Trenurile prin Polonia

Când m-am mutat in Polonia in urma cu 14 ani, trenurile pe aici erau foarte similare cu trenurile din România, delicat mai curate, ca pasagerii nu aruncau mizeria peste tot, ci mai degrabă o puneau in coș. Cam 5 ani mai târziu, pe când Polonia își construia la greu autostrăzile, a urmat o reabilitare a cailor ferate. A fost o perioada dificila pentru calatorii terestre cu drumuri in construcție și trenuri in așteptare. Pe vremea aceea se făcea cu trenul pana la Varșovia 8 ore, in loc de 5 cât era inainte. Numai cu trenul nu aveai chef sa călătorești.

Au terminat lucrările in urma cu câțiva ani și au introdus trenuri noi, cu un alt tarif. Acum, pana la Varșovia călătoria durează trei ore și in tren arată cam așa la prețul cel mai mare 150 zloți. La următorul tren ca și preț, cu vagoane pe stil clasic călătoria durează patru ore și prețul este cam de 60 de zloți.

Un singur lucru lipsește – Internetul.

4 gânduri despre „Trenurile prin Polonia

 1. Se vede ca n-ai facut o facultate tehnica, nu poti spune „calatoria pana la varsovia dureaza trei ore ” si atat. Mai da-ne o referinta ca sa ne facem o idee despre ce e vorba, fie de unde ( distanta ) fie viteza trenului ( km/h ). In rest arata bine , in Romania inca se calatoreste doar la ” 60 zloti „. Daca esti interesata iti recomand Madrid – Barcelona ( 600 km in 3 ore ) unde trenul atinge si 300km/h pe portiuni.

  Apreciază

 2. @Sorin – merci de recomandare, dar de obicei prefer avionul sau mașina. Cu trenul calatoresc mai rar. Nu-i nici mijlocul meu preferat de transport, deși știu ca-i cel mai sigur.

  Apreciază

 3. Culmea, dar pe distante de genul asta prefer un tren rapid gen TGV decat avionul de linie. Am un prieten la Haga, de obicei merg la el prin Paris-Rotterdam cu TGV, cel mai bun mijloc de transport (si e un pic sub 150 de euro). Pe distante de genul asta drumul la aeroport, care e in afara orasului, imbarcarea, debarcarea, etc. aduna o gramada de timp.
  Si trenul e cel mai bun vehicul in care sa citesti; daca esti la volan nu poti sa citesti, daca esti pasager nu prea poti (poti sa ametesti), in avion e zgomot mai puternic decat in tren. Trenul si feribotul sunt 2 mijloace de transport care imi plac in mod deosebit (am luat feribotul de multe ori in Croatia, sunt si alte trasee pe care e util, mai ales daca e o cursa mai lunga si poti sa dormi).

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s