38 de gânduri despre „Când ești pe banii de la firma și trebuie să lași ciubuc

  1. Care e problema? Lasi tips, decontezi tips. Eu asa am facut intotdeauna, nimeni nu a comentat vreodata.

    Si nu am primit vreodata camera cu pat single, desi m-am cazat intotdeauna single. Singurul loc in care am dormit in pat ingust era in avion.

    Apreciază

  2. Lol! Americanii nu pun intrebari, tips sunt obligatorii in anumite circumstante. Tin minte ca m-am dus o data cu seful meu la masa la nu stiu ce traznaie de restaurant rapid, ca eram pe fuga, si tipul mi-a zis „chestia aia e X dolari pe bon si un dolar pe masa” (era ieftin, gen 5-6$). Asta ca sa stiu din start, chiar fast-food fiind, la restaurantele normale se asteapta sa las 10-15% si isi pun intrebari daca nu am tips in decont.

    Si eu am fost cu o colega in delegatie si chiar am fi putut sa luam o singura camera (nu din motive financiare), dar compania platea oricum pentru doua. Pentru ca eu eram pe executive floor si ea la etaj normal am stat la mine, in camera ei doar si-a depozitat bagajul. Ah, si mi-au platit si spalatul hainelor la hotel, ca am stat vreo 3 saptamani atunci si aveam haine doar pentru una.

    Apreciază

  3. Eh, daca era urata si grasa pun pariu ca nu punea piciorul la „executive floor” dar asa…cred ca a fost „executata” nitel si nu doar la „normal floor” :))))

    Apreciază

  4. Era o relatie monogama cu ceva perspective in acel moment, inceputa cu ceva timp inainte. Nu era gold digger (well, nu tocmai) si nici o chestie de-o noapte cu cine s-a nimerit, chiar voia sa se marite cu mine (mai mult decat eram eu convins in acel moment).

    Apreciază

  5. „Nu tocmai” :)) Care e definitia ta la „gold digger”?
    Femeile sunt biologic atrase de o pozitie financiara superioara, chiar si cand ele insele nu sunt tocmai muritoare de foame.
    E unul din motivele pentru care o femeie chiar daca vrea sa se marite cu tine nu inseamna neaparat ca te iubeste.
    Cel putin nu neaparat pe tine ca persoana.
    In rest, cum am spus.
    Daca nu arata bine dormea cateva etaje mai jos. Daca a dormit sus, a platit in natura.
    Pai cum sa fie de o noapte. Ai zis si tu ca au fost 3 saptamani 🙂

    Apreciază

  6. Executive floors erau mai jos, nu mai sus. Drum mai scurt cu liftul, mai aproape de restaurant, chiar langa sala de sport si piscina. Oricum nu asta conteaza.

    Gold digger e cineva care cauta orice om cu bani, chiar daca arata ca Gollum si e destept ca bolovanul.

    In cazul respectiv tipa era o colega pe care o stiam de ceva ani, lucram impreuna pe unele proiecte de vreo 6 luni, rezonabil de isteata, cu cateva pasiuni comune (chestie rara), 32 de ani, voia copii cat de repede (pe loc, daca era posibil), o cariera stabila (era foarte apreciata profesional de sefa ei).
    Partea care putea ridica suspiciuni de gold digging era ca in acel moment eu castigam de vreo 3 ori mai mult, aveam un nivel ierarhic mai sus decat sefa ei si o influenta enorma daca ar fi vrut o promovare, pe care in acel moment nu o cauta pentru ca prioritatea ei numarul 1 era un copil. Si cum nu arat ca Gollum si nu era singura tipa interesata, garantez ca nu era indragostita lulea dar ma placea suficient de mult incat sa isi faca planuri de viitor.

    Aspectul era irelevant in cauza respectiva, arata binisor, fara a fi o frumusete dupa care sa intorci capul. In acelasi timp avea o prezenta placuta, cu ceva umor (rar la o femeie) si in general destul de logica (iarasi rar). Dupa ce o cunosteai si interactionai cateva ore era mai atractiva decat tipe care aratau mult mai bine, dar cu care dupa 15 minute de discutii nu iti doreai sa le cunosti mai bine si in nici un caz sa risti sa ai copii cretini.

    Apreciază

  7. Am uitat: eu am stat 3 saptamani, ea a stat doar o saptamana, a venit mai tarziu si a plecat mai devreme. Si „o aventura de o noapte” nu inseamna fix 24 de ore, poate fi si „cateva zile intr-o delegatie in Dubai”, de pilda. Ce o catalogheaza ca „de-o noapte” e ca incepe si se termina in acea perioada, fara sa fi fost ceva inainte si fara sa urmeze ceva dupa.

    Apreciază

  8. Se pare ca era o floare rara, ce n-a mers?
    BTW, nu ti-a fost teama ca te trezesti cu un copil care nu tocmai l-ai fi vrut?
    Gen, raman insarcinata dar nu e musai sa fii tu de acord?

    Apreciază

  9. Era un risc minor, la acel moment si eu eram interesat de un copil si daca nu s-ar fi stricat treaba l-am fi avut, probabil chiar doi. Pana acum 2 ani eram foarte hotarat in chestia asta, acum am cam abandonat din lipsa unei tipe corespunzatoare. Daca ma hotarasc sa ma mut (mi-a propus compania sa ma mut in SUA, nu am acceptat inca) si iese ceva pe-acolo poate se schimba lucrurile, dar cu romance nu mai am nici un chef sa am de-a face. Le lipsesc moralitatea, onestitatea, principiile si inteligenta.

    A facut o tampenie, genul care ar fi fost iertata aproape pe loc cu niste scuze care nu au venit niciodata. A incercat sa dreaga busuiocul dupa vreo 5-6 luni de ruptura, dar desi si-a recunoscut vina nu si-a cerut niciodata scuze. E genul de chestie care nu se face, pentru mine e o lipsa de onestitate care e deal breaker: daca nu regreti chestiile rele pe care le faci, nu avem ce discuta.

    Apreciază

  10. „lipsa unei tipe corespunzatoare”
    De ce nu incerci sa o intalnesti pe doamna tinder ? Imagineaza-ti ca te intalnesti cu o tipa pe care nu o cunosti deloc ( ignora ca e autoarea blogului asta ). Exista riscuri mereu cand cunosti pe cineva fara sa-i stii istoria si uneori ignoranta e mai buna decat detaliile care in majoritatea cazurilor nu sunt tocmai placute.

    Apreciază

  11. Pai cica in State femeile sunt si mai naspa decat astea de pe aici.
    Grase, urate si cu pretentii. Daca e o carierista si mai nasol, poate nu mai e grasa si urata dar sa nu te astepti la cine stie ce viata de familie. Nu mai zic cat costa sa faci un copil acolo.

    Deci tipa nu era atat de rationala pana la urma.
    Ca putea sa faca un calcul elementar – cer scuze, sunt iertata, treaba merge inainte. Adica care e logica sa recunosti ca ai gresit dar sa nu-ti ceri scuze.
    E mai degraba o criza psihologica.

    Romance…depinde in ce bula te bagi.
    Probabil nu toate sunt cum spui tu, dar daca e una cu principii si inteligenta poate nu o sa-ti placa cum arata. Sau nu e carierista. Sau altceva.

    Oricum in general moralitatea e o chestie extrem de abstracta la femei. Rocket science.
    Adica nu au nici o problema sa pretinda asta de la partener dar au mare dificultati sa inteleaga cum ar trebui ele sa aiba asa ceva.
    Ca nu e ca si cand ai avea o pereche noua de pantofi, o rochie la moda, ultima crema „hidratanta” sau o masina de marca.
    Ca de cand sunt mici ele au invatat ca barbatul vrea sa futa, nu sa pretinda moralitate de la o femeie.
    Adica da, stiu ca daca baga alta scula in pasarica s-ar putea sa iasa naspa dar pana acolo e loc de suficienta distractie. Si chiar si asa, ce nu se afla nu face rau, corect?

    Apreciază

  12. @Sorin, eu si d-ra tinder avem cerinte foarte diferite si incompatibile. De pilda, ea vrea neaparat marimea extra („mare”, dupa vorbele ei), eu sunt la medium. Zero sanse sa creasca, deci pica treaba.

    @Me, in SUA la cartierul general sunt oameni din 200 de tari, nu doar americance. Si nu toate americancele sunt grase si proaste, alea grase sunt mult mai dese decat la noi si alea proaste probabil la fel, dar asta inseamna jumatate din populatie sau cam pe-acolo. In schimb mi-as permite copii acolo, chiar mai mult de unul, e vorba de pozitie si salariu bunicele, nu seminte de dovleac.

    Toate femeile sunt ocazional irationale, depinde cat de des, cat de rau si ce fac cand le trece.

    Moralitatea la femei nu era o problema in trecut, cand nu aveau decizii foarte importante de luat singure. Acum vezi cum a umplut Merkel Germania de musulmani, si nu de aia buni, ca sa intelegi cum sta treaba cu moralitatea.

    Pana la urma o relatie cu o femeie e foarte stabila cand functioneaza ca o familie, nu ca un partener regulat sau permanent de sex. E un drum comun catre un final trist, asa ca cel mai mult conteaza calatoria, trebuie sa ai pe cineva de nadejde langa tine, in care sa ai incredere, la bine si la rau. La bine toata lumea e langa tine, la rau foarte putini si doar de aia ai nevoie in viata. Si cel mai bine o familie e sudata de copii, ajuta foarte mult la a avea un plan comun de viitor.

    Apreciază

  13. @w
    „marimea extra ” – unde ai citit asa ceva ca nu-mi aduc aminte de cerinta asta mai ales ca ea zice ca e micuta de statura.

    Apreciază

  14. „Pana la urma o relatie cu o femeie e foarte stabila cand functioneaza ca o familie, nu ca un partener regulat sau permanent de sex.”

    Cam asa ceva.
    Dar si conceptul de familie e la fel de dificil pentru multe din ele, la fel ca si ala de moralitate.
    Familia e de cele mai multe ori un accesoriu – s-au maritat prietenele, sunt si eu maritate.
    E familia la moda? Am si eu una.
    Au prietenele un barbat care sa le cumpere chestii ca ele sa nu se strofoace prea mult? Trebuie sa aiba si ele.
    Au prietenele copil? Trebuie sa aiba si ele. Plus e o chestie hormonala, fiziologica chiar, sa aiba copil. Cel putin pentru o femeie normala cat de cat.
    Da, sudeaza relatia. Adica na, chiar daca nu-i dau aluia prea multe motive de atasament, pentru copil macar o sa o faca si o sa dreaga.

    Asta cu „la bine si la rau” o inteleg ca na, celalat o sa-i fie alaturi cand o sa-i fie ei rau.
    Nu invers.
    Cand e invers incepe cautarea pentru „better package” :))

    Apreciază

  15. w: interesant ca prima problema (singura?) pe care o scoti in evidenta e marimea.. 🙂

    Saracul Sorin, s-a desumflat si el… :))

    Apreciază

  16. @Me: e suficienta una care e deal broker, nu e nevoie sa fac inventarul. A fost foarte clara in aceasta privinta.
    Si e mai politicos sa spun ca nu m-as incadra eu in cerinte decat para sa o critic, nu?

    Oricum e o lume mare, peste 7 miliarde de locuitori, cam jumatate femei, etc. Nu are rost sa ne blocam la una. Citesc pe-aici pentru informatii, nu pentru lipeli.

    Apreciază

  17. Nu ma gândeam ca o sa ajung sa complexez oameni aiurea, dar se pare ca, vorbele greșit înțelese, multe fac. Nu am zis de ditamai bulanul, ca e un „must” la bărbați, ci doar am subliniat ca, femeile știu diferența. Intre una mica si una medie se simte diferența, pe când intre medie si mare, e chestie de tehnică si atât. Poți sa o ai mare, dar daca nu știi ce sa faci cu ea, este la fel, ca si cum ai avea un castravete.
    Cat despre femeile descrise de @w si @me – voi vorbiți de panarame aici sau doar aveați niște standarde pe care nici o femeie nu le îndeplinește? Cu siguranța @Me, cam are obiceiu sa descrie idioate. Cine naiba se mărita/isi face copil doar pentru ca prietenele au copil? Eu nu am prietene din astea?
    Cat despre moralitate, asta este o chestie relativa. Nu știu daca la femei mai mult ca la bărbați, dar cu siguranța cine a scris Principele, a fost un bărbat. Moralitatea poate fie diferit înțeleasă, așa ca
    @w – împărtășește-ne si noua chestia cu care te-a supărat domnișoara, si iți zicem, daca ea avea dreptate sau tu, confirm altor opinii morale.
    Apropo, vezi ca ești prea „corpo” mental. Se vede ca lucrezi pentru aia din State cu toată abureala aia a lor. Crede-ma, in structurile superioare pe aia chiar ii doare in cur de restul. Corporațiile si mentalitate propagata de ele nu sunt nimic mai mult decât forme de sclavagism.

    Apreciază

  18. „femeile știu diferența. Intre una mica si una medie se simte diferența”

    Pai in nu stiu care postare povestea cum ti-a tragea unul bine pe la spate si nu ai stiut ca este mica pana nu ai vazut-o :))
    Deci cum e cu „feeling” -ul?

    Plus ca e relativ, e vorba de doua obiecte fizice care se impreuneaza si marimile sunt relative – raportate una la alta, sau altfel spus depinde si de femeie, kegel, alea alea.. 🙂

    Si care sunt motivele pentru care prietenele tale fac/au facut copii?

    Apreciază

  19. Deci, eu sunt strâmtă, nu de alta, dar ca sa fim înțeleși, însă exista pe lume puli care indiferent de cat de strâmtă ești tot nu le simți. Si câteodată, dai peste una din aia. Ghinion!
    Prietenele mele care au copii, au facut copii pentru ca si-au dorit. Cele care nu au copii nu au făcut pentru ca nu si-au dorit sau nu au avut cu cine ori nu s-a ivit ocazia.

    Apreciază

  20. Pe rand:
    – sunt cel mai putin corporatist de pe plantatie, ala care e parat la HR cel mai des din toata compania. Daca nu as fi atat de bun incat sunt aproape de neinlocuit, as fi fost dat afara de mult timp si de multe ori. In o parte din cazuri pentru ca imi bag ceva in corporatism, in restul pentru ca ii trollez si ei nu se prind. Nu iti fie frica.
    – nu ma complexez deloc. Prin gasca de prieteni pe la 20 de ani aveam un prieten care o avea ceva mai mare, stiu de la prietena lui care se plangea de dureri de col (ajungea acolo si cica e nasol), a mea era multumita si cica in vreo 2 pozitii a fost prea mult, dar in restul ok, la unii se plangeau prietenele ca e cam mica sau ca tine sub 30 de secunde (nici nu stiu ce e mai rau). Oricum ma doare in basca, nu e concurs si nu conteaza in nici un fel, nu s-a plans vreodata cineva nici de marime si nici de tehnica si oricum sexul nu e cea mai importanta calitate a mea.
    – nu are rost sa intru in detalii despre chestia cu domnisoara, ea a confirmat ca a gresit. Faptul ca nu si-a cerut vreodata scuze si a incercat sa se faca ca ploua e ceva peste care eu nu am putut trece vreodata, nu doar cu ea ci cu oricine. Sa gresesti e normal, sa faci pe nebunul cand gresesti nu e.
    – „Poți sa o ai mare, dar daca nu știi ce sa faci cu ea, este la fel, ca si cum ai avea un castravete.” – te contrazici, ziceai la un moment dat ca nu te potriveai deloc cu sotul, dar o avea mare asa ca iesea bine din cauza marimii.
    – stramta nu are treaba cu lungimea, ci cu grosimea. Si vaginul e un organ musculos si elastic, se adapteaza dupa nevoi, dar nu creste in lungime si chiar e nasol sa iei o lovitura in col.
    – eu nu vorbesc despre panarame, am intalnit destule dar nu m-am incurcat vreodata cu una

    @Me, pe la 70-80 de ani nu prea isi cauta cineva „a better package”, dar de soti sau sotii abandonati cand erau intr-o stare mai proasta e plina lumea. Nu la mine in familie, iar eu incerc sa nu stric recordul.

    Apreciază

  21. „Prietenele mele care au copii, au facut copii pentru ca si-au dorit.”

    Serios. Cel mai bun raspuns la intrebarea „de ce a ifacut copii” este ca „ti-ai dorit”.
    Intrebarea era despre motive nu „de ce” avand ca raspuns „ca au vrut”.
    Da, au vrut, dar de ce au vrut, asta era intrebarea.
    Sunt sigur ca nici tu nu te-ai intrebat niciodata.

    Apreciază

  22. „stramta nu are treaba cu lungimea, ci cu grosimea. Si vaginul e un organ musculos si elastic, se adapteaza dupa nevoi, dar nu creste in lungime si chiar e nasol sa iei o lovitura in col.”

    Grosimea in general e direct proportionala cu lungimea.

    Teoretic vaginul are intre 7 si 13 cm lungime si intre 2 si 3.5cm deci orice penis chiar ceva sub-mediu ar trebui sa-l umple lejer.
    Si totusi…

    Desigur exista si alte variabile, nu e ca un tub uniforma, are o forma, la intrare e mai mare in unele cazuri si atunci e nevoie de mai multa lungime. Si consistenta difera, musculatura nu e la fel, etc.

    E adevarat ca se mareste in timpul excitatiei si nu e chiar asa „dupa nevoi” :))
    Adica din mare devine mai mare dar din mare nu se face mai mic pentru ca e nevoie 🙂

    Mm..o lovitura da, dar stimularea lui (sau prin zona) e interesanta, si poate de asta au nevoie unele de penetrare mai adanca.

    Sunt insa curios de unde a ajuns stimabila doamna la ideea ca e stramta din moment ce ii prefera pe aia cu ea maaare. Adica raportata la ei, probabil este.

    Plus, se pare ca nu poate zice daca e mare sau mica atunci cand e in ea, doar dupa ce o vede.
    Poate e doar un fetish psihologic 🙂

    Apreciază

  23. Exista chestii care sunt mici si exista chestii care sunt mari. Nu stau sa masor pulele, dar am afirmat ca mărimea contează si nu doar pentru mine ci in general. In materie de sex consider ca, compatibilitatea e cea mai importantă si atât.
    De unde știu ca sunt strâmta? Pentru ca mi s-a spus.
    @W – Deci aia a zis, am greșit, dar după nu s-a sinchisit sa zică un „imi pare rau”? Da, cam aiurea, ori in mintea ei a considerat ca nu a greșit si doar a recunoscut asa, ca sa se termine discuția mai repede.

    Apreciază

  24. @Me – sincer eu nu mi-am dorit copii, cam niciodată. Fostul soț si-a dorit si la insistente am făcut. Ma bucur ca am copil, poate as mai face unul, daca s-ar ivi condițiile, pentru ca este o experienta interesanta (plăcuta si grea) sa ai un copil.
    Dar tu, de ce ti-ai dorit copii?

    Apreciază

  25. @vpt, nu e nici prima nici ultima care procedeaza asa. Sotia mea o facea in serie, inclusiv chestii gen „ti-am stricat semi-intentionat masina, repara-ti-o, ca maine am nevoie de ea”. Diferenta e ca acolo era o relatie pe sfarsite, cu don’soara era una de care ea era foarte interesata (si cativa ani distanta). Da, aiurea e un termen corect in acest caz.

    Apreciază

  26. @W – doar ca fiecare aiurea are cate un substrat. Probabil nevasta era sictiriră si voia sa se răzbune printr-un comportament naspa, iar domnișoara, poate ca asa era caracterul ei. Deci ai judecat-o corect.

    Apreciază

  27. w: ar trebui sa citesti despre tulburarile de personalitate.
    Ai sa intelegi mai bine anumite reactii ale femeilor 🙂

    Apreciază

  28. vpt: ti s-a spus si ai crezut 🙂 de asta marketingul merge cel mai bine la femei.

    Deci pana la urma am avut dreptate, copiii se fac din inertie 🙂

    Apreciază

  29. @vpt: nici barbatii nu sunt mai breji, tocmai de-aia in viata ajungi sa fii selectiv, si cu unii si cu altii.

    Problema e ca la un barbat cu pitici pe creier nu prea se uita nimeni, in schimb la o tipa draguta se uita multi, iar cand se prind ca sta foarte prost la mansarda e cam tarziu. Un amic a pierdut vreo cativa ani cu o tipa sonata (in final, cu acte in regula), omul fiind de meserie a crezut ca poate sa o trateze, dar combinatia de sentimente + sonare netratabila a fost foarte nefericita. Oamenii nu sunt masini, sa schimbi piesele defecte si sa mearga ca noi.

    Apreciază

  30. „@Me – știi cum e, cel mai bine verific pe piele ta. Sau sunt strugurii prea acrii?”

    Haha..ma mai gandesc pana in august 🙂

    „@Me – vad ca după tine toate femeile sunt tulburate. Numai bărbații sunt ok. Si nu găsești nici cum felul acesta de gândire deplasat???”

    Nop, nu am spus asta.
    La unele capitole femeile sunt mai expuse la altele barbati. De ex. barbatii exceleaza la capitolul dependenta: alcool, substante psihoactive si mai putin recunoscute: sex, gaming, etc. – insa astea sunt mai usor de identificat.

    „Problema e ca la un barbat cu pitici pe creier nu prea se uita nimeni”

    Depinde de care e, daca e un sociopat destept, face victime fara probleme, mai ales in randul femeilor.

    Apreciază

Lasă un comentariu