Barbatii in varsta vs gagicile tinere

De la o vreme încoace tot apare prin comentarii de pe aici mitul ăla, despre gagici mai tinere, pentru care bărbații optează, ca și cum ar opta pentru Cola în loc de Pepsi. ”Ia una mai tânără”, e amenințarea supremă la auzul căreia, oricărei muieri nemăritate de 30+ ar trebui în mod serios să i-se înmoaie picioare, iar gândurile să-i zboare la primul pod de pe care ar putea să se arunce cu brio. Sunt bărbați care pun eticheta de expirată unei femei înainte să o vadă măcar, să o cunoască, să-i vorbească sau să o evalueze, doar pentru că-i află vârsta. Alta, mai tânără decretează vocea amenințătoare, cu aia te va înlocui, de nici nu știi ce te-a lovit. După 30 ești expirată, iar la 40 babetă de-a binelea și doar singurătatea îți mai rămâne.

Și cumva, în mod ”ciudat” diferența mare de vârstă dintre parteneri nu este o regulă, ci mai degrabă o excepție, ce-i drept mult mai des întâlnită pe modulul el mai în vârstă decât ea, vs. ea mai în vârstă decât el.

Probabil o fi ceva în neregulă cu bărbații, de nu aleg toți și fiecare, să se conformeze acestor așteptări, nu știu, să se pronunțe ei. Din ce zicea un bărbat, a cărui carte am citit-o recent, este vorba de validare. Bărbații ajunși la o anumită vârstă, încearcă să se valideze cu o gagică mai tânără, în același fel în care se validează când cumpără o mașină decapotabilă sau sportivă.

Dar cum sunt femeie, am să vă povestesc cum arată treaba din perspectiva mea, cu bărbații mai în vârstă.

Prin liceu li-se zicea babalâci. Erau categoria aia de adulți pe la 30+, singuri și cu ocupații dubioase, ce frecventau barurile pentru adolescenți. Se împrieteneau cu băieți de vârsta mea mai teribiliști și cu note reduse la purtare, și se dădeau la liceenele ce mergeau prin baruri, când fugeau de la ore, ca să mai tragă o țigară și să bea o cola. Se băgau pe felie rapid, pentru că știau ce caută, cu abureli filosofice, pe care nu le auzeai de la nătângii tăi de colegi de bancă. Îți spuneau că ești frumoasă pentru că, cuvintele astea puteau ieși pe gura lor fără să-i ardă, dar nu ar fi ieșit niciodată pe gura colegului tău din clasa vecină, care venea în toate pauzele să stea cu tine de vorbă pe geamul coridorului. Erau babalâcii. Și orice gagică tânără, frumoasă și ne-fomistă, nu se ardea cu ei, pentru că nu erau în nici un fel atrăgători și oricât s-ar fi străduit, nu ar fi putut crea chimia naivă pe care o aveai cu un băiat de vârstă similar, ce era cam prostuț, fără maniere, dar de mintea ta.

Prin facultate le ziceam moșulici. Erau categoria aia de bărbați trecuți de 40 de ani, cu aspect matur și bani în portmoneu, ce frecventau pe la intelectualele aspirante, care de obicei nu își prea terminau studiile, alegând opțiuni alternative de profesat, care cel puțin pe termen scurt, se prezentau ca mai bănoase sau pline de potențial. Era o alegere conștientă și bine calculată. Rar, într-adevăr existau și cazuri sentimentale, în care se întâmpla să se îndrăgostească și gagica de pretendent. Foarte, foarte rar, pentru că, orice gagică pe care o ducea capu și avea ceva fundament moral de acasă, prefera să meargă singură pe drumul ăla prăfuit spre succes, în loc să ia autostrada spre a deveni doamnă pe actele și pe banii altuia. Și normal că, prefera să-și bage pula în ea unul de vârsta ei. Cunosc femei care s-au îndrăgostit de bărbați mai in vârstă, dar asta nu e regula, e excepția.

Pe la 30+, după puțin mai multă experință de viață, mai multă muncă, mai mulți bani, mai multe provocări și câțiva ani nedormiți, li-se spune bărbați bine. Sunt bărbații a căror vârstă nu se mai citește în buletin, ci în aspect și mai ales în comportament. Când treci de 30, bărbații nu mai au vârstă, pentru că orice femeie poate să-și împartă viața foarte bine cu unul de 28 sau cu unul de 48. E doar o alegere ce ține de dorințe, perspective și forma pe care dorești să o îmbrace relația. Perspectiva devine larga, dar in anumite limite, cel puțin pentru mine. Încă găsesc că, un bărbat cu 20 de ani mai mare decât mine, este prea în vârstă pentru mine, tot așa cum găsesc că un băiat de  18-20 este prea tânăr la anii mei. Nu cred în vârstă, ca impediment al dragostei, dar nici nu cred că există pe toate gardurile gagici tinere si disponibile din dragoste la o relație cu un bărbat mult mai în vârstă decât ele – vorbim aici de 15-20 de ani. Personal, am avut dintotdeauna relații cu tipi mai tineri, însă sub o anumita vârsta, deja nu ii mai găsesc atractivi, uitându-ma la ei ca la niște copii.

29 de gânduri despre „Barbatii in varsta vs gagicile tinere

  1. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi. Orice barbat trecut de 40 cu un simt minim realist isi da seama ca o tipa tanara ( sa zicem in jur de 20 ani ) nu sta cu el din dragoste ci pentru alte motive. Motive se gasesc destule si intelectualele aspirante de care vorbesti nu cred ca sunt chiar asa de idealiste incat sa prefere drumul prafuit in locul autostradei. Nu de alta dar exista riscul sa ramana pe drumul prafuit toata viata.

    Apreciază

  2. Și la 20 de ani poți căuta validare cu femei mai în vârstă ca tine. Așa cum unii de 40 de ani se uită după puștoaice să vadă dacă au vreo șansă, la fel făceam și eu uitându-mă după femei cu vârsta mai mare. Mi se părea un test al maturității, și deși personalitatea mea era mult peste vârsta mea, multe reacții erau exact specifice vârstei. Acum dacă aș fi în căutare de perteneră nu știu dacă aș viza o anumită categorie de vârstă, dar aș urmări personalitatea. Cred că îmi dau seama ușor dacă o femeie muncește sau nu și cam ce preocupări are după puțină conversație. Femeile care muncesc nu sunt aranjate excesiv pentru că n-au timp. Sau dacă găsesc timp, nu mai au alte preocupări (în mare așa, nu zic că e general valabil).

    Cu mașinile sport/motocicletele/bărcile/etc. nu e neapărat clișeul ăla cu middle age crisis, ci de multe ori n-ai reușit să le ai la momentul potrivit. La 25 de ani poate încercai să-ți construiești o viață și să te formezi profesional, nu să dai toți banii pe o mașină sport și să n-ai bani în buzunar. La 30-40 de ani când te-ai mai liniștit și ai și banii, îți faci acest moft. La fel cu petrecerile și cu femeile, la aceiași 25 de ani poate muncei mult și nu aveai timp/energie să mergi la petreceri. După ce am terminat facultatea și am făcut un master, angajat fiind, plecam de acasă dimineața la 7 și ceva și ajungeam seara la 9 și așteptam weekendul să mă odihnesc. Inclusiv în facultate, cine își ia viitoarea profesie în serios nu are viața aia studențească învolburată pe care o vezi în filme.

    Eu cred că mulți confundă tinerețea (inclusiv ce zice Sorin mai sus), naivitatea și lipsa de maturitate a fetelor de 20 de ani cu materialismul. Dacă o fată de 20 de ani e atrasă azi de unul de 30 și se sucește într-o lună nu înseamnă neapărat că e profitoare sau că s-a prefăcut.

    Apreciază

  3. „Femeile care muncesc nu sunt aranjate excesiv pentru că n-au timp.”
    Eu zic ca, un loc de munca mai degrabă stimulează nevoia de aranjare, pentru ca se întâlnesc cu alte femei, se inspira, isi vorbesc, se mai invidiază. Eu sunt mai aranjata de când merg la munca, fata de atunci când stăteam acasă – stăteam acasă este incorect spus, pentru ca ma ocupam de copil si doctorat, dar eram mai mult acasă decât la universitate.
    „ Sau dacă găsesc timp, nu mai au alte preocupări (în mare așa, nu zic că e general valabil).” – Daca vrei găsești timp. E doar o chestie de priorități, ce este pentru tine important.
    Sa fii atrasa la 20 de unul de 30 nu e mare lucru si eu am fost. Dar de unul de 40-45 nu prea ești. Când eu aveam 20, taica-meu avea 45.

    Apreciază

  4. Câtă atenție oferi modului în care arăți ține și de tine ca om, eu m-am referit la extrem – adică nu sunt chiar păpuși. O femeie care muncește (poate și într-o relație) mai ratează câte o programare la manichiură/pedichiură sau uneori alege haine ceva mai comode în funcție de ce are de făcut, iar dacă ești atent la detalii observi asta. Sau dacă ajunge seara acasă nu mai are răbdare să-și calce anumite haine pentru a doua zi.

    Poate ești atrasă și de unul de 40-45, că oamenii sunt ciudați și au tot felul de porniri la un moment dat, dar asta nu înseamnă că peste o lună nu vor altceva. Nu e ceva ce să poți generaliza, oricum.

    Apreciază

  5. „Prin liceu li-se zicea babalâci”
    „Prin facultate le ziceam moșulici.”

    „Sunt bărbați care pun eticheta de expirată unei femei”

    Acelasi caz 🙂
    Cand ti se pare ca ai un „edge” ti se pare normal sa-l folosesti.
    Doar ca viata e ironica.

    „Pe la 30+, după puțin mai multă experință de viață, mai multă muncă, mai mulți bani, mai multe provocări și câțiva ani nedormiți, li-se spune bărbați bine. ”

    Corect.
    Dupa ce tipele alea care „le ducea capu” și „aveau ceva fundament moral de acasă” ( bullshit, fitoase si imature, frecand menta pe banii parintilor) termina facultatea si dau cu nasul de viata (adica piata muncii, incep sa inteleaga ce inseamna sa platesti o chirie, etc.) sa suga pula la un „babalic” sau „mosulic” devine telul suprem 🙂

    Aici intra majoritatea inclusiv corporatiste care nu au sa aiba niciodata suficienti bani vs. cate dorinte se nasc in ele frecand facebook -ul si vazand ce standarde au (chipurile) altii.

    „Încă găsesc că, un bărbat cu 20 de ani mai mare decât mine, este prea în vârstă pentru mine”

    Discutabil 🙂

    Stiu un caz de o tipa care inca nu avea 30 si era cuplata cu unul de 60 si.
    Lumea o judeca ca alea alea…dar cand vezi ce cariera fulminanta, de la banda de ambalare la manager de firmulita iti poate asigura supul pulii de babalic, well…

    Si pana la urma a bifat si restul obiectivelor, mosulica a dat coltul subit, asta s-a maritat cu un fotbalist, a facut si un copil, a reusit sa nu fie data afara din firma dupa ce a fost prinsa ca fura (tot cu ajutorul la alt babalic..)

    „așa cum găsesc că un băiat de 18-20 este prea tânăr la anii mei.”

    Nu este prea tanar, este imposibil. La 20 ani nu te gandesti sa te insori (adica relatie pe termen lung)
    Cu atat mai putin cu o tipa care e cu 15-20 ani mai in varsta ca tine.
    Si chiar daca ar fi unul destul de naiv sa o faca, evident treaba nu va dura prea mult, chiar daca tipa inca arata bine, mai aduna 5-10 ani care pentru el nu inseamna nimic si vezi ce iese.

    „Dar de unul de 40-45 nu prea ești.”

    Ba esti.
    Chiar stiu un caz din asta.
    A divortat pentru ea (25) de nevasta de 45 (ca el) nici nu plateste pensie alimentara (copchil prost, desi e major, nu are inca 26 ani), nici n-a trecut printr-un partaj ca proasta a fost de acord cu notaru.l (asta dupa ce a tolerat vreo 5+ ani relatie lui cu amanta, sperand ca poate poate…)

    Banul naste in femei sentimente foarte puternice.
    Daca si pula mai tine, e combinatia perfecta.

    Cum zicea unchiu’, Dumnezeu sa-l ierte, barbatul perfect e ala cu argintul in par, aurul in buzunar si fierul in pantaloni.

    Apreciază

  6. „Din ce zicea un bărbat, a cărui carte am citit-o recent, este vorba de validare. Bărbații ajunși la o anumită vârstă, încearcă să se valideze cu o gagică mai tânără, în același fel în care se validează când cumpără o mașină decapotabilă sau sportivă.”

    Nop. E in natura lor sa futa cat mai tinere.
    Chestie de biologie.
    Chiar daca ascunzi fata sub cosmetice, ovarele tot la fel imbatranesc.

    Si societatea ii educa asa. Nu exista cultul femeii mature ci al celei cu ten de bebelus.

    Plus, o femeie matura stie ce vrea si asta poate inseamna costuri majore.
    Deja cu una de facultate costurile cresc. Vrea si aia platita o chirie. Niste haine. Mancare. etc.

    In liceu in schimb sunt destule care se fut pentru o inghetata.

    Ce nu pricepi e ca in general barbatii nu au ce discuta cu o femeie si ca ce masoara la ele in general in nici un caz nu e QI -ul.
    Nu e nevoie sa fie mature, destepte, educate, etc. ci sa suga pula bine.

    Si de obicei cu cat sunt mai proaste cu atat o sug mai bine.
    Pentru ca ele stiu ca altceva nu au si deci viata lor atarna de chestia asta.
    Iar cand faci o chestie cu convingerea ca viata ta atarna de ea, devii as.

    Apreciază

  7. @Me – citește din nou ce scrii pe aici. Cred ca si tu te vei cruci si o sa vrei sa bagi doua lumânări la biserica după aia, ca sa-ți vina mintea la cap. Recomand cu tărie, le sponsorizez eu.
    Nici nu o sa comentez aberațiile pe care le spui, este sub nivelul meu.

    Apreciază

  8. Me e pragmatic , judeca la obiect si e direct. Lumea lui e aceea in care relatia dintre barbat si femeie e o relatie strict materialista , de nevoi si interese. Fara sentimente , fara dragoste , fara vise si idealizari doar biologie si instincte de supravietuire. Cine spune acum ca nu e asa si in realitate sau cel putin in realitatea unora ?

    Apreciază

  9. „In liceu in schimb sunt destule care se fut pentru o inghetata”
    In nici un caz cu tipi de 30 – 40+ , ca de astia era vorba.

    Apreciază

  10. Esti tu sigur de asta?
    Ah, daca tu ai citit „cu orice tip de 30-40” da, asa e, nu cu oricare.

    Si exista toata gama – de la cele idealiste, carora le place cum vorbesti si arati la alea care se uita cum te imbraci si ce masina conduci, ce bani cheltuiesti cu ea, etc.

    Apreciază

  11. „Lumea lui e aceea…”

    Nu e lumea mea, e ceea ce se vede in jur.
    Nu spun ca nu exista si exceptii, de fapt nici nu am cum sa ofer statistici cum ofera @autoarea cu generozitate din palaria magica de blogger 🙂

    Exista si idealisti?

    Sigur, la baza cam toti suntem in sensul ca asteptam ca ceilalti sa fie, sa nu ia in seama propriile defecte dar le evaluam foarte strict pe a celorlalti 🙂

    Apreciază

  12. @vpt, ai inteles gresit ce s-a discutat. Nu stiu daca e limba romana sau neatentia, dar articolul pleaca de la premise gresite.

    1. Majoritatea cuplurilor sunt de varste apropiate. Nu e ceva contestat de nimeni.

    2. Tipii de 30 de ani care cauta pustoaice de 16 sunt o anomalie in discutie, nu era vorba de ciudati si oricum la 30 de ani nu ai nevoie de confirmari, in nici un caz de la tipe de 16

    3. Tipii de 40 de ani care cauta studente de 20 sunt iar anomalii gen Mike, care e dus cu pluta.

    Revenind la oamenii de 30-40, treaba sta cam asa: tipii de 40 fara o relatie sunt destul de rari. Ori sunt mai ciudati, ori au iesit dintr-o relatie si poate cauta alta, poate nu. Din toti astia, dezirabili sunt un procent modest, interesanti chiar mai putini. Am colege de 35-40 care cauta din astia, de la ele stiu, ca eu nu sunt interesat (not gay). Una avea vreo 32 in momentul in care vorbea cu seful nostru si nevasta-sa, amandoi straini, veniti in vizita in Romania, si le spunea deschis: la varsta mea nu mai gasesc un tip neinsurat, gasesc direct unul divortat.

    Bun, revenind la tipii astia de peste 35 si divortati: fiind trecuti prin niste experiente sunt mai precauti. Nu neaparat mofturosi, desi ar putea parea ca sunt. Deci, astia din categoria mai interesanti (educatie, cultura, situatie financiara bune) sunt si mai pretentiosi, mai putin atunci cand vor doar o partida de sex si orice tipa care arata suficient de bine e ok.

    In materie de varsta, daca tipii astia vor copii (si de obicei oamenii educati si cu stare financiara buna vor, pentru ca isi permit sa aibe mai multi decat majoritatea oamenilor), atunci se uita la tipe cam de 30 de ani. Mai devreme nu e bine, ca nu sunt nici dispuse sa faca copii si nici destul de mature incat sa vezi cum gandesc, sa te prinzi daca sunt mame bune sau cine stie ce aiurite, mai tarziu nu e bine pentru ca toata literatura de specialitate (medicala) spune foarte clar de ce varsta optima pentru a avea copii la femei e 29 de ani (2-3 in plus sunt ok, dar nu 10). Daca tipii au ceva educatie si cultura, stiu deja treaba cu varsta.

    Daca nu vor copii, nu conteaza prea tare, dar tot se uita la tipe pana in 35, pentru ca exista destule (disponibilitate), arata in medie mai bine ca cele de 40 si au shelf life mai lung (daca stii ce e aia). In caz ca nu stiai, majoritatea femeilor se schimba foarte mult intre 40 si 45 de ani, e chestie de biologie la care nu ai ce sa ii faci. Daca intre 20 si 40 modificarile sunt foarte lente, de la 40 la 45 se modifica cat in ultimii 20 de ani la un loc. Se lasa fundul, se lasa burta, se lasa sanii, se umezesc mult mai putin sau aproape deloc, etc. Se poate compensa partial cu multa miscare si sala, dar cam atat. In sfarsit, e doar un exemplu si nu vorbesc despre Apocalipsa, ci doar de niste schimbari normale in viata. Si barbatii au parte de ele, dar pot fi la 40, pot fi la 50 sau pot fi lente intre 45 si 60, dupa cum ii duc genele.

    Asa ca discutiile anterioare despre barbatii bine care prefera tipe tinere sunt reale daca le intelegi corect:
    – daca vor doar niste sex si sunt dispusi sa cheltuie pentru asta, gasesc destule studente interesate si studentele alea sunt mai interesante ca aspect si prospetime decat tipe de 40, indiferent cat sunt de experimentate. Cateodata vreo doar o salata proaspata, nu o mancare rafinata facuta acum 2 zile.
    – daca vor o sotie pentru a intemeia o familie, gasesc destule tipe de 30

    La randul lor, exista destule tipe de 30 interesate de relatii cu tipi de 40. Un studiu serios a calculat ca diferenta de varsta intre 2 soti e perfect acceptabila daca varsta celui mai mic dintre soti e cel putin jumatate + 7 ani din varsta celui mai mare. La un tip de 40 de ani inseamna o tipa de peste 27, la unul de 50 inseamna o tipa de peste 32. Poate e cam mult, dar din experienta personala iti garantez ca la 40, cu aspect mediu si fara nici un efort erau mai multe tipe de 30 interesate de mine decat m-as fi asteptat vreodata. Asta pentru ca sunt multe tipe de 30-35 care sunt singure si atunci exista cautare pentru tipi decenti, unele nu mai viseaza la Fat Frumos cu pula cat buzduganul si devin mai realiste, inainte de a deveni disperate sau resemnate.

    Sper ca nu citesti iar pe diagonala si tragi niste concluzii pe masura. Asta din egoism, sper ca nu am stat 10 minute sa scriu degeaba 🙂

    Apreciază

  13. @me – impresia mea este ca tu nu ai intalnit pana acum femei și nici fete, numai borfașe și penale. Schimba categoria, treci la premianta clasei, nu la aia care o suge pentru o înghețată. Și la mine in liceu erau din alea, se antrenau sa devină prostituate. La facultate am avut câteva in primul an. Pe una chiar am intalnit-o la locul de munca. Eu ma plimbam boem cu gagiul de mâna inamorezati pe lângă ceva drum mai circulat, ce se învecina cu un râu romantic. O văd pe asta cu inca o tipa. O întreb ce face si îmi zice ca la munca. Nu m-am prins din prima, dar mi-a explicat prietenul după. Crede-ma, treaba asta nu ne-a apropiat. Nu asta e categoria din care fac eu parte sau oamenii cu care comunic.

    Apreciază

  14. Eu sunt convins că există oameni care văd așa lumea:

    „Nop. E in natura lor sa futa cat mai tinere.
    Chestie de biologie.
    […]
    Ce nu pricepi e ca in general barbatii nu au ce discuta cu o femeie si ca ce masoara la ele in general in nici un caz nu e QI -ul.
    Nu e nevoie sa fie mature, destepte, educate, etc. ci sa suga pula bine.

    Si de obicei cu cat sunt mai proaste cu atat o sug mai bine.
    Pentru ca ele stiu ca altceva nu au si deci viata lor atarna de chestia asta.
    Iar cand faci o chestie cu convingerea ca viata ta atarna de ea, devii as.”

    Dar ăsta e un nivel (inferior, there, I said it) și dacă alegi să privești așa viața, asta e. Eu personal n-am cunoscut bărbați educați care să facă asemenea afirmații. Nici măcar ăia care voiau să bifeze cât mai multe femei, și nici măcar la beție – nu că le era rușine, aveau alte lucruri de spus. Eu nu cred că aia e lumea lui (me), ci acolo se uită el și zice că e ca în paradoxul cu pisica lui Schrodinger – adică realitatea și-o face observatorul. Nu că m-aș da eu superior, dar te mai duci la un muzeu, într-o excursie, la concertul Codruței Vasilache etc., iar o femeie care nu poate duce un minim de conversație te va scoate din sărite – indiferent că are 18 ani sau 58.
    Inclusiv chestia cu femeia matură, care chipurile are pretenții, nu se leagă. Matur înseamnă că ai înțeles ce înseamnă nevoile de bază ale unui om și din principiu nu ai pretenția de la partener să ți le asigure fără ca tu să nu faci nimic.

    @autoarea: multe „penale” nu sunt de fapt penale, ci la un moment dat sunt naive. Multe povești cu suptul pentru o înghețată exact asta sunt: povești (am zis multe, nu toate, prostituatele sunt prostituate și își aleg prețurile cum vor, de voie sau de nevoie). Dar faptul că se trezește șmecherașul clasei s-o facă pe câte una curvă nu e neapărat o sursă de încredere. Am cunoscut și eu fete pe care țineau să le facă unii cu ou și cu oțet și nu erau penale. Cât despre Me, eu nu cred că o femeie serioasă ar tolera argumentațiile lui la un pahar de ceva. O să prefere discuțiile cu cineva care are o altă părere despre interacțiunea femeie – bărbat. Asta mai ales pentru că, așa cum am mai spus-o pe aici, chiar dacă ai identificat un defect nu ajută pe nimeni să-l tot subliniezi la nesfârșit.

    Apreciază

  15. „mitul ăla, despre gagici mai tinere, pentru care bărbații optează”

    Nu stiu daca este chiar mit, poate ca este legenda, care stim ca are un sambure de adevar. 🙂

    Nu am date statistice, dar din experienta mea pot sa spun ca oferta este mai bogata si diversificata

    dupa ce treci de un anume prag.

    Daca barbatii „opteaza” sau nu este o alta poveste, probabil tine de o multime de factori specifici situatiei si individului.

    Apreciază

  16. „@me – impresia mea este ca tu nu ai intalnit pana acum femei și nici fete, numai borfașe și penale. Schimba categoria, treci la premianta clasei, nu la aia care o suge pentru o înghețată. ”

    Vai, dar parca erai impotriva etichetarilor, ca asa faceau unii pe aici, te etichetau, nu-i asa?
    Pai cu ce drept spui ca una care o suge pe o ingheta e „borfasa si penala”?
    Poate e romantica incurabila, crede in iubire nu neaparat in inele cu diamante 🙂

    Ca nu si-a gasit din prima pula pe gustul ei, iarasi nu e vina ei, incearca pana gaseste.

    Si sunt inclusiv premiante care fac asta, ce, crezi ca lor nu le place pula?

    „Și la mine in liceu erau din alea, se antrenau sa devină prostituate”

    Si restul erau cu cartea de rugaciuni in mana, nu futeau nu colectau. Serios, serios.

    „O văd pe asta cu inca o tipa. O întreb ce face si îmi zice ca la munca. Nu m-am prins din prima, dar mi-a explicat prietenul după. ”

    Probabil era client si stia? :))

    „Nu asta e categoria din care fac eu parte sau oamenii cu care comunic.”

    Categoria care are 2 amanti cum se numeste?
    Legatura intima cvasi-monogama cu relative avantaje financiare si sexuale? 🙂

    Apreciază

  17. „Dar ăsta e un nivel (inferior, there, I said it) și dacă alegi să privești așa viața, asta e”

    „alegi sa privesti viata” :))

    Vai, ce filosofic, ce avansat…
    Daca ziceam „astea sunt genul meu, astea imi plac” era o alegere.

    Intelg, esti putin confuz, ei bine nu e o alegere e o parte din realitate si inclin sa cred ca nu e o raritate.
    Si mai mult, genul asta sunt promovate masiv in media, etichetate ca „vedete” si date exemple la tanara generatie – care cum vrei sa fie altfel?
    De ce crezi ca toti mai putini se casatoresc si tot mai multe casatorii esueaza.
    Tocmai de asta, modele gresite, educatie proasta, etc.

    „Eu nu cred că aia e lumea lui (me), ci acolo se uită el și zice că e ca în paradoxul cu pisica lui Schrodinger – adică realitatea și-o face observatorul.”

    Las-o mai moale cu interpretarile de mecanica cuantica pentru prosti ca uite, faci caz de ele si devii penibil.

    Apreciază

  18. @me: „Intelg, esti putin confuz, ei bine nu e o alegere e o parte din realitate si inclin sa cred ca nu e o raritate.” – că e o parte din realitate da, cu asta sunt de acord cu tine. Dar e singura parte la care te uiți, pe care o analizezi și pe care o folosești ca argument/contrargument. Uită-te și la celelalte părți.

    Multe tâmpenii sunt promovate și oamenii au dreptul să aleagă ce drum urmează, dar asta nu însemană că ăia care vrem să vedem altceva nu putem schimba postul. De fapt asta îți și spunea autoarea cu premianta clasei: caut-o pe aia care ți se potrivește, dacă trebuie complet în altă parte.

    Căsătorii au eșuat tot timpul – un cuplu care nu e divorțat dar cei doi visează să-și dea în cap unul altuia tot eșec e – fie că ai știut sau nu de ele. Mi se pare mult mai filosofic să încerci să faci o sinteză a principiilor ce definesc condiția umană (mă refer la mecanica relațiilor de exemplu) decât să cauți un colțișor care funcționează pentru tine și stilul tău de viață (adică ce ziceam eu).

    Apreciază

  19. „@me – dacă, conform logicii tale una care suge pula pe o înghețată este o romantica, atunci una care o suge pentru un diamant este o romantica la pătrat ”

    Logica gresita.
    Asta demonstreaza ca nu e o prostituata cum incercai sa insinuezi, asta arata ca nu cauta profitul material.
    Inghetata e doar parte din protocolul de imperechere.

    Prostitutia incepe in momentul in care vine cu o duma gen „nu dai o inghetata, nu te mai fut”.
    Sau aluzii mai transparente „relatia nu merge”, „nu suntem compatibili”, etc.
    Sigur, in loc de inghetata cu timpul vor fi pretentii din ce in ce mai costisitoare.

    „@me – hai sa lăsam vedetele din România la ele acasă, in București. Eu te salut din alta parte, de printre alți oameni și alta civilizatie.”

    Cu regrete, da’ fenomenul e importat de la americani.
    Stii tu, cea mai avansata natiune, tara celor liberi si curajosi..

    Apreciază

  20. ” Dar e singura parte la care te uiți, pe care o analizezi și pe care o folosești ca argument/contrargument. ”

    Articolul a fost de asa natura. Eu am adus niste amendamente, o perspectiva complementara.
    Tu nu-l citesti niciodata, doar comentarii?

    Inca o data, subliniez, mi se pare amuzant protocolul dupa care tipele tinere si fara experienta de viata (ca sexuala au) ajung sa dea reject la tipi dupa care peste 5-10 ani ajung sa alerge cu gura cascata.

    Si cat de usor se fac niste clasificari cand realitatea are un numar cvasi-infinit de nuante.

    Apreciază

  21. „daca vor o sotie pentru a intemeia o familie, gasesc destule tipe de 30”

    Eu mi-as pune serios problema de ce o tipa la 30, care chiar e buna pentru casatorie, inca nu e casatorita.

    Apreciază

  22. „daca vor doar niste sex si sunt dispusi sa cheltuie pentru asta, gasesc destule studente interesate si studentele alea sunt mai interesante ca aspect si prospetime decat tipe de 40, indiferent cat sunt de experimentate. Cateodata vreo doar o salata proaspata, nu o mancare rafinata facuta acum 2 zile.”

    Well, daca mergem pe mana cercetatorilor care spun ca structurile cerebrale isi pierd plasticitatea la 20 ani, mancarea e posibil sa fie la fel de rafinata la 40 cum era si la 20.

    „Tipii de 40 de ani care cauta studente de 20 sunt iar anomalii gen Mike, care e dus cu pluta.”

    Sau pragmatici, din motivul de mai sus.

    https://www.insider.com/leonardo-dicaprio-girlfriends-reddit-chart-2019-3

    Apreciază

  23. @Me – daca una cade la o înghețată, asta ii este nivelul. Nu categoria asta de gagici era abordata in post. Eu am povestit din perspectiva mea cum stau treburile cu bărbații mult mai in vârsta.
    Cat despre America, m-a frapat numărul mare de negrese tinere „botoxate”, cu bărbați mult mai in vârsta albi, ce mișunau prin restaurantele de lux.

    Apreciază

  24. WTF? Tinerele nu folosesc botox, care e anti-riduri. Poate siliconate, poate acid hialuronic in buze, dar in nici un caz botox (care e o toxina ce produce paralizie musculara).

    Apreciază

  25. Pai e nivelul romantic, nu materialist:)
    Pai tu ce crezi, intre doua femei cu dotari similare, una care pica la o inghetata si alta doar la Mercedes, un barbat normal, care alege? 🙂

    @w Da, botox e pentru riduri, autoarea nu are deci nu stie 😃

    Apreciază

Lasă un comentariu