Indisponibilitatea (II) – postul

Am început ”postul” după vacanța din august, când era clar că trebuia să mi-l scot din circuit pe amantul meu cu nevasta, indiferent cât de dureros ar fi și oricât efort ar necesita. Nu voiam să renunț conveniența pe care mi-o oferea, dar știam că vreau mai mult pe termen lung. De la el? Greu de spus. Pe de o parte da, pe de alta nu. De la altcineva? Poate. Oricum nu îmi convenea situația. Încetase sa mai fie amuzant. Deci, trebuia să schimb ceva.

Multă lume, mai ales femei, mi-a dat sfatul de a sta singură, eu cu mine, pentru că îmi va fi o experință benefică. La început le-am ras in fata, ca mai apoi sa ma gândesc mai serios la ceea ce îmi spun. Nu mai fusesem singură, adică neimplicată în nici un tip de relație din liceu. De atunci am trecut dintr-o relație în alta sau chiar am avut mai multe relații în paralel, fără sa ma intereseze viata pe cont propriu ori vindecarea rănilor, pentru a nu merge mai departe șchiopătând. Când ești într-o relație, este foarte ușor să treci în alta, pentru că urmezi neajunsurile, alegându-ți de fapt un partener foarte similar, dar care la prima vedere face niște chestii diferit.

Trebuia să trag linie. Sa opresc ciclul. Dar cum? Ii scriam foarte rar amantului, îl si blocasem de câteva ori (ca sa îl deblochez după aia), mergeam la întâlniri, ieșeam, eram curtata, dar nu se lega nimic. La un moment dat, a trebuit sa-mi recunosc inevitabil si anume ca, toți oamenii pe care eu ii cautam, aveau un lucru in comun, îmi aminteau de el in vreun fel. Cautam dublura lui disponibila, care nu exista.

Am început sa iau in serios sfatul de a petrece timp singură si am întrebat-o pe terapeută ce mă sfătuiește. Nu aveam un țel cât să stau fără partener sau sex, iar când ea mi-a zis minim de 6 luni mi-am dat ochii peste cap, crezând că glumește. M-am răzvrătit pe loc. Adică, tocmai ce ieșisem dintr-o relație de peste zece ani foarte nesatisfăcută, si emoțional și sexual.

-De ce sa merg iar acolo, am întrebat, pentru ca, in mintea mea statul singura cu asta rezona.

-Dar nu mergi iar acolo. Mergi înainte, mi-a răspuns ea calma.

In răzvrătirea mea se simțea rezistența la schimbare, pentru ca voiam să-mi continui stadiul adolescentin. Cum sa renunț la sex sase luni? Mi-se părea un păcat capital.

-Atunci nici n-ai să întâlnești pe cineva, mi-a spus ea calmă. Pentru că ești indisponibilă.

13 gânduri despre „Indisponibilitatea (II) – postul

 1. Sa moara mama lui Yoda si cu toti Chewbacca de pe planeta daca trapeuta (asa ai scris) aia are vreun sens. Probabil a terminat jurnalismul la Spiru’ la fara frecventa si se crede Confucius spunand chestii fara nici o logica, dar care suna precum David Carrandine in Kung Fu: nimeni nu intelege, deci trebuie sa fie adanc.

  Facepalm. Iar.

  Apreciază

 2. Terapeut (am corectat greșeala din text, se mai întâmpla si cu corectorul instalat), in primul rand nu e româncă, deci nu a auzit de Spiru, iar in al doilea randa nu a terminat jurnalismul. Merg la terapie Hellinger, am mai povestit. Este o terapie neconvențională, cu propriile reguli si viziuni, cu care sunt de acord sau nu, pe care aleg sa le interpretez sau aplic arbitrar, cum îmi convine. Terapeuta, pentru ca nu e psiholog, îmi spune părerea ei, viziunea ei. Eu aleg ce fac si cum fac. Si da, ea vorbește mai filosofic.
  Ca sa fiu mai explicativa, ca poate nu s-a înțeles din text, idea ei era ca, pana nu iau o pauza de la relații, voi repeta aceleași neajunsuri in fiecare relație pe care o deschis.

  Apreciază

 3. Nu ai inteles nimic din treaba cu „jurnalism la Spiru”, nu? Bea cafeaua de dimineata, porneste neuronul si mai incearca o data.

  Hellinger nu e terapie, e inselatorie, dar trebuie sa te prinzi de asta. Preotimea plus ritualurile Zulu sunt o combinatie excelenta pentru terapie, daca mai pui si niste astrologie si un pic de rahat de unicorn iese fix ce se recomanda celor slabi de inger.

  PS. La sedintele de terapie il invocati si pe Unkulunkulu? A venit deja?

  Apreciază

 4. Nu beau cafea, dar ti-am răspuns normal ironiei nu pentru ca nu am înțeles-o, ci pentru ca nu eram de acord cu ea. Mie Hellinger imi place, are o perspectiva interesanta si nu vad de ce m-as pisa pe ea, doar pentru ca alții au alte opinii.

  Apreciază

 5. Eu sunt de acord cu ce a zis tipa aia, cand iesi dintr-o relatie nu trebuie sa te arunci drect cu capul in alta desi pare tocmai miere pe rana, ca mai tarziu s-ar putea sa te usture tare.

  Trebuie sa te opresti, sa evaluezi, re-evaluezi problema, vezi unde gresesti si pe urma faci urmatoarea alegere. Altfel ai sa alegi la fel de nasol ca si data anterioara (si probabil ca si data inainte de data anteroara si chiar si aia dinainte de…) si posibil cu conecinte mult mai tragice.

  Adica relatia sa mearga inainte de data asta, dar cu o ratata/ratat – faza de care te prinzi abia dupa o gramada de ani de casnicie si copii la mijloc.

  Acum nici pauza nu trebuie idolatrizata, ca si daca iei o pauza dar nu schimbi nimic, ramani cu aceleasi clisee fatidice, si cu 20 ani de pauza ai sa o dai in bara la urmatoarea relatie.

  „casual sex” – nu cred ca intra la relatii :))

  Sau intra, daca incepi sa confuzi un tip care e acolo pentru „casual sex” cu iubirea vietii tale – ceea ce se pare ca i s-a intamnat deja @autoarei.

  In plus, „casual sex” poate fi o greseala capitala din acelasi motiv ca ala de mai sus – iti ofera o zona de confort care te face sa amani problema unei alte relatii pana cand e prea tarziu, cel putin pentru o avea in parametrii care o vroiai.

  Apreciază

 6. Poate si mie imi place sexul cu caprele, dar nu vad de ce m-as opri doar pentru ca altii au alte opinii.

  Asa suna non-argumentul tau de mai sus. E absurd, faptul ca tie iti place nu inseamna ca e valid, ca e bun la ceva, ca are vreo valoare stiintifica sau practica.

  Nu era ironie si sunt convins ca nu ai inteles-o. Dar chestiile astea, ca si glumele, nu se explica, te prinzi sau nu.

  Apreciază

 7. Daca privesti sex-ul ca pe ceva fizic necesar ( gen mancare ) nu trebuie sa renunti la el pentru a deveni disponibila. Renunti la casual sex doar cand gasesti pe cineva cu care sa ai o relatie complexa ( nu numai sex ).

  Apreciază

 8. Ideea e ca nu gasesti pe cine vrei cand vrei si pauza poate fi foarte lunga plus timpul nu sta in loc si imbatranesti repede.

  Apreciază

 9. Cu aia de merg la biserica nu discut. Religia e singura chestie la care nu poti sa ii spui direct omului sa se duca sa isi ia pastilele si asta din motive de legislatie, nu de logica.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s