Limbajul afacerilor în vorbirea poloneză

La noi în companie a fost degradată în stilul clasic, cu un email de la CEO, o „directoriță” importantă, fiind transferată pe poziția de Business Development Manager. După ce am primit toți angajații emailul, ne-am adunat în grupuri bârfitoare, cum stă bine firmelor care se respect, să ascultăm opiniile celor mai viteji și cu gurile cele mai largi cum își dau cu părerea. Unii s-au gândit imediat să sublinieze căderea de la nivelurile înalte ale împricinatei, alții au remarcat salariul care i-a rămas la același nivel, iar eu nedumerită, l-am întrebat pe un „directoraș” din ăsta care umblă cu fofârlica, și-i și place, ce însemnă Business Development Manager în corporația noastră pe stil polonez tradițional. El s-a uitat la mine cu o privire șmecherească și mi-a răspuns cu sinceritate pură:

  ”Însemnă că are jumătate de an să-și găsească de muncă!”.

4 gânduri despre „Limbajul afacerilor în vorbirea poloneză

  1. Nu poti sa spui ca nu exista grija fata de om, daca i s-a oferit o asemenea posibilitate. 🙂

    In functie de imprejurari nu ar fi neobisnuit sa ti se spuna franc in fata: „in urmatoarele x( x<6) saptamani, principalul tau job va fi sa iti gasesti alt job". Asta fiind abordarea politicoasa si care in cazul negasirii de alt job, produce separarea cu ceva plati compensatorii si chiar ceva beneficii( severance package).

    Cazul naspa este cand te intorci de la lunch si Security te conduce afara si ti se spune ca nu mai ai ce cauta in cladire. 😀

    Apreciază

  2. @Jack – cumva, cred ca grija asta generoasa are legătură cu faptul ca a ratat o investiție de câteva milioane tipa, iar acum se vor aștepta de la ea sa mai repare din ce a stricat in următoarele luni.

    Apreciază

  3. @W – am pus cu ghilimele, ca să se înțeleagă mai bine ironia. Fix ceea ce ai trimis, confirmă de ce decizia a fost luată. Este una logica și alta factorul uman, ca să nu mai vorbim de elementele pe care nu le cunoaștem, pentru că momentan doar speculăm.

    Apreciază

Lasă un comentariu