Femeile care duc în spate relații dezavantajoase

Câteodată, noi, tipele astea mișto și cu inimă bună, avem niște obiceiuri foarte, foarte proaste. E ok să ai obiceiuri proaste așa în general, că mai toată lumea le are, dacă nu să dea cu piatra primul sfânt de pe aici. Unii duhănesc în draci, alții beau de sting, iar unii trag pe nas tot ce prind, deci câte bordeiuri, atâtea obiceiuri. Doar că nu e de loc ok să ai obiceiuri foarte, foarte proaste, iar la capitolul ăsta se califică obiceiul de cultiva relații foarte proste și nesatisfăcătoare.

Le vezi de multe ori în locurile publice, le poți observa în liniște acasă și asculta suspinele la telefon. Sunt tipele mișto, cu bărbați de căcat. Cazul clasic în care un el e acolo în relație, doar de decor și pentru câte un futai pasager, când o avea el chef și unde. Ea nu contează. Te uiți la ele, sunt frumoase, de treabă, de obicei au și banii lor, casa lor și viața lor, pe care o împart cu un căcățel rătăcit, care câștigă mai puțin, mănâncă mai mult, se crizează mai tare și nu l-a mai cumpărat ei o floare, din prima lună când s-au cunoscut.

Te uiți la ea, o observi sau o asculți, în timp ce se plictisește lângă acest efemer el, foarte concentrat la un joc pe calculator, la meci la TV sau la orice altceva decât ea. Nu au copii sau alte complicații, ba nu au chiar nici hârtii de nuntă, așa că te întrebi mirat, de ce matca cea frumoasă și harnică, nu i-a futut un șut în cur trântorului jegos?

Sunt femeile frumoase, deștepte, muncitoare, de treabă și ignorante în privința propriei valori, mușcate de frica singurătății și cu un film greșit despre ele derulat în minte. Ținte perfecte ale trântorilor de profesie, a sugacilor de bani și bărbaților crescuți prost, sunt ele, femeile care duc în spate relații dezavantajoase.

Am fost și eu o femeie din asta pe vremuri, când m-am combinat cu unul care lucra la CFR, în timp ce eu eram o studentă cu bursă și perspective, iar mai apoi cu un loc de muncă foarte respectabil, mai ales după standardele din România. La început, nu și-a dat pe față arama de trântor, frumușelul meu prieten, ca mai apoi, când eu duceam în spate o facultate și un loc de muncă, el să nu fie în stare, să-mi tencuiască o amărâtă de gaură în peretele de la baie. M-am despărțit rapid de el, când am înțeles că, frumusețea nu-i compensează lenea. Apoi am dat de unul obsedat de jocuri, dar nu la modul că se joacă de placere, ci la modul că își pierde nopțile, zilele și reorganizează prioritățile, doar ca să poată juca, cât mai mult. M-am jucat și eu cu el o vreme, până m-am plictisit și de joc și de viața cu el.

3 gânduri despre „Femeile care duc în spate relații dezavantajoase

 1. Pentru rarele cazuri (IMHO) in care tipa are banii ei DESTUI (asta e relativ) dar sta cu trantorul, poti sa asumi ca sunt in faza de inceput, cum erai si mai devreme sau un pic mai tarziu se trezesc.

  Sau ca fute bine si des si raportat la gradul de maturitate psiho-emotionala a tipei, e tot ceea ce considera ea ca are nevoie pe moment, cu restul se descurca singura.
  Mai nasol cand apare si un copil si vede ca si cu ala trebuie sa se descurce singura, eventual ala deranjat de tipete si miros de scutece isi face bagajele si pleaca la alta.

  Pentru vasta majoritatea a cazurolor (again IMHO) scenariul e putin diferit, ea nu are bani destui de chirie in regim single, poate nici el foarte multi, impreuna se descurca totusi binisor si ea se gandeste ca uite, „mai am 2 ani si termin facultatea sau primesc cutare promotie sau plec din tare si pe urma gasesc pe altul”.
  Sau stima de sine redusa si considera ca „am doar 20 ani deci pot sa o mai frec cu ratati pana la 30 si un pic”.
  Sau tot din cauza stimei de sine reduse: „oricum Fat Frumos nu exista, dar suma ratatilor (cu sau fara bani) cu care petrec timpul sunt la fel de buni”, mai ales ca noul consens social spune ca nu poti fi sotie/mama inainte de 30+ ca iti ratezi viata, asa ca ti-o ratezi oricum.

  Sau etc.

  Apreciază

 2. Se intampla in ambele cazuri: un el sau o ea pica in freza pentru cineva care arata bine si pentru care „arata bine” e absolut singura calitate. Si accepta persoana respectiva asa cum e. Tipi incurcati cu tipe frumoase si proaste de bubuie, tipe incurcate cu tipi frumosi si lenesi, prosti si pierde vara. E plin pamantul de asemenea combinatii.

  Mai e plin si de oameni care si-au facut o situatie financiara solida (nu bogati, dar castiga de 3-5 ori
  cat salariul mediu) si isi aleg un/o partener/a pe care il/o intretin pentru ca isi permit si pentru ca asa vor. Culmea, dar stiu mai multe tipe care au facut asa ceva decat tipi: „mie imi place Ion, produc eu pentru amandoi, cat timp Ion e acasa, ma fute si nu calca pe langa (sau nu aflu) totul e perfect”. De ce nu? E ca si cum ti-ai lua un caine, nu ai pretentia sa isi cumpere cainele de mancat, daca ti-ai luat un tip care te si fute e chiar mai bine, rezolvi mai multe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s