De 8 Martie

De 8 Martie m-am plimbat pe faleză admirând marea cu vântul în pletele-mi răzlețe, scăpate de sub șapca de primăvară. Am pășit pe lângă apa albastră și liniștită, privind cerul însorit și norii pufoși, având lângă mine bărbatul, cu care schimbam sărutări pe furiș și în față copilul gelos pe trotinetă.

Am respirat aerul călduț al primăverii, i-am strâns mâna bărbatului, am pupat copilul și am contemplat la banalitatea vieții, la aceste momentele de ”famile”, atât de simple, naturale și neapreciate în relațiile lungi. Neapreciații catalizatori ai relației, când nimic nu-i extrem de intens, dar nici dramatic, cu doar familial. Există un confort și o siguranță incontestabilă pe care aceste momente le dau, o stabilitate dureros de necesară ce vine din parteneriat, acoperind nevoia aparținerii la un cuib, dorința de a fi parte a unei construcții și răspunsul unei conexiuni.

În orele petrecute la malul mării și în momentele de după, am făcut față cu brio la crizele de gelozie ale copilului, căci în viața mea și-a făcut apariția o altă persoană importantă, situație pe care ea o gestionează dificil, cu lacrimi, crize de furie și multe ”te iubesc”. Momentele de liniște, discuțiile calme și pupăturile furișate m-au ajutat să-mi reglez parțial comportamentul și așteptările față de bărbatul de lângă mine, cu care încerc să construiesc o relație, proces extrem de greu, anevoios, dureros, imprevizibil, cu multe momente frumoase, dar și pline de încordare.

După plimbare ne-am întors acasă. Copilul s-a pus să lucreze la un proiect școlar, bărbatul la un pui de somn, iar eu  la cratiță (haha – m-am întors la cratița familiei, după mai bine de 6 ani de hoinărit). Am gătit cu plăcere, cu un pahar de vin roșu în mână, o mâncare foarte delicioasă, pentru ”familia în construcție” (și aici, chiar acum scriind aceste rânduri am o mică înțepătură la inimă de frică), pe care am servit-o pe masa ornată cu un buchet frumos de lalele, primite de la bărbat.

3 gânduri despre „De 8 Martie

 1. ” i-am strâns mâna bărbatului, am pupat copilul și am contemplat”

  „Ma duc acasa, vad nevasta, pup copilul, pizda ma-sii” – zicala militara pentru rutina de dinainte plecarii pentru o perioada mai lunga. 😀

  8 Martie este cam comunista la origini, chiar daca multi romani o asociaza cu Ziua Mamei, care este o sarbatoarire ce ar merita o si aparte( cum este in SUA 🙂 )
  In afara de asta, fiecare zi ar trebui sa fie ziua femeii. Si reciproca. 🙂

  Apreciază

 2. @JD – m-as tira si eu cu placere de pe aici, ba chiar ar fi trebuit sa fiu in Italia la oara asta, daca nu s-ar fi întâmplat coronavirus. Sper totuși sa ma car pana la Berlin săptămâna viitoare.
  * martie este comunista, iar daca primeam garoafe, era chiar nostalgie.

  Apreciază

 3. hehe, ce repede s-a facut tranzitia catre starea asta. ca sa vezi ca n-are niciun sens viata de femeie singura middle aged si ca, sa apartii unui barbat, e singura cale ca sa ai ceva liniste si implinire. foarte, foarte repede, aici. femeia independenta, puternica, aventuroasa and shit, de nu mai departe postarile din toamna anului trecut, e….asta de acum. e bine, e foarte bine, dovada ca lucrurile stau cum au stat si vor sta dintotdeauna – kudos Tataee =)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s