Masinile uzate

Pe la începuturi, și-a făcut loc printre alte discuții întrebarea standard a oamenilor inutil de curioși: câți parteneri ai avut?

În timp ce eu mi-i număram tacticos pe degetele de la mâini, el mi-a răspuns cu un aer indiferent că nu-și mai aduce aminte. Mi s-a tăiat brusc firul romantismului, citindu-i sinceritatea pe buze și neplăcut surprinsă de numărul nedefinit, ce permitea o interpretare nelimitată. Iar când am realizat că în interpretarea respectivă, valoarea mea era doar de un +1 imposibil de definit dacă par sau impar, nu mi-a picat tocmai bine. Dar înainte să mă declar oficial ofticata posesoare a unei mașini foarte uzate, am zis să procesez nițel situația cu creierul meu libertin sexual, vizionar social și câteodată înțelept.

Aveam în fața mea un tip mișto, pe care parcă am așteptat toată viața să-l întâlnesc, dar omul acesta, în viața lui sexuală de peste 30 de ani, nu-ți mai aduce aminte câte pizde a găurit. Îl face treaba asta oare mai puțin frumos, mai rău sau mai bun pentru mine? Este el brusc, mai puțin plăcut pentru mine acum că știu că, și-a împărțit intimitatea și cu alte femei? Aș fi eu mai fericită și mai mulțumită dacă aș putea număra pizdele care s-au perinda prin pula lui? Aș fi preferat eu să nu fută pe nici una până la vârsta asta, când m-a întâlnit pe mine? Oare nu toate experiențele pe care le-a trăit și persoanele pe care le-a cunoscut l-au adus acum și aici în brațele mele? Aș fi avut eu vreun beneficiu concret dacă el și-ar fi făcuta laba 30 de ani, în loc să-ți bage pula în altele, până să mă cunoască pe mine?

Scoasă sinceritatea de sub preș, a trebuit să-mi mărturisesc că numărul de femei din pula lui mi-au atacat exclusiv vanitatea, stimulându-mi inutil frica și gelozia si atât. Mi-am pus instinctiv întrebarea ce ar fi putut să însemne gagicile respective pentru el, deoarece atunci când iubești, nu vrei să împarți. Dar oare cum puteam să-l împart, dacă nu-l cunoșteam și înainte să judec semnificația gagicilor cu care s-a ars el, m-am uitat în ograda mea, să văd dacă îmi amintesc eu de toți băieții cu care mă pupam în liceu prin boscheți și dacă ei ar mai însemna azi ceva pentru mine.

Cândva ai o vârsta, ai locuit printre oameni și nu într-o peștera pustie, ai cunoscut, ai sărutat, ai împărțit, ai iubit și ai futut. Ca a fost unul sau ca au fost mai mulți anteriori în viața dinaintea celui pe care alegi să-l iubești din nou, nu are nici o greutate pentru oamenii normali, echilibrați si siguri pe ei. Disponibilitatea partenerului in relațiile anterioare dă fiori pe spate celor care se tem că acesta va fi la fel de disponibil și când își va împarți iubirea cu ei. Și cumva teama asta s-a împărțit mai predominant la bărbați decât la femei.

62 de gânduri despre „Masinile uzate

  1. „Ca a fost unul sau ca au fost mai mulți anteriori în viața dinaintea celui pe care alegi să-l iubești din nou, nu are nici o greutate pentru oamenii normali, echilibrați si siguri pe ei. ”
    Fals. Situatia nu e simetrica, scrisese cineva bancul cu cheia care deschide mai multe lacate si lacatul care se deschide cu mai multe chei. Si mai e o vorba despre faptul ca conteaza enorm de ce parte a pulii te afli. Sau a pustii. Unul da, altul primeste. Nu e niciodata egalitate.

    Pentru un barbat conteaza. Ti-am mai zis, e ca la masini, lumea vrea masina noua, din n motive. Daca vrei o mama pentru copiii tai, nu doar ceva de futut, vrei sa fie sanatoasa, sa fie capabila sa le ofere o educatie, sa se ocupe de ei. Pretentii mai mari decat doar o pizda.

    Istoric vorbind, mai multi parteneri inseamna risc crescut de BTS si nu numai. Barbatii nu fac cancer de col uterin, dar il dau: virusul care produce majoritatea cancerelor de col nu e clasificat ca BTS, nu lasa semne, dar te lasa vaduv si cu copii mici: nu vrei asta, asa ca nu prea vrei sa iti asumi riscul. Nu stiu daca nu intelegi, nu vrei sa intelegi sau te faci ca nu intelegi, dar asa sta treaba.

    Apreciază

  2. „Pentru un barbat conteaza. Ti-am mai zis, e ca la masini, lumea vrea masina noua, din n motive. Daca vrei o mama pentru copiii tai, nu doar ceva de futut, vrei sa fie sanatoasa, sa fie capabila sa le ofere o educatie, sa se ocupe de ei”

    Si toate astea sunt garantate doar daca este virgina, nu? 😀

    Apreciază

  3. HPV are majoritatea societății. Sunt nasoale radacinele alea curisc de cancer, dar ca femeie poti sa-l iei si daca te futi numai cu unul. E destul sa futa ala pe alta.
    E alegerea ta sa gandesti asa, la fel cum e alegereamea sa gandesc diferit.
    Dar prostaia asta e prostie: „Daca vrei o mama pentru copiii tai, nu doar ceva de futut, vrei sa fie sanatoasa, sa fie capabila sa le ofere o educatie, sa se ocupe de ei. Pretentii mai mari decat doar o pizda. ” Adica una care se fute cu mai multi si nu o iei virgina, e mai sanatoasa si mai putin capabila sa ofere o educatie copiilor tai?
    Eu stiu de unde ai scos proatia asta, e un fel de filosofie de la coada vacii, implementata la oras, ca is pizde pentru futut si virgine de facut copii. Probabil de aceea sunt obezi si slab educati majoritatea copiilor din Romania. Explica multe.
    Te-ai gandit ca poate intelectul la femei creste in functie de numarul de puli avute si in societatile alea in care femeia e mai deschisa sexual, copii sunt mai educati? Ar explica multe, mai ales ca in Romania nu a fost revolutia sexuala din anii 70 de prin US si Europa de Vest. Romanii ai avut comunismul si propagarea filosofiilor din evul mediu.

    Apreciază

  4. Educatia nu se face in pat, se face in biblioteca si de obicei timpul petrecut in biblioteca e invers proportional cu ala petrecut in pat.
    De asemenea riscul de HPV si de radacini nasoale creste o data cu numarul de parteneri. E o ruleta ruseasca.
    De asemenea o relatie stabila e mai probabila cu o tipa virgina decat cu una care numara cu greu numarul de relatii avute.

    Nu exista o cauzalitate directa, nu sunt tampit sa pretind asa ceva. Dar exista usoare corelatii care adunate iti spun ca e mai bine sa cauti o tipa cuminte decat extrema opusa. Nu e parerea mea, e destul de generalizata si nu doar in Romania. Iti iei nevasta o tipa cuminte si iti faci de cap cu cea mai buna pizda la care ai succes, dar nu incurci lucrurile; asta e regula de baza pentru un barbat.

    Nu e nevoie sa te zborsesti la mine cand nu iti convine ce spun, e suficient sa argumentezi. Pana la urma sunt un ilustru necunoscut de pe Internet, nu pretind ca detin adevarul absolut dar nici nu am vreun motiv sa bat campii, am lucruri mai bune de facut. Daca unele chestii nu iti plac sau nu iti convin, nu impusca mesagerul, nu rezolvi nimic. Eu iti spun cum gandesc barbatii, nu numai aia din Romania, cred ca am vazut ceva mai mult din lumea asta (la 20 de ani aveam vreo 50 de tari vizitate) si am avut de-a face mai mult decat mi-am imaginat cu oameni din America Latina si pana in Asia de Est. Am avut discutii serioase cu colegi din Filipine despre problemele specifice zonei, cu cei din SUA (tocmai am inchis telefonul dupa 6 ore cu un tip din Tennessee, manager la un furnizor de-al nostru), din UK (acum 2 seri discutam cu un amic despre incurcaturile lui in cautarea unei sotii), din Orientul Mijlociu (am trait acolo ceva ani). Nu stiu nimic despre africani, dar nu prea ma intereseaza.

    In sfarsit, tu intelegi ce vrei, e treaba ta. Pe mine ma cam doare in basca la final, nu am nici un interes in chestiunea in cauza, am pe cineva (ok, o mica colectie de persoane in roluri complementare), am parte de mai mult sex decat am chef, interactionez zilnic cu o gramada de tipe in zona 30-40 nemaritate si mai mult sau mai putin nefutute, nu ma mai impresioneaza subiectul. Crezi ce vrei, faci ce vrei, e viata ta, poti sa te crezi Betmen (e o referinta la o reclama, nu o greseala de scriere) sau sa te crezi Mata Hari, poti sa te culci cu orice boschetar care pentru o pizza ar regula si o capra sau poti sa tii post un cincinal in 4 ani, e o lume libera si nimeni nu iti spune ce sa faci. Eu ti-am oferit niste informatii sau o parere, poti sa le folosesti pe post de hartie igienica sau sa le arunci direct la gunoi, I don’t give a fuck.

    Apreciază

  5. Cand iti iei masina nici daca e noua nu e garantat ca nu are defecte ascunse, dar statistic vorbind ai sanse mult mai mari cu o masina noua decat cu una luata de la samsari cu kilometrajul dat peste cap. A explicat si @Me care e corelatia intre numarul de parteneri si anumite trasaturi de caracter, nu e nevoie de mai mult – cine a vrut sa priceapa a priceput de mult, nu e nevoie de un doctorat pentru asta.

    Apreciază

  6. Analogia asta cu masinile second hand e gresita. Femeia nu are un indicator care sa arate cate puli are la bord, tipii experimentati isi pot da seama ca e o panarama dar altii nu. Sa zicem ca merg la un team building sau pur si simplu la job intalnesc o tipa , habar n-am eu ca tipa in tinerete a bagabontit la greu dar acum vrea sa-si gaseasca pe cineva serios si se comporta ca atare. Unde mai pui ca multe din asa zisele corporatiste au ajuns unde au ajuns prin anume meteode. In concluzie e greu social sa gasesti pe cineva , o tipa sau un tip despre care sa spui ca da e serioasa si merita sa-mi fac o familei cu ea/el.

    Apreciază

  7. „Educatia nu se face in pat, se face in biblioteca si de obicei timpul petrecut in biblioteca e invers proportional cu ala petrecut in pat.”
    Asta in folclorul popular banuiesc. Si eu cand eram in liceu, tot asa credea lumea pe acolo, dar nu stiu cum se face ca, eu care imi si descriu experientele pe blog am doctorat. M-as fi futut si la biblioteca, dar uite ca nu mi-a venit idea.

    „De asemenea riscul de HPV si de radacini nasoale creste o data cu numarul de parteneri. E o ruleta ruseasca.
    Iti iei nevasta o tipa cuminte si iti faci de cap cu cea mai buna pizda la care ai succes, dar nu incurci lucrurile; asta e regula de baza pentru un barbat.”
    Da, banuiesc ca aici ruleta ruseasca lucreaza in potriva nevestei, mai ales cand iti faci de cap cu mai multe. Poate daca iti luai o pizda buna de la inceput, nu mai trebuia sa futi prin vecini? Oh, stai, la asta nu te-ai gandit, ca barbatii trebuie sa insele si femeile nu au dreptul. Alta mentalitatea de la coada vacii, nu de alta dar nu prea am intalnit-o prin alte parti.
    „Eu iti spun cum gandesc barbatii, nu numai aia din Romania, cred ca am vazut ceva mai mult din lumea asta (la 20 de ani aveam vreo 50 de tari vizitate) si am avut de-a face mai mult decat mi-am imaginat cu oameni din America Latina si pana in Asia de Est.”
    Eu inteleg ce spui tu, că am mai auzit teoriile astea si le-am si vazut. Sunt teoriile generatiilor care nu au trecut prin revolutia sexuala, deci a celor din Europa de Est. Teorii, care au mers struna pentru parintii nostrii, ca si taica-meu o insela pe maica-mea si nu s-a pus problema unui divort serios niciodata, dar care nu mai merg la generatia curenta de 30-40 de ani, pentru ca atat femeile cat si barbatii au descoperit divortul. Nimanui nu-i mai convine sa stea toata viata intr-o relatie de cacat, cu unul care o inseala sau cu una care era virgina, dar presteaza stab in pat si iti face viata amara. Si daca tot ai umblat prin lume, cred ca ti-au spus si arabii de ce divorteaza la greu acum, cand sa-si ia o a doua nevasta e prea costisitor? Nu le mai trebuie nici lor o localesă virgina si tâmpă, avida de bani. Ti-ai povestit banuiesc si cum se dezvirgineza baietii pe acolo, mai ales cei din Kuwait, de catre servitoarele care le-au fost dadace? Cateodata nu e destul sa vezi lumea, mai trebuie sa o si intelegi.

    Apreciază

  8. Da, e greu pentru ca aveam așteptări tot mai mari. In tinerete cand amandoi nu prea au nimic si nici macar niste informatii corecte despre ce insemna familie e mai usor. Cu trecerea timpului lucrurile se complica.

    Un lucru nu prea inteleg, termenul de corporatist. Am vazut ca l-a folosit mai multa lume in diverse contexte, si in timp ce pentru mine este o persoana care lucreaza intr-o corporatie si atat, s-ar putea ca, pentru cei care locuiesc in Romania sa reprezinte mai mult. Din modul cum a fost folosit, tind sa cred ca este un jargou care se foloseste pentru clasa sociala medie de la oras, oameni care castiga peste medie si fac munca de birou? Corect? Poate ma lamureste si pe mine cineva, pentru ca nu vreau sa fac confuzii.

    Apreciază

  9. E o apreciere sa fi catalogata corporatista desi unii au tendinte ironice. Cel putin eu asa privesc termenul. Intr-adevar, clasa medie , tineri , ambitiosi , frumosi , sportivi , uneori cam alergati la job dar platiti bine comparativ cu salariul mediu. Participa la team buildinguri si sunt mandrii de titulatura lor la job ( de ex team leader,manager ) Astia sunt aia pe care ii injura dragnea si care merg la victoriei la miting impotriva guvernului. Exempu de corporatii sunt firmele de telefonie mobila , marile banci etc
    O tipa corporatista e imbracata frumos , aranjata , la costum ( cum sunt stewardesele ) de aceea multi au frustrari sexuale cu ele. In concluzie ar trebui sa fii mandra cand esti catalogata drept corporatista.

    Apreciază

  10. Ce alte categorii sociale mai exista in România: corporatiștii am priceput, pensionarii cunosc, iar restul unde se incadreaza?
    Personal nu as spune ca sunt corporatista, nu am lucrat in corporații și am suflet de artist in timpul liber. Colegii polonezi ma tachinează cu “femeie de succes” sau business woman 😋.
    Si după stilul meu, mai repede le-as vinde apa celor de la miting, decât sa urlu alături de ei.

    Apreciază

  11. Categoria de capsunari ( dar nu ca tine , dintr-aia care se intorc si isi fac o casa in tara cu banii de afara ) , categoria de bugetari ( impreuna cu pensionarii sunt votantii lui dragnea ) , categoria de politicieni corupti si categoria de tigani. Cam atatea imi vin in minte. Sper sa nu-ti tai din elan dar o femeie de succes de obicei are un business al ei
    ( care merge bine ) si nu depinde de salariu. Ok tu poti sa-ti imaginezi ca esti o business woman in sensul ca esti ocupata mereu , independenta financiar si calatoresti des dar cam aici se termina treaba.

    Apreciază

  12. Ah, am uitat categoria de asistati sociali ( tiganii sunt 100% aici dar sunt si o gramada de romani , iarasi votantii stii tu cui ).

    Apreciază

  13. Cateva exemple de corporatii. Nu acopera decat vreo 3/4 companii din cazuri si nu toate cazurile, ci mai mult situatiile tipice:
    – exista 2 categorii de personal, cel de executie si managementul. In unele cazuri personalul de executie are cerinte destul de mari, gen facultate, in altele nu. Managementul are obligatoriu facultate, multi au masters degree. Am vazut personal de executie cu doctorat, dar era din cauza de ambitie, plictiseala, masochism, nu a infuentat in nici un fel cariera si chiar au ramas personal de executie, nu aveau stofa de management.
    – exista politici stricte si relativ universale (materialele sunt facute de companii externe si nu sunt personalizate, sunt universale) privind hartuirea sexuala si relatiile la birou. Teoretic suna ok, practic daca inviti o tipa la o cafea si te refuza (ca poate avea ceva de facut chiar atunci) daca o inviti a doua oara e considerata hartuire si iti poti pierde jobul. Asta inseamna ca sunt foarte rare cazurile de combinatii la birou, in special in management, nu isi risca oamenii jobul pentru o relatie cand o pot cauta in afara companiei.
    – se lucreaza de multe ori peste program sau in conditii suficient de stresante incat cand lumea pleaca acasa nu mai are chef sa mai iasa undeva. Si atunci au o viata sociala foarte limitata si oportunitati de a intalni pe cineva foarte mici. Suna a contradictie cu paragraful anterior, dar nu e: asta e situatia, nasoala
    – toata lumea e cu ochii pe toata lumea pentru ca exista competitia pentru promovari. Asta inseamna ca orice stii despre oricine poate fi folosit improtriva lui/ei; daca cineva are o relatie la birou si esueaza in liniste poate avea o a doua, la a treia e automat fustangiu/curva si cariera e terminata. Se considera (poate gresit, poate nu) ca a esua repetat in relatii poate duce la esecuri repetate in activitatea profesionala (gen „daca e asa bun project manager cum de nu isi poate organiza si controla propria viata personala?”; discutabil, dar se pune des problema la modul asta). Si se mai pune problema ca instabilitatea intr-o relatie poate fi o lipsa de caracter si nu poti avea incredere in asemenea persoane. Din nou, discutabil, dar de obicei adevarat.
    – din cauzele de mai sus lumea e foarte retinuta si exista un procent ridicat de tipe intre 30 si 40 de ani care nu au o relatie. Colegii nu au voie sa se dea la ele, nici macar politicos, timp in afara companiei nu prea au, o viata de noapte nu au, etc. Asa ca unele sunt puse in situatia incomoda pentru ele sa isi caute ele, nu sa se faca invitate. Am primit nenumarate invitatii si chiar 2 propuneri (nu cereri) de casatorie si chiar erau de luat in seama, tipele nu erau deloc rele. Si nu sunt nici Fat Frumos si nici cel mai bine platit tip din zona (doar in primii 10%).
    – exista o continua incercare de la tipele din clasa de executie sa se marite cu tipii din management. Nu sa se culce cu ei, scopul e sa se marite si stiu ca nu pot sa se culce cu mai mult de 2 in total – decat daca nu afla absolut nimeni. Treaba asta ajuta si la cariera, ajuta si financiar: la modul onest daca vrei sa promovezi si ai un sot care e manager si competent, te poate invata cum fii mai bun. Si mai are si salariul de 3-4 ori mai mare, nu strica. Am vreo 2 cazuri la mine in departament, inclusiv in echipa mea – o tipa care e manager incepator combinata cu un tip care e mult mai sus in alta companie (il stiu pe tip, extrem de competent, l-as fi vrut la noi in companie), si un tip care e manager si prietena lui de dinainte sa vina in companie e o colega din alt departament care e vreo 2 nivele mai jos si care si-a imbunatatit serios cariera in ultimii ani.
    – cand lucrezi mult nu ai timp sa cheltui, asa ca oamenii astia au bani disponibili chiar daca nu castiga foarte mult. Nu vorbim de manageri, ca unii se descurca chiar bine, vorbim de medie sau mediana, la alegere. Si au si ceva pretentii, nu exagerate dar nici nu se duc in vacanta la Azuga
    – si mai au si pretentii in viata, gen nu beau o bere pe bordura cu mecanicul ala de autobaza care stie doar bancuri porcoase, dar nu prea amuzante. Cand se simt singuri/singure si disperati/e, se mai culca cu cine nimeresc, dar in majoritatea cazurilor cat timp mai au sperante sunt cuminti. Cand auzi de corporatiste care iau pula la kilometru (si nu aceeasi pula, ci cate una diferita in fiecare zi) inseamna ca ai dat de una care a cedat: nu mai au nici o speranta si fut tot ce prind, ca sa isi scoata parleala pe anii de celibat. Am o colega, aproape prietena, in situatia asta, la un moment dat am fost intr-o excursie cu seful nostru comun la vremea aia si cu nevasta aluia (americani si in varsta) si ne-a povestit pe drum toata treaba. Aia prinsesera revolutia sexuala si nu aveau nimic impotriva, doar ca tipa nu a fost vreodata promovata. Cred ca nici nu o intereseaza, castiga mai mult decat are nevoie si nici nu vrea bataile de cap suplimentare venite cu responsabilitatile suplimentare ce vin cu promovarea

    Exista normal si o gramade de alte cazuri; am in echipa 2 tipe de 30 de ani, una maritata si una cu prieten. S-au angajat asa, venind din provincie, probabil e norocul lor. Nu prea competente, dar de incredere: daca le dai ceva sa faca la care stii ca se pricep, o fac. Si pot oricand sa stau cu ele la povesti, ca din cauza politicii stricte de a interzice relatii cu subalternii (pe care o respecta toata lumea) nimeni nu pune la indoiala „inocenta” taclalelor. Macar din punctul asta de vedere e ok, ca pot sa le spun ce fac bine si ce fac rau intr-o atmosfera relaxata si putem discuta deschis. Una s-a cam suparat initial cand am avut si critici, semana cu @viatapetinder la a reactiona la critici, dar dupa cateva luni s-a prins ca nu am nimic cu ea si ca i-au folosit deja, asa ca s-a linistit.

    Mai e un caz: multe companii din astea au ori cate o fabrica sau mai multe (de ciocolata, de bere, de mancare, fiecare cu ce se ocupa) sau oameni de teren (baietii cu cablul de la Vodafone sau UPC), tipii si tipele din vanzari, etc. Astia ori sunt prin fabrica din Cucuietii din Deal unde influenta corporatista se termina la sfarsitul turei (unde nu fac ore suplimentare, ca vine tura urmatoare peste ei) si pe-acolo prin sat fac ce pot si au chef, sau interactioneaza mult cu oameni si isi gasesc relatii in exterior – oricate, ca nu afla nimeni ce ai facut in delegatie la Timisoara. Astia nu sunt inclusi la categoria corporatisti tipici pentru ca nu sunt, au viata mai normala, educatie mai mediocra (in vanzari nu iti trebuie multa carte si Socrate e un tip care se ocupa cu iarba, nu?), asa ca sunt nerelevanti in discutie.

    Si ultima exceptie e reprezentata de oamenii pe la 23-25 de ani. Valul tanar care vine la birou fumat (iarba e comuna pe la ei, inexistenta la aia cu 10 ani mai in varsta), inculti (au citit toate cele 52 de carti din pachet si atat), incompetenti (dar ai nevoie de cineva sa faca niste chestii, asa ca ii angajezi sperand ca le vine mintea la cap si se pun pe treaba) si libertini sexual – nimeni din afara grupei lor de varsta nu vrea sa aibe de a face cu ei. Unii sunt deja alcoolici (nu dependenti cronici, ci doar betivi cronici, gen 3-4 pe saptamana) si nu poti sa te bazezi pe ei pentru nimic, daca le dai ceva de facut trebuie sa verifici zilnic progresul ca altfel dupa 2 saptamani sunt tot la zero. Inca sunt o minoritate, exista exceptii si printre ei, dar nu prea multe.

    Apreciază

  14. Tipii experimentati isi pot da seama ca e o panarama, restul nu conteaza. Fix asta e problema. Experimentat nu inseamna unul care s-a culcat cu un pluton de tipe, ci unul care are cap si judeca. Experienta de viata nu se face doar pe pielea proprie, ca nu iti dai cu ciocanul in degete ca sa stii ca doare. Aia destepti fac experienta pe seama altora.

    Apreciază

  15. Nu trebuie sa ai businessul tau ca sa fii o business woman. Eu fac afaceri pentru firma la care lucrez, reprezentând-o in afara Poloniei – și când închei contracte și când vorbesc public despre ea. O firma mare are oameni care sunt pentru ea reprezentativi. Cât despre salariu vs firma ta, eu prefer sa lucrez pe salariu + Bonus in cazul meu și sa câștig convenabil, decât sa am afacerea mea și sa câștig mai putin.

    Apreciază

  16. „eu care imi si descriu experientele pe blog am doctorat” – ar trebui sa fiu impresionat? Stiu chelnerita cu doctorat, era frumoasa si foarte proasta, doctoratul nu a schimbat cu nimic lucrurile. Dupa ce l-a terminat s-a mutat in Londra, tot chelnerita.

    „Da, banuiesc ca aici ruleta ruseasca lucreaza in potriva nevestei, mai ales cand iti faci de cap cu mai multe. Poate daca iti luai o pizda buna de la inceput, nu mai trebuia sa futi prin vecini? Oh, stai, la asta nu te-ai gandit, ca barbatii trebuie sa insele si femeile nu au dreptul. Alta mentalitatea de la coada vacii, nu de alta dar nu prea am intalnit-o prin alte parti.”

    Nu a zis nimeni ca tipul de rand isi inseala partenera pe banda rulanta. Printre prietenii mei stiu unul singur care avea 2 prietene simultan si asta cand era prin facultate, tanar si iresponsabil. Si nici unul nu a avut mai mult de 3 tipe in viata lui, nu au simtit nevoia – sexul e mult mai bun cu o tipa la care tii si cu care esti obisnuit, stii ce ii place si stie ce iti place, cu care poti sa o faci fara prezervativ cu incredere, decat random chick la coltul strazii.

    „Eu inteleg ce spui tu, că am mai auzit teoriile astea si le-am si vazut. Sunt teoriile generatiilor care nu au trecut prin revolutia sexuala, deci a celor din Europa de Est. Teorii, care au mers struna pentru parintii nostrii, ca si taica-meu o insela pe maica-mea si nu s-a pus problema unui divort serios niciodata, dar care nu mai merg la generatia curenta de 30-40 de ani, pentru ca atat femeile cat si barbatii au descoperit divortul. ”

    Nu stiu la ce teorii te referi, ca nu am pomenit nimic de inselat si de divortat.

    „Nimanui nu-i mai convine sa stea toata viata intr-o relatie de cacat, cu unul care o inseala sau cu una care era virgina, dar presteaza stab in pat si iti face viata amara.”

    Nu a zis nimeni sa stai intr-o asa relatie. Chiar as fi primul sa iti zic sa divortezi. Nu cred ca a comentat cineva despre divort, nu e nimic de comentat.

    Dar e o diferenta intre divort si a te culca apoi cu toata compania a 9-a, inclusiv cu tobosarul (e un film rusesc). E o diferenta intre a divorta si apoi a avea pretentii de educatie si cultura in timp ce ti-o tragi cu un profesor de sport care nu are bani de pizza, un egiptean dubios sau un englez si mai dubios. Ti-am zis, daca era vreu tip cu care sa te lauzi, te aplaudam. Dar sa defilezi cu ratati si sa ai mandria ca ai un doctorat, nu e nimic de aplaudat. Si apoi sa spui ca te-ai mai marita si ai face un copil, dar ca sexul e foarte important si ca sotul trebuie neaparat sa aibe pula mare, pai asta ma face sa cred ca ai o problema psihica legata de sex, iar restul e doar spoiala. Ce compatibilitate e intre doctoratul tau si profu’ de sport care abia a luat bacul si care se descalta ca sa numere peste 10? Dar cartoforul englez? Ori esti doamna, ori esti stoarfa, nu poti sa fii amandoua.

    Apreciază

  17. „Nu trebuie sa ai businessul tau ca sa fii o business woman. Eu fac afaceri pentru firma la care lucrez”

    O laie, business woman inseamna sa iti conduci propria afacere, altfel esti doar un angajat precum alte cateva miliarde. Toata lumea face afaceri pentru firma la care lucreaza, de la muncitorul de pe linia de productie care face produsele pana la omul de vanzari care le vinde.

    Apreciază

  18. Interesantă viața in corporații, deși cum spuneam nu am lucrat in corporații, dar am lucrat pentru companii mari poloneze. Ma tot bătea gândul sa merg la “corpo” pe principiul mai bine anonim in corpo, decât lider in firma poloneza, ca va fi viața mai ușoară și banii mai mulți, dar nu am făcut pasul și tind sa cred ca poate nu mi s-ar potrivi.
    Nu cunosc cuplăraiul la mine la firma, pentru ca fiind in categoria personalului de management, ochii sunt pe mine și nu invers. Dar in grupul nostru sunt cam doua categorii: bătrânii – spre pensie, majoritatea cu copii adulti – care sunt de directorii și tinerii 30-40 care sunt managerii cu aspirații directorale. Suntem putini și nu prea aveam cum sa ne cuplam, iar eu fiind in echipa de export, clar aveam glume deochiate și o dam pe arătura cu filosofiile vieții foarte libertine și cu multă rupere. Cât privește viața profesională și eu cateodata ma frustrez inutil, ca nu sunt directoare inca, dar poate ca e mai bine deocamdata, mai putine responsabilități, mai mult relax și mai multă distracție. Și bani mai putini, dar iar dacă ii ai și nu ii cheltuiești ori ii dai pe cumpărături de obiecte in mare cacat nu ai făcut.

    Apreciază

  19. Permite-mi sa am o înțelege diferită a acestui termen decât a ta. Just fost the record, am și proiecte individuale din care fac bani, dar și dacă nu le-as avea nu as schimba definiția termenului.

    Apreciază

  20. In functie de marimea companiei manager sau director au semnificatii diferite. La noi manager ajunge la manager pentru cateva tari, director e pozitie globala. De pilda ca manager ai buget de cateva milioane de dolari anual si drept de semnatura (fara aprobare de mai sus) de $100,000 per factura, ca director ai buget de zeci sau sute de milioane si drept de semnatura gen $1,000,000 per factura. Ca director ai cateva mii de oameni in subordine, ca manager intre cativa si cateva sute – numarul de oameni din subordine nu e un criteriu de diferentiere, doar explic care sunt limitele uzuale.

    Nimeni nu a anonim in corporatie, doar personalul de executie, dar aia se opresc in Romania pe la 1500 de euro net si media e mult mai jos. Managerii ajung la 5000, directorii la 20-50,000 lunar in functie de regiunea in care sunt localizati, zona pe care lucreaza si rezultate. Toti au si bonusuri de performanta pe langa salariul de baza – si managerii, unde bonusurile sunt un procent destul de mic, dar in special directorii la care bonusurile sunt peste 50% din salariu.

    Apreciază

  21. In firmele poloneze structura e similară, doar ca salariile sunt mai mici și personalul mult mai putin, mai ales cel auxiliar. De obicei deciziile sunt mai centralizate, chiar dacă se iau de către manageri, primesc ok de la directori, ca aia vor sa știe tot, altfel se simt inutili. Mai e ai chestia de improvizare, și in firmele poloneze se trăiește mult pe baza de improvizare.

    Apreciază

  22. Ce te fute pe tine grija cum sunt eu? Nu-i ca și când m-as mărita mâine cu tine. Trage aer in piept și permite lumii sa trăiască cum vrea. Dacă iesi in strada și dai peste una care îți place și te futi cu ea, asta e, nu te face nici domn și nici porc. Sa-ți fie de bine. Dacă eu as avea vreo relație cu tine și atunci ai face chestia asta, arunci ti-as zice ca esti porc.
    E alegerea mea ce fac cu viața mea, nu simt nevoia sa fiu nici doamna și nici stoarfa pentru ceilalți oameni. Indiferent de ce as face sau cum mi-as trai viața as fi tot o stoarfa pentru unii și o doamna pentru alții, in funcție de interesele și așteptarile lor de la mine.

    Apreciază

  23. „Nu le mai trebuie nici lor o localesă virgina si tâmpă, avida de bani.”
    Regulile tribale sunt inca valabile acolo, daca-ti iei nevasta de capul tau si nu aleasa de familie esti expulzat din comunitate si adio bani. Esti liber sa faci cum vrei dar nu prea.
    „Si după stilul meu, mai repede le-as vinde apa celor de la miting, decât sa urlu alături de ei”
    Esti penibila cu afirmatii de genul asta. Nu stiu daca ai observat dar indiferent ca esti femeie de serviciu sau managera tot pion intr-o firma te numesti. Smecherii care dirijeaza circul tocmai asta vor prin diversificare ( negrii , homosexuali etc ), sa ne faultam intre noi in timp ce ei iau crema. In europa de est ( inclusiv polonia ) au fost multe demonstratii in ultima perioada, tocmai impotriva tendintelor dictatoriale. Ca nu participi e una dar sa vrei sa profiti ordinar e alta. Stiu, mentalitatea e sa calci pe cadavre sa ajungi sus, dar pana la urma oricat de sus ajungi e imposibil sa-ti schimbi nivelul de pion ( chiar daca in loc de 500 eur castigi 5000 eur in cel mai fericit caz ).

    Apreciază

  24. Poate ca w a vrut sa te cunoasca dar ca orice barbat e deranjat de comportamentul tau promiscuu raportat la nivelul de studii . Ar fi cred mai interesant sa descrii experiente ( sexuale sau nu ) cu persoane la nivelul tau. De ex, ca tot calatoresti atata , n-ai intalnit si tu pe undeva vre-un business man de care sa te lipesti ?

    Apreciază

  25. Doar ca să nu încurcăm borcanele, nu m-am futut până acuma cu niciun egiptean – nu-i tocmai categoria pe care as fi interesată să o includ in portofoliu 😂.

    Apreciază

  26. „Poate ca w a vrut sa te cunoasca”

    Nu a vrut, nu are absolut nici un motiv sa vrea. Nu imi imaginez de ce iti imaginezi asa ceva, chiar sunt un pic curios.

    „In firmele poloneze structura e similară, doar ca salariile sunt mai mici și personalul mult mai putin, mai ales cel auxiliar.”

    Nu vorbesc de corporatii romanesti sau poloneze, ca nu prea exista. Vorbesc de companii mari, internationale, cu 50-100,000 de angajati. Salariile de care zic sunt in Romania, dar de la nivelul de director in sus sunt aceleasi in toata lumea, ca sunt pozitii globale si doar cateva exceptii unde ai directori locali, pe o regiune. Salariile in Europa de vest sau SUA sunt cam cu 50% mai mari (vestul Europei) sau duble (SUA), dar o influenta mare o are si nivelul taxelor, in SUA sunt sensibil mai mici decat in Romania, practic salariile brute sunt aproximativ egale in SUA si vestul Europei.

    Si managerii rareori se consulta cu directorii cand iau decizii. Cand un director are cateva sute de manageri in subordine si multe mii de oameni in total, nu isi permit sa faca micromanagement, nu au timp fizic. De-aia e important sa iti cresti oamenii, sa ii pregatesti bine, poti sa ai incredere in ei si sa ii lasi sa faca treaba pe cont propriu. Si atunci increderea e esentiala, de acolo apare si chestia cu „X e de incredere” sau „X e un fustangiu” (nu e de incredere) sau Y e (care e echivalentul feminin pentru fustangiu?).

    Practic te numesti manager cand ai dreptul sa iei decizii in niste limite de capul tau, fara sa ceri voie nimanui. Exista cazuri in care seful poate sa vina cu alta decizie care sa schimbe sau sa contrazica ce ai decis tu, e posibil si e dreptul lui (demonstrabil si etic, dar nu am chef sa scriu inca o pagina doar pe tema aia), dar asta se intampla dupa ce ai luat o decizie. Unii avem o vorba: „better ask for forgiveness (if you make a mistake) than ask for permission.”. Daca stai sa ceri voie nu doar ca te misti lent, dar nu vei ajunge pe propriile picioare si nu vei promova daca nu demonstrezi ca te descurci pe propriile picioare.

    Prin Romania, poate si Polonia, titlul de manager e deseori doar o titulatura care nu aduce nici un fel de putere. E un soi de functionar superior, nu un decident. Am lucrat si in companii romanesti (nu mult timp) si am intalnit asta, directorii sau chiar patronul (roman vero, normal) luau orice decizie. Nope, aia nu e management cu adevarat.De pilda eu nu sunt director, dar pot sa dau afara oameni in niste limite (trebuie sa verifice HR chestiile de legislatia muncii), sa stabilesc salariile echipei mele, sa fac contracte sau sa termin contracte cu furnizori de servicii, totul in limita bugetului pe care il am si pe care il discut (negociez) anual cu seful meu si inca un nivel mai sus. Practic imi conduc propriul business in interiorul corporatiei, am clienti interni si diverse surse de finantare, inclusiv bani pe care ii cer pe proiecte de la departamentele pentru care fac proiectele. Si pe proiecte am manageri din echipa mea care au mana libera, in niste limite, sa le faca fara sa ii tin eu de mana.

    Apreciază

  27. „Nu imi imaginez de ce iti imaginezi asa ceva, chiar sunt un pic curios” scrii cu prea multa verva si implicare ca sa cred ca nu ai nici un interes.

    Apreciază

  28. Ma plictisesc. E o vreme nasoala, nu pot sa plec nicaieri, ma refac dupa o saptamana mai intensa decat de obicei, nu am nici un film bun de vazut asa ca citesc, dar din cand in cand mai iau o pauza si mai citesc si chestii pe Internet. Si imi place unori o dezbatere, daca am cu cine, asa ca nu imi e greu sa scriu – verva si implicarea sunt implicite, ori te implici cand faci ceva ori o lasi balta, sa fac ceva in scarba nu prea imi sta in fire.

    Oricum nu sunt interesat sa intalnesc vreo tipa, am cu cine desfasura diverse activitati, mai putin pentru discutii interesante si Internetul e uneori o sursa decenta. Stiu cateva tipe brici in discutii, nu ma intereseaza sa intalnesc nici una din ele, pot discuta si de la distanta fara nici o problema si nu ma intereseaza altceva de la ele.

    Apreciază

  29. Corporațiile au adus în România bani și condiții normale de muncă, adică salarii mult mai mari și spații de lucru decente, peste media firmelor mici. În plus, au venit cu o ierarhie, proceduri și practici gen team building sau diverse beneficii (precum bani de mers la teatru) la care nu visai la companii mai mici. Ca să ajungi angajat acolo nu trebuia să fii vreun geniu sau să ai nu știu ce experiență, așa că mai ales tinerii au profitat de ocazie. Dacă ar fi să arunc niște cifre, un inginer proaspăt ieșit de pe băncile facultății ajunge ușor la aproximativ o mie de euro (sau nu proaspăt ieșit din facultate, dar cu zero experiență în domeniul de activitate al companiei), iar la o firmă mai mică probabil că pornea de pe la 2000 de lei, cu posibilitatea de a atinge 3000. Partea bună e că asta a crescut nivelul de trai și oamenii au început să-și permită aifoane, excursii, bere artizanală și burgeri prin oraș.

    Un salariu peste medie nu schimbă neapărat caracterul și așa zișii corporatiști sunt luați peste picior pentru limbajul de lemn pe care au ajuns să-l folosească sau pentru faptul că se cred mai buni decât cei ce câștigă mai puțin ca ei – deși intelectual sau cultural nu sunt mai presus, iar asta se vede de la o poștă. Oameni care au ajuns să câștige mai mult au rămas în continuare fără pasiuni sau fără o personalitate puternică și de asta sunt ironizați. Nu sunt toți așa, normal, dar sunt mulți. Sunt cei cu care nu poți purta o discuție și sunt cei care au impresia că au urcat pe scara societății.

    Pe de o parte e foarte bine că aceste corporații au arătat lumii că se poate și altfel, pe de altă parte oamenii simt că nu e corect ca unii să fie plătiți mult mai mult fără a avea o valoare profesională mai mare în societate. E normal să ai percepția asta atunci când profesia ta implică responsabilități mari (de exemplu vieți omenești) și câștigi jumătate din cât câștigă un tânăr de 25 de ani care nici măcar nu e în stare să-ți explice coerent cu ce se ocupă.

    „O tipa corporatista e imbracata frumos , aranjata , la costum ( cum sunt stewardesele ) de aceea multi au frustrari sexuale cu ele. In concluzie ar trebui sa fii mandra cand esti catalogata drept corporatista.” – nu e adevărat.

    O tipă corporatistă poate fi îmbrăcată cum vrea ea, de la blugi și tricou până la haine de firmă și costume. Acolo unde nu se cere cod vestimentar (și sunt puține locuri unde se cere) lumea se îmbracă normal, inclusiv cei cu funcții de conducere (middle management cum se zice, nu vârful piramidei).

    Apreciază

  30. Dacă povestesc de gagiu milionar cu afaceri, iar se frustreaza ca nu are mai mulți 😋.
    De consulare pot sa-l informez, ca fostul sot a marcat maxim la testul Mensa, deci m-o fute eu cu pule mai putin intelectuale, dar copii ii fac doar cu cei extrem de inteligenti 😉.

    Apreciază

  31. Și eu eram visătoare din asta, crezând ca pot salva lumea, dar m-am trezit la realitate. Ma bucur ca romanii fac ceva împotriva sistemului, dar ce fac ei este ineficient și atât. Eu la nivel de individ nu pot schimba o societate, de aceea am ales sa o schimb cu alta și atât. Când se impute treaba aici îmi iau catrafusele și plec.
    Dacă prin absurd ar fi sa ajung din nou in lumea politica și sa militeaz pentru ceva, cu siguranța nu m-as pune sa urlu din mulțime la un miting. Eventual sa vorbesc mulțimii și sa o reprezint, sau de ce mu sa-i asigur o parte din nevoi, vânzându-i apa.
    Și inainte sa judeci, ia in considerare ca blogul acesta e anonim și un loc unde mi-am arătat multe vulnerabilități și nu toate punctele forte.

    Apreciază

  32. Din ce am lucrat cu firmele românești, cam acesta era trendul, decidea unul, directorul sau patronul. De aceea se lucra și foarte greu, mai ales când compania era mare. In Polonia nu e la fel, dar directorilor bătrâni le place sa fie informați, ca sa simtă ca inca nu și-au pierdut puterea. E un conflict de generații, când cei bătrâni nu mai țin pasul.
    In rest, @w, mie choar mi-ar place sa te cunosc și cred ca am avea ce discuta – mai ales in contradictoriu – nu ne-am plictisi.

    Apreciază

  33. In Polonia corporațiile sunt asociate cu îmbrăcăminte mai casual. Eu nu lucrez intr-o corporației, dar întâlnindu-ma cu clienții am un anumit stil mai business, plus ca la noi fiind proprietarii milionari, cu fițe și stil, plus 60% femei, s-a creat așteptarea de a te îmbracă stilat. Asta nu însemna la costum, ci pur și simplu lumea e îmbrăcată bine, cu stil. Noi facem parada modei la munca, cumva involuntar, cumva forțat. Stuwardesele sunt copii mici in uniformă pe lângă noi 😅

    Apreciază

  34. „Oameni care au ajuns să câștige mai mult au rămas în continuare fără pasiuni sau fără o personalitate puternică și de asta sunt ironizați” – de unde ai scos-o frate pe asta, adica ce vrei sa spui ca era mai bine saraci ca daca le-a marit salariul au disparut pasiunile ?!!? Bine ca au ramas pasiunile doar la bugetari.

    Apreciază

  35. Draga, dupa ce ai scris aici nimeni nu o sa se intalneasca cu tine doar ca sa stea de vorba chiar si in contradictoriu. Nu e obligatoriu dar se intelege. Asta ca sa fim clari.

    Apreciază

  36. „Eu la nivel de individ nu pot schimba o societate” – asa au gandit toti aia care n-au mers la vot , capsunarii zilieri prin vest mai au o scuza dar intelectualii nu.

    Apreciază

  37. Corect de la un capat la celalalt. Cu explicatia ca multi corporatisti vorbesc romgleza – din comoditate, nepasare, lipsa de cultura – si asta le aduce ironie in plus. Pe langa limbajul de lemn care e o combinatie prost inteleasa de termeni de business cu tehnici de a evita raspunsurile la intrebarile incomode.

    De asemenea in unele companii exista diversity targets care duc la promovari fortate a unor oameni care nu au calitatile, dar au atributele cerute – gen in IT e dezastru, sunt cam 8% femei in industrie si unele companii au 50% din managementul IT femei, iti dai seama cat de fortata e situatia.

    Dar cei din middle management nu vin la birou in tricou si blugi nici macar vinerea. Nici nu vin la costum daca nu e nevoie, dar o camasa – chiar in carouri si cu maneca scurta – e necesara aproape peste tot pentru asemenea pozitii. Se numeste „business casual”. Cei din functiile de executie nu au nici un fel de restrictii.

    Apreciază

  38. Oamenii aia care au niste venituri mai mari ce le permit nu doar o viata mai relaxata (in care ar putea citi o carte, de pilda), niste cursuri, oamenii aia care nu doar ca isi permit dar la care te astepti sa isi imbunatateasca si caracterul si cultura, nu doar situatia financiara, nu prea o fac. Unii dintre ei, cel putin. Daca iei un mecanic de autobaza si il pui la costum in post de manager o sa ai un exemplu de nulitate la putere.

    Apreciază

  39. „de ce mu sa-i asigur o parte din nevoi, vânzându-i apa.” – dar de ce nu-ti faci o firma sa vinzi pulane la jandarmi mai bine, sau petarde cu gaze lacrimogene daca tot ai atata initiativa in business.

    Apreciază

  40. Serios ? Calatoresti in toata lumea dar nu te uiti la stiri ? Daca te trimite firma intr-o misiune de promovare in Venezuela te bagi ? All inclusive !

    Apreciază

  41. „Eu sunt anti-PSD doar ca sa fim înțeleși, și sa nu crezi altceva”
    In cazul asta amani partida de futut cu englezu/egipteanu/sportivu si iti folosesti mai util timpul pe 26 duminica ca sa mergi la vot ?

    Apreciază

  42. Cine dracu merge acum in Venezuela? Aia nu mai ai nimic acolo si toata America latina e plină de săraci. Acolo vând ocazional și mi-se rupe de ei. Nu am televizor și nici timp sa ma uit la știri din tari insimnificante. Mai luam The Economist când călătoream, ca sa ma actualiz global, dar de jumate de an am renunțat la obicei pentru ca dormeam mai mult in avion. Venezuela aștepta sa vina SUA sa ii prea resursele și sa instaleze aia ceva ordine socială și atât.

    Apreciază

  43. „toata America latina e plină de săraci” – venezuela are cele mai mari resurse de petrol din lume , chiar si mai mult decat arabia saudita ! Numai insignifianta nu e !
    Apropo, intereseaza-te si tu cum faci sa apara comentariile in ordine cronologica, asa cum apar aici e cam zapaceala sa le cauti. Vezi poate te ajuta cineva daca nu te pricepi. M-as baga eu dar nu stiu din pacate .

    Apreciază

  44. Cred ca trebuie sa schimb setările la WordPress. Am căutat odată dar nu am găsit, mai caut.
    E plină AL de resurse, dar e și corupția mare, iar populația in mare nu are bani. Eu vând FMCG, deci contează ca toți sa o ducă bine.

    Apreciază

  45. PiS – prietenii mei 🤮. Și taxele vor sa mărească și ar lua totul de pe omul normal, ca sa dea la săraci. Un fel de PSD-isti polonezi, doar ca ei au stârpit corupția publica, o practica doar pe aia cu perdea.

    Apreciază

  46. „venezuela are cele mai mari resurse de petrol din lume , chiar si mai mult decat arabia saudita ! Numai insignifianta nu e !”
    Si Venezuela si rusii au petrol, nici unii si nici altii nu o duc grozav.
    Norvegia si Arabia Saudita au petrol si fac bani. Oare pentru faptul ca au mult petrol si populatie foarte mica?

    Apreciază

  47. KSA pentru ca au dictator și ăla chiar controlează ce se întâmpla. Deși in ultimii ani o duc tot mai greu. Norvegienii pentru ca au sistem democratic fara corupție mare.

    Apreciază

  48. Da, cu un tip de asta trebuie sa fii total relaxata.
    Si nu din motivele insirate de tine, ca maturitate si bla bla..
    Ci pur si simplu ca nu conteaza.
    Ca pentru un tip din asta oricum nu contezi, cum n-au reusit nici alea dinaintea ta sa aiba o relatie cu el, n-ai sa reusesti nici tu.
    Ca si daca te fute, pentru el nu ai sa contezi mai mult decat una din alea multe care le-a uitat deja.
    E un soi de masturbare cu o pereche. Sexul nu vine ca un mod prin care se continua o relatie ci este extensia unui obiectiv strict personal. Care o fi ala, el stie. Oricum prin zona orgoliu, confirmare de sine, etc.
    Si sigur, cu cat ai tu mai multe aere de sofisticata si inabordabila cu atat o sa fie multumit dupa ce infinge steagul :))
    Dar cam atat. Mai mult de atat nu are de unde. Mai nasol e ca ai tu asteptari.

    Apreciază

  49. @Me – Conform teoriei tale, un bărbat sau o femeie, care se fut peste un anumit număr de persoane, nedefinit deocamdata, nu vor mai avea parte de relație ulterior in viața, pentru ca de fapt nu vor fi capabili sa se atașeze de un partener, deoarece au futut prea mulți.
    Acuma sa o luam matematic: in 30 de ani de activitatea sexuală, cati parteneri sunt ok? Dar in 20?

    Apreciază

  50. Nu sunt @Me, doar spun ce am auzit inclusiv de la oameni de 20 de ani: social acceptabil este unul. Doar unul, orice altceva ridica semne de intrebare.

    La zero, e evident de ce ridica semne de intrebare. La mai multi exista marginal o scuza la vaduvie, dar nu e tot aia: pana si la produsele factory refurbished se dau reduceri semnificative de pret.

    E in concordanta cu monogamia: poligamia si poliamoria nu sunt acceptate de marea majoritate a societatii, gen > 90%. Fiecare cu motivele lui, nu comentez.

    Oricum cand tragi linie un tip peste medie isi cauta nevasta aproximativ virgina. Daca nu gaseste, cauta cea mai apropiata varianta posibila. Aproape nimeni nu recunoaste asta deschis, dar faptul ca nu se discuta deschis despre asta nu inseamna ca nu exista. Si e o chestie specifica cultural anumitor zone, dar intr-un procent urias. Era un episod din Game of Thrones in care Sansa s-a maritat din nou pentru ca primul sot murise si „casatoria nu fusese consumata”. Un rege nu se insoara cu o tipa care s-a culcat cu altcineva, nici macar cu un rege (prima casatorie era cu regele, ala parca a fost otravit, asa ca au maritat-o cu frat’su care urma la tron). Da, GoT e o poveste, poti sa crezi ce vrei din asta. In afara de dragoni, o gramada de chestii de acolo sunt inspirate din viata reala.

    Apreciază

  51. Intr-adevar , asta e mentalitatea acum dar societatea evolueaza. Numarul de divorturi creste , minoritatile se emancipeaza , religia pierde din interes , iar persoanele independente financiar nu se mai impiedica de conventii. E adevarat, o femeie trecuta prin mai multe paturi nu prezinta interes ( daca stii ca s-ar putea sa nu aflii ) dar pana la urma daca e mare doamna , independenta financiar , inteligenta si frumoasa gaseste ea o gramada de pretendenti fara probleme morale dispusi sa le ia de sotii si sa le respecte in consecinta.

    Apreciază

  52. Cam asa ceva , o intelegere avantajoasa de ambele parti. Cum a fost la noi casatoria dintre aia romanita si iovan ( pilotul care a murit ulterior ).

    Apreciază

  53. „@Me – Conform teoriei tale, un bărbat sau o femeie, care se fut peste un anumit număr de persoane, nedefinit deocamdata, nu vor mai avea parte de relație ulterior in viața, pentru ca de fapt nu vor fi capabili sa se atașeze de un partener, deoarece au futut prea mulți.”

    De fapt e mai degraba cam invers, capacitatea limitata de atasament ii face sa schimbe multipli parteneri sexuali.
    Sigur, in timp, stilul asta de viata formeaza deja un caracter si e putin probabil sa se mai schimbe ceva.

    Asta nu inseamna ca nu pot fi casatoriti si sa aiba familie si copii, mai ales barbatii – dar vor perpetua aceleasi tare si in cadrul familiei si exista riscul sa se rasfranga si asupra copiilor.
    Relatia cu sotia va fi pur conventionala din perspectiva unor obiective comune, cred ca nu e greu sa-ti dai seama de ce.
    Nici tu n-ai tolera sa fii cu un tip care in timp ce e cu tine fute la altele.
    Ai putea eventual accepta, daca ai primi ceva substantial la schimb, dar n-ai fi moarta dupa ala.

    Chiar cunosc un caz din asta, el nici nu se chinuia cine stie ce sa se ascunda, era si cam alcoolic, acum sunt ambii la o varsta inaintata, inca sunt casatoriti, dar cam fiecare cu treaba lui.
    Tipa a acceptat ca ala era sus si tare, pozitie de management, bani, ea fata modesta, etc.
    Pe de alta parte fiicasa cand l-a prins pe sot cu altul, a divortat instant dar oricum era maritata cu un papagal deci n-a mai avut motive sa tolereze ce a tolerat maicasa.

    Cu femeile poli-amoroasae in aceeasi situatie e mai dificila treaba – dar nu mai detaliez acum.

    „Acuma sa o luam matematic: in 30 de ani de activitatea sexuală, cati parteneri sunt ok? Dar in 20?”

    Nu e vorba de numar ci de motivatie.

    Daca nu erai deja in limba dupa ala, puteai sa-i pui niste intrebari din care sa-ti dai seama cat il duce capul si mai ales ce l-a motivat sa schimbe atatea partenere si binenteles ti-ai fi dat seama ca si tu n-ai sa fii mai mult de o scrijelitura pe rabojul lui de Razboinic al Pulei 🙂

    Dar nu intamplator ti-a spus de experientele lui, chestia aia e un tool cu care face diferenta intre femei.

    Alea care intelegeau avertismentul si fiind peste nivelul lui si isi pierdea timpul degeaba incerca sa le aduca la pat, si alea care sunt tinta lui tipica, ca cele 999 dinaintea ta care au crezut ca si tine ca au ceva care nu mai are alta si cu care o sa imblanzeasca pe baiatul cel rau :))

    Pur si simplu stia ca daca nu-ti va trezi repulsie, iti va trezi curiozitatea si pofta 🙂

    Serios, nu stiu cum iti poti inchipui ca un tip care nici nu mai stie numarul partenerelor la un moment dat se va opri la una si aceea o va trata cu respectul pe care indoilenic ca le-a aratat celorlalte.

    Hai sa zicem ca POATE daca nu e deja insurat si ti-ai dat seama mai presus de indoiala ca vrea sa se insoare neaparat cu una care are exact aceleasi calitati ca tine, puteai crede ca POATE, doar POATE vei fi tu aceea.
    Dar daca era si insurat – ceea ce probabil ca era, chiar nu aveai nimic ce sa-i bifezi in agenda decat sa fii anonima de pe pagina xxxx.

    La capatul celalat, nu merg pe ideea ca daca aia e virigina si se marita cu primul care a futut-o (vaginal..hahaha) va fi o sotie si mama perfecta.
    Sunt probleme de ordin mental care se formeaza in copilarie si circumstantele pot fi de asa natura ca mai sus, dar problemele alea se vor vedea in timp.

    Si tot pentru problemele alea, un numar mare de parteneri sexuali categoric va fi un avertisment.
    De ce? Pentru ca nu suntem (doar) animale, avem un strat de umanitate, civilizatie, educatie, spune-i cum vrei care ne leaga sexualitatea de ideea de iubire, fidelitate, stabilitate, etc.
    Cand separi lucrurile astea se produc niste rupturi si la alte nivele sau chiar separatia in sine e rodul acelor rupturi si un partener care vine intr-o relatie cu astfel de traume nu e ok pentru relatie.

    Apreciază

  54. „Acuma sa o luam matematic: in 30 de ani de activitatea sexuală, cati parteneri sunt ok? Dar in 20?”

    Depinde de cât e fiecare dintre noi dispus să accepte. Fiecare are limitele lui și țin de educație, contextul social, deschiderea la minte, magturitate etc. Poate să aibă greutate asupra oricui, indiferent de siguranța de sine, important e cum gestionezi aceste lucruri.

    Apreciază

Lasă un comentariu