Cum se negociază amenda in Slovacia

In primul rând, se iese cu o față ramolită din mașină, cât mai nevinovată posibil. Apoi se vorbește in poloneză, ca nu-s ei cu engleza și alte aere din astea vest europene. Le confirmi ca ești românca, ca văd după permis oricum, și le mai zici, ca ești și poloneza, ca văd după număr, ca sa stie ca stai pe aproape.

Când îți explică cu viteza, cum ai depasit-o cu 20 km/h fata de limita legala, iti bagi o moaca si mai nevinovata, dublata de uimire, ca asa mult, cand tu credeai de fapt ca ai avut mult mai mult. Atitudinea modesta e cheia, iar la asta contribuie si niste haine usor sportive, cu aspect mai ieftinut. Ajuta sa nu fii nici prea accesorizat, atunci când îți spun, ca-i suta de euro, suma de care vor sa te ușureze. Cu un aspect modest ca avantaj, îți poti da linistita ochii peste cap sub ochelari, intrebandu-i cu speranța și tupeu, dacă pot sa coboare pragul amenzii, de la cel cu doua zerourii, scris cu rosu, la celalat, cu un zero, scris cu negru. Zambetul e cruzial, mai ales cand te intreaba usor ironic, ca vrei sa negociezi. La faza asta e bine sa ridici din umeri, un fel de ce sa-i faci, daca nu prea ai ce face.

Ajuta sa dai un pic din gura, cam orice vrei, ca oricum nu te prea inteleg, dar a scuza, nu a scandal, moderat si nu prea tare. Si e important sa ai marunt la tine, ca sa lasi impresia ca suta de euro e ceva ce face purici la tine in portofel. Daca ai in anturaj si un copil la bord, e bine sa-l faci mentionat, asta de obicei ajuta in multe circumstante (cu exceptia cazurilor cand provoaca reactii adverse).

Discountul final la mine a fost de 70%, deci nu e chiar asa de rau. La rece mi-am dat seama ca putea spune ca am doar zloti, si poate mai castigam ceva la schimbul valutar, dar nu de fiecare data esti pe faza.

Si in cazul in care nu v-ati prins, nu se da bon fiscal :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s