Moș Nicolae

În copilăria mea, acasă la noi, nu l-am sărbătorit pe Moș Nicolae. Nu știu de ce, dar pur și simplu era trecut cu vederea. L-am descoperit târziu, undeva în facultate, alături de primul prieten mai serios care o dădea pe cadouri de 6 Decembrie. Am început să-l sărbătoresc și eu, dar mereu mi s-a părut un pic forțat, Moș Nicolae fiind mai degrabă ca un preludiu pentru Moș Crăciun.

Azi, am început ziua foarte bine, cu energie pozitivă și bucurie. Cred că de mult nu l-am mai întâmpinat pe Moș Nicolae cu atâtea cadouri. I-am pus în cizme la fiică-mea bomboane de ciocolată, iar eu am primit la muncă turtă dulce și o șapcă de Crăciuniță, roșie, cu bentiță albă și un clopoțel în ciucure. De la clienți au venit comenzile lipsă și plățile. În sfârșit, că s-a cam lăsat cu stres trimestrul acesta, planul anual prinde contur, la fel și bonusul. La prânz ne-am întâlnit cu un fost coleg de muncă, care a schimbat branșa, și ne-a adus cadou noile produse pe care le comercializează, ca să le testăm – SKYN, Fell Everything. Mi-a spus că, în curând vor fi disponibile și în România, că tocmai face prima livrare.

Arhitectul mă întreabă de planurile pentru sărbătorii și dacă vreau să merg la schi. Clar că vreau, ador să schiez și nu am fost de mult la un schi serios, doar că am plănuit un laser fracțional pentru 20 decembrie, ceea ce mă face prizonieră în casă o săptămână. Mă rog, dileme. Dileme de muieri: să-mi petrec timpul înfrumusețându-mă pentru mine dar și pentru ales, sau să-l petrec cu alesul, care deja mă consideră frumoasă?

Știu că, dilemele mele sunt superficiale rău de tot, și că pe o scală a dificultăților în viață eu o duc de ceva vreme foarte boem, cu alegeri de genul: să merg în Dubai sau Iordania în delegație? Ori: Laser sau schi de Crăciun? Am într-adevăr o rupere la scală largă, dar în apărarea mea doresc să precizez că am muncit mult și m-am spetit la greu ca să ajung aici. Ca să îți permiți dileme superficiale, trebuie să ai spate, iar eu am venit cu o valiză și o mie de euro în Polonia, tot spatele fiind construit pe mușchii mei.

4 gânduri despre „Moș Nicolae

 1. Ce înseamnă schi serios?

  De ce te entuziasmează în mod deosebit delegațiile? Dacă îți place în Dubai du-te în vacanță, ca să nu-ți facă nimeni program.

  Pentru dileme superficiale e drept că îți trebuie spate, adică coloană, ca să te vindeci de ele 🙂

  Apreciază

 2. @dam167 – schi serios pentru mine însemnă o săptămână zilnic de dimineața până seara.
  Mă entuziasmează toate călătoriile și private și de afaceri, fiecare cu plusurile și minusurile sale.
  Îmi place în Dubai, dar nu m-aș duce acolo în vacanță. Dubai e mișto dacă mergi cu gașca, faci o destrăbălare scurtă, tragi o beție mișto, eventual un safari și cam atât. Pentru vacanță sunt multe destinații mai interesante.
  Cât despre dileme, gândim diametral opus. Eu consider că am evoluat, ca să-mi permit superficialități, în timp ce tu cauți maturitatea în greutatea dilemelor.

  Apreciază

 3. Mi se pare ciudat ce zici, mergi în Dubai cu gașca pentru a petrece – băutură scumpă, o cultură împotriva alcoolului dar care trebuie să mai închidă ochii și cu o altă viziune despre ceea ce înseamnă relațiile dintre bărbați și femei și libertatea în ansamblu. Dar are sens când ajungi acolo într-o călătorie de afaceri (că delegație parcă sună învechit), că după muncă trebuie să te descarci. În rest, pentru a petrece există multe alte locuri faine, destule în Europa. Sunt destule lucruri de făcut în Dubai și nu neapărat mai interesante sau mai puțin interesante decât în alte locuri, doar că na… glamour.

  Ține mult de gusturi probabil, eu unul dunt dispus să plătesc destul de mult pentru comoditate.

  Apreciază

 4. @dam167 – Dubai este un loc in are se petrece, mâncare buna, cluburi, petreceri, relax, cât despre băutură, cărăm noi la greu in valize, iar mai nou luăm direct din aeroport din Dubai, ca are același preț ca și in Europa. Asta e Dubai, un alt Las Vegas, dar în altă parte a lumii.
  Cât despre concedii, le fac parțial cu fiică-mea, le folosesc pentru a-mi vizita familia din România și prietenii din Europa. Câteodată le mai și lucrez.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s