Jucarii pentru copii

Băieților le place să construiască, să facă poduri peste ape și tuneluri prin stânci. Băieților le place să repare, telecomanda cu butoanele nefuncționale, radio fără de semnal sau mașina stricată. Știu treaba asta din copilărie, de pe vremea când eu și frate-meu primeam fiecare câte o jucărie. Eu o luam pe a mea, mă jucam cu ea până mă plictiseam, apoi o puneam într-un loc de cinste, frumos aranjat și la vedere, în caz că mă mai interesează de ea pe viitor, ceea ce rar se mai întâmplă. El se juca, cu a lui, până se plictisea, apoi o dezmembra cu plăcere, numai ca, ulterior să o reasambleze la loc, câteodată în întregime, alteori parțial.

Unor băieți le place să repare femei. Când găsesc o femeie pe gustul lor o iubesc cu patimă, până se plictisesc, apoi decid că a venit vremea să o dezasambleze, puternic interesați de construcția ei interioară. După ce o fac ferfeliță, dezmembrând-o în bucăți, încep procesul de reasamblare. Cu ocazia asta, și cu cele mai bune intenții in minte, decid că e momentul să-i aducă îmbunătățiri, de aceea au tendința de o monta la loc după gustul și preferințele lor. Când procesul e aproape complet, realizează că produsul asamblat nu tocmai cel scontat, așa că trudesc și mai intens să-și perfecționeze realizarea, angajându-se si mai profund în muncă. După ce obosesc, iau o pauză, doar ca să observe o altă jucărie, tentantă de dezasamblat.

16 gânduri despre „Jucarii pentru copii

 1. Ha, ha, ha, buna observația ta, dar incompleta. 😉
  Sa nu uitam ca stereotipul este despre femeia care vrea sa îl schimbe pe bărbat. 🙂

  Apreciază

 2. Păi cam așa e – femeia încearcă să-l schimbe pe bărbat, nu invers. Nu știu cum e aia cu dezasamblatul, la bărbați e controlul, uneori abuziv, că de schimbat eu încă n-am văzut bărbați care să schimbe femei. Să le sontroleze da, să le schimbe nu.

  Apreciază

 3. Mă gândeam că la control te referi, și poate chiar merge analogia cu jucăria, dar nu reparat. Că de fapt bărbații nu mai repară nimic la femei – dacă le strică trebuie să se chinuie ele să se repare, din păcate.

  Chiar am văzut genul ăsta de control, un abuz emoțional practic, în care cel (de fapt o ea) prins cumva se complace. Dar după ce se termină relația n-am văzut vreo ormă de reparație.

  Apreciază

 4. Gresit. Barbatii sunt perfectionisti, dupa ce se satura de o femeie pe post de jucarie sexuala se gandesc sa o faca partenera pe termen lung si incearca sa ii repare din problemele pe care le ignorase pana atunci. Ca sa repari ceva, de obicei trebuie sa demontezi ca sa ajungi la componenta cu probleme. Nu fizic, in cazul asta.

  Daca descopera ca e ireparabila, o abandoneaza si cauta alta.

  Un amic s-a chinuit vreo 3 ani sa isi repare prietena dusa cu pluta (confirmat medical, nu la misto). De fapt i-a luat 1 an sa se convinga ca e dusa cu pluta iremediabil si inca 2 ani sa renunte la visul frumos ca o va repara si vor trai fericiti pana la adanci batraneti. Si barbatii viseaza si nu despre coafor sau puli uriase (nici macar despre busturi uriase).

  Apreciază

 5. Nu merge daca sunt stricate prea tare. Daca ai avea o bicicleta cu pana la o roata ce faci, o calaresti static (pe loc) pana te plictisesti (repede) sau ii faci pana si o calaresti o viata?

  Apreciază

 6. Toate sunt un pic defecte, ca nu e nimeni perfect (nici barbatii, clar), iar daca le iei la sentiment cand te trezesti a doua zi si le vezi pe lumina incerci intai sa le repari si abia apoi sa le schimbi.

  Apreciază

 7. Nu e o chestie de barbati si e o iluzie ca personalitatea unui om se poate dezansambla/ansambla in alta versiune asa usor.
  Poate in situatii de tortura extrama dar si atunci de multe ori sunt esecuri.

  Da, sunt persoane slabe de caracter, cu o stima de sine scazuta, submisive care iau ce forma ii propune cineva a carui autoritate o accepta la un moment dat.

  Dar indiferent ce preferinte sau atitudini isi insuseste din partea celor care o controleaza, nu se schimba nimic in structura respectivei persoane, ramane o persoana slaba de caracter, submisiva, etc.

  Sigur, nu e exclus ca prin anumite intamplari de viata, persoane, terapie, etc. caracterul sa sufere imbunatatiri radicale, sa inceapa sa-si creeze un sistem de valori, sa faca alegeri mai bune, etc.
  Cum e posibil si sa moara asa, la mana ultimului ‘stapan’.

  Si asta nu e o chestie de gen, se intampla si la femei, si la barbati iar cei care detin controlul inclusiv abuzand de el pot fi si femei si barbati si in orice gen de relatie.
  Cuplu, parinti, prieteni, etc.

  Apreciază

 8. „Poate mai bine sa nu le iei din prima, daca sunt prea defecte?”

  Persoane care provin din familii cu probleme au afinitati pentru persoane cu probleme.

  In functie de modul in care le-a evoluat personalitatea sub povara abuzului, devin abuzivi – si atunci cauta persoane submisive pe care le ‘scutura’ pana intra in rolul, sau devin submisivi si cauta persoane abuzive dar care sa le „repare” un soi de revansa ca n-au putut sa repare relatia cu parintii lor.

  Si nu te gandi neaparat la familii cu probleme crunte, multi parinti pot transmite probleme serioase copiilor in timp ce toata lumea ii stie de oameni decenti, respectabili, etc.

  Apreciază

 9. @Me – ai prins exact idea de unde vine textul, baza pe care l-am construit și direcția în care am mers cu dezvoltarea. Felicitări!
  Îmi spui și ce zodie ești te rog, doar o curiozitate.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s