Primul zbor ratat

Zbor regulat de la 23 de ani și nu am ratat nici un zbor, pana la cel de azi. Aveam avionul la 6:00 și m-am trezit la 5:02. M-am uitat la telefon și am realizat ca la ora respectiva trebuia sa fiu în aeroport. M-am îmbrăcat in 30 de secunde, am închis valiza de mână cu ce am apucat sa adun in ea și in timp ce voiam sa sun un taxi, am realizat ca singura sa ajung la zborul respectiv e mașina mea. Au urmat 15 minute de drum in care nu m-am uitat la acul vitezei, dar am gonit cu peste 120 km/h între semafoare. La aeroport surpriza, nu am știut unde sa parchez. Exista la aeroport un sistem de parcare pe termen scurt și lung, pentru care ma așteptăm sa fie bilete diferite. Doar ca primeam același bilet tot timpul. Am sunat-o pe o colega cu care urma sa zbor, ca sa o rog sa ma ajute, dar nu a știut sa-mi explice, așa ca după 4 încercări nereușite, m-am oprit pur și simplu la parcarea scurta și am mers la check-in. Ochelaristul urat și plinuț mi-a spus cu satisfacție mascata, ca nu îmi mai poate lua bagajul, îndreptându-ma spre casa de bilete. L-am rugat sa-mi schimbe zborul pentru cel de după-masă, dar nu a vrut. I-am zis vreo două pentru sănătate si m-am îndreptat spre casa de bilete, unde oamenii au fost mai prietenoși. Pentru ca zbor Lufthansa, m-au dat o alta legătura pentru 300 pln extra, cu aterizare la o ora similară, iar de la casa de bilete mi-au explicat sistemul de parcare.

Am avut următorul zbor imediat, așa am parcat mașina și am mers direct la security. Acolo pustiu, doar o poarta deschisă și un ofițer de securitate. I-am zis in glumă, că mă poate verifica exact, iar el s-a uita la mine ușor dubios de serios si mi-a raspund ca i-ar plăcea. Cu un zâmbet abia perceptibil si pe un ton de lumină stinsă mi-a spus seductiv: „va rog, sa va dezbracați adecvat”. M-a bufnit râsul, de mi-am căzut telefonul pe jos, și am ras pe tot procesul dezbrăcării și despachetării, când el îmi punea tăvile, una după alta, iar eu le umpleam. La final am avut cinci, după ce colega domnului, imună la farmecele mele, i-a atras atenția să-mi ceară și cizmele. Dacă nu ar fi fost colega, probabil aș fi putut trece liniștită cu un cuțit din ceramică prin poartă.

În rest, nu-i nimic mai sănătos decât un flirt, ca să-ți ridice moralul 😏.

În autocar am reflectat la cât de anoste au devenit pentru mine zborurile, deși în avion am revenit la sentimente mai bune.

Așteptând zborul de legătura, îmi dau seama că nu zborurile sunt problema, ci stresul excesiv cu care mă confrunt la muncă, de când șeful meu nășpărlit mi-a dar ultima mărire. Mi-a dat-o cu ură, ca si cum ar fi scos-o de la mă-sa din pizdă și acum mă pune să plătesc pentru ea cu vârf și îndesat, prin comportament futizat, la care nu sunt imună încă.

11 gânduri despre „Primul zbor ratat

 1. “După avioane și după bărbați sa nu fugi niciodată!”

  Urâtul nu îți putea lua bagajul dacă ai ajuns la luggage check in (dacă aveai și bagaj de cala)la mai puțin de 30 de minute de ora de plecare, fiindcă nu ar fi ajuns la avion.

  Apreciază

 2. Urâtul ăla nefutut putea sa-mi facă transferul la un alt avion, fără sa ma bage aia de la Lufthansa la extra plată, dar nu a vrut, pentru ca e genul de frustrat care se bucura de ghinionul altora.
  Și putea fi măcar mai empatic, as fi apreciat, dar grașii frustrați nu o au cu empatia, de obicei.

  Apreciază

 3. Lol, nu cunosc toate detaliile legate de zborul tău și nici nu vreau sa-i iau apărarea urâtului nefutut, dar poate ca puterile ii erau limitate și doar s-a bucurat de necazul tău.

  Spun asta din perspectiva celui care călătorește destul de mult și care a fost subiectul câtorva întâmplări cu subiect similar. 🙂

  Totul este bine când se sfârșește cu bine. 🙂

  Apreciază

 4. Eu știu ca pot sa te reprogrameze si o fac de fiecare data când ei au vreo problema. Si pe ale lor le-am înghițit, dar ei pe a mea una, nu.
  La Lufthansa poți sa faci multe combinații, ca au multe zboruri, au alianțe cu alte linii si sunt flexibili, ca fac bani dupa tine oricum, nu e ca si cu liniile ieftine. Totul depinde de persoana care e acolo, daca vrea sa te ajute sau nu. Am mai patit faze si stiu chestia asta. La un zbor anulat de ei, ne-a zis tipa de la check-in ce reclamație sa facem si cat sa cerem, pentru ca era simpatica, cu pasagerii si ofticata pe companie. La fel e si cu bagajul, daca depășești, depinde cine te verifica. Au un grad de flexibilitate mare la Star Alliance. Personalul de la coordonarea plecarilor te si poate trece pana la security fara coada (am patit), daca vrea desigur sa te ajute, ca daca nu vrea ridica din umeri si iti spune ca viata e grea.
  Peste tot factorul uman e cheia, ca regulile sunt construita cu portite de indulgenta.

  Apreciază

 5. „Dacă nu ar fi fost colega, probabil aș fi putut trece liniștită cu un cuțit din ceramică prin poartă”

  Nu, nu puteai, au in compozitie metale feroase tocmai d’asta. 🙂

  Plus, nu stiu daca s-a implementat peste tot, dar se pare ca e o regula cu usa antiglont la cabina pilotilor, asa ca doar un cutit nu prea mai poate face mare lucru acum 🙂

  Apreciază

 6. Dacă știi, știi, cine sunt eu sa te contrazic?

  Și zi așa, la Lufthansa nu este ca low-cost?
  Hai sa îți dau și eu o informație la schimb:” iarna nu-i ca vara!” 😀

  Uite încă una, pe bune, prin care nu vreau sa te pun la punct, sa o fac pe grozavul sau sa devin prietenul tău. 😀

  La Lufthansa sau oricare alta companie membra a alianțelor care oferă beneficii clienților fideli( i.e. Cheltuiești bani mulți pe călătorii cu companiile lor) situația este diferită când ești pasager ocazional sau când ai un statut de client fidel.

  De regula, tipele atrăgătoare sunt ajutate de bărbați când sunt in momente dificile(o fi ceva in ADN), dacă nu sunt “total bitch”, deci e posibil și scenariul tău, pe care l-am considerat posibil încă de la început. 🙂

  Legat de escortarea dincolo de security fără a fi controlat, cred ca nu asta ai vrut sa zici sau poate am înțeles eu gresit.

  Inclusiv personalul navigant (piloți și însoțitori de zbor)este verificat.
  Este posibil ca la aeroportul pe care îl folosești tu sa fie regulile mai lejere, dar in general vorbind nu asta este normalul.

  Apreciază

 7. Pe scenariul de ajutor m-am bazat și eu, dar nu merge cu toți tipii. Sunt unii care le fac in ciuda gagicile atrăgătoare – inca nu am identificat de ce.
  Cât despre security, nu era intenția mea sa fac nimic ilegal, doar comentez ca tipul era neatent. Dar, tipa a fost pe faza, și îl privea cu un zâmbet din ăla compătimitor 😅.
  Mi-am înveselit și eu dimineața 😄

  Apreciază

 8. Cum nu ajuti o „gagica atrăgătoare”, cum esti catalogat ca fiind urat ori gras ori nefutut sau toate trei daca se poate…gras, urat si nefutut. Nu conteaza ca ar putea exista zeci de alte motive pentru care n-a facut chestia asta, care n-au legatura cu o „gagica atrăgătoare”. Oare o fi ala frustrat sau persoana de fata ca n-a fost recunoscuta ca o „gagica atrăgătoare”?

  Apreciază

 9. @viatapetinder: Știi de ce le fac în ciudă gacicilor frumoase? pentru că sunt arogante. Unele au impresia că dacă sunt doar frumoase pică toți în limbă, iar asta se vede de la o poștă. Plus că poate dai de unul care a mai văzut comportamentul ăsta și a vrut să arate că, deși uneori merge, aici o să fie o excepție. Cred că mulți îi subestimează pe cei ce lucrează toată ziua cu oamenii, în sensul că presupun că le e grau să vadă prin tine, de parcă n-ar vedea toate tiplogiile posibile de oameni.

  Apreciază

 10. La aeroport lucrează tot felul de oameni, dar in mare se împart in doua categorii: care te ajuta și care nu. Și chestia asta se vede clar, dacă călătorești des. Pentru ca aia care vor sa te ajute, fac tot posibilul ca sa te urci in avion și sa ai un zbor cât mai placut, iar cei care nu vor, li-se rupe și te fut cu regulile. Depinde mult de dispoziție, sau de moaca ta vs caracterul lor, sau poate dacă s-a certat cu jumătatea pe acasă sau nu inainte sa înceapă munca. Faza e ca, de multe chichițe din astea, depinde zborul tau și nu ai chef sa o iei in freza pentru ca ai nimerit persoana greșita.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s