul deosebit o poate stropi si mai si, dar daca sta pana Il gaseste pe ala, si-o freaca Singera. Nu mai bine vine altul si i-o freaca, si pentru ca indeplineste doar o parte din criterii si Pleca, asa cum a venit?
    Si cireasa de pe tort este ca toata comedia asta e prezentata ca o inversare a raportului de putere barbati-femei :))
    Pai nu e? Nu in cultura masculina e echitabil sa aburești doar ca sa fuți si apoi iei de nevasta pe una virgina?
    Ce ai face tu in locul meu? Ca eu stiu ce as face in al tău.

    Apreciază

  20. Aia e beletristica draga, nu neaparat realitate. Depinde cine te fute, asa random guys care n-au bani de pizza nu stiu daca e ceva de lauda.

    Apreciază

  21. „normal, daca vrea sa-l ia de sot sau sa-mi imparta casa cu el!”

    Cica era o tipa pe patul de moarte. Nu a fost casatorita niciodata. Si aia din jur o intreaba: „ce s-a intamplat, cum a fost posibil, nu ti-ai placut barbatii? Acum ca esti pe moarte, poti sa ne spui, nu mai conteaza”. La care tipa: „Ah, nu..am futut o gramada de barbati, dar n-am ramas cu nici unul, toata viata am fost in cautarea barbatului ideal”.
    Toti consternati, iar o intreaba ” pai cum si din atatita barbati, nici unul nu a fost ok??”. „Ba da, zise ea, chiar am gasit barbatul perfect”. La care astia toti: „Pai si….de ce nu v-ati casatorit”.
    La care, ea: „Era in cautarea femeii perfecte”. Ofta. „trebuia sa fie amuzanta, frumoasa, realizata profesional si financiar, singura, virgina si maxim 25 ani. Nici el nu a fost casatorit,”
    „Paiii..hai ca n-ar fi f st chiar imposibil” zisera aia. „Da, ofta ea din nou..problema e ca atunci cand nu era plecat pentru afaceri, isi petrecea timpul tragandu-le unor tipe care nu erau nici amuzante, nici frumoase, nici realizate profesional si finaciar, si peste 35 ani”.

    „Nu in cultura masculina e echitabil sa aburești doar ca sa fuți si apoi iei de nevasta pe una virgina”

    Not really.
    In culturile traditionale, patriarhale, daca futeai o virgina, trebuia sa o iei de nevasta. Si chiar si asa, daca nu era din categoria ta si faceai pasul gresit, puteai sa o dai naspa.
    De ce? Pentru ca aia era fiica unui barbat.
    Daca te dadeai la nevasta altuia, era si mai urat. Un mijloc urat de a te sinucide.

    Acum e o societate de pizde. Si multi barbati pizdificati.
    Ai futut-o?Sa fii santos. Maicasa (daca afla) zice mersi daca n-ai lasat gravida. De doua ori multumesc daca nu i-ai dat si ceva BTS (desi asta afla mai greu). Educatie n-a fost in stare sa-i dea dar daca ii pune un prezervativ in geanta (care oricum nu-l foloseste) se va simti mama ideala.
    Taicasu probabil e divortat, cu alta sau/si oricum e mai mult pe la munca, nu stie ce se intampla pe acasa. Daca o marita, rasufla usurat. E treaba ei mai departe.

    Acum suntem in cazul in care o pizda se roaga de alta pizda care intamplator are pula, sa o futa.
    Asta pentru ca nu poate sa faca rost de femeie proprie si persoanala, fute si el ce-i cade in poala, cateodata mai facand nazuri patetice ca da, asa fac pizdele ca mai apoi sa se laude la prieteni ce barbat e el cum a pus in genunchi si i-a supt pula o bunaciune de corporatista. Managera, pardon.
    Si ca il tot bate la cap sa o ia de nevasta dar el are pretentii. Da stim, e invers dar nu vrea nimeni sa-si sifoneze orgoliul.

    Ce as face in locul tau? Mai intai o evaluare riguroasa nu doar a atuurilor ci si a minusurilor. Ce pot oferi eu. Ce vreau eu. Pe urma mi-as pune problema ce ar vrea celalat pentru ceea ce vreau eu de la el. Si nu e vorba doar de copil. Sigur ca n-ai chef sa mai faci copii. Dar stii ca celalat ar vrea, mai ales daca ar fi o persoana tanara. E bun pana aici. Dar mai sunt si altele.

    Pe urma as aloca timp sa o gasesc persoana in cauza. As mai taia din calatorii, ca alea pot sa le fac si la 60 si la 70+ si m-as intalni cu cat mai multe (multi, in cazul tau). Le-as selecta doar pe cele cu care in mod potential as putea avea o relatie. As incerca sa le cunosc bine. Daca aleg doar tipe pentru futut, cu siguranta ca si peste 10 ani doar cu fututul as ramane. Ca e mult mai simplu asa si e mai greu sa privesti lucrurile in perspectiva.

    Si foarte important, e bine sa fii constient(a) ca trebuie sa faci compromisuri. Ca e mai bine sa ai acum varianta bunicica decat cea mai buna peste 10-20 ani cand nu mai poti sa oferi aceleasi lucruri.
    Ca nu poti bifa toata lista de pretentii dar daca e sa renunti la ceva, sa nu renunti la lucrurile care conteaza cu adevarat. Care nu expira nici peste 5 ani nici peste 30 ani.

    Sigur, o data in viata poti pretinde ca n-ai stiut chestia asta.
    Dar e o greseala care nu o poti repeta la infinit.
    Si nici nu e bine sa o inlocuiesti cu greseli si mai stupide.

    Apreciază

  22. „Ok, retinut, dupa ce ma fut si ma platesc, pot sa ma laud.”

    Asta nu e opusul la a fute pe unii care nu au nici bani de pizza. Varianta pozitiva extrema ar fi sa il fi futut pe Bill Gates si ala sa se declare impresionat. Sau pe vreun tip bogat si relativ decent, nu fotbalisti sau celebritati de carton.

    „Acum suntem in cazul in care o pizda se roaga de alta pizda care intamplator are pula, sa o futa.” Chapeau.

    Apreciază

  23. „Când un tip, scriitor, descrie cum o fute pe una e super fain, mișto si grozav, amuzant chiar, dar când o tipa descrie același lucru sunt realizări pe care trebuie sa le ascundă sub preș?”

    E o gluma pe tema asta.

    Cum se cheama o cheie care descuie mai multe lacate? Masterkey.
    Cum se cheama un lacat care se poate descuia cu mai multe chei? Shity lock.

    Dar reflecta o mentalitate care e adanc inradacinata in societate si nici un soi de „emancipare” nu o sa o schimbe.
    Pentru ca are radacini chiar in existenta societatii.
    Le-ai anulat – societatea e doomed. In ultima instanta chiar biologic.
    Emanciparea nu mai produce copii.
    Aia care ii produce au o tona de probleme mostenite de la parinti, induse de mediul „emancipat”. etc.

    Apreciază

  24. @viatapetinder: barbatii apreciaza masinile si femeile. E clar, e limpede, e cunoscut, nu cred ca mai trebuie demonstrat.

    Si o similaritate intre masini si barbati e ca le prefera noi. Cine isi permite, isi ia masina noua. Cine nu, isi ia una de 5 ani, de 10 sau o rabla gen taxi cu 400,000 km la bord. Normal, pentru ca le plac masinile sunt interesati sa mai dea o tura si cu alte masini daca au ocazia, din diverse motive: sa vada cum sunt, sa mai capete experienta, sa compare, sa conduca pur si simplu. Unii o fac, altii nu, fiecare cu placerea lui.

    Inlocuieste masina in paragraful de mai sus cu femeia. Vezi ce iti iese. Vezi de ce a fi echivalentul masinii cu 400,000 km la bord nu e un motiv de lauda. Da, o pizda nu are uzura fizica, are una morala.

    Nu, nu e corect pentru femei. Cand Forta l-a creat pe om (sau cine vrei sa crezi ca a facut-o) a avut o durere in spate daca lucrurile sunt echitabile pentru barbati si femei. Nici pentru barbati viata nu e tocmai roz, au si ei piedicile lor, dar cel putin in materie de masini si femei cam asa stau lucrurile. Daca nu esti samsar de masini, femeia cu 400,000 km la bord nu prezinta interes. Iar daca iti permiti sa alegi, preferi una noua cu dotari full option sau custom. Exista clienti si pentru alea de 5 ani sau 10 ani, dar nu barbatii de top, aia isi iau noi. Chiar daca mai dau o tura si cu altele. Si unii au mai multe, chiar colectii intregi.

    La motociclisti se zice ca femeia si motocicleta nu se imprumuta, nici la prieteni. Asa o fi.

    Apreciază

  25. Din cate am inteles eu domnisoara tinder e o feminista convinsa. Daca barbatul face asta ( gen se fute cu mai multe gagici ) si femeia poate face acelasi lucru si este mandra de ce a facut. Nu ai voie ca barbat sa fi superior femeii in nici o privinta. Femeia emancipata e libera fizic si independenta financiar sa faca ce vrea si nu da socoteala nimanui. Domnisoara tinder arata ca se poate si se simte bine in postura asta. Daca ea e fericita, sa-i fie de bine. Mai mult, ea spune ca exista barbati ( nu cred romani ) care i-ar acepta atitudinea si comportamentul asta. Oare ?

    Apreciază

  26. Nu are treaba cu feminismul, nimeni nu ii interzice sa o faca. Dar nimeni nu ii obliga pe barbati sa fie de acord cu asta, orice ar zice feministele. Ce pot sa faca?
    Da, exista barbati care accepta. „Pizde cu pula”, dupa cum zicea @Me sau samsari de masini vechi, cum ziceam eu. Fiecare cu ce isi permite.

    Apreciază

  27. Eu as fi bucuroasa sa-mi tau pula maine, daca as gasi un barbat care o aiba pe a lui, fiind capabil sa-mi ofere „ceva” mai mult decat imi ofer eu singura. Ce nu neg e ca, cu trecerea timpului femeile cu pula devin tot mai masculine, pentru ca duc in spate doua roluri, asa cum bărbații singuri devin tot mai pizde, cu timpul. Nu e telul meu sa ma ard cu cat mai multi gagii si chiar nu am un portofoliu bogat, dar nici nu vad sensul de a sta fara sex, ca vezi Doamne un potential viitor prieten, ma va refuza ca nu am facut pe virgina in asteptarea lui.

    Apreciază

  28. Nu ai inteles ce e aia „pizda cu pula”. Insemna barbat care fizic are una, dar ca personalitate e … lipsa.

    Asa ca nu e nevoie sa iti tai nimic.

    Apreciază

  29. „dar nici nu vad sensul de a sta fara sex, ca vezi Doamne un potential viitor prieten, ma va refuza ca nu am facut pe virgina in asteptarea lui.”

    E ca si cand un baietas care o tine in betii in fieare weekend ar zice „pana mea, nu vad de ce sa ma las, doar nu o sa ma refuze o femeie ca nu am fost abstinent in asteptarea ei”.

    Vezi tu, problema nu e atat betia in sine, ci trasaturile de personalitate care duc acolo si pe urma trasaturile de personalitate care le genereaza obiceiul asta.

    Apoi, unde si cand crezi ca va gasi femeia vietii. In weekend -urile in care e pe jumatate mort de beat? Printre prietenii de betie?

    Si iti spun chestiile astea pentru ca simpatizez cu tine, ai merita mai mult dar te sabotezi singura.

    Sigur ca nu se asteapta nimeni sa fii virgina la 38 ani, dar de la virginitate la futai cu un harem de looseri e o cale lunga.

    Si ce e mai nasol e ca treptat stilul asta de viata o sa te defineasca.
    Si chiar daca o sa apara ceva potential satisfacator pe termen lung, nu o sa te atraga perspectiva.

    E ca si cand ai sti ca sportul e sanatos, ca ai nevoie ca sa te mentii in forma, ca vrei sa slabesti, dar nu vrei sa faci sport pentru ca iti place prea mult sa petreci dimineata o ora in pat cu telefonul, decat sa alergi. Unii oameni pur si simplu nu au mindset -ul format pentru „delayed gratification” si e foarte greu de dobandit prin efort constient si voluntar.

    E ca si cand prietena ta de 38 ar gasi pe cineva pe la 45 disponibil sa aiba o relatie serioasa cu ea, dar ea nu o sa accepte ca ea cauta unul de maxim 30 care trebuie sa fie si barbat adevarat si destul de prost sa creada ca nu poate gasi una cu ovare mai tinere si care sa futa la fel de bine si sa fie cu mai putine bagaje.

    Si mai e si faptul ca celalalt cu care poate ai vrea o relatie pe termen lung, o sa realizeze care e „mindset” -ul tau si nu o sa-l gaseasa agreabil sau conform cu o relatie in doi pe termen lung.
    Crezi ca daca nu-ti cunoaste istoricul nu-i va intui „bazele” ? Ca pana la urma asta e problema, cum ai ajuns acolo, nu faptul ca esti acolo.

    De fapt nu-mi dau seama cum s-ar potrivi stilul tau de viata cu o relatie pe termen lung.
    Oricat de bine ar fute un tip, futaiul cu mai multi sigur o sa ti se para mai bun.
    Timp pentru el, nu vad de unde ai putea aloca. Pentru un copil cu el, nici atat.
    Plictiseala ti-o omori si singura, si s-ar putea ca el sa devina chiar parte din ea.
    Plus, se pare ca nu tolerezi prea bine prezenta fizica a altora mai mult decat e necesar sa-ti satisfaca tie nevoile.
    etc.

    Apreciază

  30. „futai cu un harem de looseri” – lasa me ca e si engleji unii
    Nu vreau sa te contrazic dar si d-soara tinder stie ea ce stie. Eu cred ca si-a dat seama ca sansele sa-l gaseasca pe print sunt neglijabile ( si intradevar asa este pentru cineva in situatia ei ). Asa ca pana la urma decizia sa-ti traiesti viata fara sa-ti pese, decat sa astepti ceva iluzoriu e o decizie mai inteleapta si logica. Daca are noroc sa-l intalneasca bine, daca nu ce mai conteaza. Esecul prin care a trecut la prima casatorie a facut-o sa-si ridice standardele asa de sus tocmai din ideea de a evita o situatie similara. Pretentiile sunt nerealiste si atunci la fel cum spuneam , ce mai conteaza. Te simti bine , te distrezi , socializezi , calatoresti , muncesti, le poti face si solo , nu e neaparata nevoie ca cineva sa-ti tina companie.

    Apreciază

  31. Avantajul de a fi anonim si a putea discuta deschis cu necunoscuti chestii pe care nu le poti discuta cu cunoscutii fara sa ramai pe viata cu o imagine proasta.

    Apreciază

  32. Eu discut aceleași chestii de aici si cu prietenii mei. Eu nu întrețin prietenii cu oameni fata de care trebuie sa ma prefac. Nu am timp de asa ceva si nu imi sta in carater.

    Apreciază

  33. „Cine saruta broasca asta se va transforma in ceea ce va vrea.”

    Da, e un paradox aici.
    O femeie daca ii va place un barbat va incerca sa-l schimbe.
    Daca va reusi, categoric nu-l va mai place :))

    Apreciază

Lasă un comentariu