Și au plecat arabii

Și au plecat arabii, ofticați că nimeni în Polonia nu dă nici cât o ceapă degerată pe fițele lor de prost gust sau pe milioanele lor din bancă. Aici oamenii sunt capabili să-și facă micul dejun singuri și nu se oftică ca proștii că, restaurantele nu sunt destul de fițoase, că nu au șofer la scară sau că li-se spune că vor sta în trafic, dacă merg în direcția greșită. Printre oamenii culți, cu școli și care au muncit pentru ceea ce au, bijuteriile Cartier, gențile Dior sau hijab nu reprezintă  semne de statut social și nici nu vin la pachet cu plecăciuni sau comportament de slugărime. Aici, nu ne înjosim în fața unei pizde rasiste, ca să o facem să se simtă specială și nici nu o elogiem, ca să-i creștem stima de sine. Și tot aici ii doare în pulă pe toți de faima lor locală, sau de nevoia lor de a fi serviți ca niște feudali dolofani. În Europa, noi nu ne închinăm la regalități, ne-am decapitat regii pe la 1700 iarna și nici nu ne udăm în pantaloni la auzul că cineva are vreo 15 milioane de euro în bancă. Să-i fie de bine și să-i folosească sănătoși. Pe aici nici nu ne închinam la oameni si când servim pe cineva, o facem cu respect, nu pentru ca ne impresionează că sunt bogați sau lipsiți de respect, chiar daca provin ei din GCC.  In afară de faptul că Dubai este un oraș excentric și Saudi Arabia e o țară pe hartă, pentru polonezi tot GCC-ul lor nu-i decât un tărâm cald, conflictual și plin de arabi, pe care polonezii nu vor să-i vadă pe străzile de lângă casele lor. Să stea in „Arabia” lor, cam ăsta e mesajul.

Da, știu că o cunoaște pe Anastasia, s-a lăudat cu treaba asta, ca să arate ce tare este ea în bot. Ba chiar a scos de la naftalină o poză cu ea și cu Anastasia, că să ne-o lăfăie prin fata ochilor. Mă bucur pentru ea că-i are numărul de telefon în mobil, dar mă doare fix în pula pe care nu o am de treaba asta. Nu m-ar impresiona nici dacă l-ar cunoaște pe Papa de la Roma și toate cunoștințele ei pe interes nu compensează lipsa ei de bun simț și faptul că nu-i în stare să poarte nici măcar o conversație banală. In schimb știe foarte bine să se plângă despre tot ce o înconjoară, în arabă desigur. Nu de alta, dar nu prea le are cu engleză. Probabil știe doar comenzile pentru filipineze și atâta tot.

Eu am mai lucrat cu oameni bogați si caractere fitoase. Într-un fel e mediul meu, pot sa-l accept, de cele mai multe ori îl tolerez si parțial îl înțeleg, dar asta pana la un anumit punct. E punctul pe  care arabii îl lasă cu mult în urmă, mai ales atunci când își dau arama pe față. Arabii sunt niște ființe cu adevărat goale pe dinăuntru, lipsiți de valoare, cultură sau umanitate. Impresia lor, că pot cumpăra totul, doar pentru că-și permit să fie slugăriți de niște filipinezi morți de foame, nu se verifică în Europa, printre oamenii educați și cu un simt al identității și al sinelui. Oriunde se găsesc muritori de foame, gata să lingă toate cururile murdare de căcat, dar pe aici  ăia sunt mult mai putini, un fel de excepția și in nici un caz regula. Cu polonezii, chiar nu le merge, pentru ca au nimerit între un popor mândru și care nu se lasă călcat in picioare pentru niște arginți ori impresionat de fițe.

La plecare, au lăsat în urma lor o mizerie arabă. De drum bun, fost jefuiți în tren, probabil de un hoț iscusit și puternic tentat de cele cinci valize ale lor de marcă. Măcar a avut pizda material pentru snapchat.

21 de gânduri despre „Și au plecat arabii

 1. Cine te-a suparat draga asa de tare ? Mai ales pe tine care daca lucrezi in vanzari de ani de zile trebuie sa ai experienta cu tot felul de personaje colorate.

  Apreciază

 2. Cand esti o firma mica si amarata din Polonia, trebuie sa stergi clientul la cur ca filipinezul daca vrei sa iasa banul.

  Daca esti Apple, poti sa te caci in palma lui si ala o sa aplaude.
  Dar pana sa fii Apple …

  Apreciază

 3. @Me – cam trebuie sa ștergi la cur clienții e adevărat, dar nu pe toți si in nici un caz pe aia cu diaree, cum au de obicei arabii. Nici nu era clienta pizda asta, cu doar o influențera din aia plătită casa scrie despre produse. Data viitoare va fi plătită alta, asta e tot.

  Apreciază

 4. Pai Me poate doar sa își încerce și el norocul, de spus ne poate spune, dacă vrea, doar autoarea. 🙂

  Apreciază

 5. „Nici nu era clienta pizda asta, cu doar o influențera din aia plătită casa scrie despre produse.”

  Influenceri? Cah.

  ‘Influencers pay double’: The ice cream truck defying Instagram freebies
  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48873551

  Instagram couple who sparked FURY by asking strangers to pay for a £9K holiday, while revealing his mum works two jobs support them, announce they are ‘stepping away’ from social media to ‘do some soul work’
  https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7156775/German-Instagram-couple-Catalin-Onc-break-silence-begging-money.html

  Apreciază

 6. „Arabii sunt niște ființe cu adevărat goale pe dinăuntru, lipsiți de valoare, cultură sau umanitate. ”

  Aici nu ai nimerit-o. Arabii au avut o contributie masiva in cultura si stiinta.

  Doar un hint: ghici cum se cheama cifrele folosite cam de toata lumea in ziua de azi.

  Aia de azi – o alta treaba, cand ai prea multi bani te prostesti.

  Dar parca iti placea stilul lor de viata, a araboaicelor cu bani in special. Unde credeai ca duce banul in exces la femei?

  „Pai avem o gramada de bani, nu o sa mergem prin magazine de fitze ci o sa ne cumparam o bibliotica intreaga si ne punem pe citit”??

  „. În Europa, noi nu ne închinăm la regalități, ne-am decapitat regii pe la 1700 iarna ”

  Spune asta englezului cu care faci afaceri sa vezi ce frumos o sa se uite la tine 🙂

  „pentru polonezi tot GCC-ul lor nu-i decât un tărâm cald, conflictual și plin de arabi, pe care polonezii nu vor să-i vadă pe străzile de lângă casele lor. Să stea in „Arabia” lor, cam ăsta e mesajul.”

  Da, dar se pare ca polonezii si alti „guesti” nu prea sunt de acord nici sa faca copiii, nici sa finanteze pe localnicii care fac copii, asta inseamna ca daca nu de arabi macar de indieni tot o sa se umple strazile, ca le place sau nu, ca in Anglia, cu monarhia aia absurda si ne-decapitata inca.

  Bine, asta dupa ce se mai ridica din saracie, – if ca pana la Anglia e cale lunga.

  Apreciază

 7. Ce chestie. Dupa fatza nu e greu sa ghicesti care ar fi plina de figuri 🙂

  Daca stai sa te gandesti bine, poate faza cu burqa nu e o idee chiar asa nasoala pana la urma…

  Apreciază

 8. „Doar un hint: ghici cum se cheama cifrele folosite cam de toata lumea in ziua de azi.”

  Doar un hint: nu sunt de origine araba, nu sunt inventate de arabi si nu sunt folosite de arabi. Daca marketingul e considerat o mare contributie la stiinta si cultura atunci da, exemplul e valid 😀

  Apreciază

 9. „Dupa fatza nu e greu sa ghicesti care ar fi plina de figure”
  Se pare ca nu cunosti zicala – „Pisica blanda zgaraie rau”

  Apreciază

 10. Cifrele arabe se referă și la sistemul numeric, nu doar la forma cifrelor. Sistemul numeric e regula de folosire a cifrelor pentru a scrie numere, iar asta se folosește și acum la arabi. Forma cifrelor nu se respectă tot timpul (de exemplu cifra 5 seamănă cu un ou), dar sistemul numeric da.
  Nu toți arabii sunt la fel, unii au creat, alții au stricat.

  Apreciază

 11. „@Sorin – e si secret, de aceea prefer sa nu zic eu.”
  Pai si atunci de ce tot ma incurajeai sa caut degeaba ? Chiar daca as fi gasit-o doar nu mi-ai fi spus ca aia e ! Foarte frumos din partea ta .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s