Relatii cu deja-vu

Relația cu fostul amant, mi-a amintit tot mai mult de o relație similara, trăita la un alt nivel, undeva prin liceu. Am cunoscut atunci un băiat, care m-a fascinat. Era polițist, deci am fost imediat prinsa la corazon, de brunetul brunet, nu neapărat frumos, ci mai degrabă atrăgător, având acel ceva, un magnet, ascuns sub o forța masculina interioara, mai mult indusa, decât reala. Am căzut din prima, după câteva cuvinte, fără sa ma gândesc prea bine la faptul ca tipul era in ceva relație, si ca, de fapt își cauta o nevasta, care sa-l îngrijească, sa-i gătească, calce, spele, sa-i facă ceva copii si alte treburi din astea, muierești, prin definiție.

Era si el fascinat de mine. Simțeam amândoi chimia irezistibila, ce plutea in aer de fiecare data când ne întâlneam. Era ca un drog, hrănit de o privire, de un gest sau o atingere, iar daca apucam si sa schimbam câteva cuvinte, momentul era suprem. In momentele rare si foarte apăsătoare petrecute împreuna, timpul se dilata, nu mai avea nici început si nici sfârșit, subiectele erau inepuizabile si inimile băteau cu o putere supranaturala. Orice logica sau orânduire era fără sens, pentru ca forța dopaminei ne hrănea mințile. Ne întâlneam rar, pentru ca drumurile noastre din realitate nu se încrucișau de fel. Eu îl duceam pe buze printre băncile din liceu, in timp ce-i scriam poezii neterminate, in care îmi declaram dragostea nemărginită si pentru fantasma iluzorie care era Doru. Apoi l-am dus o vreme prin băncile de facultate, in timp ce construiam si dezmembram relații normale, in care credeam si nu prea, cu alți bărbați fără de nume, când doar un nume îmi atingea inima.

In timp, umbra lui s-a estompat, odată cu evoluția mea. Ne-am mai întâlnit întâmplator, doar ca soarta sa ne confirme ca atracția încă exista si de multe ori când relațiile reale o luau pe panta descendenta, mi-au zburat gândurile înspre la el.

Nu, nu mi-a propus niciodată o relație adevărata, reala, palpabila, in care sa joc eu rolul nevestei, din simplul motiv ca nu mi s-ar fi potrivit si nici nu mi-am dorit eu vreodată asta. Nu as fi acceptat niciodată sa fiu o nevasta clasica, preocupata de treburi gospodărești, mândră de statutul meu si închizând ochii la relațiile lui extraconjugale, in timp ce ii cumpăram o cravata, care sa se asorteze cu rochia mea sau ii călcam cămășile mototolite de altele. Mai repede as fi înfipt un cuțit in bratele lui protectoare, daca as fi știut ca le încolăcește in jurul alteia, decât sa le accept in jurul meu, jucând un rol de fațadă si înlocuind-o de fapt pe mă-sa in viata lui.

Nu i-am propus niciodată nimic mai mult, decât seri înfierbântate si cuvinte sofisticate, pentru ca am știut ca viata lângă el e mult prea limitata pentru orizontul meu. Perspectiva de a fi nevasta polițistului din sat, de obicei învățătoare de profesie, mamă a cel puțin doi copii, cu mâncare pe foc zilnic si călcătorul in priza, e mult pra departe de viziunea mea despre viata si așteptările pe care le am de la mine.

Epilog

Într-una din vizitele mele prin România, am m-am întâlnit întâmplator cu părintii unei foste prietene apropiate din liceu, care știau desigur despre amorul meu cu polițistul din comuna alăturată.  Si, ca nici o legătură cu subiectul abordat, in vreme ce ma lăudau cat sunt de neschimbata, remarca mama amicei, din senin, mirata cat de tanata si frumoasa arat in comparație cu Doru, știi tu, polițistul, de care erai tu îndrăgostita lulea in liceu. Mi-a mai spus că,  acest fost el, s-a îngrășat, a îmbătrânit, dar încă mai umblă cu amante.

30 de gânduri despre „Relatii cu deja-vu

  1. Cred că contează cum ești crescut – ca bărbat – că tot aud povești cum vor atâția mâncat și călcat și cum sarmalele făcute de nevastă nu sunt niciodată la fel de bune. Mie nu mi-ar trebui nevastă care să stea la cratiță, dar nici n-am crescut cu prea multe feluri de mâncare sub nas.

    Apreciază

  2. Din ce am cunoscut eu, există o categorie de bărbați care caută strict treaba asta. O femeie care să-i îngrijească așa cu i-a îngrijit și mama lor. E categoria căsătorită cu ”mama”, in care așteptările și ceea ce oferă persoanei de lângă ei cu care se căsătoresc îmbracă raportul dintre copil si părinte. De obicei categoria asta caută afecținea bărbat-femeie în afara căsătoriei, ei raportându-se la soție ca în relația mamă-copil. Adică, mamă eu fac boacăne, dar tu mă ierți.

    Apreciază

  3. Așa o fi, dar mie mi se pare contraproductiv. Adică în timpul în care mă văd cu câte un prieten sau îmi fac o revizie la bicicletă (motocicletă, barcă, ce o fi având fiecare) ar trebui să umblu după fusta amantei? Mai bine fără familie și cu amante, măcar atunci simți că n-ai obligații și aia e. Hai că o aventură mai e cum mai e, dar să faci asta ani de zile nu știu… nu văd să fie atâta timp, indiferent dacă te costă și bani sau nu. Eh, probabil am îmbătrânit eu.

    Apreciază

  4. Sex is overrated. Exista varsta cand hormonul bate neuronul, dar apoi neuronul descopera ca exista chestii better than sex. Asta nu inseamna ca renunti la sex, doar ca nu mai e cea mai interesanta parte din viata si ca poti sa o faci cand ai chef, daca ai chef, cu cine ai chef, chiar daca a trecut o saptamana de ultima data sau chiar mai mult, fara sa intri in sevraj.

    Apreciază

  5. Ok, dar ce legătura are? Tipul din poveste cauta relația bărbat-femeie, nu doar sexuală, ci și de atașament, la amante. Pentru ca acasă întrețineau relație de tip mama-copil.

    Apreciază

  6. „De obicei categoria asta caută afecținea bărbat-femeie în afara căsătoriei, ei raportându-se la soție ca în relația mamă-copil. Adică, mamă eu fac boacăne, dar tu mă ierți.”

    Simplifici prea mult. Sau e destul de nerealist ce spui.

    Mai degraba are femeie, dar aia nu are chef sa futa si chiar si cand o face o face prost. Ca nu are chef.
    Stiu un caz din asta, nu doar ca nevasta era urata dar nici nu vroia sa se mai culce cu ala si tacit asa, i-a dat drumul la curve.
    De altfel era si cam greu sa mai faca ceva, ca dormeau toti 4 (erau si 2 copii) intr-o camera din care patul ocupa mai bine de 1/2. Apartamentul avea 2 camere, dar in cealalta statea proprietara.
    In schimb si-a luat masina noua, sa aiba cu ce agata desi alea cu care mergea el avea relatii f. punctuale – banul si serviciul.

    Tu si tipul asta semanati mai mult decat se pare.
    Nici el nu are o femeie cu care sa aiba o relatie completa nici tu nu ai un barbat.
    Si el prefera sa se raporteze la femei strict pe categoria sex, si tu cu barbatii la fel.
    Si el e cu nevasta cum esti tu cu fostul sotul, au poate un copil in comun si cam atat.
    Faptul ca au acte si inca mai locuiesc sub acelasi acoperis e un detaliu relativ minor.

    Singura diferenta e locatia.
    La el in sat nu are nevoie sa arate bine ca sa gaseasa o femeie si probabil ca nu are nici foarte mari pretentii vizavi de femeie.
    Tu esti intr-un mediu cu standarde mai inalte la capitolul asta si ai mai multe pretentii vizavi de fizicul barbatilor deci trebuie sa stai si tu in forma.

    Apreciază

  7. @Me: în exemplul dat de tine sexul e ultima problemă. 5 oameni în 2 camere? nu cred că asta poate duce la ceva bun din punct de vedere ale unei relații (de orice fel). Nu pot comenta viața lor pentru că nu e treaba mea, dar primul pas ar fi să iasă din situația aia și văd ei apoi care cu cine face sex. Sau, cine știe, poate nu mai e cale de întoarcere și trebuie să-și găsească fiecare drumul lui – nu văd ce treabă are urâțenia femeii cu pornirile lui, că doar nu a luat-o cu pistolul la tâmplă, nu? Dacă te consideri bărbat ar trebui, măcar în ceasul al doișpelea, să zici gata și s-o iei de la capăt, nu să-ți justifici acțiunile imature cu „e urâtă nevasta” că nici aia nu merită să trăiască așa. De obicei în cazurile astea o să o găsească altcineva frumoasă.

    Nu-mi dau seama dacă faci comparațiile astea din răutate sau chiar ești convins că așa e – ar fi ciudat dacă e a doua variantă presupunând că n-o cunoști personal pe autoare. Altfel, mi-ar plăcea să aibă timp (și aplecare) să-ți dea apă la moară, cine știe, poate iese ceva siropos.

    Apreciază

  8. Poate nu ai inteles. Femeia aia nu vroia sa se culce cu el. Nu neaparat ca nu avea unde (desi clar si asta e o problema) si nici nu cred ca era din frustrare, gen sa-l pedepseasca – sunt femei care fac asta, motivele conteaza mai putin in contextul asta, pur si simplu nu vroia si cumva i-a lasat si sa inteleaga ca poate sa mearga la altele pentru problema asta.
    Cu altele pot fi alte probleme, gen nu vor pentru ca sunt frustrate si vor sa-l frustreze si pe ala. Sau pur si simplu nu au chef, dupa ce muncesc toata ziua, copii, nervi, etc.
    Iar ala nu era atat de nemultumit de nevasta ci doar vroia sa-si rezolve o problema punctuala.

    Sigur, relatia era defectuoasa, pentru ca daca era ok, asta mai trece peste inhibitii, ala mai renunta la niste pretentii si se intalneau la mijloc, toata lumea multumita si fara BTS in familie. :))

    Deci pot sa fie cazuri in care nu e drama cu substraturi cum sugereaza autoarea – asta era ideea pe care tu n-ai inteles-o.

    Eh, si poate ai sa afli si tu ca femeile dupa casatorie nu raman neaparat cum erau inainte 🙂
    Nu ca asta ar fi o scuza, desi pentru unii este.

    w: hehe..nu rade ca si tu esti intr-o situatie asemantoare. Sex da, relatie ba 😛

    Apreciază

  9. Me, chiar daca si w este la fel, tot cat fight este. 😀
    Sa nu incepeti pana nu mi se face pop-cornul, va rog frumos, cu miere pe deasupra! :))

    Serios acum, daca este vorba doar despre actul mecanic fara nici un pic de „sentiment”, la ce bun efortul, nu iesi mai bine cu gonflabila\vibratorul? 🙂

    Voi poate nu stiti, dar „decat mult si fara rost mai bine putin si prost”. 😉

    Apreciază

  10. @Me: Toată lumea se schimbă după căsătorie, nu neapărat în bine sau în rău, dar atunci când ajungi să trăiești altfel n-ai cum să nu te schimbi. Uneori când nu mai merge oamenii aleg să se despartă, chiar dacă teoretic mai există șanse să se repare relația, deși cu eforturi și compromisuri. Eu sunt convins că e la fel de multă dramă, doar că nu vorbește nici unul despre – așa cam ca în restul societății românești.

    @autoarea: tocmai aia e problema, că mi se pare că nu vorbește din experiența lui de viață, ci din auzite. La experiența de viață e ca în cercetare – încercările făcute de tine au valoare, chiar dacă nu sunt cele mai fericite. Era altceva dacă ne spunea că el după ce a trecut de 40 de ani caută numai fete de maxim 25, în loc să spună „bărbații peste 40 de ani…”. Acum cu filmele, dacă-mi permiți, la el e „Polițist, adjectiv”, la tine e „Sex and the city”.

    Apreciază

  11. Nu am inflorit nimic. Cazul relatat e real.
    E posibil sa nu fi comentat o parte care tie ti s-a parut mai relevanta si mie mai putin.
    Am vazut ca totusi nu m-ai contrazis 🙂

    dam167 -> cu tine nu prea se poate purta o discutie pentru ca nu poti intelege niste idei elementare.
    Iar ceea ce scrii nu are nici o legatura cu contextul, parca sunt citate dintr-o carte pe langa subiect :))

    Asa, desi nu poti pricepe, iti pot spune totusi ca si experientele altora pot fi experientele tale. Mai ales daca i-ai cunoscut direct. Ai o singura viata si nu ai timp sa faci toate greselile posibile.

    Si „Sex and the city” e un film prost. Doua de fapt. Nu o spun eu in mod special, o zice imdb -ul 🙂

    Apreciază

  12. „iti pot spune totusi ca si experientele altora pot fi experientele tale. Mai ales daca i-ai cunoscut direct. .”
    De ce ar fi experientele altora si experientele mele? Aiurea total. Sunt anumite standarde de viata, daca faci parte dintr-unul e greu sa te identifici cu altul. E ca si cum i-ai spune unuia ambițios, care muncește si dorește mai mult ca o sa ajungă ca si aia naspa, care o freacă la rece toată ziua.

    Apreciază

  13. Pentru ca asa cum am spus nu poti face toate greselile intr-o singura viata, trebuie sa inveti si din ale altora 🙂

    In cazul de fata nu era nimic de invatat, doar am vrut sa-ti arat ca exista o gama intreaga de motive pentru care unul cu nevasta se duce la altele, nu doar chestia aia psihianalitica prezentata de tine – nevasta e mama, femeile le caut in alta parte.

    Si da, poate fi chiar nevasta de vina.

    Inclusiv pot fi faze de genul „nu-l fut ca nu mi-a cumparat pantofi, un telefon de fitze, ca aseara n-a spalat el vasele, ca n-a pus cutitele cu varful in jos in uscator si le-a pus cu varful in sus, etc.”

    Si nu e atat lipsa futaiul fizic cat prezenta aluia psihic. Si atunci da, vede ca vecina zambeste frumos, colega se imbraca dragut, ba chiar ii si zambeste mai subtil, etc.

    Asta se intampla in multe relatii, acum o femeie invata despre sex inainte sa intre in adolescenta dar nu invata sau stie sa ofere confort psihic unui barbat iar frustrarile lui se intorc impotriva ei.

    Just saying 🙂

    Apreciază

  14. @Me: nu că vreau să fiu avocatul cuiva, dar:

    1. Compari o femeie divorțată (pentru că era total nemulțumită) cu un bărbat aflat într-o căsnicie despre care chiar tu ai spus că nu e total nemulțumit, doar îi lipsește ceva.
    2. Femeia caută o relație, dar e important sexul; o compari cu un bărbat care (tot tu spui) rezolvă punctual o nevoie fiziologică și nu caută o relație.
    3. Femeia vrea o relație cu unul care să aibă niște realizări, bărbatul cu care o compari nu mai cere nimic de la nevastă pentru că a găsit în altă parte.

    Cred că trebuie să-mi revizuiesc modul în care înțeleg sensul cuvântului asemănare.

    „Ai o singura viata si nu ai timp sa faci toate greselile posibile.” – Doamne-ajută, că nici nu vreau să încerc.

    Apreciază

  15. Da, exista multe cazuri in care femeia il respinge, pe bărbat, femeia aia nevasta, aleasa pe criterii selecte, cum ar fi virginitatea si naivitatea. Ca doar un bărbat deștept nu se însoară cu o stoarfa futacioasa, pe la care au umblat si altii :D. Just saying!
    Nu am mila de bărbații cărora nu le dau nevestele, ghinion, ca ei s-au legat la cap cu ele.

    Apreciază

  16. Nu sesisez nici o intepatura din nici o parte si nici o asemanare. La mine e sex cu aceeasi persoana, in majoritatea cazurilor asta se numeste o relatie, inclusiv pentru aia insurati 😀
    Si sexul nu e meh, ca ar fi chiar aiurea sa continui, dar the fuck of my life sigur a fost altcineva. Nu era un politist, sigur nu sunt gay.

    Apreciază

  17. „Ca doar un bărbat deștept nu se însoară cu o stoarfa futacioasa, pe la care au umblat si altii :D”

    Haha…si cine da garantii ca aia nu o sa-l respinga daca asa are ea chef sau e frustrata sau ca e plicsita sau ca…? 🙂

    Ca era futacioasa cu diversi inainte de casnicie nu inseamna ca o sa fie la fel de futacioasa cu unul singur dupa casatorie.

    „Nu am mila de bărbații cărora nu le dau nevestele, ghinion, ca ei s-au legat la cap cu ele.”

    La fel poti sa spui si de nevestele inselate ca tot asa… doar ele s-au legat la cap cu aia, nu?
    Cand le-au spus ca pana atunci au futut fara numar, fara numar ce isi inchipuiau, ca tocmai atunci au sa se opreasca/?

    Mai bine nu se maritau si si-o trageau cu diversi din cand in cand…asa macar nu-si fac iluzii ca sunt unica clienta la X -ulescu 🙂

    Apreciază

  18. „Ca era futacioasa cu diversi inainte de casnicie nu inseamna ca o sa fie la fel de futacioasa cu unul singur dupa casatorie.”
    Iti dai seama, una futacioasa rau se gandeste ca daca s-a maritat ar trebui sa se mai potoleasca, sa fie cuminte, sa nu mai faca sex deloc ca i-a ajuns o viata intreaga 😀

    Apreciază

  19. Hai ca esti baiat destept. Nu asta e logica.

    Una e sa te futi cand ai tu chef cu tipi cu care ai chef si alta e sa o faci si cand vrea celalat (si poate tu nu ai chef) + lipsa variatiunii. E la fel si la barbati.

    Plus, la femei sexul e unul din instrumentele cu care pun presiune pe celalat atunci cand lucrurile nu merg cum vor ele. Nu faci asa cum zic eu..nu primesti pasarica :))

    Si de la sanctiuni exceptionale poate deveni usor regula.
    Pe urma desigur, are si mai rau comportament de nefututa …cerc vicios :))
    Si culmea ironiei tot ea ajunge sa se intrebe de ce e nf… sigur si-a gasit asta pe alta.. :))

    Apreciază

  20. Perfect de acord …pana la a doua parte. 🙂
    Eram sa fiu de acord si cu a doua parte pe urma mi-am adus aminte ca Socrate avea una din asta :)))

    Apreciază

  21. E documentat istoric :))
    Curva nu neaparat, probabil nu, dar agresiva sigur.
    Si agresivitatea de obicei vine cu prostia la pachet.

    Apreciază

Lasă un comentariu