Rusky

Era frumos, ca decupat dintr-o reclamă Hugo Booss, probabil cel mai frumos prieten pe care l-am avut. Cu părul negru, bretonul pe mijloc și ochii mici, avea trăsături similare cu Keanu, Reeves desigur, după care au suspinat toate adolescentele pe vremea Matrix-ului. Era bine făcut, nu excesiv de musculos și nici prea slab, excelent de înalt cât să mă țină bine în brațe, dar să nu trebuiască să-l privesc ca pe un avion de pe cer. L-am plăcut din prima clipă când, ni s-au intersectat ochii. Ne potriveam perfect fizic, părând de multe ori ca doi frați bruneți, cu trăsături similare și mâini bine împletite.

M-a învățat empatia, iubirea și sexul, călătorind împreună doi ani frumoși prin viață și încă doi chinuindu-ne reciproc. Aveam caractere diferite, complementare, eu ambițioasă și harnică, el romantic și leneș, eu temperamentală și impulsivă, el calm și mediator. Ne-a prezis  o legătură scurtă, dar intensivă și așa a fost, deși îmi doream cu tărie să-i demonstrez că se înșală.

L-am iubit cu pasiune, patimă și încăpățânare, în ciuda avertismentelor, doar ca să ajung la aceeași concluzie indubitabilă, care mi-a fost repetată necontenit de la începutul relației și care a ținut să-mi fie demonstrată de viață, în ciuda insistențelor mele. Când am început relația eu eram o studentă proaspătă, venită dintr-un orășel în orașul mai mare, iar el era un băiat din orașul mai mare, întrat în câmpul muncii cu o slujbă modestă la CFR. Când am terminat relația, eu era studentă la masterat și lucram ca secretară la un birou senatorial, iar el era tot pe aceeași poziție la CFR. Am intrat în relație desconsiderând potențialele implicații sociale și emoționale ale diferențelor dintre noi. Am ieșit din relație înțelegând că, pe termen lung diferențele dintre ambiția personală, puterea și mai ales voința de muncă, precum și modul de gândire și felul în care acesta se schimbă, creează într-un cuplu discrepanțe, obstacole, foarte greu de depășit. Nu neg excepțiile și cunosc câteva, dar în balanța dintre femei și bărbați, când ea este mai educată decât el, este foarte dificil pentru un cuplu să supraviețuiască.

La nivel fundal, am avut parte de familii diferite, eu trăgându-mă din mândrii bugetari, în timp cel el a experimentat patologia alcoolismului, alături de un tată vitreg, însă partea aceasta a contribuit prea puțin la potențialul nostru evolutiv și din păcate, prea mult la deciziile noastre. Adevăratele discrepanțe și-au făcut simțită apariția când eu am evoluat mental, educativ și profesional, luând contact cu o altă lume, a intelectualilor, o lume în care el nu s-a mai regăsit. Și nu, pentru că nu era inteligent, posedând o excelentă inteligență emoțională, fiind foarte empatic și bun judecător de caractere, ci pentru că se simțea depășit. În lumea lui îi era confortabil, era stăpân pe sine și punct de referință pentru ceilalți, dar ca să o depășească, trebuia să iasă din zona de confort, să o ia de la zero printre alții. Alții la fel de ambițioși și poate cu un start mai bun în viață. Alții care îl intimidau.

Pentru mine a fost o lecție de viață dureroasă și în ciuda efortului depus nu a funcționat. Frustrările mele s-au născut nu doar imposibilitatea lui de a se ridica la nivelul așteptărilor mele pe termen lung, ci mai ales din perspectiva cu care a abordat rolurile noastre în relație, care pentru mine s-au schimbat odată cu modificare balanței dintre noi, în timp ce pentru el au rămas aceleași. Contrastele m-au frapat și mi-au dat de înțeles că ceea ce alegem să ducem cu noi, cum decidem să ne modelăm, este parte esențială a cine suntem și cu cine ne potrivim.

3 gânduri despre „Rusky

 1. Stii cum se zice, ca femeia potrivita iti da aripi.
  Stia de la inceput ca nu esti femeia „aia”.

  A fost motivat cat sa dea din buci, nimic mai mult si stia de la inceput si ti-a si zis-o.

  Oricum, cred ca l-a amuzat eforturile tale de a-i demonstra contrariul, facute toate in directia gresita.
  Adica nu ATAT de gresita, banuiesc ca s-a bucurat de multe din stradaniile tale 🙂

  Imi place cum descrii experientele tale, intensitatea cu care traiesti experientele erotice, dar am intuitia ca de partea celalata lucrurile sunt in general, mult mai prozaice.

  Apreciază

 2. Mă surprinde cum, mereu comentezi pe lângă subiect. Poate sunt și eu ambiguă cu unele detalii, dar niciodată nu ai voința să gândești din altă perspectivă, privind lucrurile diferit. Însă te încăpățânezi să nu le privești pe lângă subiect, chiar și atunci când sunt clare.
  Poți sa dai aripi oricăruia, caci daca nu le folosește tot pe jos va merge.

  Apreciază

 3. Sunt clare pentru tine din perspectiva ta, perspectiva celuilalt poate sa difere destul de mult de a ta iar eu tocmai asta fac, iti ofer o alta perspectiva de gandire.

  Tu crezi ca stii cum gandesc barbatii si vor dar nu stii decat cum actioneaza cand ii apuca poftele si crezi ca asta e tot.

  Ca sa-ti explic altfel, poate am fost prea metaforic, in linii mari un barbat mai sofisticat stie sa faca diferenta intre o femeie care o vrea ca sa o futa si una care sa-i fie mama pentru copii lui.

  Sigur se intampla chiar si la astia mai sofisticati sa confunde lucrurile, mai ales pana la o anumita varsta cand colcaie hormonii.

  In ceea ce priveste tipul asta, a stiut de la inceput ca vrea de la tine o relatie strict sexuala, nu a vazut in tine nici sotie nici mama.
  Sigur, ca un tip sofisticat ce era, a mai stiut sa puna ceva pe langa si sa lase o amintire frumoasa, bravo lui.

  Si apropo, empatia nu prea se invata la 20+ decat la nivel teoretic.
  Daca nu te nasti cu o inclinatie, nici parintii nu te-au invatat prin exemplul lor de ea (ba poate dimpotriva)…rare sanse sa o mai inveti (efectiv) dupa 20 ani.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s