Email-uri creative de buzinez

Câteodată creativitatea este folositoare, mai ales atunci când fostul amant ți-e client și vrei să te mai joci un pic cu mintea lui.

Ca să detaliem, faza e că firma fostului amant nu mai cumpără de la începutul anului, cam de când am întrerup noi doi contactul. Nu știu dacă are legătură, nu cred și nici nu-mi pasă, pentru că între timp mi-am asigurat alți clienți strategici, dar îi sunt recunoscătoare că a cumpărat în anumite momente, mai de mult, când l-am rugat și îmi trebuia, ca să-mi ating țelul de vânzări și să-mi iau bonusul. Și pentru că a cumpărat atunci s-a supra stocat, iar acum nu mai cumpără, pentru că trebuie să vândă prima dată ce are pe stoc, până nu-i expiră marfa. Dar cum directorii se prefac că nu înțeleg treburile astea cu supra stocarea și se uită doar la grafice, eu am primit de la șef misiunea să resuscitez cooperarea, că au scăzut vânzările enorm. Aș fi vrut să-i spun că nu mai prestez la amant și că de aia nu mai merge treaba, în ciuda faptului că-i client strategic (cel puțin în mintea șefului), dar m-am abținut și am urmat planul standard. Așa că, printre alte emailuri la angajații lui, i-am scris și fostului amant un email direct, unde i-am copiat și pe angajații lui și pe șeful meu. Și, ca să fac lucrurile mai interesante, pentru că știu că pe ăla îl doare relativ la bașcă de cooperare cu firma la care lucrez eu, am scris emailul cu dublu sens, să se mai distreze și el măcar.

Emailul în forma în care trebui citit. Am înlocuit din original doar cuvintele italice, schimbând în mare we cu I.

Dear A..,

Following your sudden drop in interest from me since the beginning of the year, I would like very much to meet with you and discuss the situation. Considering that I am the top woman from Poland, I believe that it is in the interest of both our companies to find a mutual and effective solution to fix this problem. I am open for new solutions, that will be profitable and beneficial for both parties.

Please let me know if you will be in Poland anytime soon. I can meet you in Warsaw or in Gdańsk, as you prefer.

Kind regards and I will be waiting for your feedback.

Kind regards /Pozdrawiam serdecznie,
Căpșunărița, Ph.D.

22 de gânduri despre „Email-uri creative de buzinez

  1. „Following your sudden drop in interest from me” – propozitia nu are sens, in nici un caz intr-un mail de afaceri. your interest in me sau from me?

    Apreciază

  2. Mai explic odată, emailul este de afaceri, dar dacă schimbi cuvinte cheie devine cu dublu inteles. Eu am schimbat câteva cuvinte ca sa arat care este al doilea sens. Dacă vrei sa fii gramatical corect, acolo era “drop in purchases from our company”.

    Apreciază

  3. Da, dar ai uitat sa si adaptezi ca sa aibe sens. Cand faci modificari sau traduceri trebuie sa te asiguri ca pastrezi coerenta si corectitudinea textului.

    Crezi ca se prinde amantul/clientul de ce ai vrut sa ii transmiti? Crezi ca e atat de plictisit incat cauta sensuri in orice mail pe care il primeste, chiar si de la tine?

    E permis si e corect din punct de vedere moral sa te culci cu un client? Prin companiile pe care le stiu e total interzis si e motiv de dat afara pe loc, gen predat legitimatia si escortat pe usa afara.

    Apreciază

  4. PS. Barbatii nu gandesc la fel ca femeile. As paria ca il doare fix in basca de partea personala a mesajului, de intelesuri ascunse sau de alte chestii pe care o femeie le considera reale, iar un barbat nu. Mai ales pentru ca „your sudden drop of interest in me” spune destule: he does not give a fuck, you are done, gone and almost forgotten. (raspunsul lui virtual e tot in engleza)

    Apreciază

  5. Daca futatul cu un client aduce un contract baban, nu cred ca se supara managementul, eventual face mandatoriu raport periodic status futai ca sa stie daca va intra contractul in prelungiri sau nu 🙂

    Sigur, daca fute clientul si zero beneficii pentru firma, afara cu zdreanta, alta mai buna la rand 🙂

    In rest cum a zis @w, mai ales un serial fucker nu da doi bani pe alea care le-a futut deja.
    Da, normal ca are o satisfactie sa stie ca alea inca mai lacrimeaza dupa el (mama ce bun sunt), normal ca le-ar mai fute ocazional daca asta ii reconfirma statutul de mascul feroce, dar mai mult nu.

    Apreciază

  6. Ăsta e un email pentru oamenii care au un umor mai fin, care mai citesc și se joacă cu, cuvintele. Nu-i un email pentru un tip ce dă la coasă de dimineață și seara ai bagă si el un Facebook cu Dragnea si PSD. Oamenii ca si mine, înțeleg subtilitățile mele. Nu e prima de genul, deci avem exersat sistemul. Înainte ne jucam cu melodii, asta-i chiar evidentă :)).

    Ce face omul cu ea, nu ma interesează, oricum nu mă interesează deja omul. Dar dacă tot a trebuit să-l contactez, măcar să o fac într-un mod amuzant.

    Cât despre relațiile la muncă, da există reguli din astea pentru plebs (ca să îl citez pe un prieten nou cunoscut in weekend), dar aia e pentru plebs. La nivel de management și proprietari, fiecare e liber să facă ce vrea cu banii și timpul lui. Ce tot încerc să spun pe blogul ăsta, mai ales când apare discrepanța dintre viziunea postului și comentarii este că eu nu vorbesc aici de plebs și nici de oameni obișnuiți. Eu vorbesc de viața mea, care nu este obișnuită.

    Apreciază

  7. Me, dupa logica ta la toate firmele de vanzari ar trebui angajate gagigi numai dintr-alea bune de futut si atat. Restul skilurilor , doctorate etc la gunoi. Chiar asa ? In plus clientul care cumpara e zmeul zmeilor ca daca da banul la vanzare trebuie sa si futa. Chiar crezi ca toate gagicile din vanzari isi pun pizda la bataie pentru toti looserii , ca asa vrea firma ?

    Apreciază

  8. Me visează și el povești cu Ilene Cosânzene. Hai că toți ne permitem visuri erotice. Și eu vreau un avion particular – ăsta din visurile mai modeste așa.

    Cât despre faptul că sunt specială, da sunt. Cam uit câteodată, mai ales când cobor la discuții banale despre lucruri care pentru mine sunt fapte banale, iar pentru alții sunt visuri erotice fără probabilități reale de realizare.

    Apreciază

  9. @autoarea: tot zici tu de management, dar vezi că în România tăți sunt manageri. Și directori, și șefi, mai nou chiar președinți. Într-o firmă cât de cât pentru fiecare angajat sunt 2-3 manageri, deci șansele să te adresezi unor manageri aici sunt mari.

    Să știi că în lipsa unor detalii (nu neapărat nume de persoane și chestii personale) multe lucruri pe care le spui sunt… banale. Nu sunt rău și nici nu vreau să te înțep, doar că asta cred că e uneori percepția – deși nu e exclus să fie doar a mea. De exemplu, dacă vorbim de o teză de doctorat, fără niște lucruri concrete tu și ăla/aia de la Spiru Haret sunteți pe picior de egalitate – asta înseamnă percepție, deși realitatea e probabil alta.
    Vina noastră, a celor care comentăm aici, e dezvoltăm mârlănește ce zici tu.

    Apreciază

  10. @dam167 – probabil o fi și ceva Spiri Haret și prin Polonia, doar ca eu nu am auzit de ele. Eu am terminat la stat, iar articolele mele se găsesc pe internet. Nu sunt eu ceva cercetător remarcabil, dar la munca prestata am 38 de citate internaționale. Eu zic ca nu e rău de loc.

    Apreciază

  11. @autoarea: aș minți dacă aș spune că înțeleg cum funcționează citările – alea oricum cresc ca număr în timp, nu? pentru că alți autori te vor cita. Ideea era că multe lucruri țin de detalii și context, altfel sunt banale. E păcat că în lipsa detaliilor comentariile deviază și la un moment dat dispare și respectul (mai ales al comentatorilor față de tine) și asta nu duce la nimic constructuctiv.

    Apreciază

  12. Dupa cum spunea un amic, profesor universitar in SUA: citarile erau intentionate pentru a masura ceva, acum sunt doar niste chestii care se fac intre noi ca sa iasim toti bine. Eu te citez pe tine, tu ma citezi pe mine, amandoi suntem mai citati decat @Me, desi absolut irelevanti. Si normal ca nu o faci direct ci fin, ca pentru aia „care mai citesc și se joacă cu, cuvintele”.
    (virgula aiurea nu imi apartine).

    Apreciază

  13. @w, amic prof univ sua venit din romanica de la spiru cel mai probabil. Daca si in america se ajunge la copiat teze marca ponta sa le fie de bine.

    Apreciază

  14. Nici citările, nici doctoratele nu mai înseamnă nu știu ce pentru că tot ce înseamnă activitate de cercetare și titluri s-a diluat. Normal că trebuie să iasă toți bine, că mai nou ai nevoie de doctorat pentru a fi asistent universitar – ce-o să facem acum, n-o să avem nici de-ăia?
    Dacă spunea că a publicat 100 de articole în loc de citările alea probabil spunea cineva că dai bani și ți se publică – și oarecum așa și e, că ar fi aiurea să-ți ia o editură 1-2 mii de euro și să nu-ți publice manuscrisul. Cu atitudinea asta ne putem pișa cu boltă peste orice că na, nimic nu mai e bun. Cu cât ești mai sărac (ca țară zic) cu atât mai multă expunere trebuie să atragi ca să te bage cineva în seamă. Nu vi se pare normal să profite cineva de asta la nivel internațional? Nu sunt John Nash toți care primesc titlul de doctor, dar parcă nici să vezi pe atâția care se bat cu pumnul în piept că facultatea nu i-a ajutat cu nimic în viață luând la mișto oameni cu studii doctorale nu e ok.
    De la valoarea citărilor și până la copiat teze e o cale lungă, dar ok, cum ziceam, ne putem pișa cu boltă peste orice cu atitudinea asta. We’re all romanians here, group hug!

    Eu nu sunt vreun avocat al autoarei, dar cu cât încercați să fiți mai aroganți ca ea, cu atât mai des o să zică că e frumoasă, deșteaptă, de succes și se luptă șeicii pentru ea. A, și că are o viață interesantă – orice ar fi însemnând asta. Mai lăsați-o să zică și altceva 🙂

    Apreciază

  15. @W – după cum spunea un amic de al meu american, orice românaș din asta voinic care ajunge pe meleagurile lor si o suge bine unui negru din ala homless, fara dinti in gura si cu pula nespalata, primeste cadou o masina din aia de a lor, americana cum ar veni. Sunt așa niste chestii care, am auzit ca pe acolo pur si simplu se fac.

    Apreciază

  16. @Sorin, amicul a facut facultatea si doctoratul in SUA, nu in Romania. Si in nici un caz nu era vorba de copiat, in caz ca nu ai inteles: citarea inseamna altceva.

    @vpt, lucrand intr-o companie americana si neavand nimic de a face cu filiala din Romania de peste 10 ani majoritatea amicilor mei sunt americani nascuti si crescuti acolo, nu romani, si sunt urmasii alora care aveau sclavi negri, nu le sugeau pula. Dar da, dupa cum ii spuneai tu lui @Me, poti sa visezi ce vrei.

    Apreciază

  17. @dam167, dar chiar e frumoasă, deșteaptă, de succes și se luptă șeicii pentru ea și are o viață interesantă. Parol, scrie pe blog asta, deci sigur trebuie sa fie adevarat. Numai niste oameni rai, marunti, iubitori de PSD si de tuica ieftina ar putea spune altceva, vreodata, fute-i-ar negrii cu pula nespalata si indoita dupa ce tocmai au futut un magarus mort de herpes.

    Apreciază

  18. „Me, dupa logica ta la toate firmele de vanzari ar trebui angajate gagigi numai dintr-alea bune de futut si atat.”

    Nu neaparat, dar ajuta. Pe langa pile, relatii…

    „In plus clientul care cumpara e zmeul zmeilor ca daca da banul la vanzare trebuie sa si futa.”

    Depinde. De la caz la caz.

    „Chiar crezi ca toate gagicile din vanzari isi pun pizda la bataie pentru toti looserii , ca asa vrea firma ?”

    Mmm..te ambalezi prea tare si asta iti intuneca judecata care mi-ar place sa presupun ca o ai.
    Dar e posibil sa nu-ti dai seama cine e „looserul” in ecuatia asta.
    Ca pana la urma nu vorbim de magazinul de la colt.

    Apreciază

  19. „Ăsta e un email pentru oamenii care au un umor mai fin, care mai citesc și se joacă cu, cuvintele.”

    Fostul tau, caruia ii era adresat email -ul, era un tip cu umor fin? Nu stiu de ce, dar am certitudinea ca nu.

    „Dar dacă tot a trebuit să-l contactez, măcar să o fac într-un mod amuzant.”

    Nu e asa amuzant, la capatul celalat se vede ca begareala 🙂

    „Me visează și el povești cu Ilene Cosânzene. Hai că toți ne permitem visuri erotice. Și eu vreau un avion particular – ăsta din visurile mai modeste așa.”

    Nu e cazul ca am din astea in cantitati semnificative. 🙂

    In ceea ce priveste avionul …nu cred ca ai petrecut suficient timp cu tine incat sa ai niste vise …satisfacatoare 🙂

    Probabil inca petreci prea mult timp pe facebook – „aia e insurata, aia are limuzina, aia are sofer, aia are director de hotel, ala 3 copii, eu pana mea……..da, stiu, mi-ar trebui un avion si ii dau gata pe toti” :))

    Apreciază

Lasă un comentariu