Relaxare

M-am lăsat cu capul pe podea, am închis ochii și am urmat instrucțiunile primite de o voce plăcută. Am început să respir adânc, calm și regulat. Conform indicațiilor  am trecut intensitatea mișcărilor de la piept la burtă și am început să-mi relaxez mușchii. Apoi am căutat în minte o amintire plăcută, un moment de fericire deplină în care m-am simțit excelent, când am trăit clipa în armonie deplină cu lumea și cu mine.

Mi-am vizualizat mâna cu unghii scurte și roșii dansând în bătaia vântului cald. Aveam palma deschisă și o mișcam în ritm de dans sub căldura soarelui. Mi-am deschis brațele larg, ca să simt mai bine vântul, căldura și natura. Zburam, în armonie cu mine și lumea care mă înconjura. Zburam fericită pe o motocicletă undeva între Croația și Muntenegru, admirând în splendoarea amiezii peisajele mirifice construite cu trudă de vegetația vie și aridă a lunii august. Din depărtare încercam să ating cu palma panorama splendidă creată de natură, piscurile munților cu stânci golașe, palmierii aruncați între dealuri și casele colorate ale oamenilor harnici.

Eram fericită. Iubeam. Eram calmă. Exploram. Eram echilibrată. Trăiam. Eram liberă.

Mă simțeam excelent, aflându-mă exact în locul în care îmi doream să fiu, posedând doar ceea ce aveam nevoie să posed, fiind înconjurată doar ce ceea ce îmi trebuia cu adevărat. Îmi era bine. Eram îndrăgostită și iubeam cu pasiune omul din fața mea, care îmi era familiar în necunoscutul ce ne înconjura, în care aveam încredere și alături de care mă simțeam protejată. El mă conduceam printr-un tărâm nou, mergând pe drumuri neumblate, amândoi bucuroși, cu sufletul plin și bagajele goale.

A fost starea perfectă. Știam că-i temporară, așa că mi-am codat-o în minte. Într-un colț al minții, mi-am dorit să trăiesc așa toată viața, utopia supremă a omului temporar.

Am deschis ochii realizând că am nevoie de dragoste și atît. Restul sunt inutilități cu care ne înconjurăm, doar ca să ne mai amorțim mintea, atunci când dragostea nu poate fi atinsă.

5 gânduri despre „Relaxare

 1. nu de dragoste ai nevoie, ci de directie. doar un barbat(nu mascul, atentie) iti poate da directia, femeia este incapabila sa aiba de una singura directie. dragoste e si-un termen destul de nou, nici nu exista pana la jumatatea sec. 19, cand curentul romantic a tradus pasiunea, cu precadere cea carnala, ca dragoste. si de-atunci, toata lumea sta cu dragostea-n gura mai rau ca cea mai de jos curva, spun ca nu pot trai fara dragoste sau doar ca dragostea le implineste. cacaturi stereotipe si lipsite de continut! carevasazica, cu alte cuvinte, nimeni nu maipoate, dom’ne, fara pasiuni fulgeratoare cu finaluri la fel de fulgeratoare(ca orice pasiune), care te inalta , apoi te farama, apoi te inalta, apoi iar te farama, pana jungi dezmembrat/a total si o epava emotionala. cu atat mai naspa cu cat varsta e mai inaintata. carevasazica, asta inseamna sa traiesti.

  uite, iti voi traduce eu de ai nevoie. s-ar putea sa nu traduci bine, este chiar foarte posibil sa nu traduci bine(cum ai putea-o face cand nu ai claritatea si logica necesarii unei astfel de traduceri ?): ai nevoie de directie si de apartenenta intr-o echipa in care CAPUL da obligatoriu directia, ala fiind barbatul, DOAR barbatul, pentru ca femeia nu poate si, intrinsec, nici nu vrea sa dea directia. nu e in natura ei, il va dispretui pe cel caruia, cumva, ajunge sa-i dea directia. daca totusi o face, iese un dezastru.

  doar barbatul poate oferi stabilitate emotionala si directionala si constiinta faptului ca, loialitate fiind, echipa merge ordonat catre indeplinirea telurilor. oricare ar fi ele. asta este dragostea de care ai nevoie, invaluitoare si protectiva, nu pasionala(aia nici nu-i dragoste, iti place f tare cand te futi cu respectivul), pe care doar barbatul o poate oferi. femeia nu poate, ea nici nu are dragoste de oferit, doar barbatul poate oferi dragostea aia. femeia doar se poate lasa iubita si sa fie loiala. Atentie, am zis loiala, nu fidela, desi loialitatea include si fidelitatea.

  daca nu e asta, femeia nu poate fi nimic, e ca o gaina cu gatul taiat care fuge de jur-imprejur imposcand sange. femeia nu poate daca nu are cel putin un mascul in viata ei. cel mai bine ar fi un barbat, pentru ca nu e construita sa functioneze asa. nu vede nici motivul de a se mai scula din pat sau de a gati sau pana si excursiile cine stie pe unde ii lasa un gust vag amar. un fel de „OK, si cu asta, ce-am facut? care-i ideea, cu cine impart asta?”. chiar daca au copil, il cresc singur, si baga pentru el, ca sunt suficiente cazuri asa,(in ciuda faptului ca ar trebui sa aiba un obiectiv clar) se ofileste incet-incet, se inacreste si-i induce copilului fix starea ei. daca-i baiat, il va transforma intr-o persoana extrem de emotionala, lipsita de empatie, care va cauta mereu in femei idealul de mama pe care n-a avut-o, va fi lipsit de logica, si se va ghida doar de pasiuni, adica un fail monumenal de barbat. daca are fata, atunci chiar va crea din ea o copie in oglinda a sa, care va urma inexorabil un drum similar!

  Apreciază

 2. Pentru destule femei dragostea e o smecherie prin care poate avea, via mascul, chestii de ordin material&social pe care ala le-a obtinut si ea nu poate.

  Dragostea – daca e ala fraier si pune botul la marketing, care zice ca e rara cvasi-unica, pentru ca futai are ala deja mai mult decat poate duce, menjera np, asa ca bataie de cap cu acte, pentru ce?

  Si atentie, femeia zice ca e in cautare de dragoste, nu ca poate sau e dispusa sa sa ofere. E o diferenta subtila si unii pica la faza asta.
  La fel cum unii nu inteleg ca sragostea unui sarac o lasa rece. Sau a unuia urat. Sau cu pula mica.

  Apreciază

 3. @Jack: în viață de obicei primești ceea ce oferi, chiar dacă uneori durează până se întoarce roata.

  Mi se pare normal să aibă și ele cerințe legate de dimensiuni, că doar așa avem și noi, mai ales că la noi e mult mai tehnic și mai în detaliu. O femeie care pune accent pe mărimea sculei știe deja ce dimensiuni caută, nu stă cu suratele ei să vorbească generic de mare și mic. Femeile care poartă discuții de-astea fără unități de măsură ar trebui să-și găsească un hobby, ca să nu mai zic că sexul e mai mult decât în bancul „baba deschide planeta, moșul intră cu racheta”. Pentru alea hotărâte există xx cm sau la gară.

  Apreciază

 4. Sigur, cel mai des probabil e vorba de un troc, dar in cazul asta sa lasam bullshiturile cu ‘dragostea’.
  Sau ma rog, daca precizam ca e vorba de dragoste de bani, de p😃l😃, ok, then seem legit.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s