Discuții și deschidere

Într-o seară, după șase lui de relație presărată cu mult sex, cine în familie, vizite la prieteni și doi copii de îngrijit în comun, am avut una dintre rarele noastre discuții despre noi. În șase luni de relație pot număra pe degete discuțiile noastre despre noi. Le-am evitat, atât eu cât și el, purtându-le doar în momentele cu adevărat grele, când deja filmele sau nemulțumirile mele atinseseră cote maxime și lucrurile trebuiau clarificate, ca să pot merge mai departe și să nu mă retrag din relație. Am evitat conștient să pun întrebări, să aflu istorii sau să explorez trăiri ale omului de lângă mine, fiind mult mai interesată de un sex rapid sau un serial cu dramele altora. Nu am vrut să știu detalii despre el pentru că, nu am fost tentată să-l cunosc. Sexul a fost cam tot ce m-a interesat și dacă nu ar fi fost bun, aș fi plecat de mult pe alte cărări și mai întortochiate. Nu am întrebat și nici nu am mărturisit, fiind foarte selectă cu detaliile despre viața mea, mult mai rezervată decât sunt când scriu, chiar și pe blog trăirile și simțirile mele. Am omis intenționat și nici nu am adus vorba despre anumite subiecte, care ar fi necesitat un efort de sinceritate din partea mea, pentru că nu am vrut să împărtășesc această sinceritate, deschidere și vulnerabilitate. Undeva, pe drumul meu din ultimii ani, am decis că deschiderea față de oamenii ce intră în viața mea nu-și mai are sensul. Sunt însă, o maestră perfectă a deghizării, fiind capabilă să mărturisesc despre mine chestiuni intime și trăiri zbuciumate, care dau impresia interlocutorilor că m-am deschis în fața lor, că mă cunosc, că-i lovesc cu sinceritatea mea, care nu-i mai mult decât o fațadă calculată sub care sunt multe alte straturi mult mai personale.

Și până la urmă omul s-a deschis, pe neașteptate, când mă așteptam mai puțin. A prins încredere în mine și mi-a mărturisit trăiri, dureri, alegeri, decizii, bucurii și mai ales nefericiri. L-am ascultat cumpănită, încercând să nu răscolesc cu instinctul meu prea mult în trecutul lui neprelucrat și neacceptat. L-am privit empatică, dar cu o distanță calculată, pe care am instalat-o între mine și el, imediat ce discuția i-a scos la iveală imperfecțiunile. Am încheiat seara fără sex, răspunzând cu răceală îmbrățișărilor lui și ușor descumpănită. Când am plecat spre casă am realizat că aș fi preferat o partidă de tăvăleală deschiderii lui, sincerității și blablaului, care în loc să aibă efect de apropierea asupra mea, m-am făcut să exclam descumpănită ”am pierdut timp”.

A doua zi la muncă, am discutat cu un coleg situația, iar el mi-a explicat ce mult însemnă pentru un bărbat să se deschidă în fața unei femei, expunerea vulnerabilități, dureri, greșelilor și greutățile. Mi-a subliniat că ar trebui să fiu apreciativă față de bărbatul care are suficientă încredere în mine ca să facă un astfel de pas. Am avut un moment de ”aha”, după ce l-am ascultat și în loc să-mi reinstalez Tinderul am concluzionat că, de data aceasta trebuie să fiu eu la nivelul așteptărilor altcuiva.

13 gânduri despre „Discuții și deschidere

 1. Niciodata, dar niciodata, nu se vorbeste femeii de problemele, angoasele tale. E cea mai mare greseala de se poate face. Ea doar pare interesata, ca nu e, si pare sa aprecieze, in realitate doar va dispretui pe ala si va incepe sa-l vada ca un martalog. Mda, proasta chestie, cu atat mai proasta cu cat a venit din initiativa lui, fara o presiune, fara nimic. Nu inteleg cum barbati in toata firea inca nu inteleg asta, inca mai fac destainuri si-si impart angoasele cu femei, devin emotionali and shit. Reteta dezastrului!

  Apreciază

 2. Frustrarile pe care le ai apar pentru ca nu vrei sa accepti anumite realitati. Ai aproape 40 ani si un job mediu in polonia. E normal sa fi inconjurata numai de beta ( si acasa si la job ). Traiesti in lumea lor. Asta e realitatea. Nu mai ai aspectul si nici nu esti cine stie ce personalitate ca sa atragi alfa. E decizia ta acum sa te frustrezi mereu sau sa intrii in lumea lor, regulile lor si sa iti vezi de viata. Probabil ca ai participat la prea multe mese festive si intalniri cu persoane importante ca sa-ti imaginezi ca aia e si lumea ta. Trezeste-te pentru ca nu este !

  Apreciază

 3. @Akhenaton – te asigur că femeile in general apreciază când bărbații se deschid in fața lor, simțindu-se mai apropiate in felul acesta de ei. Nu ma lua ca reper pe mine, pentru ca nu cred ca abordarea mea ar oglindi majoritatea. Eu sunt o persoana care niciodată nu am dorit sa ma căsătoresc și nici nu mi-am dorit o familie. De abia acum, încep sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectivă.

  Apreciază

 4. @Sorin – nici nu știu de unde să încep să-ți explic cât de absurd este comentariul tău. Mai bine răspunde-mi te rog la întrebarea asta, ce înțelegi tu prin persoană importantă?

  Apreciază

 5. @vpt, o persoana cu un caracter puternic, cu multa incredere in sine ( nu iluzii ) reusita din punct de vedere social si financiar .
  Nu vreau sa crezi ca am numai pareri negative despre tine e de apreciat faptul ca te-ai descurcat singura relativ bine intr-o tara dificila si ai obtinut o oarecare independenta. Din pacate insa, ca multe alte femei te amagesti , ridici standardul prea sus si pe urma te multumesti cu frimituri ca altceva mai bun nu mai e disponibil.

  Apreciază

 6. Geee, pana acum i-ati reprosat femeii ca e materialista, narcisista si cu fluturi in cap si acum cand da semne de umanitate si aspira sa se poarte ca un om care interactioneaza cu alti oameni, ii dati suturi in fund.

  Akhenaton. ai dreptate, da asa e, cand iti iei drept partenera de viata o futacioasa narcisista pe care trebuie sa o manipulezi ca sa o pastrezi in parametri si de care trebuie sa te feresti constant ca sa nu te trezesti intr-o zi ca te musca de fund.
  Dar de la o varsta ar trebui sa faci diferenta intre partenera de futut si tovarasa de viata.
  Si cum viata nu-ti pune toate ouale bune in acelasi cos, e bine sa stii la ce capitole sa reduci din asteptari si la care nu, pentru ca daca nu o faci, in ciuda tuturor precautiilor din manual s-ar putea sa fii troznit de nu te vezi.

  Sorin, iti stim frustrarile, dar in loc sa detaliem, mai bine sa o spunem la obiect, nici tu nu esti cine stie ce „alpha male” asa ca gurita (ceva mai) mica.
  Ca sa nu mai vorbim ca e jegos ceea ce faci, incerci sa apesi niste corzi, pentru ce? Din frustrare, e evident, dar chiar crezi ca e cazul sa fii asa frustrat?

  Apreciază

 7. @vpt, daca nu te-as fi considerat nu importanta dar cel putin interesanta n-as fi fost dispus sa fiu de acord sa bat 300km sa ma intalnesc cu tine si astea trecand peste atitudinea rigida de genul ne intalnim in ziua cutare la ora cutare locatia asta si maxim o ora ca am agenda plina.

  Apreciază

 8. Da, deci, ca sa fie clar: nu, nu vrea nimeni sa auda un barbat care se plange de ale lui, de ce angoase are si temeri. Femeia de langa el, cel mai putin. Asta-i a 11 porunca din Biblie si e imuabila

  Apreciază

 9. @Sorin
  Cu ce se amageste ? Mi mi se pare ca e chiar realista, nu doar brutal de sincera. Iti trebuie mai mult decat curaj s o tot iei de la capat in loc sa continui sa baltesti intre familiar/confort resemnat ca atat se poate

  @RainPower
  Asta cu futacioasa narcista e o noua eticheta? Hai inteleg ca manipulezi narcisismul dar la futai … ori e ori nu te mai tine. Sau daca stii cum se manipuleaza un futai bun cand o ai mica poate ne egzplici paici

  @vpt
  un singur nu se leaga in discurs/filmul tau – cum e sa mariti cand de fapt n ai vrut niciodata ?!

  Apreciază

 10. lol si pe ce baza garantezi ca le place femeilor sa se destainuie barbatii in fata lor? doar pentru ca crezi ca tu nu esti ca altele? adica cum crede orice femeie? ca la altele merge dar la ea nu ca ea e altfel.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s