Badoo în București

Am intrat pe Badoo în București din curiozitate, mai mult ca să văd ce burlaci disponibili are România în capitala ei. M-a surprins numărul mare de like-uri pe care l-am dat, observând cu plăcere că mulți bărbați români sunt chiar frumoși, cel puțin în poze. M-am like-uit și ei pe mine, așa că am început să conversăm, cu cei care mi-au scris. Eu pe Badoo nu mi-am făcut verificare pe bază de fotografie,  așa că pot scrie doar celor care îmi scriu mie. Din conversații am aflat că sunt foarte frumușică, chiar adorabilă, și  ne locuind în București, că sunt în afara ariei de interes pentru majoritatea potențialilor parteneri, unul dintre ei chiar urându-mi mult succes, după ce i-am spus că eram în trecere prin capitala neamului. Altul mi-a trimis o poza cu pieptul lui musculos și dezbrăcat, însoțit de mesajul ”doar asta pot”, la invitația mea de-a mă însoți în Berlin, unde mă aflam deja când mi-a scris. De la altul tot primeam (și încă primesc) buchete de flori fictive în fiecare dimineață și seară cu urările de rigoare ”Bună dimineața” și ”O seară minunată”, dar fără posibilitatea de a închega o conversație reală. Am dat și este un persan, care locuiește în București și care a recunoscut fundalul uneia dintre  pozele de pe Badoo făcută în Kuwait. Se născuse acolo. Vreo trei s-au tot ținut de mine și am mai conversat pe perioada șederii la Berlin, dar în mare dilema este foarte simplă: pe cât sunt eu de deschisă să-mi găsesc jumătatea și la capătul celălalt al lumii, numai să fie cea potrivită, pe atât majoritatea jumătăților nu-și permit nici Europa.

Later edit, manele berlineze:

30 de gânduri despre „Badoo în București

  1. Zici că bărbații nu-și permit pentru că n-au lăsat totul ca să te urmeze? tu fiind în delegație…glumă, nu?

    Femeile puternice din ziua de azi nu sunt destul de puternice încât să se ducă ele la jumătate?

    Apreciază

  2. @dam167 – dacă te referi la Berlin, nu am fost în delegație ci în concediu. Idea nu este să vină omul neapărat după mine la Berlin (deși a fostul unul care a venit), dar să-și permită să iasă din zona lui geografică de conform. Sunt mulți din ăștia care călătoresc și au relații scurte și intense între două zboruri, nu-i ceva special.

    Apreciază

  3. Și de ce ai impresia că nu-și permit? așa au zis ei? Cei care nu călătoresc mult nu se aruncă pur și simplu într-un avion pentru o persoană necunoscută – știu că sunt unii mai aventurieri, dar pentru ăia mai cerebrali nu e practic.

    Ziceai de jumătăți, nu relații între două zboruri.

    Apreciază

  4. A, nu mă oftic și nu voiam să sune acid, m-am exprimat doar mai scurt. Dacă mental era vorba, era mai potrivit “nu sunt dispuși” decât “nu-și permit” pentru că cea din urmă se cam folosește pentru partea financiară.

    Eu de exemplu n-aș ieși din zona de confort decât dacă cealaltă persoană face niște eforturi.

    Apreciază

  5. Adică tot sărăntoci sunt, în cazul ăsta trebuia să specifici clar pretențiile la cerinte ca sa nu te mai deranjeze toti aiureala.

    Apreciază

  6. Eu cred că s-au cam săturat bărbații de atitudinea „eu aștept să fiu cucerită, come get me”. Am cunoscut relativ recent o tipă care știa ce vrea de la viață (cu atitudine, creier, afacere, casă, masă, mașină, umblată prin lume și cu doctorat făcut în străinătate – că-i place autoarei) și a pus mâna pe bărbatul pe care l-a vrut ca mai apoi să-i dea cu flit când nu i-a mai convenit. Morala e că ori ai ouă, ori începi cu pretențiile și atunci e normal ca ăia vizați să bată în retragere.

    Nu zic că-i ok să ne pensăm toată ziua și să ne crească vagin (ca bărbați), dar când tot auzi de femei puternice mai vrei să te și convingi, că de povești e plin internetul.

    Apreciază

  7. „când tot auzi de femei puternice mai vrei să te și convingi ”

    @dam, în cazul ăsta de ce
    nu te-ai dus să te întâlnești cu vpt?

    Apreciază

  8. @dam167 – probabil nu era bărbatul potrivit si a aflat asta după ce a fost împreună cu el. Se mai întâmplă. Majoritatea poate rămân în relație chiar dacă nu le convine, ea nu a rămas.
    Eu nu am nici o problemă să vin până la jumătatea drumului, însă primul pas solid se cuvine să-l facă bărbatul. Relațiile în care el convinge o ea, au o alta dinamică.

    Apreciază

  9. @Sorin: ziceam și eu la modul general, că nu cred că autoarea trebuie să demonstreze ceva vreunuia dintre noi. Eu sunt într-o relație, dar oricum am impresia că privim multe lucruri diferit – în nici un caz nu m-aș întâlni cu cineva doar pentru a compara realitatea cu percepția.

    @autoarea: poate au o altă dinamică, dar dacă ea îl, să zicem, curtează pe el nu înseamnă neapărat că doar ea are o personalitate puternică. Modul în care cauți să intri într-o relație ține și de momentul în care ești în viață așa că uneori ești mai precaut sau pur și simplu mai reticent.

    Apreciază

  10. ” în nici un caz nu m-aș întâlni cu cineva doar pentru a compara realitatea cu percepția”
    Atata timp cat exprimi opinii si intrii in polemici pe tema, o confruntare cu realitatea nu numai ca e necesara ba chiar e si obligatorie.

    Apreciază

  11. Când ești singur faci unele lucruri, de obicei investiții, pe care atunci când ești intr-o relație nu le faci. Iar atunci când ești intr-o relație faci unele compromisuri pe care, fiind singur nu-ți imaginezi ca le vei face.
    Cât despre întâlnirile cu cititorii, pentru mine este întotdeauna o plăcere și o onoare să am acestă posibilitate. Ultima dată m-am intalnit personal cu o cititoare foarte drăguță la Timișoara și am stabilit o amiciție online cu un cititor foarte misto. După ce am ejectat haterii, am început sa ma relaxez in comunicarea cu oamenii care ma citesc și am realizat ca este foarte interesant și constructiv sa am posibilitatea de a cunoaște lume. Recunosc ca și eu am emoții in a întâlni oameni necunoscuți care știu atât de multe despre viața mea 😅.

    Apreciază

  12. „amiciție online” – exista ceva mai rau decat atat ?
    „am emoții in a întâlni oameni necunoscuți care știu atât de multe despre viața mea” – adica esti ingrijorata sau mandra de realizari ?

    Apreciază

  13. Am si eu o curiozitate: de ce lumea mai crede in minuni la 40 de ani? Inteleg la 15, la 20, mai rar la 25, dar la 40?

    Despre ce vorbesc: de la 30 de ani incolo orice relatie cu sanse de succes e mai intai o prietenie cu benefits decat altceva. Trebuie mai intai sa te intelegi cu omul, sa vezi ca va place impreuna, apoi vedeti si daca va e bine in pat impreuna, nu sa stai sa vezi ca apar fluturii si sa te trezesti dupa 3 luni ca fluturii mintisera si erau molii.

    Daca o iei ca atare si te uiti in cercul de prieteni cine e singur si cu cine te intelegi, e o directie mult mai sigura decat sa cauti de nebun pe aplicatii cu swipe left and right (nu stiu care din ele ce face, dar am auzit de asta) si sa crezi ca prin alegeri aleatoare dai de cineva compatibil intelectual si sexual. Sansele sunt poate ceva mai mari decat sa joci la Loterie, dar din aceeasi categorie de „nu merita timpul”.

    Se numeste intelepciune sa vezi cu cine te intelegi si sa te cuplezi cu persoana aia. Da, nu o sa fie show de artificii, so fuckin’ what? Alea oricum se termina si in urma lor ramane mai intuneric decat era inainte, pentru ca produc orbire temporara.

    E doar curiozitate, nu am inteles niciodata treaba cu aplicatiile gen Tinder. Mai erau unele, in special prin SUA, care aveau niste criterii de cautare mai utile, gen pasiuni comune, inainte de asta erau cluburile de sah sau alte activitati, dar aplicatiile prin care doar sa filtrezi pe baza unor poze si a unei locatii au sanse de succes foarte mici.

    Apreciază

  14. @w – ceea ce funcționează pentru tine nu însemna ca funcționează pentru alții și vice versa. Fiecare este liber și ar trebui sa aleagă in funcție de ceea ce i-se potrivește și își dorește. Dacă la tu preferi friends with benefits super, dacă alții vor artificii, la fel de bine. Alegerea ta sau a mea nu trebuie sa fie universal valabile. Cât despre vârsta, așa e doar o cifra care in mintea fiecăruia însemna altceva.

    Apreciază

  15. Până la urmă artificiile și le face fiecare. Mie nu mi se pare că din punct de vedere al relațiilor era ceva mai bine înainte de 30 de ani: traiam mai prost, eram mai puțin matur și în general știam mai puține lucruri, pe scurt o viață mai puțin calitativă. Rezistam mai bine nopțile și duceam mai multă băutură fără mahmureală? făceam haz de necaz mai ușor? e doar ceva prin am trecut, n-aș spune că era mai bine, ci doar altfel – am trecut la o altă etapă, atât. Dacă nu mai ai fluturi mai bine nu stai într-o relație sau, dacă nu mai crezi în ei, ai libertatea să alegi în ce tip de relație vrei să te implici. Simplul fapt că ești hotărât și știi ce vrei nu înseamnă că a dispărut tot farmecul, ci doar că te-ai mai copt odată cu trecerea timpului.

    Aplicațiile gen tinder economisesc timp, din toate punctele de vedere, pentru că îți poți introduce tot felul de filtre, chiar dacă nu ți le dă direct aplicația. Vrei să filtrezi după aspectul fizic? poți. Vrei doar femei grase/slabe? poți. Vrei doar cu studii superioare? și asta poți. În plus, cu cineva cu care nu poți schimba câteva mesaje cât de cât, sunt toate șansele ca nici față în față să nu dezvolți nu știu ce discuții filosofice. Spre deosebire de cercul de prieteni, aici poți extinde aria de căutare cât vrei, doar că na, e mai puțin umană interacțiunea.

    Apreciat de 1 persoană

  16. De acord ca ce functioneaza pentru cineva poate sa nu functioneze pentru altcineva, dar aplicatiile astea mi se pare ca nu functioneaza eficient pentru nimeni.

    Si mai e ceva: pe vremuri intalneai o tipa care iti placea, fara sa cauti, pur si simplu o observai si iti placea. Aici ce faci, cauti prin poze pana dai de cineva care iti place? In poze care nu sunt tocmai realitatea, surprind un pic din aspectul fizic, fara o voce sau un gest care poate te atrag sau poate te resping.

    La mine in biroul din Bucuresti sunt vreo 5-600 de oameni. Doar daca fac un mic inventar gasesc cel putin 5 tipe care mi-ar putea fi partenere de viata, nu e deloc greu. Cel putin vreo 3 stiu ca sunt si interesate, posibil si celelalte 2, mi se pare chiar mai mult decat e nevoie – poligamia e inca interzisa si oricum nu as avea ce face cu 5 tipe, nici macar pe rand, nu sunt taurul comunal si nu e un concurs. @vpt, nu lucrezi intr-o pestera la marginea desertului, sunt oameni prin jur, nimic mai apropiat si mai de incredere decat un bust pe Tinder sau alte aplicatii?

    Apreciază

  17. @dam167, la 20 de ani eram mai inocenti, mai cinstiti, mai sinceri si mai deschisi. Acum suntem niste mici Machiaveli.

    Si la 20 de ani aveai sanse ca partenera sa nu fie precum o masina la mana a 7-a cu 500,000km si kilometrajul dat inapoi de vreo 3 ori. Chestiile astea lasa urme psihice.

    Apreciază

  18. @w: exact așa fac unii pe Tinder: se uită la poze și apoi dau swipe, gen zeci de poze. Așa că în 15 minute poți răsfoi zeci de oameni. Și cică dacă speculezi momentul, de exemplu sâmbătă noaptea când lumea bea câte ceva lovește singurătatea, ai mai multe match-uri. Seamănă cu recurutrarea, aș spune.

    Eram și mai naivi la 20 de ani (nu neapărat în sensul rău), eu personal nu știu dacă eram mai deschis, dar în fine. Parcă eram mai concentrați pe moment, nu pe a face o relație să meargă, de-asta zic că era altceva, nu știu dacă neapărat mai bine sau mai rău.

    Avantajul la o parteneră mai „încercată” de viață e că e mai deschisă și mai… de viață atunci când se maturizează. Nu prea vreau să dezvolt subiectul ăsta pentru că teoretic sunt deschis și cred că un om nu e definit doar de anumite rahaturi pe are le-a făcut în tinerețe, practic nu știu dacă aș accepta anumite lucruri la o parteneră.

    Apreciază

  19. @w – nici eu nu le inteleg, de aceea le explorez și scriu despre ele. Pe de alta parte, eu din multitudinea de oameni pe care ii cunosc, putini ma interesează pentru o relație, as putea spune ca vreo doi, dar sunt însurați 😅.

    Apreciază

  20. Virgine găsești doar minore în ziua de azi, eu nu mă bag că nu se merita riscul. În plus, ca să nu se supere doamnele, prefer să mai am și ce discuta cu partenera.

    Apreciază

  21. dam167, zici ca nu mai ai 20 ani, dar eu nu ti-as da nici macar 20 ani.
    Cum adica, poti sa selectezi din aplicatie?
    Ce e acolo n-are nici o corespondenta in realitate.

    Pozele mint, studiile mint, cel mult din conversatie poti sa-ti dai seama daca ai putea eventual avea o tangenta cu persoana respectiva. Si chiar daca nu ai ce discuta, poate totusi sa arate bine, sa futa bine.
    Sau altfel, cand te intalnesti cu ea, vezi ca de fapt are 10kg mai mult decat apare in poza sau cand o dezbraci tztzele alea bombate ii atarna pana la genunchi. Sau fute ca o vaca.
    Si alea 2 diplome de facultati sunt fix degeaba, prima e o facultate din care nu a invatat nimic iar din a doua doar cat sa ia diploma, cu temele facute cu miloageala la colegi si lucrarea de diploma contra-cost, bata la cultura generala si adoarme dupa doar 2 pagini citite dintr-o carte in schimb n-are probleme sa stea pe facebook pana se descarca bateria la telefon.

    Iar ca femeie? Oh, alta naivitate. Probabil 90% din baieti le instaleaza ca „aplicatia de futut gratis”. Una din ele, ca nu e exclus sa stea pe mai multe o data.
    Pai pentru ce sa spargi 300E sa fugi ca un hamesit pana la Berlin fara nici o certitudine ca iese ceva, cand ultimul futai te-a costat un suc si o saorma.

    „femeie puternica”? Adica aia care a sacrificat egocentric 20 ani de viata, relatii, copiii, familie pentru bani, cariera si la 40 ani s-a trezit singura si parca ar vrea sa mai futa si sa se indragosteasca ca la 20, si ala ar trebui sa fie maxim 40 si neaparat destept si frumos si cu bani si pula mare si futacios ca la 30?
    Eu unul nu vad un punct unde cererea sa se intalneasca cu oferta in termenii astia.

    Se tot avanseaza ideea ca deh virgine/nevirgine.
    NU este vorba de asta.
    E vorba ca tu ca femeie cand ajungi singura la 40 pentru alti barbati e un semnal de alarma.
    Sigur, tu poti sa bagi o poveste ca a fost ghinion, ca esti un inger abuzat, ca ti-ai dat toata straduinta dar n-a mers, ca esti in cautarea iubirii ideale, etc.
    Asta nu stinge becul rosu, masculul care vrea mai mult decat sa futa o sa ramana pe alerta.
    Pentru ala care vrea doar sa futa, esti frumoasa, crema de pe tort, femeia de vis – pana face plinul si vrea altceva.

    Sorin: nu stiu cate partenere ai avut tu, dar ai sa vezi ca in 80% din cazuri nu prea ai ce discuta cu o femeie. Adica da, glumiti, barfiti, mai bagati o poveste ce s-a intamplat la lucru, dar mai mult pur si simplu nu ai ce. Nu conteaza ca are 18 sau 40, mici sunt sansele sa aveti o pasiune comuna. Alta decat sexul, desigur 🙂

    Apreciază

  22. S02E01 – Me reloaded. Ok, I’ll bite:

    Indiferent câți ani îmi dai (atâta timp cât nu-mi iei e ok), dacă ai în jur de 30 de ani ar trebui să:
    – știi ce e aia push-up, atât la sutien cât și la pantaloni – aia e, uneori nu e exact cum sperai, dar ești adult, hotărăști tu ce faci mai departe;
    – știi că aplicațiile sau procedeele de agățat nu merg tot timpul 100%; uneori mai iei și câte o țeapă, viața merge înainte;
    – recunoști repede un alt om cu studii superioare (presupunând că și tu le ai). Lasă tu temele de la facultate, că nu despre aia e vorba;
    – știi dacă cauți sex sau o relație și să acționezi în consecință;
    – știi că poți discuta orice cu o femeie, inclusiv clase de șuruburi, doar că trebuie să fie și ea interesată de subiectele despre care vrei să discuți.

    Dacă ai înțeles astea de mai sus, n-ar trebui să te prostească orice puștoaică pe internet și chiar și dacă încearcă, măcar ești pe canapea cu un telefon în mână, n-o aștepți afară în ploaie.

    „Pai pentru ce sa spargi 300E sa fugi ca un hamesit pana la Berlin fara nici o certitudine ca iese ceva, cand ultimul futai te-a costat un suc si o saorma.” – Tocmai asta e, dacă mergi până la Berlin înseamnă că vrei altceva decât un futai, suc și șaorma.

    Apreciază

Lasă un comentariu