Revenirea din pandemie

-Avem Coronavirus.
– Și la noi a fost, dar acum deja trece. Deja lumea s-a relaxat pe aici.
– Eu am Coronavirus.
– Poftim? Ai tu Coronavirus?
– Dar, mă simt ok.

Sunt bine mă asigură el, în timp eu am rămas mirată, realizând că-i prima persoană pe care o știu cu Coronavirius și ușor relaxată, că Ecuatorul nu-i chiar la o aruncătură de băț. În schimb în Polonia se implementează reîntoarcerea forțată la muncă, motivată de nevoia guvernului pentru a câștiga alegerilor și a firmelor de profit. Pe alocuri sunt cei cărora le este frică, dorind să rămână precauți și preferând să tragă de home office cât pot, chiar dacă îți fac un PR prost la muncă, într-o perioadă în care plouă cu concedieri. Problema este cu copii, căci Polonia nu-i prea kids friendly, chiar dacă avorturile sunt interzise. Cu greu au adoptat în anii recenți posibilitatea mamelor de a sta un an după naștere acasă, dar cu salariu înjumătățit, iar dacă, copilul are peste opt ani, nu poți lua zile pentru îngrijirea lui acasă pe timp de pandemie. Aici instituția bunicilor nu există ori este pe cale de dispariție, așa că toată speranța stă în programele de îngrijire a copiilor contra cost, care sunt la comun, deci locuri ideale de transmitere pentru Covid.

În tot acest haos încerc să-mi păstrez calmul, să nu o iau pe arătură în nici o direcție. Inevitabil mă voi expune, întorcându-mă la muncă și având contacte zilnice cu mai multe persoane. Pe de altă parte mă bucur că mă pot întoarce la o viață mai normală.

9 gânduri despre „Revenirea din pandemie

 1. Polonia nu e decat o corcitura intre capitalismul salbatic , dogmatismul religios si hairupismul comunist. Ce se intampla cu scolile , se deschid ? Daca da, ipocrizia e mai mare decat in Romania. Sper sa ai imunitatea solida.

  Apreciază

 2. Daca nu le-a rezultat asta in urma unui test e posibil ca cei care zic asa ceva sa fi avut o gripa sau o raceala mai severa.

  Oricum, „Imparatul este gol” 🙂

  Apreciază

 3. Ce faci ai renuntat la Tinder ? Eu iti recomand sa le ceri la candidati un test covid-19 inainte de actiune ( ai grija sa nu fie mai vechi de 24 h ) .

  Apreciază

 4. Eu stiu mai multi oameni care au avut virusul, toti in forme moderate, si stiu multi care sunt imuni fara sa il fi avut (au avut contacte repetate cu persoane care aveau virusul). Dupa ce trece panica si abureala si peste vreo 2-3 oameni o sa vedem studii la rece despre factorul de contagiune, mortalitate si problemele de raportare o sa se lamureasca lumea ca e o gripa foarte nasoala, fara nici o legatura cu pandemia din 1918-1919 care a ras un sfert din Europa. Acum numarul de persoane infectate raportat e de zeci de ori mai mic decat cel real, ceea ce face ca mortalitatea sa para mult mai mare decat in realitate.

  A se vedea la suedezi, au descoperit ca 60% din populatie a avut contact cu virusul, mortalitatea de doar de vreo 2 ori mai mare ca la gripa. Da, daca ai si alte boli pe cap e nasol de tot, dar nu e motiv de panica si alergat in jurul mesei intr-un picior facand cruci.

  Apreciază

 5. @w, e de preferat sa nu subestimezi lucruri pe care nu le cunosti ( covid-19 ), daca nu se luau masurile exceptionale mondiale la cat de contagios este nu stiu unde eram acum si asta chiar daca se pare ca afecteaza majoritar batranii

  Apreciază

 6. @vpt, daca mai esti interesata, am cautat special pentru tine:

  „Locurile de muncă în agricultură în Germania sunt plătite cu 8 –9 euro/oră, salariu net, în special pentru culesul fructelor şi legumelor. Programul de lucru este de 9 – 10 ore/zi, 6 zile/săptămână. Angajaţii pot beneficia de un contract de muncă pe o perioadă de 2-3 luni cu posibilitate de prelungire, cazare din partea firmei germane şi 3 mese/zi.”

  Am avut dreptate sau nu cand am zis dublu ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s