Mateusz

L-am cunoscut pe Mateusz în urmă cu muți ani, la petrecerea unei amice, pe atunci studentă la drept. Era un baiat frumos, elegant, brunet, cu stil,  îmbrăcat in alb și singur. Am fost între noi o scânteie din prima clipă. E scânteia aia care se aprinde când știi că ai cunoscut pe cineva pe care îl vrei în viața ta. Când am făcut cunoștință, ne-am dat seama ca hainele ni-se asortau, eu fiind îmbrăcată în alb și negru. Ne-am revăzut câteva luni mai apoi, când eu eram deja logodită, la o ieșire cu amici comuni, unde eu nu m-am simțit chiar în largul meu. M-a condus acasă și mi-a dat un pupic pe obraz, ca să ne revedem câteva luni mai târziu, la nunta unor prieteni comuni. M-a invitat la dans pe o melodie poloneza alertă și foarte romantică, luându-mă de mână de lângă logodnicul meu. Doar că, în loc să se danseze, pe melodie aduseseră tortul miresei. Am ascultat mai bine jumătate din melodie cu mâinile unite, până când pe mine m-a apucat o ciudată jenă, și temătoare că, cineva ne va vedea stând acolo cu mâinile unite, i-am dat drumul la mână.

Apoi a venit nunta mea și înainte cu două săptămâni de nuntă am avut petrecerea burlăcițelor, la care nașa mea a invitat o ghicitoare, vecină de-a ei. Și, după ce ne-a povestit ghicitoarea câte în lună și stele despre viața ei, mi-a cerut mâna la inspecție. Bine pilită și foarte veselă, mi-am scos mănușa și i-am întins palma stângă. A rămas surprinsă că, nu aveam nici o întrebare și din tot ceea ce mi-a zis, îmi amintesc doar că mi-a citit în palmă era iubirea pentru un bărbat leu, iar eu am dar ochii peste cap și-am informat-o contrariată, că mă mărit cu un scorpion.

 Mateusz e leu.

Ne-am revăzut ultima dată la un an după căsătoria mea, când m-am dus la el acasă să mă consult în legătură cu un posibil divorț, el tocmai devenind avocat. Locuiam la doar trei km unul de altul, eu în zona cu case pentru proaspeții căsătoriți, el într-un apartament pentru cavalerii încă singuri. M-a așteptat cu căpșuni și ciocolată, și mi-a prezentat fiecare cameră din apartamentul lui. Eu era pe vremea aia, adică în urmă cu zece ani, o mare fraieră, mult mai naivă decât acum și cu un soț psihopat și bolnav de control, așa că am plecat de la acolo cu multe informații folositoare, dar pe care aveam să le folosesc abia peste vreo opt ani, când în sfârșit am crescut și am început să știu ce vreau.

Mi-am amintit de Mateusz ieri căutând o firmă de avocatură. E la fel de frumos, elegant, brunet și cu stil.

7 gânduri despre „Mateusz

 1. Nop, nu e vorba de asta.

  E vorba de aparente in primul rand, de multe ori le exageram – in ambele directii,
  Tipul ti-a facut o impresie buna, dar n-ai apucat sa-l cunosti cu adevarat.
  In special cum e intr-o relatie. Atunci cand apar interese divergente, conflicte, cand oamenii isi schimba gusturile, preferintele, prioritatile, incalca promisiunile, cand fiecare vine de acasa cu problemele lui si incearca sa le paseze celuilalt, etc.

  Si ca numitor comun, intotdeuana celalat e de vina – sau in cea mai mare parte, ca nu a dus cum trebuie povara datoriei supreme de a ne face fericiti.

  Asta e darul relatiilor pe termen lung, au tendinta sa scoata la suprafata ce e mai rau din fiecare, de a mari frustrarile. Putini folosesc asta ca o oportunitate de a deveni mai buni, de preferat, impreuna.

  Apropo, a trecut ceva timp si pentru el, n-ai fost curioasa daca are familie, copii, e fericit, nu mai completeaza cu ceva de pe la amante, nimic?

  Apreciază

 2. Stii cum e, unii ne plac, altii mai mult, iar pentru cativa, facem adevarate obsesii. Mateusz a fost unul dintre aia care mi-au placut, poate mai mult, dar nu nu-am sincrinizat.
  Ce stiu, cu siguranta despre el, e ca-i un avocat foarte scump, si nu e specializat in divorturi.

  Apreciază

 3. Dacă unele relații nu merg nu înseamnă neapărat că e cineva psihopat acolo. Să știi că e safe aici la tine, e ok, vanilla cum se zice acum. Prima dată a fost una care se dădea prostituată de lux și povestea tot felul de chestii. Normal, oamenii n-au putut să citească doar și au trebuit să o găsească – cred că era un el de fapt – și până la urmă blogul s-a dus. Noi suntem români, când vii cu povești de-astea ori sunt adevărate ori te paște necuratul, că suntem un popor sincer și nu înghițim BS.

  Apoi era alta, amantă profesionistă. Primea pantofi mișto de la amanți (Louboutin, ca să fim înțeleși), era elegantă și senzuală, avea un aspect fizic comparabil cu cel al doamenlor din industria filmelor pentru adulți dar totuși nefericită – era îndrăgostită de un băiat cu o Dacie (mașina, nu țara) și na, nu se putea, dar nu mai știu dacă era doar din cauza mașinii și a situației financiare sau mai era un strat suplimentar de dramă. Și în spatele ăstora venea cu putere din urmă o puștoaică – zic puștoaică din dialogurile citate și ocaziile în care consuma țigări Kent + vodcă Absolut prezentate ca o experiență la Burj Al Arab. Sau, la polul opus, adică romanța pură fără consumerism și filme americane, era o fată îndrăgostită de nu știu ce șef de-al ei – poveste materializată în nu știu câte postări (am aruncat și eu câte un ochi pe bloguri, nimeni nu citește atâta).

  Morala e că nu ne păcălești tu așa ușor (dacă nu mai e nimeni cu părerea asta atribuie pluralul personalităților mele multiple).

  Apreciază

 4. Eu, vanilla – OMG!, deci insemna ca am luat-o pe cai gresite :).
  Cred ca, prima de care zici era curvette, a doua gladiola, iar pe a treia nu o stiu. Interesanta nisa pe care am intrat (in viziunea ta), undeva intre sex si fantezie, pe taramul fetelor nu prea cuminti, cu siguranta nu din astea pro-maritis.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s