Din State – prima zi

M-am trezit de dimineață cu o durere de cap îngrozitoare. Sunt la altitudine și trebuie să beau multă apă.

Mi-am făcut rezervarea la „cameră” prin Expedia, ca să aflu ulterior că am rezervat un pat, și nu o cameră într-un hostel, doar că la preț de cameră. Lol! M-am supărat un pic mai mult, m-am hârjonit cu curvele de la Expedia și s-au oferit să-mi facă o compensare de $ 100, imfimă comparativ cu prețul patului pe noapte de $141. Am avut chiar un moment de meltdown, când m-am gândit să nu mai merg, dar după văicăreală de rigoare mi-am mai revenit. Asta e, câteodată trebuie să-ți asumi neatențiile și să accepți că, oricât ai fi de atent, se întâmplă mai să fii și tras în piept.

Am dormit nașpa, am luat multă melatonină, dar temperatura din cameră, zgomotul ventilație și jet lag-ul mi-au dat de furcă.

Cred că una dintre cele mai grele provocări locale va fi mâncarea. Am avut un dejun tradițional cu iaurt artificial și unt de arahide, care m-a lăsat și flămândă și cu o durere de burtă. Încerc să beau apă, multă apă, poate îmi mai revin 😒.

13 gânduri despre „Din State – prima zi

  1. Huh, ala-i mic dejun tradițional pentru cine? 🙂
    Eggs, bacon and/or sausage, potatoes( hash browns or fried), grits and orange juice – asta este tradițional. Variantele sunt acceptate. 🙂 Drept este ca sunt calorii cât pentru o zi întreaga..

    Apreciază

  2. Spui US si tragi apa. Domnule Sorin, crush-ul e ca gătitul. Cand ajungi la finalul preparatului, realiezi ca nu-ti mai trebuie.

    Apreciază

  3. Jet lag se manifesta aproape exclusiv la zborurile spre est, nu spre vest. Organismul suporta in mod normal destul de usor o prelungire a zilei (o are intern de aproximativ 25 de ore si o reseteaza zilnic dupa ciclul de lumina solara, zic medicii), mai putin daca ai in general un program excesiv de fixist cu ore de trezire si de culcare fara abateri.
    Nu am avut de-a face cu mormonii, dar micul dejun traditional nu seamana cu ce ai descris, cel putin in jumatatea de est a SUA. In partea aia nu am fost, dar nu cred ca aia sunt asa speciali, in afara poligamiei: vezi ca daca vor sa se culce cu tine e foarte probabil sa fie insurati, dar sa fie interesati de inca o casatorie, nu refuza pana nu stii ce include oferta.
    Prin ce parte din Utah ai ajuns de e altitudinea atat de mare? Pana in 2000 de metri nu trebuie sa ai deloc probleme, oricum in avion ai avut presiune de 1800 de metri (e standard), iar 2000 de metri e un mizilic. Eu mai urc cu avionul nepresurizat la 3000 de metri cand sunt racit, imi face bine, presiunea excesiva e mai nasoala pentru sanatate decat cea mica (dar chiar si la Marea Moarta diferenta de nivel nu e suficienta ca sa iti dea probleme).
    Nu stiu ce faci tu cu cazarea, la mine in orice delegatie compania imi plateste integral mancarea si cazarea (si bautura, dar nu prea beau asa ca nu conteaza) si nu m-am bagat niciodata prin Airbnb, Experia sau alte chestii din astea. Chiar si asa, la $100 am stat la Mariott Garden (cel mai ieftin), la $250 la Shangri La, de obicei ma costa intre $150 si $200 pe noapte cazarea, dar la $144 pe noapte nu iti da nimeni un pat intr-o camera, decat daca camera aia o fi prin Burj Khalifa. Sau $144 e pe o saptamana? Tu incerci sa faci un ban din cazare, stand prin vagauni?

    Apreciază

  4. W, nu o mai fa pe desteptul ca la faza asta ai dat-o de gard rau de tot.
    Nu stiam ca esti CEO la jetlag si ca nu dai voie nimanui sa il simta daca zboara spre Vest. Ai idee ce diferenta de timp este intre Polonia si Utah? 🙂

    Cat despre cazare si hoteluri, clar iti spun ca esti un habarnist atroce, iar comentatul aiurea legat de o situatie particulara nu te ajuta catusi de putin.

    Ca sa nu ramai fara nimic din conversatia asta, afla ca Marriott-ul are 30 de branduri, de le cele de lux( gen Ritz Carlton, W, JW, Bvlgari) pana la cele pentru sedere indelungata( Residence Inn, Townplace Suites, Element), iar preturile la camere nu sunt ca la aprozarele din copilaria ta, stabilite de vreun geniu neinteles, ci sunt ajustate zilnic in functie cerere si localizare, printre altele.

    Daca Gardenul tau este un Marriott Courtyard( ceea ce pare dupa pret) parerea mea este sa nu te lauzi cu sederile tale la Marriott. 🙂

    Apreciază

  5. @w – te înșeli grav la faza cu jet lag-ul. E nasol rău de tot și nu are legătura cu direcția in care mergi. Cât despre cazare, prețurile au luat-o razna aici in zonă, dar are și hostelului farmecul lui, small talk cât cuprinde.
    Am scris deja ca sunt intr-un proiect privat, deci pe banii mei și cu organizarea mea integral. Orice greșeală costă 😕.

    Apreciază

  6. OK, faceti jet lag in ce directie vreti, dar are legatura cu directia pentru ca organismul trece relativ usor peste o zi mai lunga si trezit mai tarziu in zilele urmatoare decat la trezirea foarte devreme. Eu fac destul de urat de la jet lag, imi ia cate 2 saptamani sa imi revin la diferenta de 7 ore, cat e de obicei din Bucuresti la HQ-ul companiei, dar nu am avut niciodata probleme zburand spre vest. Cand am fost in estul Asiei a fost fix la fel, jet lag spre est, nimic la intoarcere.

    @JD, nu ma prind ce vrei sa spui, preturile la hotel nu sunt ajustate zilnic, cand cumperi minim 1000 de nopti per an intr-un hotel iti garanteaza un pret pentru tot anul si un discount serios. Chiar daca nu ai asemenea facilitati, daca iti faci rezervare din timp poti gasi hoteluri decente la preturi decente. Nu sunt expert in asa ceva, in delegatii am lista de hoteluri intre care sa aleg in fiecare oras, cand merg in ture moto in fiecare seara ne alegem cazarea pentru noaptea respectiva in functie de zona in care suntem, nu facem niciodata planificari in avans. Pana acum nu am avut surprize neplacute, dar nu am stat niciodata la un hostel sau motel.

    Apreciază

  7. @Xo – după cum am zis mai devreme, sunt intr-un proiect, nu vreau sa spun momentan la care, dar este internațional și prețurile in zona asta au explodat. Am intrebat alte persoane și plătesc peste $100 pentru pat. Crazy 😝, deși Expedia m-a țăpit urat la faza asta.

    Apreciază

  8. Spune dragă exact la ce hotel / motel / hostel stai. În plus și la ce eveniment / conferință / simpozion participi că nu o să stea nimeni să te urmărească din România atâta timp cât când ai venit în București toti au fost ocupati. Creezi confuzii inutile și speculatii / conflicte fără sens.

    Apreciază

  9. Who cares? Stie cineva bine zona si ii poate da cateva ponturi despre unde se mananca bine sau ce se poate vizita pe fuga?

    Nu stiu sa fi fost cineva in Bucuresti interesat sa o intalneasca. Poate o fi, dar nu am auzit de asa ceva.

    Apreciază

  10. @Sorin – nu am sa scriu numele evenimentului aici, dar am sa povestesc unde sunt. Nu vreau sa scriu numele pentru ca am obligații contractuale, care nu sunt compatibile cu sinceritatea de e blog.

    Apreciază

Lasă un comentariu