Dorințe

-S-ar putea să fie o dorință veche, mi-a zis ea. Ceva ce ți-ai dorit cândva, iar acum nu mai este actual.

Am privit-o cu mirare și i-am cam dat dreptate. Într-adevăr, mi-am dorit asta foarte mult anul trecut. Mi-am dorit proiectul acesta în State de pe vremea când mai cochetam cu amantul meu transatlantic, căci orice staționare acolo mă ducea mai aproape de el, ori mai aproape de momentele ”noastre”. Am petrecut cea mai bună parte din clipele noastre intime în State. Tărâm al dragostei noastre, acolo eram mai mult decât doi amanți cu obligații și copii pe acasă în grija unor jumătăți mai mult sau mai puțin înșelate. Acolo erau un cuplu, frumos, fericit și întotdeauna bine dispus, când polonez, când canadian, când un mixt etnic, în funcție de moment și dispoziție. În State eram noi, goi, sinceri și îndrăgostiți, ori mai corect spus, cea mai bună versiune a noastră.

Anul trecut nu mi-a ieșit lipeala cu proiectul. În schimb, anul acesta am fost acceptată destul de ușor, iar planurile mi-au mers fără complicații, până la un punct. Până la punctul în care am început să am îndoieli serioase, dacă este chiar o idee bună să dau o căruță de bani pentru o experiență, care momentan se preconizează îndoielnică.

Cuvintele ei mi-au dat de gândit legat de extra fascinația mea cu Statele, căci o fascinație am avut dintotdeauna. Probabil o bună parte din dorința mea a fost impulsionată de fosta poveste de dragoste consumată transatlantic, iar acum, de când dezvolt fascinații mai locale, s-ar putea să-mi doresc altceva. Pe de altă parte proiectul în sine este interesant, va fi clar o experință unică și foarte piperată la buzunar.

PS: fascinația mea locală, arhitectul, a plecat în Vietnam. Mi-a propus să-l însoțesc, acum vreo 2 luni, când a luat biletele, însă l-am refuzat politicos pentru că așteptam răspunsul de la proiectul din US.

6 gânduri despre „Dorințe

  1. Vietnam ar fi fost alegerea cea buna, fiindcă a prezentat o oportunitate unica( sau aproape) 🙂
    SUA sigur nu se muta iar proiectul presupun ca va fi și in anii viitori.

    Apreciază

  2. @ Jack – nici Vietnamul nu se muta, sper. Interesant cum, după aproape 50 de ani de la războiul din Vietnam, doi îndrăgostiți merg în același timp, unul în Vietnam și celălalt în USA.

    Apreciază

  3. Sa speram ca nu veți fi in război ca apoi sa deveniți prieteni buni, cum este acum cu SUA și Vietnam. 😀

    E adevărat ca nu se muta Vietnamul, dar va lipsi spontaneitatea.
    Oricum, va fi bine! 🙂

    Apreciază

  4. Faptul ca fu si esti fu printr-o perdea de minciuni care ti le spune si ti le spui tu, nu transforma pe nici unul intr-o varianta mai buna.

    Apreciază

Lasă un comentariu