Din State – blended

So, I blended in 😁. A fost mai ușor decât am crezut, deși mă așteptăm la asta, Totuși, jet lag-ul mi-a dat serios de furcă și după ce am ajuns, am avut îndoieli. M-a lovit un fel de meltdown după ce m-am căzat, trezindu-mă singură într-un hostel dubios, cu durere de cap, oameni în cameră și baia pe hol.

Între timp m-am acomodat cu hostelul și acum îl găsesc chiar misto. Personalul este super de treabă, e relativ curat, au mâncare la micul dejun, proprietarul e simpatic foc și ne-am împrietenit aseară la barbecue. Azi l-am cunoscut și pe românul care lucrează la hostel pe post de manager, un tip foarte de treabă din Suceava. Prețurile sunt atât de nebune în timpul evenimentului aici, că hostelul este plin și prețul pe pat este într-adevăr pe la $120-130.

Nu mai știu exact ce zi este, am uitat când am ajuns și nu prea știu când trebuie să plec, dar oricum pare o dată îndepărtată. Am început să mă descurc cu mâncarea, mă împrietenesc rapid cu oamenii, pe americănește cum ar veni, deci small talk-ul este la putere. Comunic cu ușurință cu toată lumea, cu cei cu care mă împrietenesc povestesc cu ușurință chestii despre mine, detalii personale (public cunoscute pe blog 😂) câteodată, într-un mod amuzant, lejer și de-l lor. Am cunoscut chiar un ciocolatiu care îmi place 😅. M-a integrat atât de bine că lumea mă întreabă din ce stat sunt, iar când aud că din Polonia, sunt mirați. Engleza mea se potrivește excelent, pentru că engleză americană este de fapt ceea ce vorbesc. Niciodată nu mi-a placut engleză anglicană, simțindu-mă falsă cu accentul britanic, deși l-am exersat de câteva ori în piesele de teatru în care am jucat.

„Și ai vorbit toată viața engleză?”

„Nu, dar mi-am scris lucrarea de PhD-ul în engleză”

„Engleză ta e foarte bună.”

„Oh, thank you so much☺️, you are very kind.

Mă simt bine pe aici și arat și grozav în comunitate, pretty and slim. Mă potrivesc ca peștele în apă și mă gândesc cu un pic de tristețe că ar fi trebui să emigrez in my 20s. M-aș fi acomodat excelent.

Cine știe, poate mă voi muta aici până la urmă.

Life is a box of surprises!

Let’s enjoy 😉.

5 gânduri despre „Din State – blended

 1. @Sorin – înțeleg că stau in UAE și acolo ai parte de multă umilință (că altfel arabii nu știu să se exprime, fiind singura lor modalitate de a face față cu faptul că se simt inferiori), dar ești din Europa, ai avut parte de educație, a fost gratis, ai acces la cărți și le poți citi, chiar poți sa-ți depășești sentimentul de inferioritate în alte moduri, nu copiind de la arabi și încercând să-i ironizezi pe alții. Pentru că nu-ți iese și doar pari penibil și frustrat.
  Oamenii cu bani nu au neaparat o viață bogată.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dragă eu am un mare respect pentru emiratezi. Mă plătesc foarte generos și sunt tratat cu respect. Ti-am mai spus că sunt inginer într-o companie foarte mare unde lucrează multi expati. Nu am nici un motiv de frustrare sau să mă simt inferior.
  În cazul tău de când l-ai întâlnit pe mr spaghete toata aroganta și emanciparea pe care le vanturai pe aici s-au evaporat instantaneu ceea ce nu e normal. Eu doar vreau să înțeleg ce s-a întâmplat cu tine, nu vreau să te ironizez.
  Din păcate te contrazic la final, oamenii cu bani au o viata bogată, păcat că săracii nici măcar nu înțeleg despre ce e vorba dar asta e altă discuție.

  Apreciază

 3. @Sorin – la standardele din Emirate ești sărac și cine te respectă pe acolo sunt toți ăia care sunt sub tine, pentru că cei care sunt peste, nici nu te bagă in seamă, dacă nu le trebuie ceva. Este de fapt un fals respect pentru că oricine te Sir-uiește pe acolo la greu, ți-ar baga cu plăcere cuțitul in spinare, in alte circumstanțe.
  Cât despre mine, cred că ți-ai făcut o imagine gresită. Nu ești nici primul și nici ultimul, dar asta e, eu scriu ce simt, fiecare citeste în felul lui, de multe pri în funcție de cum simte.
  Aroganța nu-i pentru mine ceva ce încerc să cultiv, deși admit că o mai manifest câteodată involuntar. Cât despre emancipare, este un proces care nu se termină și lucrez la asta din greu. Mă bucur că am ajuns să fac lucruri și să trăiesc experiențe la care nici nu visam în urmă cu câțiva ani și despre care nici nu știam că există.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Eu sunt mulțumit dacă sunt plătit generos și am o activitate plăcută după standardele internaționale. Nu am pretenții de respect de la persoane necunoscute, doar de politețe. În rest viata e frumoasa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s