Momente

A tăiat ceapa cu atenție, mărunțind-o bine, apoi a mestecat o bucățică din ea între dinții. Eu pălăvrăgeam de pe scaun din fața aragazului în timp ce el a pus uleiul în tigaie. Așteptând să se încălzească, a venit la mine și m-a îmbrățișat, așternându-mi un sărut pe buze. Și-a introdus limba în gura mea doritoare, iar eu am simțit cel mai delicios gust posibil de ceapă. M-am cufundat în brațele lui și m-am bucurat de plăcerea îmbrățișării lui moale și caldă. Ne-a gătit, iar după prânz ne-am așezat împreună cu copii la un film. Pe la jumătatea aventurilor lui Harry Potter am adormit sub o pătură, pe care el a așezat-o peste mine. M-am trezit când pe ecranul mare din sufrageria lui rulau numele actorilor din film, de la gâdilatul pe care copii îl administrau tălpilor mele dezgolite. O duminică obișnuită, pe care o începusem toți patru cu omleta lui delicioasă la micul dejun, urmată de o plimbare pe bicicletă la 10 grade. Am cules apoi frunze în formă de stea din parc pentru ornamentele de toamnă, întorcându-ne acasă în același șir de bicicliști veseli, cu un părinte primul, copii la mijloc și al doilea părinte la final.

Joaca asta de-a familia este frumoasă. Trezește în mine sentimente adormite de armonie, siguranță și bucurie. Îmi place când suntem toți patru, ne completăm, ne iubim și ne pasă unii de alții, ne jucăm și ne îmbrățișăm, fiecare îndeplinind câte un rol, parcă bine croit. Sunt copii, fiecare cu personalitatea lui, cuminți, drăguți și pe rând capricioși, câteodată geloși, alte ori competitivi și mereu foarte bucuroși. S-au plăcut de prima dată când s-au întâlnit și se plac tot mai mult și acum, fiecare găsind în celălalt pe fratele sau sora mult dorit/ă. Se râd, se joacă și fac lucrurile împreună joviali. După euforia de la începutul revederii, se tachinează reciproc, se mai și ceartă, dar ca să se împace fericiți. Ea știe când el este supărat, ce-i place și ce nu, cu care jucării se joacă și care desene animate îi displac. El știe să o facă să râdă, înveselind-o de fiecare dată când ea se îmbufnează.

Este el tatăl, care ne repară bicicletele, ne gătește mâncare delicioasă și se îngrijește de noi. Cu răbdare taie unghiile copiilor, îi învață noi jocuri de societate și le explică regulile la șah. Ador să-l privesc în rol de părinte, calm și bun, felul lui de-a fi amintindu-mi de propriul meu tată. Eu sunt mama. Ca o mamă modernă eu sunt cea care conduce mai des, atât mașina cât și familia. Născocesc misiuni de îndeplinit pentru membrii familiei, prăjitură de făcut pentru copii, casa de văruit pentru tată și dau direcția pentru planurilor viitoare. Eu mă simt responsabilă cu păstrarea unității, a armoniei între membrii familiei, purtând de grijă atât fiecăruia în parte, cât și unității noastre în formare. Sunt stâlpul în jurul căruia se construiește familia, pe care tatăl poate pune capul de fiecare dată când este obosit sub povara zilnică a vieții, punctul de sprijin și de consolare al copiilor. Cade în atribuția mea să gândesc pe ansamblu, fiind atentă la detalii și prevăzătoare. Conștientă de rolul meu, încerc treptat să mi-l însușesc, cu calm, multă răbdare și mai ales seriozitate. Este un pas mare pentru mine să mă regăsesc în acest rol de mamă, într-o familie în formare. Am lăsat în urmă rolurile pe care le-am jucat până acum cu ferocitate și prea multă patimă, pe cel de prințesă bibelou, tânără și abuzată de fostul soț sinonim a lui Barbă Albastră, pe cel al Madamei de Pompadour modernă, călare pe motocicletă în jurul lumii, ori pe cel al Scheherazadei Dubaiului. Am lăsat până și mantia femeii de afaceri aprige, cutreiera cluburile de striptis cu directorii, ca să mă odihnesc liniștită sub o pătură banală, dar foarte primitoare lângă copii și bărbatul care mă iubește și mă respectă.

Ne închegăm treptat într-o familie, în timp ce viața strecoară prin pânzele sale un alt sens, alte dorințe și noi bucurii. Cu cât o gust mai mult pare a fi familie pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.

15 gânduri despre „Momente

  1. @Sorin: Nu știu cum calculezi tu, dar mie îmi pare mai scump în concubinaj decât a plăti* pentru sex.

    *cu noua definiție în care bărbatul trebuie să facă/cumpere ceva pentru a primi sex.

    Apreciază

  2. @dam, in cazul domnisoarei pentru sex iubitul ii ofera cazare gratuita ( la el ) , o masa calda ( tot la el sau la ea) si iesiri cu copii in parc , excursii sau mall ( cheltuieli 50-50 ). In rest fiecare se descurca pe cont propriu cu job-ul si isi rezolva problemele personale singur. Probabil de ziua de nastere d-soara o sa primeasca un cadou ceva dar in mare parte banii se duc pentru copii sau alte urgente ( gen pensie alimentara ). Acum ai inteles de ce e de preferat concubinajul ?

    Apreciază

  3. @Sorin – imaginația ta bogată despre cum arată viața mea este pentru mine fascinantă. Probabil este proiecția ta despre o relație pe care ți-o dorești tu. Interesantă, dar nu mi-se aplică.
    Mă intrigă totuși idea de concubinaj, pe care o dezvolți, de ce la el și nu la ea?

    Apreciază

  4. @c, adica individul isi face veacul la tine ? Nici macar o cazare nu e in stare sa-ti ofere ? Sa fiu sincer mi-as dori o relatie de genul asta dar din pacate tipele care se ofera fie sunt sub standardul meu fie au prea multa figuratie in cap.

    Apreciază

  5. @Sorin – eu nu trăiesc in concubinaj. Doar întreb, a de ce s-ar muta o gagica la un pi și nu tipul la ea. Revenind la tine, sa înțeleg ca tipele care sunt la standardul tău au prea multe fițe in cap?

    Apreciază

  6. @c, in conformitate cu traditia est europeana un tip care se muta la o tipa se numeste intretinut si trebuie sa indeplineasca anumite criterii de varsta, virilitate, aspect si chef de munci familiale cerute de domnisoara respectiva. In cazul meu se aplica reversul iar tipele vin la pachet cu fitele de rigoare.

    Apreciază

  7. Mie mi se pare normal să se mute unde e mai comod pentru amândoi, nu contează care e proprietarul. Dacă 2 oameni locuiesc împreună au cheltuieli comune, nu trebuie să întrețină unul pe celălalt. Ca bărbat nu strică să poți schimba un bec și să știi în ce direcție strângi un șurub, dar dacă nu se prinde nimic de tine poți chema un prieten sau angaja pe cineva.

    Iar legat de bani, nu cred că o relație serioasă te costă mai puțin decât burlăcia clasică. Poate împarți cheltuielile cu locuința, dar mai un cadou, mai un vin pentru doamna sau orice alte lucruri mărunte pe care nu le aveai de plătit se adună. Eu n-aș lua-o ca pe un preț plătit, doar că atunci când stai cu cineva în ecuație intră și nevoile celuilalt. Poate după ce se mută doamna ar schimba niște mobilă sau ar lua un frigider nou, dacă ești singur poate te doare la bască. A locui cu o femeie doar pentru sex mi se pare contraproductiv – de fapt nu numai mie, e o întreagă mișcare îm direcția asta.

    Apreciază

  8. ” Revenind la tine, sa înțeleg ca tipele care sunt la standardul tău au prea multe fițe in cap?”

    Vrea sa zica ca alea la care pofteste el, il considera sub standardul lor.
    De aia e supi si frustrat.

    Apreciază

  9. Pentru mine oricand exista „the next one” asa ca ” no worries” ceea ce din pacate in bacau e cam dificil atata timp cat e plin de amarasteni.

    Apreciază

  10. „Next one” like in „next adult channel”? D’aia esti asa frustrat?
    Si din tot Internetul doar aici ai gasit usurare tot scotandu-i ochiii @autoarei cu relatia ei?

    Nu mai fii invidios, sunt o gramada femei divortate la 40, go to next one.
    Chiar @autoarea poate sa-ti recomande vreo 2-3 prietene desi ma tem ca sunt si cu copii la pachet.
    Dar uita-te la partea buna a lucrurilor, nu trebuie sa pierzi atata timp si bani sa-i cresti pana la varsta aia 🙂

    Apreciază

  11. Mai sa fie ce documentat este el ce se violeaza la Vaslui. Nu cumva….gata, m-am prins 🙂
    Si zici ca intre timp ti-ai schimbat gusturile?

    Apreciază

Lasă un comentariu