Ziua zâmbetului

Image by Kranich17 from Pixabay

Azi, de ziua internațională a zâmbetului am zâmbit azi alături de colegii la muncă, făcând mișto de faptul că dispar din bucătărie lingurițele. Din categoria tacâmurilor, doar lingurițele dispar, nu lingurile, nici furculițele și nici cuțitele. Lingurițele se fac nevăzute cu viteza luminii mai ales când îți faci un ceai sau o cafea în care vrei să învârți. Ne-am dat cu părerea amuzați despre ce ar putea să facă hoțul sau mai degrabă hoața (căci se pare că cleptomania este mai prezentă la femei decât la bărbați) cu ele acasă, căci a luat mai multe decât un set, deci îi depășește nevoile curente, iar valoroase nu sunt, exclus să le amaneteze. Am rămas cu două piste plauzibile: le îndoaie cu mintea sau le folosește pentru dizolvarea prafurilor. Și dacă tot suntem la povești despre bucătărie, tot azi am aflat că dispar și cănile cu logoul firmei. Sunt albe, grosolane și se înnegresc înauntru după spălatul repetat în mașină. Deci, avem un cleptoman/ă fără stil.

Anul acesta se fac 15 ani de când m-am mutat în Polonia. Mă gândeam să dau o petrecere, iar colegii de muncă au sugerat Covid-party ca să fiu în trend cu lumea, mai ales că în Polonia sunt în creștere cazurile. De mâine intrăm în zona roșie, începem munca parțial de acasă, iar în clădirea firmei a fost decretat purtatul măștilor în toate circumstanțele, inclusiv în bucătărie.

Ca să ne mai descrețim măcar frunțile, un banc local: – De ce au inventat preoții catolici cutia confesionalului? – Ca să-și poată face o labă, când ascultă poveștile din lanurile de sfeclă ale enoriașilor.

3 gânduri despre „Ziua zâmbetului

  1. „căci se pare că cleptomania este mai prezentă la femei decât la bărbați”
    Stiam ca unii sunt misogini, dar nu credeam ca si tu esti.S-ar putea sa fii si rasista, dar sa nu realizezi.

    Am avut si eu un caz in care dispareau lingurite, misterul a fost lamurit accidental cand am descoperit ca unii le aruncau din greseala la gunoi cu paharul de iaurt gol pe care tocmai il mancasera. Faptul a fost confirmat de cateva ori, am trecut temporar pe lingurite de plastic de unica folosinta; s-a revenit la lingurite normale cand persoana cea mai neglijenta a plecat.

    Apreciază

  2. Cat de proasta poti sa fii. Imi cam dadusem seama ca esti o stangista, si probabil actualul presedinte al Poloniei te calca pe nervi, nu i asa faminista idioata? Ai divortat si te miri de ce ti au dat sictir femeile poloneze? Uite de aia, ca esti o idioata. Degeaba esti sexy, daca esti asa de proasta! Vei muri singura si fara copii asa cum meriti!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s