I-am scris

I-am scris. Normal. Mă gândeam la el de vreo două săptămâni zilnic și nu am mai rezistat. I-am trimis o melodie. Știam că e melodia corectă de cum am auzit-o și știam că îi place. E pe stilul lui. Si al meu.

A deschis-o si nu a răspuns nimic. Am regretat de câteva ori ca i-am trimis-o în timpul zilei si spre după-masă primind următorul compliment despre cum arat și ce bine îmi stă în paltonul primit cadou de el am adăugat:

”Mi-am amintit de tine azi, pentru ca am purtat paltonul acesta”

Poză cu mine :D.

”Poate melodia nu este potrivită, dar mă încântă”.

”Îți mulțumesc pentru acest cadou, îmi place foarte mult. Și de tine”

Mi-a răspuns târziu după miezul nopții, iar eu i-am văzut textul a doua zi.

”Îți mulțumesc, și mie îmi place cântecul și se potrivește situației, și de tine de asemenea:)”

Știu că mi-am promis să-l dau afară din viața mea și chiar l-am dat, de câteva ori, doar că inima mea se încăpățânează să-l iubească, așa defect, nebun, imperfect, bătrân și însurat cum e. Oare există finaluri fericite?

9 gânduri despre „I-am scris

  1. Cred că nu poți înțelege chestia asta cu îndrăgosteala până n-o simți pe pielea ta. Cand eram mai tânăr am crezut că te poți folosi de rațiune ca să te detașezi la un moment dat, în urma despicării firului în 4, dar nu e așa. Înainte să trec prin asta aș fi zis că o situație similară cu a ta, trecută printr-un filtru rațional, ar fi tăiat din start jumate din îndrăgosteală, dar nu e așa. Când am simțit-o pe pielea mea mi-am dat seama că te consumă și te schimbă, mai ales că era o femeie pe care n-o cunoșteam bine – eu credeam că dragostea aia adevărată se dezvoltă în timp. Așa că experiența aia mi-a schimbat puțin calculele și acum pot înțelege că matematica nu prea contează aici.

    Am făcut chiar și un blog nou pe care am simțit nevoia să scriu chestii… mai emoționale. Nu siropoase sau sandra brownisme, doar texte pe care le scriam în urma unor emoții.

    Există finaluri fericite și nefericite, dar cum nu tot timpul depinde de tine, e greu de spus care e varianta finală. Mai nou am văzut că la voi femeile e cu tulburare, deci ecuația crește cu un grad.

    Apreciază

  2. Exista finaluri feritite? Sigur, Hollywood e plin de ele. Exista si in lumea reala? Sigur, exista, dar foarte rare. Exista speranta? Da. Poti sa te bazezi pe speranta aia? Well, nu comentez.

    Daca as fi o tipa si as avea de-a face cu un tip insurat, treaba e cam asa: depinde ce probleme are cu nevasta, ca daca nu ar avea probleme nu ar fi avut aventuri pe langa (decat daca e psihopat, caz in care fugi si nu te uita inapoi). Vezi daca problemele cu nevasta sunt suficient de mari incat o schimbare de relatie (cu tine) e o optiune buna pentru el sau nu.

    Daca ii e destul de bine incat sa nu renunte la nevasta (din diverse motive, ar fi util sa le intelegi) atunci nu ai nici o sansa, daca vrei sa stii ce sanse ai sa fii urmatoarea nevasta (ca rol, nu neaparat in acte) atunci trebuie sa te pui in papucii lui si sa te gandesti: cum e cu nevasta, cum ar fi cu vpt, ce presupune sa ramana cu nevasta, ce ar insemna schimbarea cu vpt.

    Nu de alta, ca sa faci un divort, un partaj si eventual un schimb de domiciliu pentru niste sex mai bun nu e o gandire prea adanca, mai ales daca e mai in varsta, cand sexul bun nu mai e asa important ca oricum nu mai e prea grozav nici cu 72 de fecioare si un tobosar.

    Deci gandeste-te de ce te-ar alege pe tine la modul serios, permanent. Nu tampenii gen „sunt stramta”, ca nu face nimeni o asemenea alegere pentru un asemenea criteriu.

    Btw, o spun partial din perspectiva unuia care a trecut prin dilema aia. Nu aveam amanta, era vorba doar de eliminat complet nevasta din peisaj in acel moment, dar tot a fost de analizat ce e mai bine de facut. Culmea, daca as fi avut amanta situatia ar fi fost foarte simpla, alegeam instantaneu amanta (pentru ca insemna ca nu mai mergea cu sotia). Dar pentru unii amanta e o chestie de vacanta sau o distractie pe langa, nu ceva serios. Tu ce esti/erai pentru el?

    Apreciază

  3. Finalul fericit va fi când merg eu mai departe, iar eu știu chestia asta. Și sunt pe drumul acela, doar că mă mai opresc câteodată, ca să mă uit înapoi. Nu am chef să mai despic firul în patru, ce am fost, ce aș fi putut fi și alte povești vânătorești. Am trecut și eu printr-un divorț și știu cum e, e nașpa, dar e o decizie individuală. Nu mai am chef de bărbați căsătoriți, și nici timp, și nici răbdare.

    Apreciază

  4. Faptul ca esti indragostita de un tip nu e aiurea, teoretic e de bine in alte circumstante.
    Faptul ca tipul e insurat nu e aiurea, se intampla.
    Faptul ca te gandesti la el e normal.
    Faptul ca scrii un articol despre asta e ok.
    Dar sa spui ca nu mai ai chef de barbati casatoriti, nici timp si nici rabdare, e aiurea. Il iubesti, dar nu ai chef. Nici timp. Nici rabdare. Sigur, are sens, pe alta planeta cu gravitatia pe dos.

    Nu e ca si cum ai avea prea multe optiuni, nu?

    Apreciază

  5. Timpul pentru tipul însurat a trecut. Nu știu dacă am fost îndrăgostită de el sau de fantezia pe care a prezentat-o, dar aste s-ar fi putut afla doar dacă s-ar fi concretizat relația. Ceea ce nu s-a întâmplat. A fost o experienta, o lecție de viața, poate și întoarcerea monedei, iar acum e momentul sa merg mai departe. Ce am invatat din experienta asta e sa evit bărbații însurați, pentru ca vin cu prea mult bagaj nerezolvat, pentru care eu nu am nici timp și nici chef. Știu ca opțiunile sunt nașpa, pentru ca oamenii faini sunt luați, dar asta e, căutam mai departe acul in carul cu fan.

    Apreciază

  6. Cred ca mai degraba indragostita de modul in care te faceau sa te simti banii lui 🙂

    Adica, scoate banii din ecuatie si vezi ce ramane.
    Un futai cu un tip sarac care si daca era cu 20 ani mai tanar tot l-ai fi dispretuit, indiferent cat de bine futea.

    Si el stia asta asa ca nu avea de ce sa se complice cu tine.
    Pentru el, ai fost inca un robotel la care a stiut pe ce butoane sa apese ca sa obtina acces complet la telecomanda.

    E amuzanta povestea cu bagajul.
    In primul rand pentru ca si tu ai. Si nu neaparat pentru ca ai fi fost maritata.
    Si asta dupa care erai moarta avea. Si cred ca unul urat chiar.

    w: din fragmentele lasate de autoare pe aici, se deduce ca tipul nu e tocmai genul care sa aiba probleme cu nevasta ci ca mai degraba e un psihopat, dependent de sex.
    Normal ca pentru el a fost doar o alta jucarie.

    Apreciază

Lasă un comentariu