Când fosta-i mama copilului și poloneză pe deasupra

chuttersnap-Odc4dcsjUBw-unsplashPhoto by chuttersnap on Unsplash

Și, am dat și peste fosta. Abia acum am dat eu de ea, că ea a dat de mult de mine, pe vremea când eu încă mai activam pe Tinder și doar contemplam la perspectiva unei potențiale relații cu gagiul actual. În clasicul stil polonez, și-a trimis kolejancele să mă inspecteze pe toate părțile, fără ca eu să am habar că ele cunosc în detaliu. Când spun fosta am în minte mama copilul, că restul sunt apă de ploaie, în schimb asta este vie, activă și moartea pasiunii. Am observat-o, pentru că în mod normal o ignoram cu indiferență, deoarece că s-a produs ciocnirea de interese. Inevitabilă as spune, dacă iau în considerare faptul că-i o acritură poloneză și ca multe altele din nația ei, practicantă a aceluiași același model de insolență pe care îl cunosc deja bine și despre care am mai scris, dar care putea fi evitată din punctul meu modest și elegant de vedere. Ca în orice poveste romantică apusă și răs povestită la noi potențiale interese de amor, pe firul narării despre ea, gagiu a pierdut multe detalii importante, pe care eu am ales naiv să nu le cercetez, și fără de care, s-a creat artificial și cu țel, unele impresii greșite despre ce a fost, cum stau treburile actual și ce prezice viitorul.

Normal că nimeni nu-și dă tot gunoiul afară de sub preș deodată, ba chiar mai cosmetizează preșul ca să calci cu încredere peste mocirla de sub el, însă eu nu sunt o persoană care să se avânte în baltă doar de dragul de-a mă pleoșcăi, și nici nu mă bag să accept complicații de care nu am nevoie. Așa cum eu pot să-mi țin trecutul sub control, având clar trasate barierele și prioritățile în acest aspect, tot așa aștept de la persoana de lângă mine, indiferent de obligațiile și combinațiile pe care le cară în spate, să facă același lucru. În ignoranța mea, nu mă așteptam ca fosta să reprezinte o problemă atât de spinoasă, mai ales că ea a părăsit domiciliul concubinal, la fel cum nu mă așteptam la obrăznicie din partea ei față de mine și copilul meu. Îmi asum că m-a luat din nou prin surprindere viclenia și fățărnicia polonezelor, mai ales față de străine și în principal în chestiunea bărbaților. O lecție atât de neplăcută și pe care totuși o primesc de mai bine de 15 ani, refuzând cu încăpățânare să o învăț.

Vorbeam între noi săptămâna trecută că, în șase luni de relație nu ne-am certat niciodată și cu excepția a doua situații mai întortochiate, dar aplanate rapid și ulterior clarificate cu rațiune. În rest am avut nici un fel de conflicte. O săptămâna mai târziu, observ cu tristețe că lucrurile sunt pe cale să se schimbe, prietenul meu actual posedând anumite maniere de management a situațiilor complicate legate de fosta, incompatibile cu așteptările mele de la un partener într-o relație serioasă, așa cum îmi spune el că suntem.

În altă ordine de idei, ieri l-am bătut categoric la tenis în două seturi 6-1, 6-1.

16 gânduri despre „Când fosta-i mama copilului și poloneză pe deasupra

 1. Pare cam prost pt joc la doua capete, mai degraba tipu comun incapabil sa si faca ordine in viata/trecut, sa ia decizii etc

  Apreciază

 2. @autoarea: să nu zici tot așa, că bărbații rar aleg să investească energie în jocurile femeilor – iar asta nu-i face proști. Da, pare enervant din afară, dar dacă investești energie în toate confruntările, pentru care respectiva pare să aibă mai mult timp de pierdut, nu ajungi niciunde.

  Cât despre tennis, lasă, și eu luam așa bătaie de la toți (profesioniștii), he’ll live 🙂

  Apreciază

 3. @dam167 – doar că eu nu sunt profesionistă 🙂 și nici o înfocată. Pentru mine tenisul este un hobby și o modalitate de a fi în formă. Cât despre ex-șii cu prea mult timp liber și prea puține probleme, am și eu un specimen din ăsta în dotare, dar îl pun la locul lui de fiecare dată când trece peste linia de respect. Este foarte greu să fii mereu în gardă și obositor, dar este suficient ca odată să ți-se urce în cap și nu mai scapi.
  Oamenii de genul acesta trebuie să-ți știe locul, că altfel ajungi mereu cârpa lor, iar eu în nici un caz nu plănuiesc să ajung la cheremul unei poloneze cu prea multe fițe în cap. I came a long way baby, to stop here.

  Apreciază

 4. Tocmai pentru că e greu să ții mereu garda sus probabil că mai lasă de la el. Mi se pare normal să nu se bage între femei: una e mama copilului, cu cealaltă are o relație. Dacă astea 2 au o problemă, s-o rezolve între ele. Știu că te aștepți să facă el ordine, dar probabil n-o s-o facă – că e prea mult efort și dacă ia partea uneia, îi sare ailaltă în cap.

  E obositor când ai o relație cu cineva care vine cu încărcătură emoțională, fie că e vorba de foști/foste, fie că e vorba de o familie ciudată. Mie mi se pare că începi să cauți lucruri pe care să îți insufli singură că nu le accepți, pentru că tipul vrea o relație serioasă și a făcut pașii care trebuie. Perfect nu e nimeni.

  Cât despre tipul comun, un bărbat comun nu are o profesie cu răspundere și pasiuni pe lângă, ci problema lui e să-și spele mașina și să-și facă programare la pensat, că merge în club. Sau joacă la 2 capete, dacă nu vrea să facă altceva decât muncă și dus femeile cu vorba.

  Apreciază

 5. Cred ca ai putea, fara sa-ti cada galoanele sau principiile, sa-i arati mai multa intelegere, nu se stie cat de curand, in viitor, vei avea nevoie sa fii inteleasa tu de el, poate exact pe genul de chestie care acum iti pare de neiertat… Dar ce naiba stiu eu, ai fost atat de vaga…

  Apreciază

 6. @dam…
  Vpt nu a dat prea multe detalii in afara de faptul ca fosta o verifica pe actuala chestie care pare haioasa (din afara)

  “ Mi se pare normal să nu se bage între femei: una e mama copilului, cu cealaltă are o relație. Dacă astea 2 au o problemă, s-o rezolve între ele.”

  Ce propui, bataie in namol cu arbitraj? Mi se pare ca tocmai el ca un tip matur si asumat ar tb sa seteaze limite intre trecut/prezent si rolurile pe care le au femeile din/in viata lui nu sa asiste molau/pasiv la realitatea din jur. E oarecum semn de neterminare sa ti mai bagi nasul in viata partenerului dupa ce te ai despartit, gen s o verifici pe actuala ?!? Ca ce chestie, curiozitate morbida, gelozie, placere de rahat in ventilator ?! (copilul e la mijloc dar poate fi si un proxy pt fosta sa atarne de unde inteleg ca a plecat)

  Apreciază

 7. @Ana: Fosta e și ea adult și n-ar trebui să facă unele lucruri. E ușor de zis „setează limite”, dar oamenii nu sunt roboți și reacționează diferit și da, e enervant, mie mi se pare motiv de despărțire dacă lucrurile degenerează. E semn de ambiție, nu de neterminare, și sunt convins că toți bărbații văd la un moment dat asta la femei și sincer, și mie mi se pare că e mai bine să le lași în pace, pentru că dacă iei partea uneia dintre ele le întărâți mai tare.

  @Marona: a fost deja înțeleasă de el, doar că n-a ținut ea scorul. Eu zic că e punct pentru el dacă ține așa mult la ea încât să treacă pur și simplu peste.

  Apreciază

 8. Pe bune ca nu am inteles care e problema de fapt. O fi si exprimarea de vina, dar nici ideile nu is prea limpezi. Sau is la modul: fiecare sa inteleaga ce vrea.
  Oricum, curios cum a evoluat scenariul, de la un tip singur, fara obligatii, la unul cu copil, pe urma si cu fosta si inca una problema..

  Apreciază

 9. Eu zic ca atata timp cat tipul performeaza sex de calitate domnisoara ar trebui sa fie multumita pentru ca tinderul nu mai e o optiune. Dragostea i-a luat mintile la inceput dar sper sa-si revina. Recomand un threesome pentru detensionarea relatiilor.

  Apreciază

 10. @vpt, covid-ul s-a terminat pentru aia care l-au avut si s-au imunizat pentru resul nu, deci ai grija. Din punctul de vedere al unei femei probabil tinderul este excelent atata timp cat se gasesc abundent masculi acolo care vor sa reguleze gratis si fara obligatii. Ca barbat e diferit si nu sunt suficient de disperat si fara resurse ca sa il folosesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s