Amanți la malul mării

Am observat-o prima dată în sauna. Subțirică, frumos modelată, cu părul negru și sprâncenele bine arcuite în jurul ochilor de un verde deschis, mi-a zâmbit delicat cu buzele roz, ușor umflate. Era delicată și aranjată, chiar și în costum de baie, cum îi stă bine unei femei ce se respectă și promovează prin prisma feminității. Ușor trecuta de 30 de ani, dar cu carnea încă fragedă, s-a înfășurat cu finețe în prosopul pus deasupra bustului și prin mișcări precise, și-a scos slipul de pe ea. Mai apoi s-a întins calmă pe lemnul cald, relaxându-se sub lumina artificială a soarelui ce invada sauna tailandeză. Cu cartea în mână a zâmbit mulțumită de momentul în care se afla, fericită și recunoscătoare.

O admiram în tăcere când armonia ne-a fost bruiată de un el. Ușor trecut de 50, cu riduri fine în jurul ochilor, mâinile încrețite de vremuri și piele albină, a intrat intruziv în sauna, cu un prosop în jurul taliei. Un domn respectabil în cercurile lui de prieteni, primul îmbogățit din neamul lui polonez, neșcolit în ale manierelor, se bucura acum de o ea într-un hotel de cinci stele. O privea satisfăcut, încântat că încă poate, dar și recunoscător pastilelor albastre că-l ajutau să mențină aparențele. Sincer bucuroasă de prezența lui, a început să-i explice dinamica lămpilor din saună, principiile relaxării și filosofii de viață sănătoasă, în timp ce el inhala indiferent căldura din cămăruța din sticlă și lemn. Am cautat curioasă verigheta printre degetele lui mici și zbârcite de vreme, dar avuse tact să și-o scoată. Din dinamica lor am înțeles instant că sunt amanți, iar cearta de a doua zi de la micul dejun doar mi-a confirmat supoziția.

I-am găsit la masă. Ea frumoasă, în negru, îmbrăcată sportiv cu haine mulate și încălțăminte de marca, se bucura de masa dimineții, în timp cel el răspundea absent la mesaje.

”Trebuie sa le răspunzi chiar acum?”, s-a supărat ea fără impact. Furioasă la lipsa lui de atenție l-a școlit un pic în filosofia momentului, dorindu-și cu ardoare să prețuiască activ clipele numărate pe care le furaseră împreună în acest weekend la malul mării, ce se dorea romantic. A ascultat-o calm, inflexibil și i-a răspuns abrupt, printr-un monolog indescifrabil în zarva localului plin de familii gălăgioase și copii vorbăreți. Brutalitatea realității a fost suficientă ca să-i șteargă bucuria momentului, echilibrul emoțiilor și savoare gustului din minte. Cuvintele lui necioplite au avut un efect instant vizibil pe fata ei, schimonosită de durerea pierderii zen-ului. S-a ridicat cu delicatețe, a mers după o cafea, iar la întoarcere dinamica lor era deja transformată. I-am urmărit cu melancolie în timp ce-mi terminam masa. El s-a mai potolit cu telefonul, iar ea l-a luat pe al în mâni, ca să umple spatiile goale ale conversație lor ce-și pierduse spiritualitatea.

23 de gânduri despre „Amanți la malul mării

  1. Nu cred ca ea a aflat abia atunci ce dobitoc e tipul, nu? Deci ori e suficient de multumita de situatie, ori e proasta. In ambele cazuri isi cam merita soarta.

    Apreciază

  2. De acord cu comentariul de mai sus, dar cam ușor l-ai scos pe el ca fiind factorul perturbator. Ea, o făptură firavă și catifelată, dezămăgită de un el care are ceva de demonstrat. Acuma zău, fără să judec pe vreunul la modul profund, cam multă spiritualitate și zen pentru micul dejun. Știu că sunt enervanți oamenii care stau cu telefonul în mână la masă, dar zarva de la micul dejun de la un hotel nu e nici loc de umplut paharul cu atenție.

    Apropo de alegeri sau situație, sugerezi că înțelegi punctul de vedere al amândurora și, deși e o relație între 2 adulți care chipurile știu în ce s-au băgat, ții cu ea (simplu spus).

    Apreciază

  3. El, jiji berbecali ea, o pitzi cu fitze. Care e mesajul postării? Că toți cu bani sunt mârlani și mai bine te mulțumești cu unul fără?

    Apreciază

  4. Impresia mea e ca domnișoara tinder o privește cu superioritate pe gagica în cauză dar poate că nu realizează că la fel ca ea, înainte sa-l găsească pe barosan tipa respectivă se combina cu toti lache de pe badoo sau tinder.

    Apreciază

  5. Tinder sau Badoo inteleg ca sunt pentru relatii casual, lache poti gasi peste tot, nu doar pe tinder, „rusinarea” asta a celor care isi cauta pe acolo companioni este potrivita ca nuca in perete.

    Apreciază

  6. @vpt, e usor sa evaluezi o situatie daca nu esti prea lent in gandire (in engleza, „slow” sau de-a dreptul „retard”). Exista 2 cazuri foarte diferite de a face pe cineva prost: cand discuti cu persoana respectiva si e intentionat ca jignire (puerila, dar se intampla cel mai des) sau cand faci o constatare, precum ca afara ploua. In cazul de mai sus e situatia a doua, nu ii cunosc, nu am intentii jignitoare, e doar o constatare pe baza informatiilor date de tine.

    Da, stiu, poti sa tragi concluzia ca e usor sa spui ca afara ploua daca nu ai studii de meteorologie si nu stii istoria formatiunii noroase si a frontului depresionar. Dar nu iti trebuie doctorat in matematica ca sa stii ca 1 plus 1 face 2.

    Apreciază

  7. @JD, exista oameni care nu isi permit decat masini second hand, exista beta-male care nu isi permit decat tipe cu kilometrajul dat peste cap, in acelasi timp exista si oameni care isi permit mai mult. Cred ca nu considera o rusine faptul ca altii isi permit mai putin, dar nici nu se confunda vreodata cu ei.

    Apreciază

  8. W,
    Înțeleg din ce zici tu ca lache este unul care nu-și permite decât mașina SH și “tipe cu kilometrajul dat peste cap”. Și ca tu și cu Sorin nu va confundați cu așa ceva. Înțeleg bine?

    Sintagma ta “tipa cu kilometrajul dat peste cap” cam ragaie a înapoiere orientalo-medievala, fără supărare. 🙂

    Jena Jameson intra la categoria asta?
    Fiindcă daca da, Tito Ortiz este un lache, potrivit definiției tale, la fel ca și ceilalți soți sau parteneri din relațiile ei stabile. 🙂

    Taica-meu are o vorba: aluia care se lauda ca are sa ii dai pomana și de la cel care se plânge ca nu are sa iei!

    Succes cu tipele cu zero km! 😀

    Apreciază

  9. @JD, nu am zis ce ai inteles tu. Deloc. Daca tu intelegi gresit ce spune sau scrie cineva poate ca e problema ta, poate a lui, in cazul asta te asigur ca problema e la tine.

    Si nici nu ma compar cu Sorin, cu care nu sunt deloc de acord. Treaba lui, parerile lui, nu avem nimic in comun, in nici un caz interese sau pasiuni.

    Sintagma mea e parerea mea. O fi orientalo-medievala, sunt cel putin 2 specialitati medicale care confirma ca daca ajungi sa schimbi distributia ai probleme mai mari decat atat. Google it.

    Nu stiu cine sunt Jena Jameson si Tito Ortiz, dar din ce scrie pe Wikipedia nu cred ca sunt invitati la dineurile de la curtea reginei Elisabeth a 2-a sau in orice loc echivalent. De pilda episodul din 2006 cu US Marine Corps care au refuzat sa o primeasca pe JJ – o fi ea cea mai tare in domeniu, dar asta nu ii deschide orice usa, doar pe alea de la vestiarul autobazei si nivel echivalent.

    Multumesc de urare, dar nu e nevoie, ma descurc. Si daca tu nu poti functiona decat binar, problema ta.

    Apreciază

  10. Interesant cum misoginismul și discriminarea înfloresc în comentariile de la mine de pe blog, mai ales când ating subiecte sensibile, de genul relațiilor dintre femei și bărbați. Reacțiile pe care provoacă textele mele se învârt mereu în jurul acelorași idei limitate, conform cărora nimeni nu-i suficient de bun, tipele au kilometrajul dat peste cap, iar bărbații sunt toți lache. Dacă ar fi să ne luăm după ele, idealul este de a fi sigur și atât de mândru de valoarea ta, că nimeni nu-ți ajunge la nas nici cu prăjina. Da, am folosit din nou cuvântul valoare, care-i manelist.

    Apreciază

  11. Care e misoginismul? Crezi ca ai habar ce inseamna cuvantul ala sau e la moda si il folosesti doar din cauza aia? Discriminare? Pe ce baze e discriminarea, cine e discriminat si cum?

    Hai, demonstreaza ca mai ai neuroni functionali, arata care e misoginismul si demonstreaza discriminarea. Mai ales ca tocmai ai demonstrat contrariul in comentariul asta.

    Apreciază

  12. Nu-i așa dramatic, dar cam asta ne-a învățat societatea românească când era vorba de femei: tânără, frumoasă, prezentabilă (adică manierată), să nu fie curvă (asta legat și de îmbrăcăminte), sănătoasă (ca să facă copii frumoși și deștepți) și deșteaptă. Acum că suntem o societate modernă trecem peste activitățile de la cratiță dar în rest…

    Până să ajungă internetul și la noi nu existau în libertate homosexuași și lesbiene, bisexuali, oameni cu depresii sau alte afecțiuni mentale, ci doar așa, unii mai slabi de înger pe care chipurile nu-i voia nimeni. Masculul alfa era ăla care-i desconsidera pe ăia din jur și așa era evidentă puterea și grandoarea. Cât despre internet, încă suntem la nivelul la care oameni care nu vor să accepte noile trenduri ale societății îi fac înguști pe ăștia mai tineri – asta ca o extrapolare.

    Așa că a venit ca răspuns asta cu femeile puternice și independente – a mai fost și va mai fi curentul ăsta, că e clar de ce apare la un moment dat în societate.

    Apreciază

  13. @dam167, nu ne-a invatat societatea romaneasca, ci istoria universala a omenirii: tineretea, frumusetea si sanatatea sunt toate factori primordiali pentru reproducere, chestia biologica cea mai puternica in supravietuirea oricarei rase. Vrem, nu vrem, existam pentru ca oamenii se reproduc, nu pentru ca ne putem regula pe banda rulanta.

    Partea cu curva are o stransa legatura, chiar daca nu e evidenta pentru toata lumea: exista o corelatie directa intre numarul de parteneri sexuali, BTS si cancerul cervical. Astea strica partea cu reproducerea, drept pentru care e un comportament nedorit. De asemenea pentru 99% din istoria umana testele genetice de paternitate nu au existat, ceea ce inseamna ca paternitatea era presupusa de facto prin „cumintenia” mamei, iar paternitatea era importanta pentru ca cineva de sex masculin trebuia sa creasca in casa lui copiii, chestie care in multe locuri facea diferenta intre a supravietui si a muri. La scala istoriei umane ultimii 50-100 de ani sunt o exceptie, o sa ia ceva timp de ajustare.

    Nu, masculul alfa nu e ala care ii desconsidera pe cei din jur, istoric vorbind era ala care ii subjuga pe cei din jur. Regele, ducele, contele, cavalerii, erau in general aia care conduceau (cu forta sau cu amenintarea fortei, de obicei) pe cei mai slabi decat ei, Iar regii slabi erau omorati si inlocuiti, e plina istoria de asa ceva. Si masculii astia alfa aveau parte si de multe femei si copii, vezi de la Mircea cel Batran (minim 6 copii), Stefan cel Mare (fara numar) la regele Abdulaziz Ibn Saud cu aproape 100 de copii acum doar 75 de ani. Acum alfa-male pe o planeta cu 7 miliarde de locuitori nu se reduce doar la aia 10 sau 100 din virful Olimpului, ci la aia 10-20% din topul populatiei, chiar si relativa (aia in top 10% la sat se califica, chiar daca nu ar fi nici in top 50% in alte parti). Si restul de 80% sub beta-male, chiar mai sus dupa cum arata societatea moderna japoneza unde situatia e foarte grava si procentul e pe la 90% (Google it).

    Apreciază

  14. @W – Nu neg partea practică a prelegerii tale, ea este evidentă și vitală, dar la faptul că am evoluat intelectual, spiritual și tehnologic, ne permite să ieșim din anumite scheme menite strict pentru supraviețuire. O femeie care este tânără, frumoasă și sănătoasă va atrage bărbați în mod natural și va fi implicată în relații, ceea ce presupune că va face sex, dar asta nu însemnă că-i normal să-i spui ”tipă cu kilometrajul dat peste cap”, doar pentru că nu-i virgină. Folosești o normă din vremuri medievale (cum ți-a spus deja @Jack) ca să jignești, pentru că atributele de tânără, frumoasă și sănătoasă, nu poți să i-le ataci. Cât despre un masculii alfa, care fut tot ce prind, te-ai gândit că tocmai ăștia sunt purtători de HPV și că nu toate femeile își doresc astfel de bărbați?
    În altă ordine de idei, de ceva timp cercetez faza cu haterii și mesajele din mediule online și combinând descoperirile de acolo cu mesajele tale, aș zice că ești un beta male, căruia i-a curs mereu balele după alfa female, dar ne avându-le la dispoziție, a preferat să le descalifice, stigmatizându-le ca și curve.

    Apreciază

  15. @vpt, daca te-ai uita la o masina si intelegi ce inseamna kilometraj dat peste cap nu ai mai fi asa revoltata: masinile actuale cand ajung la 999,999 km trec la 0. O masina cu kilometrajul dat peste cap are actualmente peste 1 milion de kilometri, la Daciile de pe vremuri parca era la 100,000 km, in ambele cazuri inseamna ca masina e un harb, nu doar utilizare normala. La o tipa ar insemna peste 100 de parteneri in Japonia (se intampla mai des decat ai crede) si cateva zeci in restul lumii. E o mare diferenta fata de virgina, nu crezi?

    Aparent e o mare neintelegere pentru ca nu prea intelegi limba romana.

    Am zis eu ca femeile isi doresc asemenea tipi? Chiar nu discriminez, medicina e aceeasi pentru toata lumea.

    Ma bucur ca cercetezi ceva, poate cu timpul vei invata ceva din asta. Deocamdata nu ai nimerit-o in nici un fel, dar mai studiaza, cu timpul vei deveni mai buna.

    Apreciază

  16. „Partea cu curva are o stransa legatura, chiar daca nu e evidenta pentru toata lumea: exista o corelatie directa intre numarul de parteneri sexuali, BTS si cancerul cervical.” – este, da, iar ca individ ai dreptul să-ți alegi partenera/partenerele după criteriul ăsta. Dar au și ele dreptate când spun că e corpul lor și nu ai dreptul să etichetezi o femeie de care nici măcar nu ești interesat. În plus, de multe ori când bărbatul avea BTS era vina femeii, iar când femeia avea BTS e vina ei că a umblat cu bărbați. Eu personal nu știu dacă aș intra într-o relație cu o femeie care a avut/bănuiesc că a avut mulți parteneri – prin mulți mă refer la percepția de moment. Spuneam de societatea românească pentru că se deschide greu la ideile noi, nu neapărat că de aici vine totul.

    Istoria scrisă are și multă propagandă, dar asta e o discuție lungă. Și Ramses al II-lea a avut peste 100 de copii și a fost mare războinic – dacă citești unde trebuie. Cumva conducătorii din vremurile trecute făceau exact ce am zis eu: desconsiderau și dădeau din coate. Pentru că e un lucru cunoscut că nu erau nici cei mai viteji, nici cei mai frumoși, nici cei mai musculoși și nici cei mai potenți, dar din poziția lor puteau ascunde pe moment multe defecte.

    Observ că ai conturat foarte ușor o ierarhie, eu unul aleg să nu văd lucrurile așa. Nu în sensul că nu există acea ierarhie (sau top) ci doar că pe mine mă interesează mai puțin.

    Apreciază

  17. Normal ca ai dreptul ca individ sa iti alegi partenerul dupa orice criterii vrei. Nu contesta nimeni asta, doar ca unora (ex: @vpt) nu le place ideea de a fi judecati. In schimb nimeni nu are dreptate cand spune ca nu ai dreptul sa etichetezi pe cineva – ba ai tot dreptul, daca ai neuronii activi e chiar o activitate permanenta sa analizezi si sa tragi concluzii din toate evenimentele si informatiile din jurul tau, ca nu esti molusca sa nu poti sa o faci (mental) sau strut sa bagi capul in nisip (figurativ, ca nu e nimic adevarat in expresie) si sa zici ca nu e treaba ta. Da, e corpul lor, pot sa faca orice vor cu el, insa de etichetare nu vor scapa niciodata.Si culmea, slut shaming (pentru ca despre asta e vorba) e o forma de competitie intre femei pentru barbati, femeile o fac mult mai mult decat barbatii.

    Istoria e scrisa doar de unii, asta stim cu totii, insa daca o studiezi cu atentie, cureti aberatiile si faci referinte incrucisate intre izvoare si cu alte informatii din alte domenii o sa descoperi ca istoria e utila pentru cine o cunoaste si o intelege. Trage ce concluzii vrei, eu nu am zis vreodata ca alfa males sunt frumosi sau viteji sau musculosi sau potenti, vad ca e sport national sa intelegeti chestii care nu au fost spuse. Ma intreb de ce pierd vremea sa scriu cand sunt inteles pe dos, iar concluzia e ca valoarea si prajina sunt problemele. Well, ce sa mai zic?

    Apreciază

  18. Desi nu apreciez comportamentul libertarian al domnișoarei tinder nu cred totuși că poate fi încadrată la categoria cu ” kilometrajul dat peste cap.” Pe de altă parte și chestia pe care o susține ea că chipurile cei care trăiesc discret ( dpdv sexual) sunt medievali e o mare porcărie.

    Apreciază

  19. Inca unul: unde ai citit ca cineva ar fi sugerat ca @vpt are kilometrajul dat peste cap? E ziua mondiala a fumatului de iarba stricata?

    Apreciază

  20. Am gasit din nimereala pe Comedy Central un citat perfect pentru „alpha female”, e vorba de Nikki Glaser catre Cybill Sheperd :

    „Her resume is insame, if if you look at it it’s just like model, actor, singer, you name it – she fucked it”.

    Si Cybill: „I wish that would be true”.

    Apreciază

Lasă un comentariu